BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 01:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 23:38 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
zmp3 napisał(a):
Na 2 egzaminie, egzaminator po wsiadnieciu do auta powiedzial mi ze i tak nie zdam

Żonie w Siedlcach patefon spojrzał w dowód i powiedział 'oo z warszawy pani jest'. Po czym upierdzilił ją na na jakiejś niby dupereli.
Chciałem iść z nim 'porozmawiać', egzamin był i tak oblany ale guza by miał, niestety żona nie chciała mi powiedzieć który to, bo pewnie by się o kryminał otarło.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 23:49 
Zacna persona forum

Jakos dziwnie zony nigdy nie chca puscic zeby wszystko spokojnie zalatwic :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 11:52 
Częsty bywalec

Ja zdawałem w trochę innych czasach i na innym sprzęcie (1992r fiat 125p ) :)
Teoria bezbłędnie, placyk także a później miasto...pojeździliśmy sobie z 30 minut, wróciliśmy a pan powiedział żebym poszedł się umówić na następny termin bez żadnego wyjaśnienia. Dopiero później dowiedziałem się, że szanowny pan egzaminator był emerytowanym wojskowym i nie przepadał za hipisami (długie włosy) ;) Drugie podejście już bez problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 19:59 
Forumowicz

Na pierwszym egzaminie nie wyjechałem nawet na miasto. Dostał mi się straszny prostak. Zaraz na początku egzaminu powiedział: "Zaczyna mnie Pan irytować"
A nic nie robiłem, wykonywałem jego polecenia, a ten ni z tego ni z owego taki tekst :]

Drugi egzamin był ok, koleś miły, ale wymusiłem pierszeństwo. Tak naprawde to mozna by jeszcze ze 3 razy przejechać, ale według niego wymusiłem. Jednak gość był miły i bardzo ok.

Trzeci egzaminator pojeździł ze mną 20 minut i zachciało mu się na przejazd kolejowy. Pech chciał że akurat 2, albo 3 pociagi towarowe jechały i szlabany były opuszczone przez 20 minut.

Zostało mu 5 minut na dojechanie do WORDA. Egzamin zdany.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 07:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Egzamin........a co to takiego?;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 07:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Marsellus napisał(a):
Ja zdawałem w trochę innych czasach i na innym sprzęcie (1992r fiat 125p )

ja w '93 na 126p :P

przy pierwszym podejściu problem na placu - ktos poprzesuwał pachołki z linii imitujących garaż; kiedy chcielismy je poustawiać, pan egzaminator nas opierdzielił, w efekcie czego nikt nie wyjechał z placu - wtedy nie było żadnej dyskusji :kwasny:

egz. zdany przy drugim podejściu - zero problemów :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 08:12 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Z tego co opowiadacie, Ci egzaminatorzy to jacyś zakompleksieni ludzie.
Zresztą, też mam podobne doświadczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 09:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Heh, egzamin :) Teoria z max dopuszczalną liczną błędów. Potem placyk i wyjazd na miasto. Dawno to było więc niewiele pamiętam ale chyba wyjechałem bez świateł (a to zima było i noc ciemna) więc egzaminator przypomniał żeby zapalić. Potem 80/40, zawinęliśmy przez jakieś pomylone skrzyżowanie i do ośrodka. Wynika - zdany :hurra:

Natomiast moja dziewczyna pierwsze podejście bez problemu, plac bez błędów, miasto bez błędów ale że jechała na długich i tego nie zauważyła - oblane :/

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 12:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
u mnie to już parę ładnych lat minęło. Zdawałem w Szczecinie. Teoria już na komputerach, wiec po jednym wieczorze w domu z testami żadnych problemów.
Potem placyk, jeszcze ten stary, węższy ze wszystkimi manewrami . W sumie dobrze uczył wyczucia auta o ile ktoś nie wkuwał pachołków na blache.

Dzień był upalny bym powiedział, pomimo że kwiecień, wsiadla ze mna sympatyczna milcząca blondynka . Ani słowem sie nie odezwała ponad polecania, w lewo, w prawo . ( a jeszcze kamer żadnych nie było) po 5 minutach byłem spowrotem w ośrodku ze zdanym egzaminem.

Można powiedzieć że bezstresowo. Wśród moich znajomych narzekających na egzamin najbardziej narzekały na egzaminatorów Ci którym brakowało umiejętności. Ci którzy jeździli, wszyscy zdali za 1 razem.

od 4:10 http://www.youtube.com/watch?v=4Q7j0f9w ... re=related

ps dziewczyna która wyjechała na miasto tuż przede mną, nie wiem jak, ale potrąciła pieszego na pasach. To się nazywa mieć szczęście.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 13:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
haha a mnie śmieszy że każdy kto nie zdał zwala winę na egzaminatora albo że jeż mu przez drogę przebiegł :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 15:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
to teraz moja historyjka :wstyd:

cały happy i zadowolony poszedłem na swój pierwszy egzaminek z całości (teoria+praktyka). Cały czas myślałem jak to na tym mieście mi pójdzie, bo rózne historie juz od kumpli słyszałem :)
Wiadomo zasiadłem przed monitorkiem rachu ciachu i po sprawie teścik rozpykany :hyhy: naciskam KONIEC i co widze :szok: :szok: na czerwonym tle [glow=red]napis 3 błędy [/glow] :szok: :szok: nogi mi się ugieły z wrażenia. Wiadomo nie ma teori to nie ma praktyki ;(

Za 2 podejściem już nie myślałem o praktycznym tylko o teoretycznym hehe zdałem bez problemu. Praktyka także nie była niczym trudnym, tzn. troche była bo trzeba było się przepisowo WLEC

Podsumowywując: teoria za 2x, a praktyka za 1x :hurra: czyli zdane za 1,5 razem :rotfl:

P.S. a aktualnie mam 10pkt na koncie

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, 09:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28
moj egzamin byl normalny nie ma co opisywac, jak w ksiazce.
za to moj kolega mial stresik...
jedzie na miescie i koles mowi mu szybciej, po chwili szybciej . to moj kumpel ze jest 40. nagle pomaranczowe swiatlo wiec kumpel hamuje . a koles dlaczego hamowal mogl jechac,. kumpel przerazony mysli: pewnie chce mnie oblac... zapala sie znow pomarancowe kumpel wlancza bieg a koles mu znowu : ze juz dawno powinien jechac. no i historia sie powtarza , znow kolo: szybciej , szybciej... po chwili egzaminator juz na maxa wkurw.... mowi: [cenzura].. szybciej bo sie zesram. i tak podjechali pod sklep real egzaminator pobiegl do ubikacju a kumpel modlil sie zeby zdazyl. po wszystkim powrocili do osrodka z usmiechem na twarzy i zdanym egzaminem

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, 11:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Ja na egzamin od ukończenia kursu czekałem miesiąc.Do WORD'u poszedłem z założeniem że nie zdam.Wchodzę do środka,pod sale,usiadłem wygodnie na krzesełku,przyszły jakieś dziewczyny pytają się mnie czy ja też na 14:30,odpowiadam że tak i zaczynam z nimi rozmowę.Po 15 minutach przechodzi młody gościu i mówi zapraszam państwa do sali.Weszliśmy wszyscy,omówił test i zaczynamy.Ja zestresowany,jak cholera zrobiłem pierwszy,i sprawdziłem 3 razy po czym stwierdziłem ze mam kocioł w głowie,i tak nie zdałem i zakończyłem test.Kto napisał miał wyjść,czekam na werdykt,po chwili słyszę "Proszę do sali następujące osoby,Dawid R. (....) w celu omówienia dalszego egzaminu".
Zadowolony, że nie zrobiłem żadnego błędu czekam,na część praktyczną,zanim mnie wyczytał zdążyli oblać 4 osoby,w końcu ja.Idę do "elki" nr 9,a tam czeka na mnie stary ormowiec :rotfl: pojechaliśmy na plac,mówi do mnie że mam mu pokazać wszystkie światła-pokazałem,następnie macha do góry i opowiedzieć to co ważniejsze,opowiedziałem i pozwolił mi usiąść za stery corsy 1.0 :szok:
Plac zaliczony,pora na miasto,jeżdziłem 50 minut,nie dałem się oblać :rotfl:
Po zajechaniu na WORD usłyszałem egzamin zaliczony pozytywnie,tylko więcej pewności siebie panie kierowco :rotfl:
Nie ukrywam że w trakcie mowił do mnie ten strasznie nie miły pan"co pan co pan....."

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, 15:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
jeffrey1212 napisał(a):
jedzie na miescie i koles mowi mu szybciej, po chwili szybciej . to moj kumpel ze jest 40. nagle pomaranczowe swiatlo wiec kumpel hamuje . a koles dlaczego hamowal mogl jechac,. kumpel przerazony mysli: pewnie chce mnie oblac... zapala sie znow pomarancowe kumpel wlancza bieg a koles mu znowu : ze juz dawno powinien jechac. no i historia sie powtarza , znow kolo: szybciej , szybciej... po chwili egzaminator juz na maxa wkurw.... mowi: [cenzura].. szybciej bo sie zesram. i tak podjechali pod sklep real egzaminator pobiegl do ubikacju a kumpel modlil sie zeby zdazyl. po wszystkim powrocili do osrodka z usmiechem na twarzy i zdanym egzaminem

haha zaraz ja sie zesram ze smiechu :rotfl: ta sytuacja nadaje sie na dowcip :P

A teraz moje egzaminy.
Jest piekny dzien X (nie pamietam jaki) teoria zdana bez bledu, praktyka oblana na łuku :zdziwko:
2 egzamin: powiedzialem sobie ze ostatni odbył sie 13. 10.06 (13 piątek) powiedzialem sobie jak dzis zdam to na prawde umiem jezdzic i zdalem :hyhy:
13.05.2009r Egzamin na kat A. Teoria oczywiscie bezblednie pierwszy z sali wyszedlem, praktyka, wszystko ok tak jak mnie uczyli sprawdzanie plynow swiatel, klaksonu przeprowadzilem motocykl 5m wsiadam na niego i ruszam na wzniesienie a egzaminator: STOP!
I pyta czy wszystko zrobilem no to mowie sprawdzilem swiatla, plyny, lancuch, kask zalozylem, lusterka ustawione ze tak. A on na to: NIE ZDAŁ PAN, chce pan dokonczyc plac?
ja w szoku pomyslalem zaplacilem to chociaz plac zrobie, oczywsicie wszystko bezblednie 8 przejechana miedzy 5 pacholkami tez ok. Po tym powiedzial ze po przeprowadzeniu motocykla na odleglosc 5m zapomnialem oprzec go o podnozek a nastepnie sie zapakowac na motocykl zlozyc podnozek i ruszyc. a Ja przeprowadzilem i sie od razu zapakowalem :]

Podchodze do grupy ludzi ktorzy ze mna zdawali zawstydzony jak cholera bo bardzo rzadko zdarza sie zeby na A nie zdac, i mowie jaka sytuacja. Na to jeden mowi a nie martw sie, u tego kolesia to 2/3 nie zalicza jak powiedzialem im za co mnie oblal to zaczeli sikac po majtkach ;) Po 2 dniach spotkalem jednego z tych ludzi i powiedzial ze musial utrzymac statystyke na 9 oblal 6 :rotfl: Ten Pan egzaminator podobno pracuje od niedawna i bardzo chce sie wykazac, starzy wyjadacze to wydadza polecenie oblsugi pojazdu, zrobi sie to bez przeprowadzania 5m kaza wskoczyc na motor zrobic 2-3 osemki z ustawowych 5 i na miasto i zdawalnosc wynosi 99% no chyba ze ktos najedzie na linie a tak to bez problemu. Cóż mi akurat trafil sie bydlak i tyle :P Bo technike jazdy na motocyklu mam opanowana na tyle na ile uczylem sie na kursie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, 12:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 528iA
Kod silnika: m52b28
ja tam bezbłędnie na teorii i na praktyce więc w sumie nie mam na co narzekać...
trafiłem tylko na takiego egzaminatora co tak szybko gadał, że nie raz prosiłem żeby powtórzył a on: ma pan problem ze słuchem? :/

i chciałem się zapytać o jedną rzecz... mój kumpel miał tydzień temu praktyke i nie zdał niby przez wymuszenie :znudzony:... no i przesiadka i do WORD'u, ale pan egzaminator jak wracał to bez świateł, z jednokierunkowej skręcał w lewo od prawej krawędzi, zmiana pasa na ciągłej...
i teraz jak już wracają do WORD'u to kamery są włączone jeszcze, czy nie? można coś z tym zrobić, odwołać się? bo dlaczego ktoś kto sam nie umie zbyt jeździć, ma decydować o tym, czy ktoś inny może jeździć?

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, 12:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 528iA
Kod silnika: m52b28
ja tam teorie bezbłędnie, jak i praktyke. tyle, że mój egzaminator tak szybko gadał, że nie raz prosiłem, żeby powtórzył i przeważnie kończyło się: ma pan problem ze słuchem? :/

i mam takie jedno pytanie...mój kumepl miał tydzień temu praktyke, no i niby wymusił, wiadomo=nie zdał. przesiadka no i darmowe taxi do WORD'u...ale pan egzaminator bez świateł, z jednokierunkowej w lewo skręcał od prawej krawędzi, zmiana pasa ruchu na ciągłej...no i można coś z tym zrobić? odwołać? jak wracaja do WORD'u to są jeszcze kamery włączone, czy nie? bo dlaczego ten kto nie umie zbyt sam jeździć, ma decydować o tym czy ktoś inny będzie jeździł?

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, 13:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
wipeer napisał(a):
haha a mnie śmieszy że każdy kto nie zdał zwala winę na egzaminatora albo że jeż mu przez drogę przebiegł :rotfl:

haha mnie tak samo. Tylko, ze potem jak ktos spowoduje wypadek albo ostre hamowanie innego pojazdu przy zmianie pasa takze powie "napewno bym sie wyrobil, ale tamten przyspieszyl".
Sa bardziej czepialscy i mniej czepialscy. Lepiej, zeby wiecej osob oblewalo, kazda godzina dodatkowej jazdy/nauki to dodatkowe kilometry wiedzy i doswiadczenia.
Sam kiedys rwalem sie do prowadzenia samochodu, po zdaniu egzaminu myslalem, ze umiem jezdzic... Prawda jest taka, ze dopiero po zrobieniu wiekszej ilosci kilometrow dowiedzialem sie co to znaczy "kierowac".

Jezeli chodzi jeszcze o egzamin praktyczny, uwazam, ze powinien byc bardziej pod katem "radzenia" sobie na drodze i dynamice jazdy niz na przepisach (oczywiscie nie mowie tu o drastycznym lamaniu przepisow), a nie pod katem wyuczenia sie przepisow i robienia luku na ilosc obrotow kierownicy ( :rotfl: ) lub miniecia ilus slupkow i skret.

P.S sam oblalem za pierwszym razem. Przejechalem za blisko obok nieprawidlowo zaparkowanego samochodu, tylko przez to ze nie chcialem najechac na podwojna linie. Egzaminator moze i mial racje, przejechalem za blisko, ale wiem, ze najechanie na linie powoduje natychmiastowe przerwanie egzaminu (podobnie jak za czerwone swiatlo).

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2009, 13:50 
Pierwsze kroki

...

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2009, 13:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
kunta kinte napisał(a):
...

Fajnie, że odświeżyłeś, warto było.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2009, 14:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
dłuuugo czekałem na egzamin tzn pracowałem i nie bylo kiedy iść,
jak juz nadeszła ta chwila to oczywiscie lekki stresik :D
-Teoria 1 błąd :kwasny:
-Placyk :ok:
-a miasto to przejażdżka do marketu OBI :D

dziękuje zdał pan :hurra:
człowiek odrazu lekki się poczuł :D

MaTiMa napisał(a):
P.S. a aktualnie mam 10pkt na koncie
myślisz ze nie widać :luka: :rotfl:
ja moimi 12 sie nie chwale :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1