BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 12:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
renoraines napisał(a):
Sprawa nie przycichnie, bo ta kobieta zapowiadała, ze pojdzie siedziec za te pareset zlotych, ale nie zaplaci.

Obawiam się że przycichnie, bo ściągną jej to z emerytury.

Cała sprawa być może powinna mnie cieszyć, bo znam ból oddawania co miesiąc pieniędzy do naszego budżetu, który jest w stanie bezproduktywnie przeżreć każdą ilość gotówki, ale w obliczu prawdziwych przekrętów którym jest chociażby całe A2 uważam za skandal wysyłanie kontrolerów urzędu skarbowego do KIOSKÓW :zdziwko:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 12:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
Widze że kogoś PO chyba personalnie skrzywdziło, stąd te żale. :cisza:

co do dyskusji to po 1 w Polsce jest trójpodział władzy na ustawodawczą, wykonawczą czy sądowniczą i nie widzę związku pomiędzy decyzjami sądów na władzą ustawodawczą , czyli w tym przypadku rządem PO. ( nie powinno byc takiego związku, tak jak to za czasów pis było że prokuratura była narzędziem w rekach pisu)

po 2, oszustwo to oszustwo. Prawo zostało ustanowione ( w Polsce Vat jest od 1993 roku) i jest takie samo dla wszystkich. Czy ktoś oszukuje na grube miliony , kilkaset złotych czy na kilka groszy to zgodnie z prawem tak samo jest oszustem.

po 3, dlaczego ta sprawa miałaby być zamknięta ze względu na to że to tylko 2 grosze? za 20 groszy też zamkniemy, a za 20 zł? czy 200?

Znikoma szkodliwość społeczna
"Przy ocenie stopnia szkodliwości społecznej bierzemy pod uwagę następujące przesłanki przedmiotowo - podmiotowe:

* rodzaj i charakter naruszonego dobra
* rozmiary wyrządzonej lub grożącej szkody
* sposób i okoliczności popełnienia czynu
* wagę naruszanych przez sprawcę obowiązków
* motywację sprawcy
* zamiar"

Ta kobieta świadomie naruszyła przepisy, a tłumaczenie że kasa nie działała to tylko pozwala przypuszczać że więcej paragonów nie wystawiła. \

renoraines, najeżdżasz na PO kiedy się tylko da, a np na ostatnie poczynania PZPN który robi sobie amnestia na afery korupcyjen za grube miliony , nie zwróciłeś uwagi :) może to tez wina PO ? że w PZPN ekipa robi co chce i od wielu lat to ci sami ludzie

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 13:40 
Forumowy terrorysta

ironman, skoro wywołałes mnie od odpowiedzi to odpowiem. Panujacy nadal balagan w PZPN, podkreslam nadal, jest winą POpaprańcow. Są afery w PZPN i tutaj pole manewru ma nie kto inny jak minister sportu. Ale skoro minister sportu przypomne ze z POpaprancow :rotfl: Drzewiecki, nie potrafi sobie z tym poradzić, to juz nie nasz problem. Zeby nie byc gołosłownym przypomnę, że minister sportu z POpaprancow wprowadził do PZPN kuratora, ale minister sportu nie zna przepisów/zapomniał, że kurator nie moze przejac wladzy w związku, ale musi wspolpracowac z wladzami PZPN. http://www.sportfan.pl/artykul/3922/woj ... cia-w-stol . To mialo miejsce we wrześniu 2008r, teraz mamy koniec czerwca 2009r i co na to POpaprancy? Nic. Ostatnio czytałem, że zarząd PZPN zgodnie z obowiazuajcymi przepisami moze sobie sam przyznawac podwyzki, teoretycznie moga to robic nawet co miesiac. I co na to minister sportu z POpaprancow? Nic. W tym momencie zatoczyła historia koło, cos chcieli Popaprancy naprawić, ale ponownie im sie nie udało, bo nie potrafi/nie mają kompetentnych ludzi/nie chcą. Wczesniej inne partie rzadzace tez nic nie zrobily, to prawda. Ale rozmawiamy teraz o programie eurotuskomozgotlukow. Dla wszystkich zwolennikow POpaprancow przypomne, ze miało byc 3x15, a jak do tej pory jest 18, ale 18 to nadal nie 15, wzrosła akcyza na samochody. Planowana jest podwyzka akcyzy na: paliwa, alkohol i papierosy, planowana jest podwyzka Vatu z 7% i 22% na 23 %. Czyli podwyzki, ktore sprawia, ze realnie mamy mniej pieniedzy w portfelu. Dodatkowo POpaprancy chca zabrać 2 mld zł najbiedniejszym czyli z funduszu alimentacyjnego i funduszu spoldarnosci spolecznej. http://biznes.onet.pl/0,1997636,wiadomosci.html. A wszystko w mysl zasady by zyło sie lepiej ... Pare dni temu w dziennikach telewizyjnych byla relacja z obrad sejmu i posel Chlebowski z klubu parlamentarnego Popaprancow pokazywal kartki ze wskaznikami ekonomicznymi, jak to dobrze jest za rzadów eurotuskomozgotlukow.Jednak pokazuajac to, bardzo mu sie trzęsly ręce. Komentarz z trybuny sejmowej byl nastepujacy - Patrzac na rece posla Chlebowskiego nie trzeba go nawet podłaczac do wykrywacza klamstw, zeby sprawdzić czy mowi prawde. Mowa ciała jest wystarczajacą odpowiedzią ... :rotfl:
Da mnie obojetne jest jaka opcja polityczna rządzi, oczekuje stabilizacji, a nie chaosu. Te osoby, ktore zajmuja sie ksiegowoscia, prowadza działalnosc gospodarcza wiedza doskonale jak często od 2007r gdy PO przejela władze (wiekszosc sejmowa i ministerstwo finansow w rekach PO), zmienily sie przepisy podatkowe dotyczące CIT i VAT. Nic dodac nic ujac.

Ostatnio edytowano 27 czerwca 2009, 13:59 przez renoraines, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 13:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
renoraines napisał(a):
Zyjemy w takich czasach, w ktorych przy zmianie opcji rzadzącej zmienia się także kierownictwo urzedow/wydzialów, prokuratur i sądów itd itp. Tak bylo za SLD, PISu, a teraz PO i będzie przy nastepnej zmianie opcji politycznej. Prokuratura to nie jednosobowa działnosc gosp, tylko hierarchia. Skoro chca robic pokazówke to robią.
Sprawa nie przycichnie, bo ta kobieta zapowiadała, ze pojdzie siedziec za te pareset zlotych, ale nie zaplaci.

A istnieje jakakolwiek zależność sądów od ministerstwa? :rotfl:

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 14:53 
Pierwsze kroki

jakieś pozorne zależności wyszukujecie. że coś się dzieje za kogoś rządów to nie znaczy że to jego wina(nie jestem zwolennikiem PO)

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 16:59 
Cytuj:

Fryderyk napisał(a):
ja tam żadnego związku nie widzę, żenada i tyle. ale dla niektórych każdy powód jest dobry, żeby się znęcać nad eurotuskomuzgotłukami

:rotfl: ten jakby czegos bzdurnego nie powiedzial to by umarł, a wtedy nie bylo tyle smiechu :] . Jak sie żyje w oderwaniu od rzeczywistości, to sie nie wie jaka panuje sytuacja w kraju. Zyjemy w takich czasach, w ktorych przy zmianie opcji rzadzącej zmienia się także kierownictwo urzedow/wydzialów, prokuratur i sądów itd itp. Tak bylo za SLD, PISu, a teraz PO i będzie przy nastepnej zmianie opcji politycznej. Prokuratura to nie jednosobowa działnosc gosp, tylko hierarchia. Skoro chca robic pokazówke to robią.

Ty to byś umarł, jakbyś w prawie każdym temacie nie podkreślał winy i nie wiem czego panzereurotugomuzgofaustów i POpierpaprańców.

Oczywiście, że zmieniają się zarządy itd. sratatata. Ale za rządów PiSiorowców, SLiDowców i innych *%*(*^(&*$( skandali takich i podobnych nie było?

Były i będą, nie wiem czego Ty oczekujesz.

Tutaj mała szkodliwość czynu, 2 grosze. Zgadza się, trochę bez sensu.

Ale jak wielki mąż stanu president K. został obrażony przez pijaka- sąd, sprawa itd. to co to? To wtedy w słusznej sprawie?

Masz klapki na oczach i jeszcze masz czelność mówić, że to ja jestem oderwany od rzeczywistości. Zdejmij je, to porozmawiamy.

Jesteś typowym pieniaczem internetowym i tyle, dziwne, że inni userzy, którzy są zwolennikami PiS, czy tam przeciwnikami PO potrafią jakoś w miarę normalnie uzasadnić swoje poglądy, tylko Ty chyba jesteś zauroczony w Kurskim i jego metodach propagandy, próbując podobne chwyty stosować tutaj na forum.

Gratuluję.

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 20:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Wszystko jest winą Tuska*

* A co nie jest winą Tuska, na pewno jest winą Żydów, Komunistów i Masonów

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 20:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Co do samego zdarzenia, to chyba naturalne, że państwo karze za oszustwa podatkowe.

Uważam, że zasady są jasne i nie można w żaden sposób użalać się nad oszustką. Każdy kto próbuje uniknąć podatków, robi to na własną odpowiedzialność, bo wie co go za to czeka.
To, że podatki są wysokie i często bzdurne to jedno, a kwestia egzekucji prawa to drugie.
Dura lex sed lex jak mawiali Rzymianie :)

I po raz kolejny powtórzę:
mniej socjalizmu to mniej absurdów
więcej socjalizmu to więcej absurdów
Budujmy dalej państwo rozdawnicze, a będziemy jak Szwedzi płacić podatek od widoku z okna :rotfl: :rotfl: :rotfl:

renoraines napisał(a):
ironman, skoro wywołałes mnie od odpowiedzi to odpowiem. Panujacy nadal balagan w PZPN, podkreslam nadal, jest winą POpaprańcow. Są afery w PZPN i tutaj pole manewru ma nie kto inny jak minister sportu. Ale skoro minister sportu przypomne ze z POpaprancow :rotfl: Drzewiecki, nie potrafi sobie z tym poradzić, to juz nie nasz problem. Zeby nie byc gołosłownym przypomnę, że minister sportu z POpaprancow wprowadził do PZPN kuratora, ale minister sportu nie zna przepisów/zapomniał, że kurator nie moze przejac wladzy w związku, ale musi wspolpracowac z wladzami PZPN. http://www.sportfan.pl/artykul/3922/woj ... cia-w-stol .

Na PZPN jest tylko jedna recepta, najprostsza na świecie, bo wystarczy zmienić jedno zdanie w ustawie o kulturze fizycznej.
A mianowicie zdanie mówiące, że może istnieć tylko jeden związek w danej dyscyplinie sportu. W ten sposób PZPN nie ma konkurencji.
A jak nie ma konkurencji, to wiadomo, iż nie ma też jakości.
W USA nie istnieje żadne ograniczenie w tej mierze, jest wiele związków, często wiele konkurencyjnych lig w danej dyscyplinie.
Istnieje konkurencja, wysoka jakość i sport na każdym poziomie.

Oczywiście u nas sytuacja jest odbiciem tej np. z zawodami prawniczymi czy PZŁ. Czyli monopol przyznany bandzie kolesiów, której teraz niby nic nie można zrobić. Otóż można - ZLIKWIDOWAĆ MONOPOL!!!!!

Ale w tym kraju większość, również piszących na tym forum, ma mózgi przesiąknięte socjalizmem, a więc i skłonnością do licencji, pozwoleń i monopoli.
Stąd się bierze taka sytuacja :zly:

renoraines napisał(a):
Ostatnio czytałem, że zarząd PZPN zgodnie z obowiazuajcymi przepisami moze sobie sam przyznawac podwyzki, teoretycznie moga to robic nawet co miesiac. I co na to minister sportu z POpaprancow? Nic.

Oczywiście, że może, bo to autonomiczny związek i w tym akurat nie ma nic złego, bo każdy na swoim podwórku może robić co chce i Tobie nic do tego.
Powtarzam: złe jest to, że NASZE PAŃSTWO DAJE IM MONOPOL!

Nie wiń więc kolesi z PZPNu, że korzystają z uprawnień nadanych im przez Twoje państwo.
Wiń państwo za to, że jest durne rozdając monopole!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 00:14 
Pierwsze kroki

nc :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2009, 20:17 
Pierwsze kroki

spider napisał(a):
Tak to jest,politycy walki na grube miliony kreca i sa nietykalni a tu biedna babcie za 2gr po sadach ciagali.

Bo jak kradniesz, to kradnij tyle, żeby móc się podzielić...

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 16:35 
Forumowy terrorysta

Pułkownik Zuber napisał(a):

Nawet jeśli to jest napisane z przymróżeniem oka, to jednak jest w tym duzo prawdy. Rząd Tuska jest nieudolny. Koalicja POpaprancow ze sprzedajnym PSLem, ktory to wejdzie w koalicje z kazdą partią, obojetnie czy z lewicą, prawica, centrum, zeby sie tylko dorwac do stanowisk, sprawia, że ta koalicja to bajkopisarze, a nie reformatorzy. Zapowiadali reformę ubezpieczen społecznych i skonczyło się na obietnicach, bo reforme KRUSu blokuje PSL. Cieszy mnie, ze sa organizacje w Polsce jak chocby BCC Business Centre Club, ktory to zwraca uwage na problemy jakie stwarza KRUS.
Idac dalej planowany deficyt budzetowy w 2009r był na poziomie 18 mld złotych, doplata do KRUS-u w 2009r wyniesie 16 mld zł. Aktualnie w czerwcu 2009r deficyt wynosi już 27 mld zł. Źródłem finansowania deficytu budżetowego mają być dodatkowe emisje obligacji skarbu państwa. :rotfl: . Czyli zycie ,,na kredyt''. Kredytobiorca zaciągajac kredyt zobowiazuje się do splaty kapitalu i odsetek w określonym terminie, a emitując obligacje emitent (skarb panstwa) zobowiazuje się do wykupu obligacji w określonym terminie za okreslona kwote (kapital + odsetki). Amatorskie podejscie POpaprancow, kasa na dzis jest, a czy bedzie pozniej na wykup to juz nie jest ich problemem. W tym momencie nie ma roznicy pomiedzy PZPR-PO, Gierkiem-Tuskiem. Długi, długi i jeszcze raz długi.
Gdybym był złośliwy powiedziałbym, rudy to fałszywy albo, że wermacht (Tuska dziadek walczyl w wermachcie) Obrazek
we wrzesniu’39 odniósł zwycięstwo, ale jak skończył wermacht to wiemy. Poniewaz nie jestem złośliwy to powiem, ze popaprancy to mitomani i do moich faworytów nie należą. Wbrew pozorom bracia K. moimi faworytami także nie sa. Szczytem zarozumialstwa było to, gdy prezydent Kaczyński pojechał do miasta, gdzie rządzi prezydent miasta i Kaczyński powiedział , że nie będzie się do niego zwracał (do prezydenta miasta) panie prezydencie, tylko panie burmistrzu, ponieważ prezydent w Polsce tylko jeden i to on jest prezydentem.

qqiz napisał(a):
Budujmy dalej państwo rozdawnicze, a będziemy jak Szwedzi płacić podatek od widoku z okna

Zgadza sie, skoro jest demokracja, wolny rynek i na każdym kroku rządzący przypominają, że 20 lat temu obalili PRL, to niech będą konsekwentni i skończą z socjalizmem.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 16:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
CiOoS napisał(a):
Fakt jest faktem że Skarbówka szuka kasy

Urząd Skarbowy ma akurat takie kolejki do kontroli (szczegolnie odkad wzieli się za sprwadzanie allegro), że nie musi zajmować się takimi pierdołami za 2 gr. Sprawa tej staruszki jest dziwna i nie dowiemy się dlaczego tak z nią postąpiono. Jeżeli wychodzi jawna nieprawidłowość w prowadzeniu działalności gospodarczej, to automatycznie urzędnicy wchodzą właścicielowi na głowe i sprwadzają do 5 lat wstecz. Chyba że ta staruszka była tylko pracowniczką a nie właścielką kiosku, wtedy ewentualnie mogła dostać karę za tą jedną usługę.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 16:53 
Forumowy terrorysta

qrax napisał(a):
Chyba że ta staruszka była tylko pracowniczką a nie właścielką kiosku, wtedy ewentualnie mogła dostać karę za tą jedną usługę

Była tylko pracownikiem i Kobieta tłumaczyła, że nie mogła nabić usługi ksero na kasę, bo urządzenie działało od kilku dni, a właściciel nie dał jej do niego kodu. Emerytka dostała mandat, ale go nie przyjęła. W końcu sprawa trafiła do sądu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 16:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
renoraines napisał(a):
Rząd Tuska jest nieudolny. Koalicja POpaprancow ze sprzedajnym PSLem, ktory to wejdzie w koalicje z kazdą partią, obojetnie czy z lewicą, prawica, centrum, zeby sie tylko dorwac do stanowisk, sprawia, że ta koalicja to bajkopisarze, a nie reformatorzy

Napisz coś o koalicji PISu z LPRem i Samoobroną.
Możesz też coś napomknąć o premierze Lepperze i ministrze edukacji Romanie Giertychu.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
qrax
moje zdanie wyrwałeś z kontekstu, akurat nie mówiłem tego w odniesieniu do tych 2 groszy,przykład podałem dalej. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 08:06 
Zacna persona forum

qrax napisał(a):
CiOoS napisał(a):
Fakt jest faktem że Skarbówka szuka kasy

Urząd Skarbowy ma akurat takie kolejki do kontroli (szczegolnie odkad wzieli się za sprwadzanie allegro), że nie musi zajmować się takimi pierdołami za 2 gr. Sprawa tej staruszki jest dziwna i nie dowiemy się dlaczego tak z nią postąpiono. Jeżeli wychodzi jawna nieprawidłowość w prowadzeniu działalności gospodarczej, to automatycznie urzędnicy wchodzą właścicielowi na głowe i sprwadzają do 5 lat wstecz. Chyba że ta staruszka była tylko pracowniczką a nie właścielką kiosku, wtedy ewentualnie mogła dostać karę za tą jedną usługę.

W urzędzie skarbowym i w kazdym innym urzedzie pracuja KRETYNI i to wszyscy bez wyjatku, darmozjady. Urzednik panstwowy to .... W ministerswie finansów ciagle te same geby od 20 lat, komusze pomioty , wymyslaja jakby tutaj jeszcze dodatkowo oskubac ludzi

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 08:15 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Rząd Tuska jest nieudolny. Koalicja POpaprancow ze sprzedajnym PSLem, ktory to wejdzie w koalicje z kazdą partią, obojetnie czy z lewicą, prawica, centrum, zeby sie tylko dorwac do stanowisk, sprawia, że ta koalicja to bajkopisarze, a nie reformatorzy

Napisz coś o koalicji PISu z LPRem i Samoobroną.
Możesz też coś napomknąć o premierze Lepperze i ministrze edukacji Romanie Giertychu.

co maja do tego wiesniaki z samoobrony i gertych, czlowieku to przeszlosc. Zauwazylem ze jak ktos cos pisze na onecie o rzadzie,PO to zatrzeciewienie wylazi mu wszystkimi otworami, opanujcie sie troche, ja wiem ze znosicie zle krytyke :P

A PSL to taka partia prostytutka, bardzo obrotowa, moze z kazdym hehe :rotfl: na PSL nikt normalny juz nie glosuje , tylko rodziny i pociotki czlonkow partii psl, bo przeciez niczym sie nie roznia od samoobrony

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 09:40 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94

taki mlody, a już taki bystry :rotfl:

Pare slow ode mnie.
W Cesartswie Austrowęgierskim raz na rok byla przyznawana nagroda dla urzędnika, który postąpil wbrew prawu, ale zgodnie z normalnym zdrowym rozsądkiem i dla dobra obywteli(a).

Gdybym mial wladze w trybie natychmiastowym zwolnilbym:
- urzednika który wszcząl postepowanie przeciw tej kobiecie z U. Skarbowego,
- prokuratora który ją oskarża,
- sędzine która orzekala w sprawie.

Ludzie którzy wykorzystują swoją wiedze i stanowisko do takich spraw nie są nic warci.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 09:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
renoraines napisał(a):

Nawet jeśli to jest napisane z przymróżeniem oka, to jednak jest w tym duzo prawdy.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

renoraines napisał(a):
Gdybym był złośliwy powiedziałbym, rudy to fałszywy albo, że wermacht (Tuska dziadek walczyl w wermachcie) we wrzesniu’39 odniósł zwycięstwo, ale jak skończył wermacht to wiemy. Poniewaz nie jestem złośliwy to powiem, ze popaprancy to mitomani i do moich faworytów nie należą.

Nie, no wcale nie jesteś złośliwy :rotfl:

renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):
Budujmy dalej państwo rozdawnicze, a będziemy jak Szwedzi płacić podatek od widoku z okna

Zgadza sie, skoro jest demokracja, wolny rynek i na każdym kroku rządzący przypominają, że 20 lat temu obalili PRL, to niech będą konsekwentni i skończą z socjalizmem.

Wszystko fajnie, ale z kilkoma uwagami:
- demokracja jest średnia, to raczej "demokracja" i dopóki nie będzie okręgów jednomandatowych i likwidacji finansowania partii z budżetu, to dalej będziemy się w tym systemie kisić
- wolny rynek też jest nieco upośledzony dzięki koncesjom, pozwoleniom, licencjom i korporacjom

Wolny rynek będzie wtedy, kiedy będziesz mógł jutro reprezentować sam siebie i każdego innego przed każdym sądem oraz swobodnie wykonywać każdy inny zawód czy wykonywać usługę, jeśli tylko znajdzie się na to klient.

Ale to w sumie temat o emerytce i jej grosikach :rotfl:

Boogie napisał(a):

Pare slow ode mnie.
W Cesartswie Austrowęgierskim raz na rok byla przyznawana nagroda dla urzędnika, który postąpil wbrew prawu, ale zgodnie z normalnym zdrowym rozsądkiem i dla dobra obywteli(a).

Proszę o dowody!
Kto i jak w cesarstwie austrowęgierskim nagradzał za postępowanie wbrew prawu?

Boogie napisał(a):
Gdybym mial wladze w trybie natychmiastowym zwolnilbym:
- urzednika który wszcząl postepowanie przeciw tej kobiecie z U. Skarbowego,
- prokuratora który ją oskarża,
- sędzine która orzekala w sprawie.

Ludzie którzy wykorzystują swoją wiedze i stanowisko do takich spraw nie są nic warci.

A mi się wydaje, że jednak Rzymianie mieli rację: dura lex sed lex
i wolałbym jednak państwo praworządne niż urzędnikorządne

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 10:03 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
qqiz napisał(a):
Proszę o dowody!
Kto i jak w cesarstwie austrowęgierskim nagradzał za postępowanie wbrew prawu?

kpisz czy o droge pytasz ? :rotfl:
Wiesz co to wiedza historyczna ? :)
To ja poproszę o dowód chrztu Polski, i ze Kazimierze Wielki na prawde mial na imie Kazimierz :wstyd:
Odsylam do książek.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1