BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 14:42 
Cytuj:
No wlasnie,juz nie ma komu ufac :(

Ja tam nikomu nie ufam :P aczkolwiek nie wolno "olać" całkowicie, bo wtedy pozwalamy innym wybrać jeszcze cięższe tłuki pancerne do rządzenia nami :rotfl:

TomekB napisał(a):
Sranie w banie, dobrych drog przybywa z dnia na dzien a dziennikarskie k-wy racza tego nie zauwazac.

W sumie racja, zbyt wielu nowych dróg nie ma, ale jakieś tam są. Np. w moim rejonie na pomorzu 6stkę zrobili nawet fajnie, obwodnica w Sławnie chociaż jest po kancie, bo jest nieprzemyślana dobrze, zawsze jakaś tam jest i trochę te tiry, i mieszkańcy mają łatwiej.
Pułkownik Zuber napisał(a):
spider napisał/a:
Wczoraj ogladalem jak Donald sie chwalil,ze mamy wzrost pkb 0,8% i jest swietnie mimo kryzysu,normalnie zyc nie umierac.

A Ty jakiego wzrostu się spodziewałeś? 10%? 15% 50??
W momencie gdy gospodarka światowa przeżywa spowolnienie, sam fakt nie odnotowania spadku (jak większość państw EUR) jest sukcesem.... no ale przecież to tylko 0,8%...... heh.

A odnośnie zamykania stoczni, to ktokolwiek kto mówi o stoczni szczecińskiej iż jest prężnie działająca firma przynosząca państwu dochody, ten nie ma pojęcia o czym pisze.

Przez ponad 30 lat polski rząd dokładał do każdej wydobytej tony węgla... po to by nie zwalniać klasy robotniczej- górników- moim zdaniem wystarczy tego doświadczenia.

true, true... :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 15:59 
Pierwsze kroki

Sam fakt sprzedazy stoczni jest zly, ale najgorsze jest to za jaka kwote. Otoz stocznie zostaly sprzedane za "grosze". Za stocznie szczecinska rzad dostal 162 miliony zlotych. Jest to ZABUDOWANY teren o powierzchni 700 tys. metrow kwadratowych, czyli za metr wyszlo okolo 231zł. A metr NIEZABUDOWANEJ dzialki w szczecinie to koszt okolo 500zl !!! Przeciez to skandal i przejaw niegospodarnosci. Rzad nie potrafi liczyc, czy sami debile tam "pracuja"?

Co gorsza, rzad na tym NIC nie zarobi, a jeszcze DOLOZY !! Stocznia Gdynia i Szczecin zostaly sprzedane za laczna kwote 488 milionow zl. Odprawy dla stoczniowcow pochlona 370 milionow zl i dodatkowo rzad bedzie jeszce musial dolozyc 540 milionów zl. na utrzymanie zakładu do czasu przejęcia go przez inwestora !! Czyli rzad dolozy do lacznego "interesu" jeszcze okolo 450 milionow zl. Gdzie tu zarobek? Same straty...

Przez likwidacje abonamentu budzet panstwa bedzie musial finansowac telwizje publiczna, a jest to kwota rzedu 800 milionow zl. rocznie. Ale to nie wszystko. Reforma mediów publicznych pochlonie 1 miliard zl. (!). A glupawe mohery sie ciesza, ze zlikwidowali abonament. Nic bardziej mylnego, teraz zaplaca wszyscy z wlasnych podatkow.

Niemcy dotuja swoje podupadajace stocznie, UE na to zezwala, dlaczego wiec Polsce tego zabroniono? Jestesmy gorszymi obywatelami tej samej Unii, czy rzadowi nie zalezalo na ratowaniu stoczni?

Niemcy o swoj kraj dbaja, o swoich obywateli takze, tylko w Polsce traktuje sie ludzi jak durne, dojne krowy, a kraj jak "biedna panne bez posagu".

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:19 
Pierwsze kroki

Spodziewal sie takiego wzrostu PKB, jaki zakladal budzet na 2009r., czyli 4,8%, potem zmniejszonego do 3,7%. Imbecyl czy ignorant ten budzet ukladal? Nie dziw sie wiec, ze ludzie spodziewali sie wiekszego wzrostu.

I chodzi tez o rzetelnosc przedstawiania informacji obywatelom. 0,8% to zaden przyrost i jak widze premiera, ktory pieprzy, ze jest super, to mam ochote mu dac w ten zaklamany kaczy dziob.

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:25 
Uzależniony od forum :)

Zadnego sie nie spodziewalem,bo kompletnie mnie nie obchodzi co sie dzieje z naszym krajem.Skupiam sie jak przezyc od-do i reszte mam w d...
Przeczytaj wszystko co napisalem,a nie wyciagasz zdanie z kontekstu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dobrze piszesz Forza, ale zaraz przyjdą krzykacze, że stocznia "nierentowna" to trzeba zaorać. Najpierw się samemu ją doprowadza do takiego stanu, a potem najlepiej wypiąć dupę UE i przesmarować lubrykantem, po czym zamknąć/sprzedać nierentowny zakład. :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Forza napisał(a):
I chodzi tez o rzetelnosc przedstawiania informacji obywatelom. 0,8% to zaden przyrost i jak widze premiera, ktory pieprzy, ze jest super, to mam ochote mu dac w ten zaklamany kaczy dziob.

Uważaj, bo pniesz się na wyżyny kulturalnej dyskusji powoli/

Forza napisał(a):
Przez likwidacje abonamentu budzet panstwa bedzie musial finansowac telwizje publiczna, a jest to kwota rzedu 800 milionow zl. rocznie. Ale to nie wszystko. Reforma mediów publicznych pochlonie 1 miliard zl. (!). A glupawe mohery sie ciesza, ze zlikwidowali abonament. Nic bardziej mylnego, teraz zaplaca wszyscy z wlasnych podatkow.

Recepta jest prosta - zlikwidować media publiczne.
Nie wiem jak to się jeszcze ostaje i po co komu jest.
Pełni jedynie rolę tuby propagandowej i tyle!

Szkoda byłoby mi mojej Trójki, ale liczę że jakoś by się ostała jako medium prywatne.
Za trójkę mogę płacić, wyliczyłem nawet, ze jakieś 100zł miesięcznie zgodziłbym się, gdyby była to komercyjna rozgłośnia. Słucham i oceniam tę przyjemność na taką kasę.

Generalnie jednak, publiczne media to jakiś absurd i wymysł socjalistów.

Forza napisał(a):
Niemcy dotuja swoje podupadajace stocznie, UE na to zezwala, dlaczego wiec Polsce tego zabroniono? Jestesmy gorszymi obywatelami tej samej Unii, czy rzadowi nie zalezalo na ratowaniu stoczni?

Kurna!
Naprawdę cieszę się, że rząd z moich podatków nie dokłada do czyjegoś interesu.
Chwała im za to.

I w ogóle nie rozumiem takiego myślenia.
Jaki macie biznes w tym, żeby ze swojej kieszeni dołożyć do czyjegoś interesu?

Jak wam tak szkoda stoczni, to im przelejcie darowiznę!
Podobnie zróbcie z kopalniami, telewizją publiczną i kolejami!

Ale proszę, trzymajcie się z dala od mojej kieszeni!

jiGsaw napisał(a):
Dobrze piszesz Forza, ale zaraz przyjdą krzykacze, że stocznia "nierentowna" to trzeba zaorać. Najpierw się samemu ją doprowadza do takiego stanu, a potem najlepiej wypiąć dupę UE i przesmarować lubrykantem, po czym zamknąć/sprzedać nierentowny zakład. :wstyd:

:rotfl: Jako naczelny krzykacz, powtórzę:
Ratujcie sobie co chcecie: stocznie, huty, kopalnie, zakłady taboru kolejowego i sklep spożywczy Pani Jadzi, co nie wytrzymała konkurencji z kauflandem, ale róbcie to za swoje, a nie moje pieniądze!

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:38 
Przyjaciel forum

Właśnie przez takich jak Ty Polska wygląda jak wygląda. Aczkolwiek w końcu obudzą się i zrozpaczone masy, które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jiGsaw napisał(a):
Właśnie przez takich jak Ty Polska wygląda jak wygląda. Aczkolwiek w końcu obudzą się i zrozpaczone masy, które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy.

Wyklęty powstań ludu ziemi!!! :rotfl:

Wyklęty powstań, ludu ziemi,
Powstańcie, których dręczy głód.
Myśl nowa blaski promiennymi
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
Przed ciosem niechaj tyran drży!
Ruszymy z posad bryłę świata,
Dziś niczym, jutro wszystkim my!

Ref.
Bój to jest nasz ostatni,
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.

Nie nam wyglądać zmiłowania
Z wyroków bożych, z pańskich spraw.
Z własnego prawa bierz nadania
I z własnej woli sam się zbaw!
Niech w kuźni naszej ogień bucha,
Zanim ostygnie - przekuj w stal,
By łańcuch spadł z wolnego ducha,
A dom niewoli zniszcz i spal!

Rząd nas uciska, kłamią prawa,
Podatków brzemię ciąży nam,
I z praw się naszych naigrawa
Ten, co z bezprawia żyje sam.
Lecz się odmieni krzywda krwawa,
Gdy równość stworzy nowy ład,
Bez obowiązków nie ma prawa,
Dla równych - równy szczęścia świat!

Rządzący światem samowładnie
Królowie kopalń, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
W tej bandy kasie ogniotrwałej
Stopiony w złoto krwawy pot
Na własność do nas przejdzie cały,
Jak należności słusznej zwrot.

Obłudzie zdzierców, rządom kata
wyzwania zgodnie rzucim krzyk,
co wojsk szeregi z ludem zbrata:
Hej, kolby w górę, łamać szyk.
I żołnierz, wiedząc przeciw komu,
a z kim o lepszy walczy los,
bratobójczego sprawcom sromu
śmiertelny jutro zada cios.

Dziś lud roboczy wsi i miasta
W jedności swojej stwarza moc,
Co się po ziemi wszerz rozrasta,
Jak świt łamiący wieków noc...
Precz darmozjadów rodzie sępi!
Czyż nie dość żerów z naszych ciał?
Gdy lud wam krwawe szpony stępi,
Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał.

Chyba znasz dobrze, co?

I przez takich jak ja ten kraj wygląda jak wygląda?
Masz szczęście, że nie wygląda najgorzej, więc mogę wykazać się dobrą wolą i zrozumieć to jako komplement.
Inaczej byłaby to ciężka obelga pod moim adresem, więc proszę Cię, zastanów się czasem nad sformułowaniami, których używasz, bo ktoś mniej wyrozumiały da Ci kiedyś po prostu w gębę.

Na takich zasadach z Tobą dyskutować nie będę, więc wyłączam się z tego wątku.

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:57 
Przyjaciel forum

A ja z Tobą, jak ktoś porównuje PGR itp. ze stoczniami, przy czym mamy (mieliśmy) jeden z najlepszych potencjałów na świecie w tej branży to ręce same chylą się ku upadkowi.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 17:01 
Przyjaciel forum

Cytuj:
PRAWDA O STOCZNI:
Stoczni nie rozwaliło SLD ani żadna
inna partia, stocznia rozwaliła się sama -
przez brak modernizacji i inwestycji.
Była to manufaktura pracująca jak za
czasów króla Ćwieczka, a każdy jej produkt był
ręcznie klepanym arcydziełem.
Produkcja statków wszędzie na świecie
to teraz taśma, kadłuby składane po kilka
naraz w suchych dokach lub na halach
(tak, statki buduje się dzisiaj pod dachem!),
laserowe pozycjonowanie sekcji,
transport elementów jak na linii produkcyjnej samochodów
- zautomatyzowany. A tu było wożenie blach z miejsca
na miejsce, geodeci z teodolitami na pochylniach i
ręczne dopasowywanie wszystkiego do siebie,
tłum robotników zmarzniętych albo ledwie żywych z upału -
jak mrówek ich na każdym statku, a wokół walące się hale.
Po każdym wodowaniu szukanie na dnie potopionych kotwic itp.
Gdzie w nowoczesnej stoczni potrzebne byłyby dwa kroki
technologiczne, by coś poskładać, u nas trzeba ich było
zrobić sześć. Jedna plazma do cięcia blach była w całym
tym bałaganie coś warta.
Konkurować z Koreą czy Niemcami ta stocznia mogła tak samo,
jak firma składająca samochody w garażu może konkurować z Volkswagenem.
Jeżeli państwo mogło tu coś zrobić, to nie ładować pieniędzy
w najdroższą na świecie, ręczną produkcję statków, tylko
zatrzymać tę manufakturę, całą forsę wsadzić w modernizację
stoczni i ruszyć od nowa. Ale na to panowie związkowcy
na pewno by się nie zgodzili i poszliby z mutrami do
rzucania - na Warszawę! My chcemy BUDOWAĆ STATKI!
To reanimowano półtrupa kroplówkami, aż zdechł
ostatecznie.
Piszę to z niejakim żalem, bo też pożywiłem
się trochę dzięki stoczni przez lat kilka.'
Czy stoczniowcy zechcą przeczytać???

Tyle w sprawie stoczni, slyszalem to tez z innego zrodla.

@Forza: duzo zalezy jaki to teren, czy zabudowania do czegos sie jeszcze nadaja, czy jedynie do wyburzenia, co mozna zbudowac na tym terenie, itd. Gdy kupujesz 700 tys. m2, a 1 tys. m2 cena tez bedzie inna. Inna sprawa, ze jezeli nie ma nikogo zainteresowanego 700 tys. po 500 zl, to cena automatycznie idzie w dol, az znajdzie sie zainteresowany.

Nie mam zamiaru nikogo bronic, Tusk znacznie przesadzil w swoich obietnicach - aby wyrownac poziom zycia pomiedzy Polska, a zachodem potrzeba lat - jedna kadencja rzadu na to nie wystarczy. Wydaje mi sie tez, ze sporo z wyidealizowanych planow i obietnic Tuska bolesnie rozbilo sie o biurokracje, uklady i ukladziki, z ktorych mogl poczatkowo nie zdawac sobie sprawy (co bylo oczywiscie bledem).

Czy 0,8% to zaden przyrost? Wydaje mi sie, ze lepszy taki przyrost niz spadek - tak jak wyglada to w innych krajach.

Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego stoczniowcy nie odwroca sie od dzialaczy zwiazkowych, ktorzy na podburzaniu ich trzepia naprawde duze pieniadze... Zreszta podobnie jest w gornictwie, na kolei - co ciekawe kazda z tych branz boryka sie z wiekszymi lub mniejszymi problemami.

A pamietacie jeszcze jak bylo z FSO? Jak VW zlozylo oferte kupna FSO zanim kupili Skode? Jak zwiazkowcy zablokowali te oferte bo nie zgodzili sie na ciencia w zatrudnieniu? W jakiej sytuacji jest dzis ta firma chyba nie musze przypominac.

Pamietajcie tez, ze na sile nie ma sensu reanimowac trupa, ladowac w niego olbrzymich ilosci pieniedzy jak w dziure bez dna, lepiej wymyslec jakies rozwiazanie problemu lub jezeli nie ma takiego rozwiazania, czy nie ma na nie pomyslu - pozbyc sie problemu (tak dziala to w kazdym innym kraju, w wiekszej badz mniejszej skali).

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 17:09 
Przyjaciel forum

Nie ma czegoś takiego jak "rozwaliła się sama", rozwalili ją rządzący, kolesiostwo, ciągłe zmiany, błędne kontrakty, brak inwestycji. A to wszystko miało już związek z rządzącymi, związki zawodowe też nie są bez winy. Ogólnie przykra sprawa, bo naprawdę można było coś dobrego z tego zrobić... ale nie w tym kraju niestety :(

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 17:13 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Ogólnie przykra sprawa, bo naprawdę można było coś dobrego z tego zrobić... ale nie w tym kraju niestety :(

To nie jest tak, ze sie nie da, powiedzialbym inaczej - da sie, ale bardzo wiele szans jest zaprzepaszczonych, a powodow jest masa.

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 18:38 

Nie che mi się czytać dokładnie całego tematu, tylko po łebkach spojrzałem, nie chce mi się pisać, tłumaczyć i zacytuję tylko, że "był czas przywyknąć przecie" :]

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 20:29 
Cytuj:
Nie che mi się czytać dokładnie całego tematu, tylko po łebkach spojrzałem, nie chce mi się pisać, tłumaczyć i zacytuję tylko, że "był czas przywyknąć przecie" :]

A jakże!

http://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcq ... re=related

:15:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 21:39 
Forumowicz

Ogólnie popieram użytkownika qqiz. Jedna z osób najmniej przesiąkniętych socjalizmem :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 13:29 
Pierwsze kroki

qqiz napisał(a):
Naprawdę cieszę się, że rząd z moich podatków nie dokłada do czyjegoś interesu.
Chwała im za to.

Czyzby? A slyszales o pakiecie antykryzysowym? Budzet panstwa bedzie dawal doplaty dla firm. Warunkiem jest to ze firmy te nie beda molgy zwalniac pracownikow przez 18 miesięcy od otrzymania doplat. Oczywiscie jak na matolow z rzadu przystalo, jest luka prawna. Firmy beda zwalniac czesc zalogi i dopiero wtedy beda zglaszac sie po doplaty...
Socjalizm w najczystszej formie.

qqiz napisał(a):
I w ogóle nie rozumiem takiego myślenia.
Jaki macie biznes w tym, żeby ze swojej kieszeni dołożyć do czyjegoś interesu?

Tez nie wiem jaki rzad Tuska ma w tym biznes.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 16:57 
Pierwsze kroki

Odnosnie tematu polskich drog. Platforma Obywatelska ma sposob na nowe drogi... Mianowicie otwarcie juz otwartych drog :rotfl: :wstyd:

CYTAT:
"Wyborcza farsa. Otworzą... otwartą drogę
Zagranie rodem z PRL. Dwupasmową obwodnicą Płońska można jeździć od pół roku. Jest dla kierowców zbawieniem. Dzięki niej mogą płynnie wyjechać ze stolicy w stronę Gdańska. Ale władza postanowiła się wypromować i, na cztery dni przed wyborami, trasa zostanie ponownie otwarta.
Wstęgę przetnie w środę wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski, a zarazem "jedynka" PO na Mazowszu w eurowyborach. Przyjadą: minister infrastruktury Cezary Grabarczyk, okoliczni wójtowie, burmistrzowie i ksiądz, który poświęci drogę. Aby oficjele mieli wrażenie, że znajdują się na "nowiutkiej" trasie, wczoraj przed południem... myto ekrany dźwiękochłonne, które stoją już od wielu miesięcy.
To nie wszystko. Na czas uroczystości nowa droga ekspresowa zostanie zamknięta. Kierowcy zostaną skierowani biegnącą niżej starą trasą.
"

Jeszcze tylko brakuje malowania trawy na zielono jak za komuny.

Informacja stąd

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 17:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
:hurra:

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 17:15 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Norma, ósemką do Wyszkowa też już pół roku się lata a jeszcze nie została oddana w całości i pewnie dopiero wtedy będzie feta i przecinanie wstęgi :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1