BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 22:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
TomekB, nie pisałem o 20 czy 21 latkach, ale o ludziach w wieku 25-30. Bo tych nadal chyba możemy nazywać młodymi ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 22:43 
bialy napisał(a):
Jak pisałem, wali mnie to z jakiego ugrupowania, z takiego co będzie miało najlepsze notowania.

Z góry prostuje, gdybym miał szanse na zmiane czegoś, to bym kandydował zgodnie z sumieniem, ale wiem że takiej opcji nie ma. I nie zamierzam być krzykaczem w imię ideałów których wiem że nie zrealizuje. Dla mnie ważne przezyć od do, co taka posada w dużym stopniu ułatwia.

:wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :mur :wstyd: : :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Idź do szkoły, zrób kurs na fryzjera, cokolwiek, a nie pchaj się do władzy. przez takich przetrzymywaczy stołków jesteśmy w.. jakby to powiedzieć... czarnej dupie. Są ludzie, którzy przynajmniej PRÓBUJĄ, jak dan v8 COKOLWIEK zrobić, albo przynajmniej stwarzają pozory. A Ty masz tupet mówić, że idziesz tam tylko dla kasy, z byle jakiej partii.

Niczym się nie różnisz z takim podejściem od starych wyjadaczy.

Albo to piszesz prowokacyjnie, albo jesteś po prostu wyborczym ścierem i złodziejem, nie chcesz nic zrobić, nie masz chęci i przekonania w tym, co będziesz robił i będziesz tylko brał pieniądze ze skarbu państwa, czyli m.in. także moich.

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 07:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mała prywata: Kupię dom z działką od radnego, w cenie z deklaracji majątkowej :super:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 07:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Może tatuś mu przestał na wachę sypać, a że synuś rączki ma czyste to sobie taką przyszłość rozplanował. :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 08:35 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
ironman napisał(a):
Dopóki w Polsce nie zmieni sie ordynacja wyborcza, wybory nie mają sensu. Głosuje na człowieka X, a dostaje się Y, bo jest 1 na liście. Chce glosować na kandydata, a nie na listę.
Ciągle te same twarze rządzą bo wciąż są 1 na listach.

Mandaty przypadające danej liście kandydatów uzyskują kandydaci w kolejności wynikającej z otrzymanej liczby głosów w ramach listy. Jeżeli równą liczbę głosów uprawniającą do uzyskania mandatu otrzymało dwóch lub więcej kandydatów z danej listy, o wyborze rozstrzyga kolejność umieszczenia nazwisk kandydatów na liście.
Kto ma więcej, ten dostaje mandat - na tym polega demokracja ;-) (niestety). No chyba że dostaną równą ilosć głosów, wtedy miejsce na liście decyduje, no ale chyba nie każemy się im wtedy pojedynkować? :hyhy:
DAN V8 napisał(a):
Otoz teraz wyjasnie cale zamieszanie.
Pytam poniewaz moi znajomi wiedza o jakis moich aspiracjach politycznych i namawiaja mnie zeby w 2010r startował na radnego,a ewentualnie rok pozniej na posla. Moze posiadam jakies pomysly co i jak..

No niezły interes, kilka, góra kilkanaście godzin w miesiącu za ok. 1500 zł. To oczywiście żart, nie znam Cię, ale nie podejrzewam o nastawienie takie, jak biały. A sam jako radny nie zdziałasz niestety za wiele, mimo najszczerszych intencji, w które nie wątpię.
Polecam iść na kilka sesji rady miasta/gminy czy tam powiatu, jeśli jeszcze nie byłeś. Niekiedy spektakl jest żałosny, niekiedy żenujący, ale bywa, że śmieszny. Radni dyskutują o pewych sprawach bez przygotowania, albo zawzięcie dyskutują o pierdołach, tudzież sprawach porządkowo-organizacyjnych. Fajnie jest. I pamiętaj, że władza psuje :D
TomekB napisał(a):
Wykształcenie? Tzn. zdana matura? Bez jaj, w tym wieku to jest właśnie dopiero czas na naukę - studia, podawanie cegieł majstrowi, własny interes, a nie pchanie się do koryta jako partyjny chłopiec na posyłki.

True, nie samo wykształcenie jest potrzebne, ale doświadczenie życiowe. No i ja stawiam na fachowców, więc sama matura może nie wystarczyć.
bialy napisał(a):
Dla mnie ważne przezyć od do, co taka posada w dużym stopniu ułatwia.

Wstyd :wstyd:
Właśnie "dzięki" ludziom tak myślącym niewielkie są szanse cokolwiek zmienić. W pewnym sensie więc gardzisz samym sobą. Pogratulować.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 11:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
maaaad napisał(a):
ironman napisał(a):
Dopóki w Polsce nie zmieni sie ordynacja wyborcza, wybory nie mają sensu. Głosuje na człowieka X, a dostaje się Y, bo jest 1 na liście. Chce glosować na kandydata, a nie na listę.
Ciągle te same twarze rządzą bo wciąż są 1 na listach.

Mandaty przypadające danej liście kandydatów uzyskują kandydaci w kolejności wynikającej z otrzymanej liczby głosów w ramach listy. Jeżeli równą liczbę głosów uprawniającą do uzyskania mandatu otrzymało dwóch lub więcej kandydatów z danej listy, o wyborze rozstrzyga kolejność umieszczenia nazwisk kandydatów na liście.
Kto ma więcej, ten dostaje mandat - na tym polega demokracja ;-) (niestety). No chyba że dostaną równą ilosć głosów, wtedy miejsce na liście decyduje, no ale chyba nie każemy się im wtedy pojedynkować? :hyhy:

Średnia jest ta demokaracja.
Sam zobacz przykład.
Nie znosisz Pana iksińskiego, a w pełni popierasz kowalskiego, bo ufasz, że jest uczciwy i znasz go 15 lat. Obaj startują z jednej listy. Zależy Ci żeby kowalski został wybrany, więc namawiasz znajomych i rodzinę. Głosujecie gremialnie na Kowalskiego.
Niestety Kowalski zyskuje 500 głosów, a iksiński 1000. Ich lista dostała natomiast głosów 6000, co przekłada się na np. 3 mandaty. Te 3 mandaty trafiają do 3 osób z największą ilością głosów w ramach listy. W tym nielubiany Iksiński się załapuje jako trzeci.
I tutaj uwaga, dzięki Twoim głosom, lista dostaje 3 mandaty z puli, a nie 2, i do rady dostaje się koleś, którego do domu byś nie wpuścił.
TO JEST DEMOKRACJA UPOŚLEDZONA, bo Twój i znajomych głosy, de facto dają mandat komuś nielubianemu.
DEMOKRACJA to okręgi jednomandatowe, gdzie głos oddany na Kowalskiego, przynosi szansę tylko i wyłącznie jemu
PROSTE.

maaaad napisał(a):

bialy napisał(a):
Dla mnie ważne przezyć od do, co taka posada w dużym stopniu ułatwia.

Wstyd :wstyd:
Właśnie "dzięki" ludziom tak myślącym niewielkie są szanse cokolwiek zmienić. W pewnym sensie więc gardzisz samym sobą. Pogratulować.

Kolega bialy pojechal
Jedyny plus to szczerość :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 11:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
DAN V8 napisał(a):
np. taki student ma szerokie pole widzenia

tyaaa... 20-latek ma świetne pole widzenia plus mega wiedzę o zyciu, gospodarce itp

wg mnie radnymi/posłami itp powinni byc fachowcy, a nie, że pani Zosia, dotychczas przedszkolanka, tudzież "matka polka", nagle dopcha się na stołek w Radzie i w jednej kadencji jest kierownikiem wydziału skarbu, w nastepnej - infrastruktury, a o obu dziedzinach ma takie pojęcie jak ja o spalonym czy vanosie :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 12:12 
Naczelny bimbrovnik

qqiz napisał(a):

Ale ja nie twierdzę, że demokracja jest cool :D Demokracja jest do dupy, bo paranoją zalatuje fakt, że kretyni i miernoty rządzą rozgarniętymi ludźmi.
PS. To co wkleiłem kursywą to zerżnięty żywcem przepis z ordynacji wyborczej do rad gmin.
anya napisał(a):
wg mnie radnymi/posłami itp powinni byc fachowcy

Ania, podpisuję się pod Twoimi marzeniami :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 12:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: 911
np. taka Pani poślina czy tam radna..jak kto chce

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 15:33 
Forumowicz

Zrobiłbym takiej Lustracje i nie tylko ;) ale żona by mnie zaje :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 13:21 
Forumowy terrorysta

anya napisał(a):
DAN V8 napisał(a):
np. taki student ma szerokie pole widzenia

tyaaa... 20-latek ma świetne pole widzenia plus mega wiedzę o zyciu, gospodarce itp

wg mnie radnymi/posłami itp powinni byc fachowcy, a nie, że pani Zosia, dotychczas przedszkolanka, tudzież "matka polka", nagle dopcha się na stołek w Radzie i w jednej kadencji jest kierownikiem wydziału skarbu, w nastepnej - infrastruktury, a o obu dziedzinach ma takie pojęcie jak ja o spalonym czy vanosie :kwasny:

Masz całkowitą rację. Na szczeblu krajowym najlepszym tego przykladem są sprzedawczyki z PSL, żeby sie tylko załapac do koryta to wejdą w koalicje z każdym, choć nie mają pojęcia o rządeniu. Pozniej taki jeden będąc strażakiem ochotniczej strazy pozarnej zostaje wicepremierem i ministrem gospodarki. Przez taką hołotę nie mozna zmienić przepisów dotyczacych opodatkowania (rolnicy nie płaca podatku dochodowego) oraz KRUS-u, do ktorego Panstwo doklada corocznie miliardy zlotych. Deficyt budzetowy w 2009r wynosi 18.2 mld złotych, doplata do KRUS-u w 2009r wyniesie 16.4 mld zł. A eurotuskomozgotluki narzekają, że nie mają pieniędzy :rotfl: .

Dodatkowo powinna być zmiana ordynacji wyborczej i okręgi jednomandatkowe, ten kto otrzyma najwieksza liczbę głosów dostaje mandat.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 14:16 

Wiadomo,ze najlepsze zycie to byc politykiem.Nic sie nie robi a ma sie pelno kasy,sam bym tak chcial.Rece opadaja jak czytam,ze Holowczyc jest politykiem,Janusz Dzieciol tez i kandydowal do europarlamentu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :mur: Ciekawi mnie ilu tam jest dla kasy,a ilu dla idei?

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 14:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28
spider napisał(a):
ilu tam jest dla kasy,a ilu dla idei?

dla idei poswiecil sie tylko orange a wszyscy sa dla pieniedzy i nikt mi nie przetlumaczy ze jest inaczej

Ostatnio edytowano 11 czerwca 2009, 14:51 przez Jeffrey, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 14:27 

jeffrey1212 napisał(a):
dla idei poswiecil sie tylko ORANGE
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 14:44 
Forumowy terrorysta

Czytalem ile kasy dostaje europosel. Miesiecznie pensja + diety = 54 tys zl. Do konca roku sa 72 dni obrad parlamentu europejskiego, do konca roku jest tez 6 mcy. Jak wiec łatwo obliczyc 54 tys zł x 6 mcy= 324 tys zł : 72 dni = 4.5 tys zł/dzień obrad. Dodatkowymi przywilejami są: darmowe przeloty samolotami w klasie biznes, 70 tys zł na nauke jezykow obcych i obslugi komputerów, 80 tys zl na asystentow, 19 tys zł na utrzymanie biura w kraju. Wszyscy kandydaci startowali dla pieniedzy i stad przy wreczaniu nominacji taaaaaaaaaki usmiech na ich twarzach :] , a smutek tych co przegrali.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 16:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
Nie ma idealnego kandydata bo w każdym jest pierwiastek boski i diabelski.

A ludzie święci nie pchają się do polityki. Takie jest moje zdanie :]

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 16:40 
Naczelny bimbrovnik

renoraines napisał(a):
Miesiecznie pensja + diety =

Tak a propos - niedawno w jednej z niemieckich TV był reportaż, jak to europosłowie lecą na obrady, podpisują się na liście, kasują dietę i wracają do PL, nie zostając na obradach. Na gorącym złapano m. in. Tadeusza Zwiefkę - spieprzał przed kamerą i przed zadającym mu pytania dziennikarzem, że aż się kurzyło.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 16:45 
Pierwsze kroki

qqiz napisał(a):

To o wiele za dużo powiedziane. Demokracja jest do dupy. W swoich założeniach wygląda niby fajnie, ale w rzeczywistości wszyscy widzimy, jak ciągła walka o władzę poszczególnych partii politycznych uniemożliwia rozwój kraju.

Polsce przydałyby się autorytarne, albo wręcz faszystowskie, rządy kogoś pokroju Romana Dmowskiego.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 16:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
maaaad napisał(a):
Na gorącym złapano m. in. Tadeusza Zwiefkę - spieprzał przed kamerą i przed zadającym mu pytania dziennikarzem, że aż się kurzyło.

Po prostu za dobrze mają i w dupie im sie przewraca. Taką kasę dostają i nie mogą nawet posiedzieć i posłuchać mądrzejszych od nich :wstyd: :wstyd: qrwa :wstyd:

:mur:

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 16:52 
Zacna persona forum

Powinni za jedno takie cos obcinac miesieczna diete powiedzmy o 50% za drugie cala a za 3 won do domu, nastepny z listy wchodzi na jego miejsce.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1