BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wypadek w realu . Pytanko .Widział kto ?
PostNapisane: 30 września 2010, 07:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Alhazar napisał(a):
temat może być ciekawy. Nie każdy widział dzwona na żywo. Nie mówię tu o jakiejś masakrze, ale o stłuczce itp.

oooo to ja widziałam kilka stłuczek
np. jedną jak e46 wpadło na ..chyba toyotę, nie pamiętam dokładnie, i zrobiło jej z pupy jesień średniowiecza :kwasny:
a dlaczemu wpadło? bo zamiast patrzeć przed siebie kierowca gapił się na moje skasowane pół auta, i matoła, który mi to uczynił, a w tym momencie próbował zebrać z drogi zderzak i inne elementy, co mu z przodka poodpadały :]

Cytuj:
Czy widzieliście kiedykolwiek wypadek w realu podczas jazdy. Jeżeli tak to opiszcie sytuacje i jak macie - to wklejcie fotki

jakoś tak ...się mi z Faktem czy innym SuperExpresem skojarzyło..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 września 2010, 10:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
W Realu na szczęście nie widziałem i mam nadzieję że nie nigdy zobaczę ale kiedyś w Tesco babka przede mną się pośliznęła na oleju i tak grzmotnęła że masakra !

PostNapisane: 30 września 2010, 10:41 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Bobby_Valentino napisał(a):
W Realu na szczęście nie widziałem i mam nadzieję że nie nigdy zobaczę ale kiedyś w Tesco babka przede mną się pośliznęła na oleju i tak grzmotnęła że masakra !

:rotfl: To już nawet nie pytam co było w carrefourze

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 30 września 2010, 10:58 

Dzordz-E36 napisał(a):
To już nawet nie pytam co było w carrefourze

Jak to co? Promocja.

PostNapisane: 30 września 2010, 15:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Vis napisał(a):
Jeden z kierowców, który się zatrzymał mówił, że na CB ostrzegali przed człowiekiem biegającym po jezdni...także lepiej mieć się na baczności - zawsze :!:

To chyba ten koleś co biega po jezdni powinien się mieć na baczności...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 30 września 2010, 15:43 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Raczej tak, ale po flaszce są z tym trudności.

PostNapisane: 30 września 2010, 16:17 
Forumowicz

Moje BMW: e36 cabrio
Trasa Płock-Warszawa dwa lub 3 lata temu nie pamietam dokładnie, wracaliśmy ze znajomymi z wakacji, nagle wyprzediła nas astra 2 gen (tajunink) :kwasny: czwilę później zobaczyłem jak zaczęła wyprzedzać autobus jadący przed nami, okazało się że przed autobusem był jeszczce jeden samochód a przed nim tir, z naprzeciwka również nadjeżdżała rozpędzona ciężarówka, astra zaczęła hamować schowała się za autobusem omijając go z prawej str (gdyż była tam boczna mała droga ledwo się samochód zmieścił) tir jadący z naprzeciwka chciał zachamować ale zniosło go na sąsiedni pas, tym samym udorzył bokiem pasażera w jadącą z naprzeciwka ciężarówkę, szczęście w nieszczęściu, że tiry uderzyły się str pasażera a kierowcy byli sami, kierowca tira jadącego z naprzeciwka po chwili wyskoczył przez przednią szybę będąc w szoku ale szybko się otrząsną i zaczął pomagać na miejscu wypadku, drugi kierowca ciężarówki, jak się później okazało został przygnieciony deską rozdzielczą(tzn przygniecioną miał prawą nogę i pasy bezpieczeństwa w taki sposób że nie mógł ich odpiąć) gdy wyjmowaliśmy ze znajomymi gaśnicę z kabiny wydobywał się mrowiący dźwięk, pomyśłem, że ten goś umiera w tym tirze, mój kolega wskoczył do kabiny i zobaczył, że on nie morze oddychać przez pasy bezpieczeństwa, wrócił się po nóż i odciął go następnie zjawiła się straż i policja(ok 15 min) wraz z karetką, która po wycięciu przez strażaków kabiny zabrała go na pogotowie.. Nie wiem czy przeżył, nie wiem też co z jego nogą, SPRAWCA WYPADKU UCIEKŁ(astra) ale ludzie na cb byli czujni i spisali numery... Jak na takie wydarzenie i tak skończyło się to dobzre, mało kto wychodzi cało z czołowego zderzenia tirów..........

PostNapisane: 1 października 2010, 10:25 
Forumowicz

Moje BMW: było E36
Kod silnika: M43B18
Wiem, że różnie to bywa na drodze, ale mam nadzieję że nigdy nie zdarzy mi się coś podobnego... Środek zimy, szaro-buro na dworze - jadąc na 3-pasmowym rondzie wewnętrznym pasem nagle samochód po prawej odsłonił mi biegnącego w moją stronę mężczyznę - i teraz mam wrażenie, że to trwało minutę, ale tak naprawdę była to może jedna sekunda - zacząłem odbijać w prawo, żeby go minąć, on w tym momencie się zatrzymał, no to ja ostro w lewo on w tym momencie ruszył... No i złapałem go samym rogiem samochodu, ale jako że biegł to obijając się wpadł na maskę i głową uderzył w szybę.

W tym momencie powiem szczerze, że ludzie mnie totalnie zadziwili - zbiegło się sporo osób, ale nie żeby się gapić, ale pomagać - jeden kierowca nawet rozstawił mi trójkąt (byłem w sporym szoku) - w zasadzie sami młodzi ludzie.

I oczywiście gdybanie - co gdybym zachował się inaczej - np. od razu depnął w hamulec - pewnie bym go i tak uderzył, ale może słabiej, a może nie... To są niestety sekundy i nie ma czasu na rozważanie wszystkich możliwości - bardziej tu działa intuicja - no i oczywiście jak ułożą się okoliczności.

Trochę inna sytuacja - ale mogło skończyć się podobnie - jechałem na maturę - coś mnie tknęło i pomykałem 20km/h mimo dozwolonych 60km/h (wtedy jeszcze tyle było) drogą wiodącą do liceum - nagle z jednego podwórka dosłownie wskoczył mi tuż przed samochód (aż oparł się o maskę) chłopaczek - przy tej prędkości zahamowałem w miejscu i nic się nie stało.

PostNapisane: 1 października 2010, 11:00 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja walnalem w goscia motocyklem. Przebiegal na przejsciu dla pieszych i na srodku sie zatrzymal. Gdy chcialem go ominac (stwierdzilem ze nie dam rady zachamowac) to w ostatniej chwili ruszyl. Gosc niestety zmarl a ja na 3 lata stracilem prawo jazdy, mialem zlamany obojczyk i kilka mniejszych uszkodzen. Z ciekawostek to ja jechalem 50 a on mial ponad 1 promil we krwi i pozniej slyszalem ze on tak wlasnie niepewnie przez pasy zawsze przechodzil... Generalnie to stracilem na chwile przytomnosc wiec nie bardzo to wszystko pamietam ale ktos zdjal mi kask bo zaczalem sie dusic a jak wlozyli mnie do karetki i zaczalem poruszac nogami i powiedzialem ze cichow maja nie rozcinac bo sam zdejme to niezle sie zdziwili. Generalnie mala predkosc, dobre cichy i markowy kask daja na prawde duzo.

Dodam ze w razie sprawy w sadzie warto ladnie przeprosic i odmowic zeznan. Kierowca jest i tak na przegranej pozycji nawet gdyby zrobil wszystko by uniknac wypadku.

PostNapisane: 1 października 2010, 11:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
ded, mozesz napisac cos wiecej? Bo jakos narazie nie umiem sobie wyobrazic jakie okolicznosci (oprocz tego, ze koles poprostu wylezie pod kola zza samochodu) mogly by spowodowac potracenie pieszego na pasach. (nie oceniam, poprostu chce wiedziec na co zwracac uwage)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 1 października 2010, 11:40 

Ja jechalem za jakims duzym dostawczakiem ktory skrecil na lewy pas i zobaczylem goscia wbiegajacego na droge. Powiedzmy ze podjalem reakcje gdy on juz sie zatrzymal. Stal gdzies w polowie jezdni ale juz na moim pasie ale bylem na tyle blisko ze stwierdzilem ze dam rade go ominac wiec odbilem do krawedzi jezdni. Uznalem ze na hamowanie jest za pozno- moze blednie ale pewnie drugi raz podjalbym taka sama decyzje. Gosc w ostatniej chwili wskoczyl mi pod kola.

Teraz tak sobie mysle ze skoro byl juz wciety to zwyczajnie przestraszyl sie gdy uswiadomil dobie ze jest na srodku ruchliwej jezdni i jak naszybciej chcial chcial sie stamtad wydostac. Glosny tlumik motocykla tez moze wystraszyc choc oborty mialem raczej niskie. Dodam ze na przejsciu czekalo kilka osob ale nie wchodzili bo z naprzeciwka jechal sznur aut ktore ruszyly z pobliskich swiatel. Facet smignal przed maska auta nadjezdzajacego z drugiej strony tak ze kierowca nie zdazyl zareagowac. Pewnie jak bym hamowal to zdazylby przebiec ale gdy sie zatrzymal to chcialem odbic jak najdalej w stroche chodnika. Generalnie zadko zdazaja sie takie wypadki- mialem wyjatkowego pecha.

PostNapisane: 8 października 2010, 20:01 

Moje BMW: e91
widziałem wiele wypadków. mam pare zdjęć ale nie będe dawał. stłuczki to nic ciekawego, ale poważne wypadki... ten dym i smród smażonego oleju... nie życze nikomu. za młodu siedziałem na parkingu policyjnym. jak sobie oglądałem auta z wypadku to raczej nic ciekawego. wyobrażałem sobie jak tam ktoś mógł siedzieć w tym zmiażdżonym aucie....
sam miałem jednego dacha i raz gość wymusił mi pieszeństwa. pare razy przewróciłem się na motorze...

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 8 października 2010, 22:11 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
ded napisał(a):
Gosc w ostatniej chwili wskoczyl mi pod kola.

Niestety, większosc wypadków tak wyglada, ze ludzie robia dokladnie wszystko tak jakby celowo doprawdzali do wypadku....
Nie miałeś pecha, tak jest w 99% przypadków.
Pomimo butnych deklaracji, ludzie są jak najgorszej rasy cielaki.

ded napisał(a):
jechalem za jakims duzym dostawczakiem ktory skrecil na lewy pas

A to niestety efekt tego, że przejścia są tak umiejscawiane właśnie, iż często gęsto nie wiadomo czy auto skręca z przodu czy puszcza pieszego.
NIe powinno być tak że auto na lewoskrecie zasłania pieszego !

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 9 października 2010, 12:28 

To prawda, nastepnego dnia wymalowali tam pasy bo byly calkiem starte. Nawierzchnia byla zfrezowana a pol roku pozniej byla juz wysepka na srodku. Gdyby byla wczesniej to mysle ze do wypadku by nie doszlo. A co do zachowan pieszych to jest pewna prawidlowosc- ponoc sprawdza sie niemal zawsze. Facet aby uniknac kolizji pojdzie do przodu, kobieta natomiast sie cofnie. Warto o tym pamietac choc w chwilach zagrozenia nie ma czasu na takie rozmyslania.

PostNapisane: 9 października 2010, 18:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
o tej złośliwości na drodze, to boogie ma rację. Nie dalej jak w tym tygodniu na A4 mówili w TVN Turbo jak tir z autami wyprzedzał długo drugiego tira i osobówka wyprzedziła w końcu jego i po hamulcach(chyba chciał gościa ukarać w ten sposób), a że tyle ton trudniej wyhamować, to gość nie miał szans i uciekał w bok przewracając tira z nowiutkimi fordami Ka (kilka sztuk).

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 9 października 2010, 19:22 

Ja to zauwazylem ze im wieksza molenda w zyciu/im mniejszy silnik tym bardziej agresywnie zachowuje sie na drodze.

PostNapisane: 9 października 2010, 19:51 
Zacna persona forum

a u mnie jest odwrotnie.Jak odpalam bunię to lubię sobie czasem poszaleć.A jak jadę 75konnym oplem to siedzę cicho jak mysz pod miotłą. :|

PostNapisane: 10 października 2010, 06:24 

no bo masz ja na codzien ale jakbys smigal tylko oplem to tez bys czasem mial chec poszalec albo nawet sprobowac sie z kims :] A sa przeciez ludzie ktorzy Twoj manewr wyprzedzania traktuja jak obelge. Do tego w aucie czuja sie pewnie i anonimowo, zalacza im sie agresor i nieszczescie gotowe.

PostNapisane: 10 października 2010, 08:22 
Zacna persona forum

zgadzam się. tak bywa.

PostNapisane: 6 lutego 2012, 22:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
odgrzeje :D
Obrazek
bambusy przed moją szkoła szalały :rotfl: wiedziałem, że tak to się skończy, było widać to w ich oczach, że to się nie skończy do póki się nie rozj*bią
ale beemka naprawdę była ładna i zadbana, aż dziw, że takich właścicieli miała

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1