BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 07:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nokia N8, miał ktoś z nią do czynienia?
PostNapisane: 19 stycznia 2011, 23:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
po pierwsze - na jakim oprogramowaniu jedzie ta nokia? bo jak symbian to lipa ponoć. kumpel ma N96, ja się rozglądałem za nokia ale mi odradził ze względu na system - po prostu pada i tyle. kupiłem Xperie X8 na androidzie i jest git. miąłem w łapie X10 i przyznam że bardzo fajny tel, duży wyświetlacz, czuły ( czy to X8 czy X10, jak wziąłem do łapy samsunga avile kumpla to miałem wrażenie że pięścią będę musiał tłuc w ekran żeby coś ruszyło), andek sie nie wiesza, jest sklep online z grami i programami, żyroskop tez jest ( w sumie teraz to już niemal każdy tel go ma)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 00:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Tak pro forma:
1. Symbian w N8 to nie ten sam, co w N96.
2. Nie słyszałem o wieszaniu się Symbiana - za to Windows Mobile już prędzej.
3. Porównywanie starej budżetowej Avili do X8/X10 rozbraja.
4. X8 kończy się na 2.1, o ile dobrze pamiętam - prawda?
5. Dla Nokii także jest sklep i cały ten bajzel podobnie jak w Andku czy Bada, przy czym dla Nokii był wcześniej :P

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 00:36 
Przyjaciel forum

ULLISSES napisał(a):
3. Porównywanie starej budżetowej Avili do X8/X10 rozbraja.

to tylko takie spostrzeżenie ;)
ULLISSES napisał(a):
1. Symbian w N8 to nie ten sam, co w N96.

nie interesuję się tymi sprawami za bardzo,w każdym razie kumpel trochę w temacie siedzi i o ile dobrze pamiętam nokia przygotowuje zupełnie nowe oprogramowanie. symbian w N8 nie ten sam co w N96 ale podstawa jest chyba ta sama.
ULLISSES napisał(a):
4. X8 kończy się na 2.1, o ile dobrze pamiętam - prawda?

X8 tak. w x10 jest chyba 2.3 o ile dobrze kojarzę

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 00:52 
Zacna persona forum

trollu napisał(a):
nie interesuję się tymi sprawami za bardzo,w każdym razie kumpel trochę w temacie siedzi i o ile dobrze pamiętam nokia przygotowuje zupełnie nowe oprogramowanie. symbian w N8 nie ten sam co w N96 ale podstawa jest chyba ta sama.

Tak samo, jak podstawą Andka jest jakieś distro Linuxa, a podstawą Bada jest RTcośtam na kernelu Unixa. Nikt teraz nie pisze nowych systemów, bo się to nie opyla. Bierze się jądro starego systemu, wypiernicza archaizmy, dorzuca nowe opcje i jazda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian_OS
Tak na szybko można przeczytać, że S^3 jest zrobiony typowy pod dotykówki, oraz że w 2011 wyjdzie S^4, który nie będzie jako nowy system, lecz aktualizacja 3 - czyli (jeśli dobrze zrozumiałem), posiadasz np. N8 będzie sobie mógł S^4 zainstalować u siebie bez problemu.

Z ciekawości wbiłem też na Ovi, i jak na tak mlody OS (S^3) i telefon, to jest tam sporo aplikacji.

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 01:52 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Windows Mobile to ścierwo, miałem to w Samsungu :]

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 03:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47N
Ja ze swojej strony mogę polecić Motorole Milestone. Według mnie jest to bardzo udany telefon. Mam go od 4 miesięcy. System Android sprawuje się świetnie. Jest mnóstwo programów w Markecie. Wszystko chodzi naprawdę szybko nawet bez podkręcania procka. Na klawiaturze QWERTY pisze się bardzo dobrze. Od teraz sobie nie wyobrażam telefonu bez takiej klawiatury. Wykonanie też bez zarzutów. Na minus to chyba tylko wymiary chociaż jest niewiele większa od N8 i bateria, która trzyma przy normalnym użytkowaniu 2 dni. Jeśli przewidujesz większy budżet to wziąłbym pod uwagę Milestone 2.

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 11:21 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
Rzuc tez okiem na Nokie N900. U mnie w domu jest Iphone 4, Nokia N8 i moja N900 i pomimo tego ze jest to najstarszy model z wyzej wymienionych wg. mnie jest najlepszy ;) Iphone 4 wiadomo Apple to Apple -,-. N8 jakos mi nie przypadla do gustu, no i jest Symbian co z gory ja skresla. N900 nawet przy zawalonej calej pamiec tj. 32gb, kilku programach dzialajacych w tle nigdy mi sie nie zaciela ani nie spowalniala, no i decydujacym argumentem przemawiajacym za N900 jest dla mnie klawiatura ktorej ani n8 ani 4 nie posiada... Telefonik chodzi na systemie operacyjnym Linux (Debian) - Maemo 5.

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 13:02 
Zacna persona forum

bendzamin napisał(a):
Windows Mobile to ścierwo, miałem to w Samsungu :]

To chyba nie potrafisz go obsługiwać. Fakt starsze wersje może były trochę ociężałe, ale 6.1 czy 6.5 to co innego. Może nie zachwyci szybkością przy iOS albo Androidzie, ale funkcjonalnością i dostępnością aplikacji je pokona albo przynajmniej zrówna.
Poza tym pokaż mi lepszą nawigację na komórki niż AutoMapa, która póki co jest dostępna tylko na Win'a. Niedługo będzie także na jabłkach, bo ankiecie ludzie wybrali na jaki system chcą mieć ;) Wszystkie Garminy , Sygic'i, TomTom'y czy inne na Symbiana się chowają.

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 16:53 
Przyjaciel forum

ogólnie z tego co się orientuję obecnie symbian jest na szarym końcu, ale nokia szykuje jakieś Me Goo i ma być lepiej. a na WM7 teraz dość dużo tel będzie wychodzić

PostNapisane: 20 stycznia 2011, 22:33 
Zacna persona forum

trollu napisał(a):
ogólnie z tego co się orientuję obecnie symbian jest na szarym końcu, ale nokia szykuje jakieś Me Goo i ma być lepiej. a na WM7 teraz dość dużo tel będzie wychodzić

Me Goo to jest rozwinięcie Maemo, czyli po prostu Linuxa. Ogólnie to system ten nadaje się dla ludzi, którzy lubią posiedzieć przy programowaniu. ;)

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 00:00 
Przyjaciel forum

WąskiMaciek napisał(a):
Ogólnie to system ten nadaje się dla ludzi, którzy lubią posiedzieć przy programowaniu. ;)

powiedz kto kupuje telefon w rodzaju iphona, SE X10, BB, czy jakiegokolwiek smartfona po to żeby tylko dzwonić? symbian pada właśnie jak się wrzuci jakieś programiki, muli, zaczyna się ciąć i kicha.
co do Me Goo to o ile dobrze wiem ma zastąpić symbiana w nokiach

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 02:18 
Zacna persona forum

1. Mulić i ciąć to możę E65 i inne zabytki. Obecne produkcje chodzą całkiem szybko, bo procki są przyzwoite.
2. Skoro MeGoo ma zastąpić Symbiana, to na kij siedzą nad S^4?

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 08:13 
Zacna persona forum

ULLISSES napisał(a):
1. Mulić i ciąć to możę E65 i inne zabytki. Obecne produkcje chodzą całkiem szybko, bo procki są przyzwoite.
2. Skoro MeGoo ma zastąpić Symbiana, to na kij siedzą nad S^4?

Ad. 1 Zdecydowanie się zgadzam. Trollu chyba właśnie ostatnim modelem jaki miał w ręce z Symbianem była e65 albo e50. N95 8GB czy Samsung i8510 (używam teraz) działają bardzo szybko. Mój samsung ma po włączeniu ok 70 MB wolnego ramu. Nigdy nie udało mi się zejść poniżej 40, przy wielu włączonych aplikacjach i ani razu się nie zawiesił z własnej woli ;)

Ad. 2 MeGoo ma zastąpić Maemo. I tutaj o programowanie dosłownie mi chodziło Trollu. Nie o wgrywanie gotowych aplikacji bo to każdy potrafi. Tam trzeba posiedzieć w terminalu, żeby cokolwiek zmienić.

Pozdrawiam. ;)

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 16:45 
Przyjaciel forum

WąskiMaciek napisał(a):
Ad. 1 Zdecydowanie się zgadzam. Trollu chyba właśnie ostatnim modelem jaki miał w ręce z Symbianem była e65 albo e50.

kumpel ma N96, ostatnio w łapie miałem C6 ale nie bawiłem się nią dużo. mnie nie zachwyca.
a w którym jest nowszy symbian to nie wiem. N96 na rynku juz trochę jest.
aha - jak rozglądałem się za telem to interesowałem się e72. kumpel który ma N96 odradził mi nokie+symbiana ;)

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 17:59 
Zacna persona forum

Odradził, bo jak ktoś lubi grzebać w telefonie, to pewnie będzie ślepo zauroczony Androidem - w końcu można powalczyć z przekonaniem "tylko Nokia".

Jednak jak ktoś potrzebuje telefon biznesowy bez Angry Birds i innych durnot, to Nokia nadal jest sensowną opcją.

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 18:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Symbian to najwolniejsze dziadostwo na rynku i to nie tylko w zabytkach typu e-65 bo choćby wystarczy spojrzeć na e-52 i jej porównanie z HTC Wildfire jedno i drugie taki sam procek prawie a android śmiga w htc jak głupi a symbian w e-52 sypie się na potęgę.

Dobre nokie skończyły sie dawno temu niestety taka jest prawda.

Android jest o wiele lepsza szybsza platformą

Co do ekranu dotykowego panie kolego to właśnie samsung jest liderem rynku to on wymyślił ekran typu Amoled a potem usper amoled

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 18:21 
Zacna persona forum

Ja nie pisałem nic o dotyku. Poza tym zarówno jeden jak i drugi typ ekranu można na palcach policzyć - w najwyższych modelach. Reszta ma tradycyjne ekraniki.

Druga sprawa, że nie umniejszam zasług Andka - stwierdzam jedynie, ze Symbian nadal jest alternatywą dla tych, których największym marzeniem nie jest odpalenie Angry Birds.

Dobre Nokie są nadal, tylko dla innego typu klientów, niż klepane masowo masklaki. Awaryjność to inna sprawa i tu bywa różnie.

Ironicznie brat ma Wildfire, który ma spory problem z utrzymaniem zasięgu tam, gdzie 6125, E51 oraz F480 radziły sobie bez problemu. Był w naprawie i nadal to samo. Oddawanie go kolejny raz chyba mija się z celem, bo 2 tygodnie z bani, a diabli wiedzą w jakim stanie wróci. O paskudnym wyglądzie rozpisywał się nie będę, bo każdy ma inny gust.

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 22:30 
Zacna persona forum

Zdzira 850I napisał(a):
Dobre nokie skończyły sie dawno temu niestety taka jest prawda.

Android jest o wiele lepsza szybsza platformą

Zdzira to pokaż mi telefon z Androidem który jest normalnych wymiarów ze sprzętową klawiaturą ;) Znam dużo osób które nie są przekonane do dotyku, pomimo użwania Jabłka (uważam za wzorzec ekranu dotykowego).
Poza tym najlepszą Nokią jest... Samsung i8510 z Symbianem S60v3 :P

PostNapisane: 21 stycznia 2011, 22:40 
Forumowicz

Moje BMW: F36 435d
Kod silnika: N57D30T1
Sebuś napisał(a):
no to w takim razie jeszcze pomęcze się ze swoja zacinającą nokia, i chyba wezme iPhone'a..
więć skoro temat n8 schodzi na bok, to w takim razie który iPhone był by najlepszy&biorąc pod uwage normalną cene?

Jeżeli zależy Ci na dobrych zdjęciach i filmach HD to iPhone 4 (jeszcze trzyma cenę i jest dość drogi)
W przeciwnym wypadku możesz kupić iPhone 3GS, który nadal jest świetnym telefonem.
Jeżeli chcesz kupić na Allegro to szukaj telefonów z Ery (fabrycznie są one bez simlocka)
Na pewno odpuść sobie iPhone 2G i 3G - Apple od następnej aktualizacji softu już przestaje wspierać te telefony.
Są one przestarzałe bez perspektyw na przyszłość.

PostNapisane: 22 stycznia 2011, 10:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
HTC WildFire nie jest duży

A co do opinii o noki to prowadze salon playa obok mam załoge salonu orange a naprzeciw plusa zyjemy w zgodzie i czasem sobie gadamy o telefonach także opinie jakie wystawiam bazuja na hmm 300-400 sztukach opylanych miesięcznie także opinie kogos kto miał 3 telefony i było dobrze mało mnie interesują, bo ja więcej telefonów wysłałem na reklamacje jak wszyscy wypowiadający się w tym temacie mieli razem do kupy wzięci :)

A żeby nie było sam używam nokii ale takiej fajniej 7 letniej to jest maszyna bateria trzyma jak w nówce nie tnie się i dzowni.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1