BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Ktora M5 byÂś wybraÂł?
Po Tuningu 40%  40%  [ 6 ]
Igielke za kosmiczne pieniadze 60%  60%  [ 9 ]
Liczba głosów : 15
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 19:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Ale panowie zwroccie uwage na silnik w tej pierwszej jest to S70B56 czyli motor z 850CSi ktorych wyprodukowano raptem 1510szt w fabrykach M GmbH, seryjnie o mocy 381KM a ta z obloszenia ma 409PS czyli jednostka dodatkowo wzmocniona, i z tego co widac po zdjeciach wszystko jest dopieszczone nie widac zadnego druciarstwa. Dla mnie połaczenie e34 z 5,6 V12 i 6 biegowym manualem wygrywa wszystkie konkursy. I jesli mial bym te 15K euro to bym sie nie zastanawial

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 19:12 
Forumowicz

..::CZARNY::.. napisał(a):
drodzy koledzy... zwróćcie uwagę, że ta em fynf ma 1000km raptem przejechane. Ile to jest? Raptem z fabryki! To auto wystawowe, relikwia, artefakt czy jak kto woli. Potencjalny nabywca nie będzie nimn jeździł. To auto typowo kolekcjonerskie. Czas się w nim zatrzymał. Nie ma co porównywać do E39... to jest eksponat muzealny!

to zupełnie jak podróż w czasie! to jest coś fantastycznego! jakby było mnie na to stać jako szejka naftowego czy cuś, to na pewno chciałbym mieć takie coś :)

Eeeeee, nie kreci mnie takie cos, samochod musi jezdzic. Dobra, nie ma sie co spierac, kazdy ma inne poglady :)
Czarny, czy naprawde kupilbys taki samochod majac w tym momencie 160k w reku?
Nie pokusilbys sie na E60 albo na e39 m5? :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 19:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
majac 160 KPLN czy nawet 500 KPLN nikt z nas by nie kupil by tego auta, bo nikt chyba nie jest na tyle glupi zeby dac tyle za auto majac 500 tys, no chyba ze ktos jest takim fanatykiem, ale to powinien sie leczyc. fakt jest to inwestycja, ale zeby ta inwestycja byla dalej inwestycja to nadal by trzeba bylo nim nie jezdzic. a wiekszosc z nas napewno wolalby zainwestowac w jakis super dom i do tego jakies bmw do jezdzenia na codzien.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 20:34 
oliver napisał(a):

:mur:

ło matko, pewnie, gdyby to miałby być mój samochód do jazdy, ale gdybym był bogatym szejkiem nawftowym, posiadał w garażu 10 fur, to na pewno taki egzemplarz jako fan marki bym chciał mieć jako eksponat, na wystawę! to auto jest z góry nastawione na takiego kupca- kolekcjonera, tak jak Kornelio słusznie zauważył, nie do jazdy tylko codziennej zmiany oleju :rotfl: więc ja rozumiem dlaczego ta cena jest taka zaporowa. proste :super:

GP-T1000 napisał(a):
a wiekszosc z nas
no właśnie, większość, ale nie wszyscy, są też tacy, którzy czekają tylko na podobne okazje :]

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 20:45 
Forumowicz

oliver napisał(a):

ło matko, pewnie, gdyby to miałby być mój samochód do jazdy, ale gdybym był bogatym szejkiem nawftowym, posiadał w garażu 10 fur, to na pewno taki egzemplarz jako fan marki bym chciał mieć jako eksponat, na wystawę! to auto jest z góry nastawione na takiego kupca- kolekcjonera, tak jak Kornelio słusznie zauważył, nie do jazdy tylko codziennej zmiany oleju :rotfl: więc ja rozumiem dlaczego ta cena jest taka zaporowa. proste :super:

Ja gdybym mial uzbierane bolami 160k to nigdy, ale to przenigdy bym nie kupil ! :hyhy:
Coz, po prostu mamy inne poglady i nie ma co walic glowa w sciane :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 20:55 
oliver napisał(a):
Ja gdybym mial uzbierane bolami 160k to nigdy, ale to przenigdy bym nie kupil ! :hyhy:

bólami uzbierane to tak! ale jak nie... :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 21:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Po pierwsze to nie rozumiem kwestii wyboru między tymi dwoma, skoro różnica cen jest zawrotna.

Druga sprawa, że w za 160K można wyrwać E46 M3, E39 M5 (lub nawet E60 z odpowiednim silnikiem) i jeszcze nam zostanie trochę "drobnych" na dopieszczenie i na auto dla żony.
Np takie:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3674494
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3509049
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3711679

Trzecia sprawa, że jak już się bawić w klasyka, to wolałbym E24 lub jakiegoś Jaga XJ/XJR.
A jak już ma byś "stare ale jare", to jest kilka innych wozów, które są niepozorne, a potrafią dokopać nowym wyścigówkom.

Ostatecznie w tej kasie można nawet ze 126p zrobić dość szybki wóz, a pięknych starych wozów nie brakuje...

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 22:07 
Częsty bywalec

oliver napisał(a):
oliver napisał(a):

Coz, po prostu mamy inne poglady i nie ma co walic glowa w sciane :D

a jakbys zarabial 200k miesięcznie to żal byloby ci wydac te marne 160k na taka piekna maszyne ?

e30 kiler 3xx

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 22:56 
Zacna persona forum

Panowie ale to nie są samochody dla ludzi którzy rozważają czy lepiej by było kupić E39 M5 bo w tej samej cenie a nowsze i mocniejsze, to samochód dla kolekcjonera i jeżeli rzeczywiście ma przejechane 1tyś km to jest warty każdego centa a jak tak już porównujecie to ciekawy jestem czy E46 M3, E39 M5 czy inny z takim samym przebiegiem i stanem jak z fabryki by mniej kosztował.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 23:20 
MAJSU_WuWuA napisał(a):
to samochód dla kolekcjonera i jeżeli rzeczywiście ma przejechane 1tyś km to jest warty każdego centa

otóż to!!

MAJSU_WuWuA napisał(a):
ciekawy jestem czy E46 M3, E39 M5 czy inny z takim samym przebiegiem i stanem jak z fabryki by mniej kosztował.

mniej z racji wieku :hyhy: ale to najwyżej za parę lat :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 16:10 
Forumowicz

elebele napisał(a):
a jakbys zarabial 200k miesięcznie to żal byloby ci wydac te marne 160k na taka piekna maszyne ?

Nie no, nie popadajmy w przesade :) .
Napisalem w poscie "z bolami".
Jakbym zarabial 200k miesiecznie to na nic by mi nie bylo szkoda...
MAJSU_WuWuA , dlatego tez podkreslam, ze nie kupilbym tego samochodu, bo nie jestem kolekcjonerem. Wielka kropa.

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 21:00 
Pierwsze kroki

Jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem... :D
podejzewam ze 90% forumowiczow gdyby zarabiała 200k miesiecznie by ją kupiło... prawda jest taka ze mało kogo stać na wywalenie 150k na prawie 15 letni samochód i trzymanie go jako któryś tam z kolei w rodzinie...

Co nie zmienia faktu ze jak ogladam ogłoszenie mam ochote isc do pracy i odkładać kazdy grosz zeby kiedyś moc ja kupić... :zawstydzony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1