BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 07:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 12:57 
Forumowicz

Moje BMW: e34
Kod silnika: m50b20
jak dobrze się pogada to można w IC 10 % rabatu dostać zawsze.

z tym że a) ceny mają jakie mają nawet po obniżkach b) w dupie mam kogos prosić

przykład: olek mobil s, półsyntetyk, 4litry, IC 96 pln :zdziwko: Leclerc 65 pln

i może to i inne oleje, ale nalepki studiowałem ze 3 razy i są identyczne

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 13:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
W mojej miejscowosci jest tylko IC oraz AL wiec duzego wyboru nie ma. 10% faktycznie zawsze dadza, kupowanie w internecie to nie problem ale fajnie by bylo miec dobre ceny u lokalnych dystrybutorow.

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 19:37 
Forumowicz

Kod silnika: M57D30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... as+touring
Jak to w Polsce bywa ...znajomosci :) zawsze dobry rabacik dostane .

viewtopic.php?p=621777#621777
Była e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136623

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 21:44 
Forumowicz

Moje BMW: E39
to może na forum są osoby z dobrymi zniżkami do których można by składać zamówienia? Oczywiście odpłatnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2009, 13:31 
Forumowicz

Moje BMW: e28 M535i f10 530d
pytson! napisał(a):
to może na forum są osoby z dobrymi zniżkami do których można by składać zamówienia? Oczywiście odpłatnie ;)

oczywiscie ze sa :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2009, 21:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Z wysyłkami to pewnie to samo wyjdzie Ci co zakolegowanie się ze sprzedawcą jak mu postawisz chlanie kilka razy. No chyba, że ktoś ma pół auta do wymiany.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2009, 16:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 535i
Kod silnika: M30B34
Na forach innych marek zdarza się, że jakiś mechanik zarzuci swoim nr klienta. Ja tak znalazłem nr klienta w IC. Na wstępie podaje ten nr, nic więcej. Rabat wynosi jakieś 20-30%. Przy częściach za ok 100zł wychodzi mniej więcej jak w internecie, ale jest na miejsci i nie płacisz za wysyłkę.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, 13:02 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328iAT
Kod silnika: M52B28
Cytuj:
Na forach innych marek zdarza się, że jakiś mechanik zarzuci swoim nr klienta.

To jest myśl :hyhy:

Zależy to jednak od sposobu prowadzenia sprzedaży w IC czy nie będzie problemu w Gdańsku żeby bez zbędnych pytań wystawili F-rę kolesiowi z Katowic. Wówczas czysto teoretycznie na forum mamy czyiś nr klienta "12345" i wszyscy korzystamy z niego w swoich miastach. Wniosek jest jeden: Właściciel owego nr. ma ogólnopolskie obroty w IC a co za tym idzie coraz większe zniżki a forumowicze tanie części z pewnego źródła bez płacenia za przesyłkę:rotfl:

Albo (myśl z ostatniej chwili) również czysta teoria.

Założenie konta w sklepie internetowym IC jako Forum BMW i zamawianie do jednego koszyka przez wszystkich forumowiczów. Skutek odłożoy w czasie ale ten sam.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, 13:36 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 535i
Kod silnika: M30B34
Korzystam z nr klienta prawie z drugiego końca Polski i ani razu nie było o tym mowy.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, 13:47 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328iAT
Kod silnika: M52B28
Podziel się zatem sekretnym numerem i zacznijmy oszczędzać.

Akurat mam do kupienia chłodnice klimy do e36 i jestem ciekaw czy i za ile mi się uda u nich kupić :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, 20:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: m57d30
nie ma to jak pracowac w takiej hurtowni i znac setki roznych numerow klienta ;D

Ktos wspomnial, ze nieraz pytaja sie o numer karty klienta, wtedy dupa, bo jak ktos nie zna to od razu wiadomo ze klient cos kabinuje... i takiemu od razu dziekujemy.

a co do znizek, to te 30% a nieraz wiecej ma wiekszosc warsztatow w okolicy intercarsu :hyhy:

A ogolnie z doswiadczenia wiem, ze kazdemu mozna dac rabacik, wystarczy pogadac ze sprzedawca, a nie cwaniakowac i kabinowac przy sprzedawcy...

Najlepci sa tacy, co wchodza mowia ze sa od "wlodka", i ze potrzebuja to to i to, a jak sie pytam czy faktura ma byc, to nie nie nie paragonik wystarczy....
A jeszcze inni przychodza i mowia ze pracuja w warsztacie tym i tym, jako ze przewaznie szefa lub kogos sie zna z tych warsztatow to pytam grzecznie, czy pan "nowak" potwierdzi to telefonicznie, to beda znizki, jesli nie to sorki, lecimy po detalu.

Co sprytniejsi dzownia i zamawiaja przez telefon czesci ;) jako ze mozna podac NIP zamiast numeru klienta to jesli slysze ze dzowni ktos inny niz zawsze, a znam mechanikow z danego warsztatu to tez leci po detalu.... pomyslow na kupno czesci jest sporo ale nie zawsze to wychodzi ;) najlepiej miec kogos znajomego co tam pracuje, wtedy jest zawsze wszystko oki ;)

W IC moge podac uniwersalny numer klienta - mozna na niego kupic wszedzie w calej polsce 000000 tylko ze bez rabacikow ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, 21:08 

Ja na dzien dobry w IC dostalem 24% znizki. We wpisie do ewidencji mialem w zasadzie sama informatyke ale nie wnikali, powiedzialem szefowi ze rozkrecam dzialalnosci i rozszerzam o mechanike... Patrzyl troche nieufnie bo za dobrze ubrany chyba bylem :P W autolandzie mowili ze we wpisie musi byc mechanika wiec jeszcze musze sie wstrzymac z rejestracja. Intercars ma fajny katalog w necie i od razu szukam czego potrzebuje i ide z numerami czesci.

Dodam ze pierwszy zakup to swieczki i uszczelki kolektora do tdsa. Kpl kosztowal mnie 120zl brutto wiec sporo taniej niz w internecie. Swieczki firmy iskra w necie za 19zl, po znizkach 16zl i byly od reki.

Ostatnio wzielo mnie troche na oszczedzanie wiec zamierzam sie porejestrowac u dystrybutorow w branzy elektrycznej, budowlanej i narzedziowej :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 10:28 

Ostatni zakup: pompa sprzegła do focusa: Cena 331zł, po rabacie 40% wyszło 199zł :) Oczywiście IC :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 16:13 
Forumowicz

Moje BMW: e28 M535i f10 530d
KotSylwester napisał(a):
Ostatni zakup: pompa sprzegła do focusa: Cena 331zł, po rabacie 40% wyszło 199zł :) Oczywiście IC :)

podaj nr tej pompy jak mozesz :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 20:01 
Pierwsze kroki

Heh, Panowie... Wiecie jak ciężko sobie wyrobić jakiś rabat konkretniejszy? Postawiajcie warsztaty to się dowiecie. Maszyny, podnośniki, klucze itd itp. Z czego mają mechanicy żyć jak każdy będzie części kupował sobie dzięki ich numerom nie dając im na tym nic zarobić? Jaki jest sens wtedy w ogóle warsztat prowadzić? Jak mają pospłacać kredyty/rachunki etc? Żyj i daj żyć innym. Rozumiem jak ktoś da swój nr jednej, dwóm osobom zaufanym. Ale takie podsłuchiwanie w hurtowniach cudzego nr'u i późniejsze korzystanie z niego to lekka przesada.

Ostatnio edytowano 21 stycznia 2012, 10:18 przez radial, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 22:01 
Przyjaciel forum

Jak mają wyżyć? :zdziwko: Z naprawiania aut, a nie handlem części. :przestraszony: A jak nie to upadek.
Obrazek

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 22:43 
Pierwsze kroki

hyhy jiGsaw, te zniżki się mechanikowi należą od hurtowni jak psu buda bo bierze tego duuuużo więcej niż klient detalista. Dużo kupujesz, dostajesz zniżkę. Jeśli sprzedawał by drożej niż hurtownia w detalu to już niezbyt miło, ale przeważnie chłopaki sprzedają taniej niż wam gdziekolwiek indziej w innej hurtowni zaproponują w detalu. A do tego jeśli kupujesz te części u mechanika to on daje Ci gwarancję na przeprowadzaną naprawę.

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 22:45 
Przyjaciel forum

Mój mechanik mi daje gwarancję na naprawę, a części sam mu przywożę. Czasem on pojedzie i kupi, jak już ja nie dam rady, i tak bierzemy u jednego źródła po tej samej cenie. :]

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 07:47 

Co do warsztatów. JAk warsztat mówi że Klocki będą kosztowały 100zł a wymiana 50zł. To OK, po jakiej cenie kupują mnie nie obchodzi. Ale jak mechanik mówi że on kupuje za 100zł tarcze a za wymianę liczy 50zł to to nie jest fair. A że mechanicy zarabiają na częściach - normalna sprawa, nie ma się co dziwić.

Podoba mi się też jak jeden z warsztatów, z którego korzystałem miał uczulenie na allegro. Z wielką radością w głosie oznajmiali klientowi jak kupił niepasującą część: Jak Pan kupuje na allegro to co się Pan dziwi? Albo:
No jak się kupuje części w internecie... tam się nie znają i sprzedają co im zbywa. :)

Numeru pompy nie podam, celowo nie napisałem jaka to pompa - jeszcze ktoś z IC tu siedzi i sprawdzi na jakim kliencie "jadę". Podawanie zbyt wielu info nie jest zbyt mądre.

Wczoraj kupiłem bębny hamulcowe do Nissana. Na allegro 180zł/szt. w zaprzyjaźnionej hurtowni - 80zł szt. :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 22:29 

Mnie 24% bez zadnego przekretu calkiem urzadza. Ceny zwykle podobne jak z internetu + przesylka a wiekszosc popularnych dostane od reki. Wiadomo ze 40% i wiecej to sa juz konkretne oszczednosci ale nie ma co narzekac :) Teraz mnie klocki przednie czekaja, ceny calkiem korzystnie sie ksztaltuja i co najwazniejsze nie musze czekac az czescie przysla.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1