BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 czerwca 2025, 17:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:21 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
tylko ze jak idziesz do policji to na miesiac czy dwa idziesz na szkolenie i Cię nie ma w domu, wiec studia przerywasz.

Chyba nie myslicie że się pisze CV, idzie na szkolenie 30min z broni, szkolenie 30min z obrony o dostaje mundur i broń. :zdziwko:

Szkółka trwa 6 miesięcy i płacą 1300 w Policji ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
no to akurat na wakacje pojde do policji :D po egzaminach

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:23 
Uzależniony od forum :)

DAN V8, a wakcje masz pół roku? I myslisz że akurat w wakacje jest szkółka?

Dobra robota to w drogówce :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:26 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):
MARCIN08 napisał(a):
jak już jesteś "krawężnikiem" to 1800 na ręke

1800... zadne fajerwerki jak na mozliwosc oberwania w pysk za mudnur. Ale mam nadzieje ze mowa tu o czlowieku ktory ma wyksztalcenie srednie. Po studiach to nawet komendantem mozna zostac :hyhy: i miec wtyki hihhi

Chyba nie, czy masz studia czy nie musisz od krawężnika zacząć, ale to jeszcze zależy od wolnych miejsc na jakieś stanowsiko czy coś po studiach na pewno większa wypłata będzie

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:27 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):

Dokładnie ;)

Proces rekrutacji w Policji jest bardzo szybki w 2 miesiące dasz rade wszystko ogarnąć o ile każdy etap do przodu

Ostatnio edytowano 29 grudnia 2008, 12:29 przez MARCIN08, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:28 
Przyjaciel forum

Te pytania sa bardzo podchwytliwe gdzie wstawia sie 1-5 duzo jest zdan rozpoczynajacych sie od: Czasami, nie, czesto itd, itp. Gdzie trzeba myslec bo na hura jak sie czyta to wydawaloby sie ze zawiera inna tresc a potem test ten 25 minutowy jakby sprawdza te odpowiedzi z wczesniejszego testu. I mysle ze tak na prawde na nim wszystko wychodzi na jaw

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:30 
Przyjaciel forum

MARCIN08 napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

Dokładnie ;)

Proces rekrutacji w Policji jest bardzo szybki w 2 miesiące dasz rade wszystko ogarnąć o ile każdy etap do przodu

A w jaki sposob załapac sie do drogowki?? Drogowka spoko :D smiga sie nie oznakowana Vectra albo megane (w przypadku woj. lubelskiego) i sie nagrywa hihih ponad 200km pod maska to mozna juz pomigac.

Jeszcze pytanie, ile godzin trwa codzienna sluzba?? CZyli jesli studiuje to trudno bedzie jednoczesnie robic szkolke policyjna i studia??

Ostatnio edytowano 29 grudnia 2008, 12:32 przez DAN V8, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:32 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):
Te pytania sa bardzo podchwytliwe gdzie wstawia sie 1-5 duzo jest zdan rozpoczynajacych sie od: Czasami, nie, czesto itd, itp. Gdzie trzeba myslec bo na hura jak sie czyta to wydawaloby sie ze zawiera inna tresc a potem test ten 25 minutowy jakby sprawdza te odpowiedzi z wczesniejszego testu. I mysle ze tak na prawde na nim wszystko wychodzi na jaw

Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz, a jeżeli studiujesz na dziennych to spokojnie skończyłbym szkołe i dopiero później próbował :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:37 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):

A w jaki sposob załapac sie do drogowki?? Drogowka spoko :D smiga sie nie oznakowana Vectra albo megane (w przypadku woj. lubelskiego) i sie nagrywa hihih ponad 200km pod maska to mozna juz pomigac.

Jeszcze pytanie, ile godzin trwa codzienna sluzba?? CZyli jesli studiuje to trudno bedzie jednoczesnie robic szkolke policyjna i studia??

Nie wiem jak z tą drogówką czy można się starać na samym początku, Codzienna służba trwa z 8h. Jeżeli studiujesz dziennie to nie masz szans na pogodzenie 2 rzeczy

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 13:59 
Forumowy terrorysta

http://www.policja.pl/rekrutacja/

http://bip.kgp.policja.gov.pl/portal/kg ... jczes.html

Najważniejsze to się dostac i to w okolicach własnego miejsca zamieszkania, a nie gdzies pareset km od domu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 14:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Stary, nie pchaj się do policji.
Zarobisz marne grosze... praca również w święta.... robota strasznie siada na psychę....

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Ostatnio edytowano 29 grudnia 2008, 14:17 przez Pułkownik Zuber, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 14:15 
Forumowy terrorysta

14. Jak wygląda ścieżka kariery w Policji?

Każda z osób przyjętych do służby w Policji w trybie programu „Rekrut”, kierowana jest na szkolenie zawodowe podstawowe do szkoły Policji, które trwa 6,5 miesiąca. Następnie po ukończeniu szkolenia i zdaniu egzaminów osoba kierowana jest do jednostki Policji, do której została przyjęta i pełni tam służbę w komórce do której skierują ją przełożony.
Należy zaznaczyć, że każda ścieżka kariery, również w Policji, jest inna i zależy od wielu czynników (np. posiadanych predyspozycji, umiejętności, wykształcenie, ewentualnych wakatów).
Zgodnie z art. 29 ustawy o Policji (tekst jednolity: Dz. U. z 2007 r. Nr 43, poz. 277 z późn. zm.), osobę przyjętą do służby w Policji mianuje się policjantem w służbie przygotowawczej na okres 3 lat. Po upływie okresu służby przygotowawczej policjant zostaje mianowany na stałe. W szczególnie uzasadnionych przypadkach przełożony, o którym mowa w art. 32 ust. 1 ustawy, z wyłączeniem komendanta powiatowego (miejskiego) Policji, może skrócić okres służby przygotowawczej policjanta albo zwolnić go od odbywania tej służby.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 14:16 
Forumowicz

:]

Ostatnio edytowano 31 października 2009, 21:39 przez Szocik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 19:16 

Pułkownik Zuber napisał(a):
Zarobisz marne grosze... praca również w święta.... robota strasznie siada na psychę....

Potwierdzam.
Nie warta gra świeczki.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 20:23 
Forumowicz

1.zmiana kategorii z D na A ...patrząc na to z boku wygląda albo na magiczne uzdrowienie :] lub opcja 2,że jak "oni"chcieli to Ty ich miałeś gdzieś...i teraz powiedzmy,że dostaniesz A są 2 opcje przy naborze:trafisz na"kogoś"co będzie tylko listę zapełniał aby szybciej,lub na służbistę,któremu Twoje uzdrowienie się nie spodoba :niepewny:

2.tak samo jak powyżej ewentualnie łatwo dostaniesz się do popularnej formacji,a z wyjątkową będzie ciężko

3.testy psychologiczne,itd,itp...zbytnio nie ma co się męczyć,kombinować...piszesz tak jak uważasz,bo przykładowo w pyt 10 wyjdzie,że aniołek jesteś,a w143 okaże się,że :mad: -jedno 2 zaprzeczy i być może w tym punkcie wcale nie chodzi o aniołka i diabełka tylko o PRAWDOMÓWNOŚĆ

3.a.idziesz wyspany,zrelaksowany,lekki posiłek+np.czekolada na rozruszanie szarych kom. :ok:

4.sprawność fizyczna-nikt nie sprawdza ile na klatę bierzesz tylko kondycję,wytrzymałość

5.raczej spokojnie dokończ swój kierunek z dobrym wynikiem i wtedy walcz o lepszy stołek niż pchać się od samego dołu w stylu krawężnik,straż ,prewencja itp "na pierwszy front" :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 20:30 
Przyjaciel forum

JACA napisał(a):
sprawność fizyczna-nikt nie sprawdza ile na klatę bierzesz tylko kondycję,wytrzymałość
JACA napisał(a):
raczej spokojnie dokończ swój kierunek z dobrym wynikiem i wtedy walcz o lepszy stołek niż pchać się od samego dołu w stylu krawężnik,straż ,prewencja itp "na pierwszy front"

hmm... na klate mysle ze przyzwoicie biore :hyhy: a z kondycja tez nigdy nie mialem problemow mimo tego ze obecnie mam kilka kg nadwagi. Po za tym tak jak mowilem po studiach chce zostac papuga albo sedzia, wiec zawalenie studiow zeby sprawdzic jak to jest od srodka tez mija sie z celem :orany: chyba jednak sobie odpuszcze narazie, ale postaram sie o grupe A a noz kiedys sie przyda.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 20:38 
Forumowicz

mimo wszystko powodzenia życze :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 20:38 
Forumowy terrorysta

Zdecydowanie łatwiej jest, gdy kandydat do policji posiada już stopien wojskowy z innej formacji (wojska, straży granicznej itd), czyli będąc podporucznikiem WP zostanie podkomisarzem policji. Natomiast jeśli się nie posiada stopnia, to zaczyna się od podstaw czyli krawężnika.

15. Mam wyższe wykształcenie i w związku z tym chciałbym rozpocząć karierę w Policji od korpusu oficerów – proszę o bliższe informacje w tej kwestii.

W świetle obowiązujących przepisów nie istnieje w Policji możliwość rozpoczęcia ścieżki zawodowej od korpusu oficerów. Przepisy określają, że na szkolenie oficerskie może zostać skierowany policjant będący już w służbie stałej, a więc co do zasady nie wcześniej, niż po trzech latach od przyjęcia do służby, ponieważ tyle trwa okres służby przygotowawczej.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 21:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
:rotfl: hahahaha ale mnie teraz kolega Szocik rozbawił :rotfl: :rotfl: :rotfl: leże i wyję .... Stary gdzie Ty o takiej kasie w ŻW słyszałeś po szkółce?????????????????????????? Jakie 3500-4000 PLN????????????????????????? Człowieku znam doskonale ludzi, którzy pracują w tej formacji i po kilku latach służby zarabiają 2500 na rękę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba mówimy o różnych Żandarmeriach Wojskowych :] :] :] Ja po blisko 10 latach w Policji zarobię około 3500PLN ale leniem tu nie jestem i zapracowałem na swoje(nie jest to drogówka). Co do dostania się do drogówki to raczej problemów też nie ma. Kwestia chęci i bycia ogarniętym w temacie.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 22:05 

Moje BMW: e91
3500 to chyba juz aspirant??

praca w drogówce to raj bo vectrą pojezdzisz?? odechciałoby ci sie tego raju bardzo szybko!

kto powiedział że trzeba mieć A do policji?? trzeba mieć uregulowany stosunek do służby i nic więcej.
testy, psycholog a chyba nikt nie wspomniał o lekarzu. W katowicach uwali cię za to że masz zęby zepsute i nic przed nim nie ukryjesz.

tak jak wyżej pisali. przyjdzie weekend, każdy z rodziną wyjezdza nad jezioro a ty szlifujesz krawężnik. nawet za 5 000 nie poszedłbym do policji, a chciałem bardzo jak byłem w twoim wieku.
ps. studiowałem z samymi policjantami z każdej sekcji oraz ze służbą więzienna - to moje źródło

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1