BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 10:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
GP-T1000 napisał(a):
qqiz napisał(a):
I właśnie przez ten "pewien dystans" powstają "polskie obozy koncentracyjne" czy "polska zbrodnia wypędzenia".

Mylisz pojęcia głupoty czy niewiedzy a dystansu do tego co było.

Dystans to jest kiedy się śmiejesz z reklamy z kibicami i kradzionym samochodem. Bo zawiera to ziarno prawdy i nabija się z realnych wad.
Co innego w ustach Brytyjczyka żart z jednym czołgiem i popłochem wśród Polaków.
Uważam, iż jest nie na miejscu.
Zresztą już wyżej wskazałem na różnice między celnym, ostrym dowcipem, a naciąganym żartem nie na miejscu,

GP-T1000 napisał(a):
A te polskie obozy to też troche rozdmuchane, ktoś zle sformułował zdanie i afera na całego rozdmuchana przez media bo przecież afery są źródłem pieniędzy dla TV zaraz po kataklizmach i innych tragediach. Były na polskiej ziemi i tak się powiedziało.

Nie wiem skąd skłonność do bagatelizowania tak istotnych pomyłek.
Jak nazwiesz kogoś mordercą, to nie wytłumaczysz się "tak mi się powiedziało". No bez jaj, postawienie Twego nazwiska przy jakiejś zbrodni byłoby Ci obojętne?
Dla mnie nie jest obojętne, czy ktoś zarzuca zbrodnię Holocaustu memu narodowi. Tym bardziej nie może to być obojętne rządowi!

GP-T1000 napisał(a):
Ale my cos mamy, jakieś kompleksy, nie czujemy się docenieni, nie wiem. Autostrad też nie budujemy toć po wojnie były uznawane za symbol III Rzeszy i tak nam zostało do dziś a Europa zapomniała.

Objawem kompleksów, to może być kładzenie uszu po sobie i machanie ręką na "polskie obozy koncentracyjne". Obrona swego dobrego imienia nigdy nie jest objawem kompleksów, a raczej poczucia własnej wartości.
To ludzie z kompleksami mówią, że deszcz pada, kiedy ktoś im pluje w twarz.

GP-T1000 napisał(a):
Francuzi nie rzucali się na Niemców, może tchórze, a może dobrze policzyli że nie mają szans, alianci ich wyzwolili a po wojnie prawie żadnych zniszczeń.

Czy tchórze czy wyrachowani cynicy, to raczej jest to powód do wstydu niż dumy. Niezależnie od przyczyn z jakich zignorujesz jakiekolwiek, nawet małe zło, powinieneś się tego wstydzić.
Absolutnie dotyczy to Francuzów, którzy z zorganizowany sposób, jako naród, pakowali swoich współobywateli pochodzenia żydowskiego w wagony jadące do obozów zagłady.

GP-T1000 napisał(a):
Schowajmy swoją dumę którą żyjemy od ponad 50 lat i weźmy się do roboty by Polska była lepsza anie na każdym kroku rozpamiętywać to co było i jak walczyliśmy. Bo jak trzeba to potrafimy a nie teraz gnijemy od 50 lat :(

A co ma piernik do wiatraka?
Czy mając w głowie wiedzę o wrześniu 39, o Auschwitz czy blamażu naszych aliantów trudniej buduje się autostrady???
No bez jaj!
Wiedza i pamięć nigdy nie jest balastem, przynosi same korzyści. A grzech niepamięci jest jednym z poważniejszych, jakie narody mogą popełnić! Zresztą zawsze się to czkawką odbija, a historia ma na to milion dowodów!

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2009, 10:50 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:22 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Pamięć i trzymanie się faktów pozwala uniknąć błędów na przyszłość, inaczej, historia się powtarza.
Bagatelizowanie historycznych faktów prowadzi do ponownego popełnienia tych samych błędów, ponieważ wnioski wysnute na podstawie nieistniejących, zmienionych faktów, również, będą złe.

Żart to żart a dosranie to dosranie.
Nie mylmy pojęć bo któregoś dnia ktoś podejdzie, walnie w pysk i powie 'no co ty żartowałem, nie masz poczucia humoru...'

qqiz napisał(a):
...mówią, że deszcz pada, kiedy ktoś im pluje w twarz.

Otóż to :ok:

qqiz napisał(a):
Obrona swego dobrego imienia nigdy nie jest objawem kompleksów, a raczej poczucia własnej wartości.

Nic dodać nic ująć.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:49 
Uzależniony od forum :)

Czy włoskie ministerstwo wystosowało do Niemców już stosowne pismo? Czy jest zgrzyt na linii Niemcy - Włochy?

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QcDdfrYDVqY&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QcDdfrYDVqY&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:50 
Kyokushin napisał(a):
Żart to żart a dosranie to dosranie.

A w jaki sposób reklama clarksona "dosrywa" Polakom, bo ja tego nie ogarniam?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:52 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Fryderyk napisał(a):
bo ja tego nie ogarniam?

No właśnie dlatego tu jest różnica zdań.

KotSylwester napisał(a):
Czy włoskie ministerstwo wystosowało do Niemców już stosowne pismo? Czy jest zgrzyt na linii Niemcy - Włochy?

\/

Cytuj:
Dystans to jest kiedy się śmiejesz z reklamy z kibicami i kradzionym samochodem. Bo zawiera to ziarno prawdy i nabija się z realnych wad.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:58 
no ale jakie niby wady clarkson wytyka? że nie mieliśmy samochodu, który robi Berlin-Warsaw in one tank?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 12:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
Fryderyk napisał/a:
bo ja tego nie ogarniam?

Ja Ja Volkswagen? :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:00 
Administrator

Śmieje się z polaków w oczy że dostali baty w WW2 od niemców i że wystarczy jeden czołg żeby spierdzielali gdzie pieprz rośnie.

Śmiać się można, ale nie kiedy ktoś ginie. To jest mocno nie fair w stosunku naszej historii.
Popatrz na to przez pryzmat powstańców warszawy którzy sporo krwi przelali, nie mieli czym walczyć, na dodatek europa wystawiła nas dupą do wiatru.

Nikt u nas nie uciekał, ludzie walczyli i ginęli.

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2009, 13:05 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:04 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Kyokushin Wysłany: Dzisiaj 14:00 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Śmieje się z polaków w oczy że dostali baty w WW2 od niemców.

A nie sądzisz że przekaz jest bardziej prozaiczny? Że Polacy są przerażeni bo Scirocco leci na jednym baku z Berlina? Że to oszędne auto? Owszem zaraz doszukamy się że w kontekscie wojny leci nas rozp.... bo przecież manto dostaliśmy dlatego też uciekamy w popłochu. Tylko po co. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:07 
Administrator

Bo to było w kontekście wojny i widać to jak na dłoni.

A tłumaczenie tego:

CiOoS napisał(a):
A nie sądzisz że przekaz jest bardziej prozaiczny? Że Polacy są przerażeni bo Scirocco leci na jednym baku z Berlina? Że to oszędne auto?

To jest:

Udawanie
qqiz napisał(a):
że deszcz pada, kiedy ktoś im pluje w twarz.

Śmiejmy się z siebie bo jest to trendy. Dajmy sobie jechać po naszej historii, śmiejmy się że ktoś nas zaatakował, rozwalił kraj, śmiejmy się z tych co stanęli do nierównej walki. Yeah, bądźmy trendy :ok:

... żenua. :wstyd:

Widać że to ma być prowokacja, że my się wkurzymy bo na tym punkcie polacy są uczuleni.
Ale mają prawo być uczuleni bo to polaków wystawiono, ktoś przez to nie ma babci czy dziadka, ojca i matki.
Dali plame i powinni siedzieć cicho.

Jedyny komentaż do tej sytuacji, nie wymagający tłumaczenia określający żart clarcksona to poprostu 'prymitywny i nie na miejscu'.

Każdy robi co chce, jak chce, gdzie chce i kształtuje sobie swoją opinię własnymi czynami i słowami.
Gość zarabia na sensacji więc ją robi, pracując na swoją opinię. Jedni go kochają, inni nie.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:14 

Kyokushin, Kyo chyba byłes prymusem i ulubieńcem polonistek, bo na pytanie co autor miał na myśli jesteś mistrzem.

Wg,mnie to NADINTERPRETACJA ale o to się kłóciłem z polonistkami już w liceum :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:16 
Administrator

Autor miał na myśli to co stworzył, nie ma tu czego interpretować.
Jest obraz, jest dźwięk, jest paralela.

Jakby miał na myśli co innego, stworzyłby co innego.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:18 
e tam.

śmieje się w twarz, jak robi sobie z palców L na czole i mówi "Looooooser!! LOOOOOOOSER!", a w sytuacji takiej jak ta... ja tam nie doparuję się na siłę WW2, tylko ja tutaj widzę historię wszystkich wojen i przypomnienie sentencji "jak świat światem..".

Cały czas dymiki były z Niemcami i ja tutaj jakoś nie widzę bezpośredniego nawiązania do WW2, przed Niemcami w WW2 jakoś wielkiego exodusu nie było.

W reklamie widzę nowożytne czasy, no i kolejny atak niby Niemców na Polskę, ale teraz mają Sirocco TDi, więc taki skuteczny najazd! :rotfl:

Powiedzcie, to też jest takie fe?

Obrazek

CiOoS napisał(a):
Ja Ja Volkswagen? :zdziwko:

NEIN!!! SCHEISSE!!

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2009, 13:19 przez Czarny, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:19 

Kyokushin napisał(a):
Autor miał na myśli to co stworzył

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:20 
Przyjaciel forum

Cytuj:
... żenua.

Heh a tak wiele osób wytyka Żydom i Afroamerkanom że wcale nie są szykanowani i ich reakcja na losy ludu i nacji to przesada. :ok:

Cytuj:
Śmiejmy się z siebie bo jest to trendy. Dajmy sobie jechać po naszej historii, śmiejmy się że ktoś nas zaatakował, rozwalił kraj, śmiejmy się z tych co stanęli do nierównej walki

Jak widać my sami mamy do tego prawo. Jak na ulicy Polak powie Ty Żydzie Ty czarna małpo to jest gites. Ale jak ktoś powie że spuścili nam bęcki na WW i zrobi o tym filmik to jest afera.

To jest żenua. Jeszcze większą żenuą jest udział w tym młodych ludzi i kolejnych pokoleń.
Nie smieje sie z tego bo to jest trendy. Mnie to bawi bo bawi a nie dlatego ze jest modne. Bo jak banda pacanow wpycha sie na moscie przed niemca to jest fajnie ale jak niemiec wepchnie sie przed bande pacnow to go zlinczuja. :)

Cytuj:
Jedyny komentaż do tej sytuacji, nie wymagający tłumaczenia określający żart clarcksona to poprostu 'prymitywny i nie na miejscu'.

To nadal jest Twoje zdanie, co nie znaczy ze jest autorytetem. Dla Ciebie to prymitywne a ja nie widze w tym nic zdroznego wrecz to co napisales jest rowniez nadinterpretacja. Jestem trendy i wobec wczesniej tego co napisal qqiz jestem kretynem ? :)

Cytuj:
śmieje się w twarz, jak robi sobie z palców L na czole i mówi "Looooooser!! LOOOOOOOSER!", a w sytuacji takiej jak ta... ja tam nie doparuję się na siłę WW2, tylko ja tutaj widzę historię wszystkich wojen i przypomnienie sentencji "jak świat światem..".

No dokladnie po co na sile szukac watku "anty" ?
Swoja droga rzeczywiscie ta wersja softu w Idrive-ie jest...hmmmmm :rotfl: :rotfl: [/list]

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2009, 13:29 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:23 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dla rozluźnienia atmosfery dwa dowcipy, co inteligentniejsi dostrzegą różnicę.

Dowcip 1
Żydowi zmarła żona. Poszedł do zakładu pogrzebowego w celu wypisania klapsydry. Żyd pyta:
- Ile kosztuje wypisanie klapsydry?
- Do czterech słów - 20 zł.
- Więc proszę napisać - "Zmarła Maria".
- Zostały panu jeszcze dwa słowa. Może chce pan coś dopisać?
Żyd się zastanowił i powiedział:
- Proszę napisać - "Zmarła Maria. Sprzedam Opla".

Dowcip 2
Co jest napisane na kominie w Oświęcimiu?
- Żydzi górą.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
Administrator

:padam:
CiOoS napisał(a):
To jest żenua.

Tak, żenujące jest że nie śmieszy mnie że rozwalono Polskę i wybito ludzi.
Uhh. jestem Untrendy? :/

TDi jedzie z Berlina do Warszawy na jednym baku. Wow.
Już mogę się śmiać?

Tytuł:
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
kto z was ogladal caly program?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:24 
Zacna persona forum

http://www.youtube.com/watch?v=bGi47ZIO ... re=related

A tutaj macie wszystkie proby:) Pogrzebowa mnie rozbroila ;D

Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2009, 13:29 przez wnukus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 13:27 
Administrator

BIGPUN napisał(a):
kto z was ogladal caly program?

Ja. Fajny, dobre żarty Clarcksona :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1