BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2006, 18:46 
Nie, noz szkoda BMW 8)
Lepiej również mu odmachać :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2006, 19:43 
Uzależniony od forum :)

radze też uwazac na lusterka czy drzwi w razie chamskiego zachowania ze strony kierowcy samochodu.mozna stracic lusterko albo miec wgniecione drzwi "z buta"...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2006, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
przypomnialo mi sie jak rok temu widzialem, akcje gdzie motocyklista lecial na tylnim kole wyprostowal noge i skasowal kolesiowi lusterko ze na niego zatrabil :) fajnie to wygladalo

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2006, 17:23 
Forumowicz

Moje BMW: E65
Kod silnika: M54B30
DAREX napisał(a):
De BMW napisał(a):
dostawcy pizzy Masz racje - zawsze zimną dowiozą

Mi woża maluchem

MI CINQECENTO A I TAK JEST ZAWSZE PRAWIE ZIMNA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2006, 19:12 

hmm ja mieszkam na zadupiu a mam zawsze ciepłą acha no i zawsze dzwonią i pytają jak tu dojechać

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2006, 19:59 
Forumowicz

No to tylko pozazdroscic :D A moze Tobie własnie na szlifierce przywozą to dlatego jest ciepła :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2006, 20:02 
Forumowicz

Polak napisał(a):
Wracając do tematu...dzisiaj, tzn 06.06.06(dziwna data :wink: ) lecę sobie Ostrobramską i luknełem kontrolnie w prawe lusterko(tak sobie kontrolnie) i natychmiast odbiłem do lewego
co by póścić lecący motorek, mnie to osobiście nie rusza :D Miałem kilka takich sytuacji i zawsze ustępuje, czasem kolo na motorku machnie ręką dziękując, a czasem nie zdąrzy z powodu prędkości. Fakt :!: trzeba uważać na nich, ale powinniśmy być też bardziej wyrozumiali :D

Popieram!!!!
Swięte słowa!!!!! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2006, 22:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
powiem tyle zależy kto na kogo trafi :P czy kosa na kamien czy kosa na kose :D

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 06:51 

wracam sobie spokojnie z 60km/h do domu z zakupów, mijam MZtę jedzie koleś z panienką chyba nad wodę, albo wracają z basenów bo ręczniczki mają, do jeżdżamy do ronda w międzylesiu. wlotowe ma 2 pasy lewy do jazdy po rondzie i prawy to skrętu w prawo na przejazd kolejowy, tam stoi ciężarówa bo przejazd zamknięty. Dodam że kolesia na motorze mijałem wcześniej bo powolutku sobie jechali to wczesniej wyprzedzilem ich ok 80km/h. do ronda ze 100m jechali prawym pasem, są już dosłownie za ciężarówką, ja już wjeżdżam na rondo a on prawie zahaczając o tą ciężarówkę wjeżdża mi pod koła.... Odbiłem i się zmieścili...... Okazało się później, jak się domyślam, że stwierdził sobie że przejazd zamknięty to pojedzie na następny, droga idzie wzdłuż torów, bo na następnym ze 2-3km dalej skręcił...

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 07:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Radek tak sobie czytam i stwierdzam, że Ty to masz pecha, bo ja sobie jeżdżę spokojnie i jakoś nie mam "bliższych spotkań" z motocyklistami w ręcznikach.. :wink:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 07:31 

i zawsze jak jade toyotą, oni chyba się boją beemek. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 08:09 
Przyjaciel forum

ojej radek następnym razem wyprzedz motocykl i po heblach :) niech się wystraszy :D

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 19:19 
Forumowicz

Dankam735i napisał(a):
ojej radek następnym razem wyprzedz motocykl i po heblach :) niech się wystraszy :D

Dankam nie pisz głupot :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 21:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
ja kiedyś miałem przygode z motocykistą. Wiedząc że stoją policjanty gdy motocyklista chciał mnie wyprzedzać to włączałem kierunek do skrętu żeby mnie nie wyprzedził (podejrzewam że posłał mi troche...) ale jak już przejeżdżaliśmy obok policji i potem mnie wyprzedził to juz z gestem podziękowania a nie do licha off.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2006, 22:06 
Przyjaciel forum

Miras napisał(a):
Dankam nie pisz głupot Shocked

toż żartuje :P

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, 22:23 
Forumowicz

Toz to ja żartowalem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2006, 00:44 
Forumowicz

Moje BMW: e46 2002r
Garaż: e46 02r 3.0d 224,3KM 498,8 NM
nio jak ktos z was mial by jednosladowca z wieksza moca bankowa by cos swirowal i lama przepisy drogowe !! jak sie przejedziecie na typowym scigaczu z wieksza moca to zobaczycie jakie jest to uczucie !! i sami bedziecie chcieli od razu kupic taka maszyne i jezdzic ! ale nie da sie tak trzeba zaczac od malej pojemnosci nabrac wpray a pozniej swirowac i nie zagrarzac innym uczestniokom ruchu drogowego ale jesli ktos chce dac z motory wszystko proponuje na tor a nie na miasto a jak na miasto to wieczorkiem kiedy nie ma tylu uczestnikow ruchu !! motor to piekna sprawa co ja tu bede pisal glupoty, przejedzcie sie a zobaczycie :lol: :D :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2006, 13:38 
Forumowicz

BMW Danio ja cie rozumiem.U mnie yamaha FZR 1000 EXUP- i zycie wtedy jest naprawde piekne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 00:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Witam jestem tzw "dawca" latam na Suzuki GSX-R 1000 K3 lekko zbajerowany ok 170KM i 110Nm całkiem przyzwoicie jak na 166kg wagi motocykla :hyhy: posiadam też Rometa Ogara 205 stan muzealne na niedzielne ciepłe wypady po bułki :P Jednośladami latam od zawsze tymi poważniejszymy powyżej 100KM od ok 3- 4 lat. Nie ukrywam lubie sobie odkrecić manetke poszaleć na jednym kole i narobic troche szumu po mieście. Wszystko zależy od kierowcy od jego wyobraźni i umiejętności motocykl ma być prowadzony a nie prowadzić kierowce. Trzeba wiedzieć kiedy i w jakich okolicznościach można poszaleć. Mi jak narazie odpukać bez zadnych nieprzyjemnych sytuacji przyszło jeździć a jak juz napisałem lubie poszaleć. Gdy wyciagam motocykl i mam 2 h czasu to ide sie poprostu wyżyc tankuje do pełna jade na dobry asfalt za miasto. Pierwszy bieg 150km/h drugi agresywnie wrzucony koło kieruje sie ku niebu adrenalina płynie 198km/h kolo już na ziemi a ja wbijam 3 bieg ( bez sprzegła oczywiście) potem 245km/h i 4 bieg 5 i 6 a na budziku pokazuje sie 299 a obroty ida jeszcze 1tys w góre a to wszystko w przedziale kilkunastu sekund i na odcinku 800-900m zwalniam do ok 220 i kilka ciasniejszych zakretów uwierzcie mi nie ma piekniejszego uczucia niż odkrecenie gazu i uczucia gdy przednie koło idzie do góry. Pewnie w dużym stopniu do bezpieczeństwa przy takich szaleństwach przyczyniło sie to ze scigam sie czasami amatorsko na Torze w Poznaniu i sporo umiejetności mi to przyniosło wiadomo każdy umie sie rozpedzic ale trzeba jeszcze wejsc w zakret i wychamowac a na torze zratłem juz nie jedne podnóżki i slidery na kolanach wiec co nie co wiem o jeździe a co do kierunków hmmm gdy jade szybko miedzy autami to ich nie uzywam i moze to głupia wymówka ale jestem na tyle skupiony ze poprostu nie chcę sie rozpraszac kierunkowskazami i jaki to ma niby sens gdy auta jada 100-120 a ja pod 200 i wymijam po 3-4 auta które i tak mnie nie widza ?? Pełne skupienie to klucz do sukcesu nie można myślec o tym co bedzie na obiad jadąc na kole blisko 230 i uwierzcie każdy kto ma szanse dosiaść powyzej 150 KM też by poszalał a co do kultury nie drażnie kierowców nie zajezdzam im drogi itd a jak mi ustapia drogi to eleganco podziekuje awaryjnymi ale jak widze ze specjalnie mi droge ktos zajezdza to mnie krew zalewa i z takim lubie sie zawsze pobawic a wiec panowie punkt widzenia zelezy od punkt siedzenia ja tez sie kilka razy wystraszylem jak wsłuchujac sie w jakas spokojna piosenke w mojej 528 jadac spokojnie na tempomacie 100 smigneło kilku moivh kumpli obok mnie grubo powyzej 200 wiec wiem jak to jest :rotfl: sa motocykliści sercem i duchem i "motocyklisci" na nowych motocyklach w T-Shirtach krótkich spodenkach którzy koncza po rowach i w bagażnikach innych uczestników drogi. Pozdrawiam scigantów i samochodziazy troche kultury jak u sasiadów i bedzie nam sie smigac przyjemnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 11:43 

Ghost_Rider napisał(a):
poprostu nie chcę sie rozpraszac kierunkowskazami i jaki to ma niby sens gdy auta jada 100-120 a ja pod 200 i wymijam po 3-4 auta które i tak mnie nie widza ??

Ogromny szacunek dla Ciebie jako motocyklisty że to napisałeś. Szkoda że wśród braci motocyklowej jest przekonanie że to kierowcy aut nie umieją jeździć i zajeżdżają drogę motocyklistom, cieszę się że jako "druga strona barykady" piszesz że nie mamy szans was widzieć.

RESPECT! :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1