BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 13:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: m52b25
reserved napisał(a):
Adi, nie mow, ze łamiesz przepisy? Przekraczasz czas pracy za kierownica i jezdzisz bez winiety czy tez rozwalasz drogi jezdzac w upale mimo zakazu ?

bez winety to mi sie niezdarzylo jechac to byl tylko przyklad jakie wysokie kary sa .ale zdarzy sie jechac jak jest zakaz np;zakaz jest od 22 a ja mam do domu 60km a jest godz 21;40 no to co sandal do domu i tak samo z czasem pracy jak mam do domu jescze 40km a czas sie konczy no to trzeba kombinowc i wtedy CB ratuje mi dupsko.

Ostatnio edytowano 3 maja 2007, 15:03 przez adihash, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 14:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
adihash napisał(a):
Adi, nie mow, ze łamiesz przepisy? Przekraczasz czas pracy za kierownica i jezdzisz bez winiety czy tez rozwalasz drogi jezdzac w upale mimo zakazu ?

bez winety to mi sie niezdarzylo jechac to byl tylko przyklad jakie wysokie kary sa .ale zdarzy sie jechac jak jest zakaz np;zakaz jest od 22 a ja mam do domu 60km a jest godz 21;40 no to co sandal do domu i tak samo z czasem pracy jak mam do domu jescze 40km a czas sie konczy no to trzeba kombinowc i wtedy CB ratuje mi dupsko.

Chyba, ze tak bo inaczej to nie popieram ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 15:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Masters napisał(a):
Wiec napiszcie mi ile wyniesie koszt takiego CB radyjka i czy latwo antenke zamontowac

samo radyjko to koszt za nowe od 205 zł ,przez 300zł i wiecej jak kto woli + antena koszt za Hustlera 100 cm -85 zł ,a za np jedną z lepszych anten ML-145 SIRIO ( 150 cm wys. ) - 150 zł

Radio CB Uniden 520XL

Obrazek

Antena CB SIRIO ML-145

Obrazek

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 20:42 
Forumowicz

Kolega Adihash jezdzi tirami a ja czyms takim:

Obrazek
Obrazek

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 22:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
gagapuk, co te busiki takie niskie, chyba dla liliputów :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 08:55 
Forumowicz

Chyba też zainwestuję w radyjko, świetna sprawa. Wczoraj mi się udało- 130 na ograniczeniu do 70, najpierw miało być 500zł i 10pkt a skończyło się na mandacie 50zł :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 09:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
damian_e30, miałeś farta :szok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 10:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
damian_e30 napisał(a):
Chyba też zainwestuję w radyjko, świetna sprawa. Wczoraj mi się udało- 130 na ograniczeniu do 70, najpierw miało być 500zł i 10pkt a skończyło się na mandacie 50zł :rotfl:

A mnie to wlasnie wkurza , bo ja tez jakos kolo tego lecialem na takim samym ograniczeniu ale to jest naprawde prosta droga wszystko pieknie widac autn nie bylo no i chodzi tylko o to ze są swiatla (dopiero co zielone mi wskoczylo to nie zwalnialem a fotokomorek tam niema ) ale naleze do kierowcow ktorzy w trakcie jazdy praktycznie 98% uwagi poswiecaja na jezdzie (szczegolnie wylapuje fotoradary i suszarki -tego tez widzialem ale tak sie zastanawialem co to tam jest ale wyhamowalem troszke jak juz skumalem co sie świeci) nawet zabardzo rozmawiac niemoge jak jezdze tzn jak wykonuje jakies manewry ;) , rozumie mandaty za komurke bo tego nie popieram bo jak widze kumpla piszacego smy to mnie nerwy lapia :/ .

Przez takich wlasnie kierowcaw sa te durne ograniczenia , sam mialem 5 wypadkow w tym ani jednego z mojej winy nie no 1 wjechalem w slupek ktorego nie widzialem bo lusterka w beci są jakos tak dziwnie ustawione ze zaslaniaja widok i po przekatnej nic nie bylo widac :/ ominolem go w 99% ale 3cm zabraklo ;) .

Dodatkowo te znaki byly stawiane 20 lat temu gdy ludzie jezdzili tylko malaczami ograniczenia powinny byc stosunkowo rozlozone do drogi hamowania pojazdu itp :p . A jak juz spowoduje sie wypadek to znaczy ze jehalo sie bez fantazji albo bez skupienia na drodze :/

grrrrrrrrrrr wkurza mnie jak musze przez nieodpowiedzialnych ludzi jezdzic jak jakaś klucha

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 12:56 
Forumowicz

Ja mam prawo jazdy od 7-miu lat i też nigdy nie spowodowałem żadnego wypadku, nigdy nie miałem punktów karnych ani nie dostałem mandatu za prędkość, to byłby mój pierwszy raz. Zatrzymali mnie na drodze dwujezdniowej dokładnie przy końcu gdzie już zaczyna się zwykła droga i dlatego jest ograniczenie do 70. Może dlatego pan policjant tak łagodnie mnie potraktował.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 13:45 
Zacna persona forum

damian_e30 napisał(a):
Ja mam prawo jazdy od 7-miu lat i też nigdy nie spowodowałem żadnego wypadku, nigdy nie miałem punktów karnych ani nie dostałem mandatu za prędkość, to byłby mój pierwszy raz. Zatrzymali mnie na drodze dwujezdniowej dokładnie przy końcu gdzie już zaczyna się zwykła droga i dlatego jest ograniczenie do 70. Może dlatego pan policjant tak łagodnie mnie potraktował.

i dobrze ze malo dal ;) bo 500 zl mandatu w stosunku do zarobkow to tragedia :/ az smieszne jak dla mnie ;) , rozumie mandaty w stosunku do zarobkow :D .

Duzo bardziej mi odpowiada widok "wariata drogowego" niz przydzumionego kierowcy przerazonego na drodze :/ piraci drogowi wsumie sam do nich naleze zazwyczaj maja wypadki z nieswojej winy i takich lubie ;) bo nie zamulają na światłach i na skrzyzowaniach ;) . Ale nie lubie jak ktos nie wrzuci migacza za to bym karal mandatami :D (ale tylko wtedy gdy przez kilka skrzyzowan rond itd przejedzie bez sygnalizacji - grrrrrr nienawidze tego przez takich ...... korki sie robią :P .

A ja coraz powazniej mysle nad CB :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 18:01 
Forumowicz

czasami uwazam ze te mandaty i punkty to dla niektórych to i tak zamało. Za takie manewry co odwalaja to poprostu kula w łeb. Bo jak jestes zaleniwy by właczyc kierunek to kup se rower bo nie jestes sam na drodze i patrz w lusterka bo pocos one sa. Owszem sam tez nie jezdze zgodnie z przepisami zwłaszcza predkosc i nawet ostatnio dostaęłm 5 pkt za wyprzedzanie ale to była moja wina i CB nie pomogło.
ps a fotoradary nie zawsze migaja czerwonym po zrobieniu zdjecia

sprzedam E30 turing

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 19:18 
Forumowicz

rorafalki napisał(a):
gagapuk, co te busiki takie niskie, chyba dla liliputów :rotfl:

W sumie jesli 4.40 to malo to tak :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 21:50 
Forumowicz

chyba Ci się udało tym razem,bo pstryka mocnym "czerwonym" światłem,widać nawet w słoneczny dzień

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 07:23 
Zacna persona forum

Papis napisał(a):
czasami uwazam ze te mandaty i punkty to dla niektórych to i tak zamało. Za takie manewry co odwalaja to poprostu kula w łeb. Bo jak jestes zaleniwy by właczyc kierunek to kup se rower bo nie jestes sam na drodze i patrz w lusterka bo pocos one sa. Owszem sam tez nie jezdze zgodnie z przepisami zwłaszcza predkosc i nawet ostatnio dostaęłm 5 pkt za wyprzedzanie ale to była moja wina i CB nie pomogło.
ps a fotoradary nie zawsze migaja czerwonym po zrobieniu zdjecia

jestem podobnej mysli praktycznie zawsze włączam migacz nawet jak jada 3 pasmowka i nic nie jedzie obok i zmieniam pas poprostu mam to we krwi krzywda mi sie nie stanie :P a nie jak niektorzy nie wlącza migacza a jak juz włączy to przejedzie na nim 3 skrzyzowania zanim wylaczy hehe ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 08:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
adihash napisał(a):

swieta prawda kolego CB w mojej pracy glownie przestrzega mnie przed inpekcja bo z nimi niema negocjacji wala kary ze sie w glowie nie miesci np;za przekroczenie czasu pracy o 15min moga ci 1000zl dowalic za brak waznej winety 4000zl a teraz jeszcze zakazy jak bedzie cieplo powyzej 12ton straszne kary takze jak by nie CB radio na chleb by bylo ciezko zarobic .co do szybkiej jazdy to widze jak koledzy po fachu wala zestawamio 80km/h przez wioche gdzie jest szkola i ograniczenie 50km.trzeba troszki z glowa jezdzic nawet jak CB w aucie.kiedys zwrocilem uwage takiemu koledze ze wali przez wioche bez opamietania pytam go czy ma dzieci a jak ma to czy kolo ich szkoly tak szybko jezdzi gosc sie zamknal. nie to zeby bym byl jakis anilolek bo jak jest noc pucha na drodze to tez doginam ale niema wtedy takiego ruchu i moznza dawac.

gdyby ich nie było to napewno by było bezpieczniej na drogach heh ... każdy by musiał jeździć po 20 na dobe bo szef przecież kase traci jak sie stoi ... a jak łamiesz przepisy to chyba normalne ze dostaniesz od nich mandat więc nie wiem po co taka gadka ... ja jakos na nich nie narzekam bo dzięki nim zaczełem być traktowany jak człowiek a nie robot do zarabiani pieniędzy ... pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1