BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 04:58 
Forumowicz

Moje BMW: M3CS G80
Sprawdz mBank, Nordea Bank Polska.
nalegaj na franka chociaz pewnie nie beda chetni zeby ci dac ale bardziej sie oplaca i tak niz w pln.
omijaj doradcow bo naciagaja. zastanow sie 10 razy zanim cos podpiszesz bo naciagaja.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 14:35 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
barteku napisał(a):
Sprawdz mBank, Nordea Bank Polska.
nalegaj na franka chociaz pewnie nie beda chetni zeby ci dac ale bardziej sie oplaca i tak niz w pln.
omijaj doradcow bo naciagaja. zastanow sie 10 razy zanim cos podpiszesz bo naciagaja.

dowiedz sie jak to działa, a nie głupoty wypisujesz !

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 15:58 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
Witam,
przerabiałem temat i powiem ci tak:

Koszt takiego kredytu jest niemały i musisz się z tym pogodzić na wstępie !
Nie łudź się że znajdziesz bank który pożyczy ci 100 tys na 20 lat i będzie chciał za to 10 tys zwrotu bo takich banków nie ma:(
Jak już się pogodzisz z tym faktem to idź do doradców ale nie do jednego czy dwóch ale do dziesięciu!!
Doradcy muszą ci zrobić symulację według nich najlepsze dla ciebie i jak już bedziesz miał tych symulacji 10 to wtedy podejmujesz decyzję

Pamiętaj również o tym że doradcy nie biora kasy za doradzanie od ciebie bo maja prowizję od banków które polecają więc bank który ci polecają to bank który ma najlepsze dla ciebie warunki na chwilę obecną lub bank który daje im najwyższą prowizję za podpisanie kredytu! dlatego musisz sprawdzić kilku doradców!!!

Druga ważna rzecz to taka że jak sam pójdziesz do dajmy na to PKO nie jesteś w stanie wynegocjować dla sienie takiego procentu jaki wynegocjuje w nim doradca trzymający w ręku dziesięć podpisanych umów kredytowych ! Dlatego warto z doradcami działać :)

Odnośnie waluty :
dzis przy kursie franka 3,24 jak znajdziesz bank który ci da kredyt we frankach to chyba nie ma się nad czym zastanawiac zadne euro i złotówki nigdy nie przebija konkurencyjnosci franciszka
a co do prawdy ze nalezy brac kredyt w walucie w jakiej sie zarabia to owszem sprawdza sie na zachodzie gdzie nie ma zlotowek:)
jesli wezmiesz we frankach a za kilka lat bedziesz zarabial w euro to ryzyko walutowe nie bedzie ci spedzac snu z powiek bo roznice miedzy tymi walutami sa naprawde znikome i nie odczuwalne tylko trzeba dotrwac do uni monetarnej i potem juz stabilizacja i spokojny sen.
dzis gdy złotówka leży na dnie znów najlepiej wygladaja kredytobiorcy ktorzy wzieli kredyty we frankach dzieki polityce finansowej Szwajcarii
pewnie sie znajdzie duzo osób krytykujących ten pogląd które jednak takiego kredytu we frankach nie maja a ja mam i sie ciesze:)

pozdrawiam i pamietaj ze najlepiej jest nie brac kredytu ale jak wyjscia nie ma to da sie z tym zyc :ok:

StraHu

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 17:26 
Forumowicz

Cytuj:
dzis gdy złotówka leży na dnie znów najlepiej wygladaja kredytobiorcy ktorzy wzieli kredyty we frankach dzieki polityce finansowej Szwajcarii
pewnie sie znajdzie duzo osób krytykujących ten pogląd które jednak takiego kredytu we frankach nie maja a ja mam i sie ciesze:)

dzis gdy złotówka leży na dnie znów najlepiej wygladaja kredytobiorcy ktorzy wzieli niedawno lub teraz zamierzają kiedy frank jest wysoko kredyty we frankach dzieki polityce finansowej Szwajcarii
Ci co wzięli kilka miesięcy temu maja teraz niezłą jatkę :(

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 18:08 
Forumowicz

Da sie przeżyć ;)
przez parę miesięcy płaciłem 200 zł mniej niż było ustalone w symulacji w momencie podpisywania kredytu dzięki temu że złotówka się cały czas umacniała teraz jak spadła bede płacił 200 zł więcej niż w symulacji podpisałem w momencie brania kredytu i tak zawsze bede na zero a trzeba pamiętać że kredyt jest na dziesiątki lat i nie ma co się podniecać chwilową sytuacją na rynku;)

pozdrawiam
StarHu

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 23:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
StraHu napisał(a):
Witam,
przerabiałem temat i powiem ci tak:

Koszt takiego kredytu jest niemały i musisz się z tym pogodzić na wstępie !

StraHu

jestem świadom że spłace 100% więcej :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 07:47 
Forumowicz

StraHu napisał/a
pamietaj ze najlepiej jest nie brac kredytu ale jak wyjscia nie ma to da sie z tym zyc :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 09:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
DrOpsik, niekoniecznie - jesli skompensujesz całkowite koszty kredytu złotówkowego i we frankach /a nie tylko aktualne raty przy nietypowym kursie/, to mimo wszystko raczej wychodzi na to, że ten we frankach jest bardziej opłacalny

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 11:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
anya napisał(a):
DrOpsik, niekoniecznie - jesli skompensujesz całkowite koszty kredytu złotówkowego i we frankach /a nie tylko aktualne raty przy nietypowym kursie/, to mimo wszystko raczej wychodzi na to, że ten we frankach jest bardziej opłacalny

ciekawe co bedzie za 10-20 lat :) ja bym nie zaryzykowal :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 13:32 
Forumowy terrorysta

Przy kredytach we frankach wymagana jest większa zdolność kredytowa i większy wkład własny, ale warto sprawdzić szczegóły. Sprawdz oferty bankow u doradcy kredytowego, to jest najszybsze rozwiazanie, bo bedziesz mial od razu przygotowanych kilka ofert bankowych. Jak juz wybierzesz konkretny bank, olejesz doradce kredytowego i pojdziesz do banku, u zrodła zawsze korzystniej, a doradca to posrednik, wiec musi na kredycie zarobic. Nie wierz, ze doradca działa bezinteresownie, doradca chce zarobic, wiec poleca bank, ktory zapłaci doradcy najwyzsza prowizje, a prowizja jest przerzucona na klientów. Banki, doradcy nie prowadza działalności non profit, musza zarobić, wiec dymaja klientów,
nie oszukujmy się.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 21:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
renoraines napisał(a):
Przy kredytach we frankach wymagana jest większa zdolność kredytowa i większy wkład własny, ale warto sprawdzić szczegóły. .

wkład własny mam odpowiedni ( budynek stan surowy + działka)
zdolnośc tez podobno jest - tak twierdzą bankach oraz doradcy :)

jak narazie do tej pory najlepiej wypadł Santander Consumer Bank

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1