BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: filmy wartości życiowe,przekaz
PostNapisane: 26 września 2014, 17:19 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Jig, dowaliłeś. Tutaj ja wymiękłem.... :(

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 września 2014, 17:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Niech się uczy pokolenie dyslektyków i leni sportowych.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 26 września 2014, 18:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116330
Ja zgadzam się z kszyhu. Myślę, że w wieku 17-22 lat te filmy nie są za mocne ;)
ThePatrickyo napisał(a):
Inny film, który oglądałem na lekcji to polska produkcja pt. Dług. Moim zdaniem dużo ciekawszy od tego pierwszego obrazu i nawet BMW sie w nim przewija :D
prawda prawda, dobry film :)

PostNapisane: 26 września 2014, 18:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: e60 LCI
Kod silnika: M57D30O2
Garaż: Obecne e60 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147101
Byłe e46 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136636
Aha jeszcze mi się przypomniało "GALERIANKI" :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 26 września 2014, 23:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
no koledzy wielkie dzieki,polecieliście z tematem,spoko,postaram sie to ogarnąc jak najszybciej jak na razie ściągnąlem i obejrzalem 3 filmy ktore mnie interesowaly "chłopiec w pasiastej piżamie" spoko właśnie obejrzełem,nie powiem,spoko :]
kszyhu napisał(a):
jak widzę jaka jest mądra ta cała gimbaza na internetach to stwierdziłbym, że te filmy są "w sam raz"
wiem,i doskonale zdaje sobie z tego sprawe ale mam nad sobą pewnych ludzi którym może sie nie spodobać puszczanie młodzieży za mocnch filmów...

...co więcej,hmm?
kaden napisał(a):

powiem Ci,poleciałeś,rzuce okiem ;) foresta znam jak każdy,wiadomo ale reszta spoko,coś popatrze ;) dzięki
ADAMO M. napisał(a):
Za trudne za mocne? Ponoć mają 17-22lata, spokojnie ogarną wszystko to nie przedszkolaki...
są upośledzeni umysłowo w stopniu lekkim http://pl.wikipedia.org/wiki/Niepe%C5%8 ... niu_lekkim
Ninja napisał(a):
oglądałem,dobry film ale nie dla nich,pozdrawiam ;)

mnie wiem dlaczego nie moge edytowac 1 posta bo bym sprostował to są chłopcy upośledzeni w stopniu lekkim i to jednak robi różnice w stosunku do "normalnej" młodzieży,ktoś powie "ale jakto?a jednak,z resztą,co ja Wam tam będe tłumaczył,mają być filmy nie "za mocne"

Cytuj:
Może "Wymyk", a także "Boisko bezdomnych"
oglądałem oba,tak jak napisałem wcześniej,dobre :ok: ale nie dla nich :zdegustowany: ,nie podejrzewam żeby zrozumieli z tego choć troche :/

PostNapisane: 28 września 2014, 08:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540&E39 528
Kod silnika: M62B44&M52B28TU
Nietykalni 2011?

V8 Eisenmann, 10J, Dupowóz
viewtopic.php?f=6&t=146942

PostNapisane: 28 września 2014, 20:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
Lars and the Real Girl - http://www.filmweb.pl/film/Miłość+Larsa-2007-337532#

PostNapisane: 28 września 2014, 22:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e60 LCI
Kod silnika: M57D30O2
Garaż: Obecne e60 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147101
Byłe e46 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136636
Cytuj:
Nietykalni 2011?

Też polecam!

PostNapisane: 29 września 2014, 06:11 
jiGsaw napisał(a):
Niech się uczy pokolenie dyslektyków

Co masz do dyslektykow?

yogi7456, jak dzieci z dworca zoo za trudne (choc wg mnie dla 17latkow wcale nie), no to mam dla Ciebie propozycje nie do odrzucenia.

http://www.filmweb.pl/film/Senna-2010-532261#

Film i istote rzeczy rozumieja takze osoby nie zwiazane w ogole z F1 - sprawdzone info.

PostNapisane: 29 września 2014, 08:04 
Przyjaciel forum

Z kontekstu wynika, że mam, bo obecnie to 3/4 chyba populacji uczniowskiej ma "dysmózgowia" wszelkiej maści. ;)

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 września 2014, 09:19 
Mam naukowo stwierdzona mocna dysgrafie, lekka dysortografie i dysleksje- wcale nie ubiegalem sie o te certyfikaty, tylko nauczyciele w podstawowce.

Mam tez co prawda nie weryfikowana naukowo, ale mam tez dyskalkulie.

Takze, mam caly pakiet "bezmozgowia", jak je okreslasz. No i czego mam sie "uczyc" ??

PostNapisane: 29 września 2014, 09:54 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Fryderyk napisał(a):
Mam naukowo stwierdzona mocna dysgrafie, lekka dysortografie i dysleksje- wcale nie ubiegalem sie o te certyfikaty, tylko nauczyciele w podstawowce.

Takze, mam caly pakiet "bezmozgowia", jak je okreslasz. No i czego mam sie "uczyc" ??

Tyle razy ci Frycek mówiłem że ty masz po prostu schizofrenię więć nie wymyślaj znowu... tylko byś dys do wszystkiego dodawał !!!

:rotfl:

PostNapisane: 29 września 2014, 14:45 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):

To jak przeszedłeś przez profesorów, zwłaszcza starszej daty na studiach? :przestraszony: Dysgrafie to i ja mam...

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 29 września 2014, 14:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320D
Kod silnika: m47
Garaż: murowany
Obrazek

http://www.filmweb.pl/film/I+%C5%BCe+ci ... 12-563139#

http://pl.wikipedia.org/wiki/I_%C5%BCe_ ... szcz%C4%99

dość fajny film =))

PostNapisane: 30 września 2014, 13:27 
jiGsaw napisał(a):
To jak przeszedłeś przez profesorów, zwłaszcza starszej daty na studiach?

bo mam mozg i czasem nawet zdarza sie, ze korzystam, zwlaszcza z innych jego obszarow, ktore nie plataja figli. do tego zamiast uzalania sie, czy zaslaniania sie tymi defektami, potrzeba cierpliwosc, wytrwalosc, konsekwencja w radzeniu sie ze swoimi wadami, np. 2 razy albo 3 sprawdzanie wyniku, liczenie na kalkulatorze, czytanie ksiazek, wowczas mozg potrafi optycznie cos wstecz wypaczec, gdy sie szybko napisalo z bledem, czytanie czegos 2 razy, jak sie rozkojarzylo, no i wreszcie wypracowanie swojego stylu pisma, zamiast pisania pismem pisanym, pisanie pismem pseudo-technicznym, bo jest szybsze od drukowanego pisma, a wciaz zrozumiale dla innych. chciec to moc.

jiGsaw napisał(a):
zwłaszcza starszej daty

zwlaszcza w realnym swiecie

jiGsaw napisał(a):
Dysgrafie to i ja mam...

no to witam w gronie bezmozgowcow, jak to okreslasz. dysgrafia pojawia sie przy zaburzeniach funkcjonowania lewej polkuli :ok:

no i na koniec dodam, ze takie zaburzenia wcale nie sa fajne, a upierdliwe, a nawet dla niektorych dzieci przy wczesnej edukacji, moze prowadzic do bardzo przykrych doswiadczen. takze, bardzo prosze, w najlepszym przypadku rezerwuj sobie stwierdzenia typu "pokolenia symulantow" - aha, jesli Ty tez to masz, to jesli nie masz dzieci, to modl sie o corke, jest duza szansa, ze Twoj syn tez bedzie dysmozgowcem, corka mniej, chyba, ze juz go masz, no to wtedy troche gorzej

dysMAJSU napisał(a):
tylko byś dys do wszystkiego dodawał !!!

dysMAJSU, nie draznij mnie!

a tak w ogole, to wycofuje swoja propozycje, bo zgloszony przeze mnie film "Senna" to gorzszy wyciskacz lez, niz wszyskie babskie filmy razem wziete, wiec chyba tez za mocne :P

PostNapisane: 30 września 2014, 13:40 
Przyjaciel forum

Po pierwsze na pewno choroby nie ma tylu ilu deklaruje. Po drugie chcieć znaczy móc, jak sam zauważyłeś. A większość takich to po prostu przesłania swoje lenistwo papierkiem. Co do dysgrafii to dla mnie jest to norma, że każdy ma inny charakter pisma, jeden ładniejszy drugi brzydszy. Dopóki można rozróżnić większość liter jest OK. Poza tym łatwo to ominąć pisząc wolniej lub używając trików, które opisałeś. Nigdy nawet nie próbowałem iść gdziekolwiek STWIERDZAĆ swojej dysgrafii, bo dla mnie to mit. No chyba, że każdy lekarz też ma dysgrafię...? Nigdy nie mogę recepty rozczytać.

Natomiast jak ktoś ma problem by się nauczyć zasad ortografii, a nie próbuje nic z tym zrobić, choćby książek poczytać tylko wyciąga zaświadczenie to dla mnie jest debilem. To samo się tyczy problemu z nauką tabliczki mnożenia, czy innych dziwnych dysfunkcji jak np. jedna koleżanka w 5 klasie podstawówki nie umiała obsługiwać numeracji stron w książce. Strasznie tępe to było.

Nie wiem co oznacza dyskalkulia w Twoim przypadku, ale wedle tego co wyczytałem na Wikipedii to nie powinieneś nawet iść na studia techniczne, więc raczej tej wady mózgu nie masz.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 30 września 2014, 14:20 
jiGsaw napisał(a):
Po pierwsze na pewno choroby nie ma tylu ilu deklaruje

to nie choroba, ale nie wazne, tak jak napisalem, nabijaj sie z symulantow.

jiGsaw napisał(a):
Nigdy nawet nie próbowałem iść gdziekolwiek STWIERDZAĆ swojej dysgrafii,

ja niestety tez nie, zostalem zmuszony :38:

jiGsaw napisał(a):
mit

jestes w ogromnym bledzie, to nie ma nic wspolnego z mitologia. poczytaj sobie glebiej o tym, m.in. o lateralizacji. u mnie to glowna przyczyna byla.

jiGsaw napisał(a):
Nie wiem co oznacza dyskalkulia w Twoim przypadku, ale wedle tego co wyczytałem na Wikipedii to nie powinieneś nawet iść na studia techniczne, więc raczej tej wady mózgu nie masz

Tak, Wikipedia najlepiej wie, co powinienem, a czego nie :ok: Akurat matematyka to jedna z moich ulubionych dyscyplin, gdzie studia byly wyjatkowo proste dla mnie pod tym wzgledem :spi: z 4 pisalem tylko 1 egzamin, bo na jakims kole wskutek bledow opisanych ponizej, nie zalapalem sie na zwolnienie z egzaminu.

W moim przypadku faile przy dodawaniu i odejmowaniu banalow, np. 13+6, 19-7, 49-27, 20-3, gdy robie to szybko. jak pomalu, to 235234534+154164-1418548984+12158484 zrobie dobrze, no i chyba wiecej czasu potrzebuje, by odczytac ktora jest godzina z zegarka lub wskazania analogowych przyrzadow pomiarowych (tu jeszcze dluzej, aby wyeliminowac blad paralaksy). zauwazylem, ze rowiesnicy o wiele rzadziej popelniali takie bledy. jednak nie wplywa to w zaden sposob na umiejetnosci kojarzenia faktow, powiazania jednych rzeczy z drugimi, odszukania wlasciwego narzedzia do rozwiazania problemu.

Jak chodzi o dowody, calki, operacje na literkach, wyprowadzenia itd. to nie ma bata, zawsze musza wyjsc :ok:

podobno Einstein mial cos podobnego, do obliczen prostych mial swoich mlodych pomocnikow, ja zawsze kalkulatora, no i znam goscia, ktory pracowal z wybitnym matematykiem swiatowej slawy, ktory twierdzil, ze w liczeniu na liczbach jest w stanie sie pomylic, ale chocby nie wiedzial jak jest pijany, to dowod zawsze wyjdzie.

takze, kolejny dowod, ze mimo takich drobnych problemow mozna dalej miec wybitne zdolnosci matematyczne, o wiele wyzej, niz pozostala czesc populacji, a nie z lenistwa leciec po bandzie.

PostNapisane: 30 września 2014, 15:10 
Przyjaciel forum

No ale to wskazuje, ze każdy przypadek jest inny, bo nie widzę powodu do lekceważenia tego co napisane na Wikipedii. Idąc dalej można dojść do konkluzji w postaci takiej, że to po prostu mniejsze lub większe zdolności w jakiejś dziedzinie, bo jeżeli byłaby to dysfunkcja to każdy by miał podobne nasilenie... A jeżeli się nie zgadzasz to jak odróżnić niezdolność od dysfunkcji o ile w ogóle to nie jeden pies tak naprawdę?

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1