BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy jestes za rozmieszczeniem tarcz antyrakietowych w Polsce
Nie 68%  68%  [ 27 ]
Tak 33%  33%  [ 13 ]
Liczba głosów : 40
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 16:06 
Uzależniony od forum :)

A napisał(a):
My nawet nie mamy jak sie obronic przed rakietami bo nie mamy nowowczesnych systemow obronnych

Przeciez amerykanie to nasi koledzy,wystarczy zadzwonic i poprosic aby podeslali marines czy comando czy cos tam :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 16:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
eeee, Lego... myslałem, że temat będzie o antyrakietowych tarczach hamulcowych... a juz się cieszyłem...

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 17:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
jeśli umieszczą te tarcze u nas w kraju to one nam bokiem wyjdą. Dostaniemy takiego "kopa" od Ruskich, że nie będzie zmiłuj. Wprowadzą embarga na wszystko a Amerykańce będą to mieli w ......! masakra tanie myślenie o tym jak przypodobać sie Amerykańcom.
Mieliśmy już przetarg na samoloty wielozadaniowe i mieliśmy dostać tyle gratisów, że bania mała a tu co?????? My w Iraku naprawiamy sami swoje auta i robimy w nich remonty a oni Hammery w kontenerach do USA wysyłają bo nie można ich na miejscu zrobić. Super-my zawsze dostaniemy kopa dwa razy ale walczymy jak jakaś potęga na świecie. :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 18:05 
Uzależniony od forum :)

Poska liże d*** amerykanom a oni nas w d*** mają :dobani: Innym dali wizy a nam nie :dobani: Ale z drugiej strony po co ruskie boją się tarczy :?: czyżby mieli zamiar atakować :?: :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 19:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Rosja straszy, że wyceluje rakiety. A kto wierzy że w chwili obecnej one nie są wycelowane? Co do tarczy, ciężka sprawa. Ciekawe jak problem tarczy rozwiążą Czesi?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 19:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
troche za duzo tego wlazenia w dupe amerykanom, po za dobra gadka nie widze zadnych korzysci, zamiast wspolpracowac z naszymi wkolo sasiadami i sie rowijac to my bratamy sie z amerykanami siedzacymi pare tysiecy km dalej :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 21:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
arrov napisał(a):
troche za duzo tego wlazenia w dupe amerykanom, po za dobra gadka nie widze zadnych korzysci, zamiast wspolpracowac z naszymi wkolo sasiadami i sie rowijac to my bratamy sie z amerykanami siedzacymi pare tysiecy km dalej :kwasny:
otoz to!! jestem podobnego zdania.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, 23:17 
Specjalista

Cytuj:
Na dzień dzisiejszy potrzebujemy broni atomowej od zaraz.

Niemcy sie wtedy uciszą momentalnie, Ruscy zamkną się również.
O Żydach nie wspomne.
Niestety, ludzie są dziczą, i żadna cywilizacja ich nie zmienila.

Tyle, że nad tą bronią nie będziemy sprawowali kontroli.......rozkazy i tak będą napływały ze stanów, lub automatycznie....jak to niby ma działać. My będziemy tylko stać i patrzeć....jak w Nas celują.

Jeżeli cokolwiek ma być atomowego w Naszym kraju, to elektrownia jądrowa.....z tego bynajmniej będziemy mieli pożytek.

Dzicz to tam, gdzie ludzie chowają głowę w piasek wystawiając wypięty tyłek.

Jeżeli Rosja grozi Nam za zgodę dla budowy tarczy, to grozi również stanom....bo to ich własność i cel istnienia, ale amerykanom zależy na budowie w sąsiedztwie z rosją. Czy coś jednak szykuje pomiędzy tymi dwoma mocarstwami?? I czy My mamy ponownie być poligonem ??
Rakiety wycelowane w stany będę niszczone tuż po starcie......dobry zapas bezpieczeństwa dla stanów. A My będziemy się ruchać w schronach.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2008, 06:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
robertbmw napisał(a):
Rakiety wycelowane w stany będę niszczone tuż po starcie......dobry zapas bezpieczeństwa dla stanów. A My będziemy się ruchać w schronach.

wtedy to przyjadą ruskie na kołach albo gąsienicach i wyceluja w "nasza" tarcze albo dupe. . . daleko nie maja

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 00:48 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Robertbmw, nie skumaleś czaczy,
potrzebujemy swojej wlasnej broni atomowej.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 10:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Boogie napisał(a):

Tak, ale jestesmy na to zbyt głupi (jako naród). Nie dałbym Kaczorkowi takiego narzędzia :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 10:44 
Zacna persona forum

EniGmatiC napisał(a):
Boogie napisał(a):

Tak, ale jestesmy na to zbyt głupi (jako naród). Nie dałbym Kaczorkowi takiego narzędzia :mur:

tak samo jak ty mowili poczawszy od 1772 roku nasi sasiedzi na innych zachodnich dworach europejskich i w 1939r w celu usprawiedliwienia unicestwienia Polski,
zawsze trafili sie jakies gnidy tzw agenci ktorzy byli oplacani, nigdy nie pracowali na rzecz swojego kraju, podczas insurekcji kosciuszkowskiej w rece powstancow dostaly sie lista agentow, szkoda ze nie powiesili poniatowskiego juz w 1771r tylko go puscili

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 11:41 
Specjalista

e34 540i '94
EniGmatiC napisał(a):

Sorry Enigmaticu, ale taki jak piszesz, jesteś Ty.....
Nie wiem skąd u nas tak niskie mniemanie o sobie, skąd taki totalny brak pozytywnego nacjonalizmu.
W pewnych okolicznościach za taki tekst zostalbyś rozstrzelany.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 12:24 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
EniGmatiC napisał(a):
Boogie napisał(a):

Kaczorek jest, jaki jest, ale obecnie chyba nikt w miarę normalny nie zrobiły użytku z broni atomowej. Nie wierzę w to po prostu. Napisałem "normalny", bo są takie elementy jak Kim Dzong Il.
Czy Rosja przestraszyłaby się naszych głowic atomowych, skoro sama dysponuje arsenałem pozwalającym na zrobienie z RP jednego, wielkiego, radioaktywnego leja? Myślę, że nie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 13:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Boogie napisał(a):
EniGmatiC napisał/a:

Tak, ale jestesmy na to zbyt głupi (jako naród). Nie dałbym Kaczorkowi takiego narzędzia

Sorry Enigmaticu, ale taki jak piszesz, jesteś Ty.....
Nie wiem skąd u nas tak niskie mniemanie o sobie, skąd taki totalny brak pozytywnego nacjonalizmu.
W pewnych okolicznościach za taki tekst zostalbyś rozstrzelany.

:rotfl: :rotfl:
Uderz w stół a nożyce się odezwą - chłopaki dlaczego dobieracie to personalnie?? ;)

Codziennie spotykam się z ludzka głupotą, a mniemanie mam niskie o takich osobach jak Ty, biorąc pod uwage ostatnia Twoją wypowiedź, sorryyy i pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 14:19 
Przyjaciel forum

juz sie przyzwyczailem ze polityczne debaty na forum wyzwalaja w nas wszystkich rozne ciekawe emocje :hyhy: ale i tak PO rzadzi!! :super: a tak po za tym to jestesmy za malym panstwem zeby posiadac bron nuklearna, zaraz bylyby embarga z calego swiata i by nas odizolowali. a tak po cichu nie da sie tego zrobic bo jest to zbyt duzy koszt jak dla naszej gospodarki a po drugie rosja i usa tez maja agentow w polsze i by wiedzieli co sie dzieje co tez by popuslo nasze stosunki z nimi. Tak jak ktos wczesniej napisal ze dobrym roziwazaniem bylaby elektrownia atomowa... i faktycznie gdzies na pomozu w latach 80 zaczela sie budowac ale wiemy jak to jest z naszymi rodakami... zaraz protesty itd. a obecnie ekolodzy by wkroczyli do akcji... a to ze enegria bylaby o wiele tansza i pozwolila na szybszy rozwoj, nie trulibysmy atmosfery to 3-cio rzedna sprawa. :dobani: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 14:33 
Częsty bywalec

arrov napisał(a):

Hmmm. Chciałbym tu przypomniec troche historii.
Jak by nie było to nasi kochani sasiedzi nas zaatakowali , najpier Niemcy, a tuz za chwile Rosjanie, zas przez lata wpajano nam w szkolach, iż to armia sowiecka nas wyswobodzila , co jest bzdura i dzis juz to wszyscy wiedzą.
uklady przed ową wojna też mielismy podpisane i co z tego ? dlaczego wiec nasi zołnierze walczyli o Anglie - tu dewizjon jak dobrze pamietam 303 , dlaczego w wierszach poetów pisze sie o Narwiku , Tobruku ? - to oczywiscie w wielkim skrócie - ale jako pesymista w takich kwestiach powiem - historia sie lubi powtarzac .

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 15:00 
Przyjaciel forum

krzys124 dokladnie! anglia i francja wypowiedzialy wojne a kompletnie nic nie zrobili myslac ze juz nas nie ma a tym czasem bronilismy sie ponad miesiac,(biorac pod uwage ze zaatakowano nas ze wszystkich stron łącznie z morzem i prusami a po 17 dniach ZSRR to i tak nie ma czego sie wstydzic, ze mielismy taka wole do walki!!) jakby ruszyli tylki to na pewno by nie bylo takiego obrotu sprawy, oni sami nie chcieli zaostrzac konfliktu zeby na nich nie napadnieto, dlugo nie musieli czekac... gdyby sie pozbierali to nie byloby takich strat w ludziach, materialnych.

A powracajac do tematu tarczy to teraz jest NATO, ONZ, UE co uniemozliwia zabawe w wolna amerykanke. Miejmy nadzieje ze pełnia swe role dobrze, zeby nie bylo powtorki historii jak po I WŚ, gdzie Liga Narodów miała czuwac nad wszystkim a jak sie okazalo to byla jadna lipa (nie posiadali wojska).

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 22:39 
Specjalista

Cytuj:
potrzebujemy swojej wlasnej broni atomowej

A po cholerę Nam broń atomowa ??
Czy ma ona służyć za "straszydło" dla krajów, które w poprzednich latach/wiekach były dla Nas najeźdżcami ?? Czy nawet, gdyby historia w przyszłości miała się powtórzyć, to użylibyśmy broni atomowej do walki z najeżdżcą ??

Nie znam się na broniach tego typu, ale czy zwykła rakieta wycelowana w miejsce, w którym takowa broń się znajduje nie stanowi potencjalnego zagrożenia dla Nas samych ??

Czy pomimo tego, że inne kraje posiadają broń jądrową to ich przeciwnicy celują w nią jako w newralgiczny punkt ??? oczywiście, że nie, ale takie prawdopodobieństwo istnieje.
Dlatego nawet elektrownia jądrowa może okazać się zgubna......DLA NAS SAMYCH.....nie mniej pożytek z energii byłby ogromnym plusem dla Nas i światowej ekologii.

Coś, co miało być przydatne dla Ludzkiej egzystencji w pozyskiwaniu energii stało się powodem do obaw, sabotażu, rozgrywek politycznych, górowaniu pod kątem militarii na światowej arenie.

Po co więc posiadać, konserwować, utrzymywać w stanie używalności coś, co nie zostanie wykorzystane i niczemu swoim istnieniem nie będzie służyć.
W czarnobylu, które było i jest nadal najbardziej bezpieczną elektrownią jądrową, wystarczył jeden, katastrofalny w skutkach, błąd człowieka......niewinny błąd i jakie konsekwencje !!!! a to tylko elektrownia.
Im mniej broni jądrowej, tym większa kontrola nad nią....najlepiej, jakby całkiem znikła.
Dziś broń się produkuje i sprzedaje do krajów objętych wojnami, w których giną niewinni ludzie i dzieci.......w imię czego??......ubitego interesu za dostarczoną transzę broni.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 10:55 
Specjalista

e34 540i '94
Robert!, masz racje.
Mówisz slusznie, ale kompletnie niestrategicznie !!

Broń jądrowa ma pewne wlasności taktyczne, których nie mają inne bronie. Pozwala na uderzenia nieomal zdalnie, bez angażowania potencjalu armijnego, które bardzo mocno niszczy morale ludzi.

Nie chce tu snuć wizji bezpiecznego świata.
Świat nie stoi w miejscu !!!!! jak sie wydaje większości szarym ludziom, większości komentatorów. Obecne czasy wcale nie zmienily Niemców co do ich pędowi na wschód, ich hegemoni i kolonizacji.
Nie zmienily też Rosji która robi co może by odzyskać mocarstwowość.
Ludzie to tluki - nikt nie czyta gazet sprzed wojny - a byly takie, w wiekich nakladach.
Pisano wtedy - po co nam armia, wojsko - mamy sojusze, Niemcy sotosują sie do ukladu Monachijskiego i takie tam.

Przykladami operujmy,
Pakistan - zamieszki, zamach na Butto, Musharaf stara się opanować sytuacje.
Co na to inne kraje, komentują, wcinają się ?? A przypomne o konflikcie Hindusko Pakistańskim o Kaszmir. Przecież gdyby Pakistan sie oslabil, wówczas Indie moglbyby dokonać inwazji - i w rezultacie zostać mega mocarstwem.
Inne kraje jednak starają sie jak mogą zapewnić w Pakistanie spokój, i nie dać upaść rządom gwarantującym w tym kraju jako taki porządek.

Izrael :)
i co kolega na to.
W 1986 roku Mordechai Vanunu opdaje do prasy w UK informacje o posiadaniu przez Izrael broni atomowej. Wedlug niektórych,ja też tka sądze, byla to akcja sfingowana, która miala na celu niby wyjawienie tajemnicy że Izrael jest mocarstwem atomowym.
I co mamy teraz ? Hegemonie Izraela w regionie. Robią co chą.

Korea Pln....
Kimowi będą niedlugo do tylka wlazić.
Bo się boją ? tak boją ?
ALE !! CO MA Z TEGO KOREA ????
Ano to, że gdyby byla Polską, bez broni atomowej, z sąsiadami mocarstwami - Rosja, Chiny, Japonia, Korea PLD. - TO BY JA ZAANEKTOWALI - rozbiory Koreanskie by nastąpily - w imie zapanowania nad balaganem.
A co będzie miala Korea z bronią atomową - POMOGĄ SIĘ JEJ WYGRZEBAĆ Z DOLKA, KIM DZONG ILA będą sie starali ucywilizować.

Strategia strategia strategia......
Możemy sie z tym zgadzać, lub nie, ale ludzkość to wciąż trzoda i dzicz.
Rozumie najlepiej silę, niestety.
Narody poprzez to że są, że mają swój język, miliony czlonków danego narodu - vide KURDOWIE, nie zasulugują wcale na wolność, na posiadanie państwa, patrząc na to w kryteriach międzynarodowych.
Wolność wcale i samostanowienie wcale nie jest naturalne na świecie - narodów takich jest wiele!
Broń atomowa jest jak narzędzie humanizujące świat - brzmi to szyderczo, ale tak jest.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1