BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 23:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e38
Kod silnika: M60B30
wnukus napisał(a):
wiem moze jestem jakis inny
dobrze że przynajmniej Ty jesteś inny bo jak na moim osiedlu był wypadek, rozpędzona ciężarówka uderzyła w poloneza który wyjechał z podporządkowanej, tak że kierowca poloneza wyleciał z samochodu i spadł na środek ulicy to przejeżdżający obok trąbili na siebie i kłócili się kto ma pierwszeństwo przejazdu :mur:

viewtopic.php?f=6&t=48063&hilit=E38&start=20

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 23:19 
Zacna persona forum

Hugo'82, za kazdym razem jak stawalem to kupa ludzi stala i patrzyla co sie dzieje, dzwonili po karetke i zadowoleni ze spelnienia obywatelskiego obowiazku. 1 raz w samochodzie tlily sie kable, wyciagnalem faceta, przyjechala straz, nie zrobil sie z tego jakis wielki pozar czy cos, ale wszyscy dookola stali i mowili ze strasznie odwazny jestem ze ryzykowalem dla obcej osoby :mur: :mur: :mur: Boje sie tylko ze jesli mi sie cos takiego przydazy to bede mogl liczyc tylko na siebie :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 12:31 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
co za qwa poj***** ludzie zamiast ich ratować stoja i sie patrza !!! na jakim my swiecie zyjemy ?!?!!?

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 18:41 
Uzależniony od forum :)

DESTROYER napisał(a):
co za qwa poj***** ludzie zamiast ich ratować stoja i sie patrza !!! na jakim my swiecie zyjemy ?!?!!?

Dlatego też proponuje każdemu, aby zapoznał się z podstawowymi zasadami udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Poświęcając chwilę czasu na zapoznanie się z obowiązującymi kanonami pierwszej pomocy, być może uratujemy komuś życie, a nie będziemy stać i oglądać rozwój wydarzeń z boku, jak banda zapyziałych kretynów szukających sensacji kosztem życia, czy zdrowia innych osób. Polecam zajrzeć na stronę http://www.ratownicy.szczecin.pl/pomoc.html i przypomnieć sobie kilka zasad.
Dla niektórych osób mogą to być sprzeczne informacje np. z tym, czego uczyli nas na PO (wiadomo, czasy się zmieniają), czy na kursie PJ, ale naprawdę warto odświeżyć wiadomości, by móc udzielić pomocy osobom, którym jest to potrzebne. :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 18:54 
Zacna persona forum

wow niema co te cipeczki po prawej strone rozpraszaja uwage

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 18:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
:16: chodzą filmują i sensacji szukają :31: a ludzie umierają w głupi sposób :28:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 19:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
dziwi właśnie mnie to, że przy pierwszym filmiku nawet ci którzy nagrywali to zdarzenie, skoro już sie zatrzymali to nie wzięli gaśnic ze sobą i nie gasili. czy w Rosji nie jest to obowiązkowe jak u nas czy co? straszna obojętność ludzi jest. przy tym drugim filmiku prędkość aut musiała byc chyba kosmiczna, że takie skutki były. szok:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 20:36 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
dla mnie szok biernosc ludzi nieziemska :cenzura: to poprostu chyba trzeba nie miec w sobie za grosz czegokolwiek bo normalny odruch czlowieka to pomoc w takiej sytuacji... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 10:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
tak sobie teraz skojarzyłem że jak miałem wypadek, potrąciłem rowerzyste (nie moja wina.. ), momentalnie full ludzi dookoła się zebrało, to byli sąsiedzi tego potrąconego, i też nikt nie starał się nic zrboić..dopiero żona kolesia przybiegła i mi pomagała, bo po tym jak sprawdziłem że typ się nie połamał, tylko zamroczył, ułożyłem go w pozycji bezpiecznej, a ten chciał wstawać i iść do domu, przynajmniej tak jakoś majaczył, więci musiałem go trzymać, tylko że koleś ważył ze 120kg a ja z 60 ;) pozatym nawet jak ostatnio wyciągałem z rowu znajomego, gdzie jedyną stratą był urwany zderzak, nie przyszło mi przez myśl żeby fotki robie, tylko jak najszybciej wytargać samochód i nie blokować drogi. Sytuacja z drugiego filmiku napewno nie spowodowała by tego żebym chciał coś nagrywać, prędzej sparaliżował by mnie ten widok..ale nie nagrywać jak ludzie umierają :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 12:34 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
mnie rozwaliła ta bierność ludzie stoja i się patrzą dopiero po chwili wybili ta szybe... nie .... szczerze? dla mnie masakra.... boje się że kiedyś coś takiego mnie spotka i że nikt QWA nie pomoże ... a jak się znajdzie ktoś z jajami do pomocy to bedzię już poprostu zapózno na jakiekolwiek pomaganie... :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 14:16 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
:zdziwko: :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 14:27 
moze ktos przetlumaczy co oni tam gadaja?

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 15:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Nie jestem przekonany czy to forum jest odpowiednim miejscem na takie filmiki...

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 15:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Pułkownik Zuber napisał(a):
Nie jestem przekonany czy to forum jest odpowiednim miejscem na takie filmiki...

Szczerze powiedziawszy to zgadzam sie z Pulkownikiem...filmik troche hardcore...gosciu z tylu juz chyba nie zyl :( :( , straszne jak go ogien szybciutko zaczal "pozerac" :( , co do ruskow...ehhh szkoda gadac...troche dziwny narod :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 15:52 
Zacna persona forum

Kisiel24 napisał(a):
co do ruskow...ehhh szkoda gadac...troche dziwny narod :kwasny:

Chyba nie ludzisz sie ze u nas jest inaczej?

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 16:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
wnukus napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):
co do ruskow...ehhh szkoda gadac...troche dziwny narod :kwasny:

:niepewny: :niepewny: mysle, ze moze troszke inaczej... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 17:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
Kisiel24 napisał(a):

:niepewny: :niepewny: mysle, ze moze troszke inaczej... :niepewny:[/quote]

Jest tak samo.

Conajmniej dwa razy byłem uczestnikiem wypadku (nie tylko samochodowego), w którym ktoś ucierpiał. " Jak masz liczyć, licz na siebie..."

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 21:33 
Częsty bywalec

wnukus napisał(a):
za kazdym razem jak stawalem to kupa ludzi stala i patrzyla co sie dzieje, dzwonili po karetke i zadowoleni ze spelnienia obywatelskiego obowiazku. 1 raz w samochodzie tlily sie kable, wyciagnalem faceta, przyjechala straz, nie zrobil sie z tego jakis wielki pozar czy cos, ale wszyscy dookola stali i mowili ze strasznie odwazny jestem ze ryzykowalem dla obcej osoby Boje sie tylko ze jesli mi sie cos takiego przydazy to bede mogl liczyc tylko na siebie

Kolego nie chodzi o to czy tliły się kable czy palił się zbiornik paliwa - liczy się twoja postawa, za co wielki szacun dla ciebie!!! Obca nie obca osoba - a co to ma do rzeczy??!! Nie wiem jak to wytłumaczyć ale jeśli ktoś choć odrobinę potrafi się wczuć w daną sytuację tzn. że za chwilę może w danym aucie spłonąć czyiś ojcieć czy córka to chyba warte jest to ryzyka i właśnie nie dla chwały ale dla uratowania czyjegoś życia, zaryzykowanie dla czegoś co jest najcenniejsze dla kogoś innego..!! Ludzie boją się różnych rzeczy ale w takich sytuacjach działa niewytłumaczalna adrenalina, która daje nam irracjonalną siłę do działania... sam byłem sprawcą wypadku... wjechałem kobiecie w tył mimo, hamowała awaryjnie, walnąłem ją w tył renówki - wiadomo, że moja wina ale, że nie miała zapietych pasów to już nawet ja nie mogłem temu zapobiec... No i walnęła głową w kierownicę tak, że straciła przytomność... Nie chcę tu robić z siebie żadnego bohatera,bo nawet przez chwilę tak nie myślałem, liczyło się tylko to żeby jak najszybciej wydostać sie z aut i dlatego nie myślałem o tym, że skasowałem miesięczną furę tylko o tym,że byc może w aucie przede mną jest ktoś kto potrzebuje pomocy.. Pomogłem jej wydostać się nie patrząc na blokadę ruchu czy cokolwiek.. Z mojego auta ciekły płyny, jak się później okzało na szczęście tylko z chłodnicy ale gdyby to było paliwo z renówki + rozbite moje reflektory może = spięcie i pożar? Zmierzam do tego,że trzeba używać wyobraźni i być świadomym swoich czynów ale także zachować trzeźwość myślenia zamiast kręcić takie filmiki.. zamiast tego filmu chętnie przeczytałbym, np. na WP czy ONET.PL o bohaterskim wyczynie ratownika amatora, który nie zważając na okoliczności rzucił się na pomoc ofiarom..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1