BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 14:54 
Marsellus napisał(a):
Jak określić ilość na tzw. użytek własny? pół grama? gram? 10gram? a może pół kilo bo to na użytek własny, tylko na dłuższy czas. Jeśli wprowadzą ustawę zezwalającą na posiadanie "trawy" na użytek własny ale handel będzie zabroniony to jak wytłumaczyć posiadanie małej ilości narkotyku? Znalazłem? Kupiłem gram od kolegi, który miał gram? S

szukanie problemów na siłę.

a jak wytłumaczyć, że ktoś posiada pod łóżkiem 100 wagoników ukraińskich fajek? :wstyd:

legalizacja rozwiązuje problem. po co mam kitrać 10, 50, czy 100 gram, jak będę potrzebował kupię w kiosku.

Ja tam jestem za legalizacją. Skoro państwo okrada mnie... dlaczego właściwie by nie okradać zielarzy? Po co wsadzać do więźienia, wydawać kasę na walkę z zielskiem, jak można na to zarobić? Lekarstwo na kryzys! Jak wszyscy płacą akcyzy, podatki, to wszyscy!! :rotfl: A reszta problemów? Wystarczy zobaczyć jak sobie poradzili sąsiedzi i brać z nich przykład oraz uczyć się na ich błędach.

PS. Żeby nie było, ja nie uznaję i nie korzystam.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 15:13 
Częsty bywalec

Fryderyk napisał(a):
szukanie problemów na siłę.

a jak wytłumaczyć, że ktoś posiada pod łóżkiem 100 wagoników ukraińskich fajek? :wstyd:

Nie wytłumaczysz... tak samo jak 100 butelek wódki bez akcyzy...

Fryderyk napisał(a):
Po co wsadzać do więźienia, wydawać kasę na walkę z zielskiem, jak można na to zarobić? Lekarstwo na kryzys! Jak wszyscy płacą akcyzy, podatki, to wszyscy!! :rotfl:

Przy takim toku myślenia można by zalegalizować i opodatkować jeszcze wiele rzeczy...
Można np. znieść ograniczenie wiekowe przy zakupie alkoholu czy fajek...też więcej państwo zarobi.

Mam w "głębokim poważaniu" to, czy ktoś pali "trawę" czy nie. Jego sprawa. Nie chcę tylko by "pomagano" w dystrybucji. I wyprzedzając wypowiedzi typu, że jak będzie chciał kupić to i tak kupi, niech się sam tym martwi...zakupem i konsekwencjami.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 15:31 
Marsellus napisał(a):
Można np. znieść ograniczenie wiekowe przy zakupie alkoholu czy fajek...też więcej państwo zarobi.

jak małolat kupuje browar w sklepie, to i tak przecież od tego państwo też zarabia :hyhy: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1