BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Facebook - choroba XXI wieku czy...
PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
bafi napisał(a):
jestem hardcorem
jestes 100% hardkorem

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Jeszcze jeden aspekt - ludzie są nieświadomi tego, jak funkcjonuje Internet. Wydaje im się, że wrzucą zdjęcie, a jak im przejdzie to je usuną, i tego zdjęcia już w sieci nie będzie... BŁĄD :kwasny:

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Mam 0 znajomych na facebooku. :D

Jestem przeciwny umieszczaniu do wglądu byle komu swoich danych personalnych, prywatnych zdjęć, umieszczenia jakichkolwiek informacji nieznajomym.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
będąc na domowych imieninach pewnej osoby jakiś czas temu wchodząc do mieszkania rzuciłem okiem po gościach i stwierdziłem że nie będzie z kim i o czym pogadać. siedzę sobie przy stole, coś tam konsumuję i nagle zaczeła się rozmowa o wyższości fb nad nk. pomyślałem o świetnie, ja wiedziałem że tak będzie, dobrze że było tv odpalone to się skupiłem na ekranie. dyskusja trwała tłustą godzinę, zrobiono kilka fotek pewnie na fb lub inne grono.

nie mam konta na fb, nie ciągnie mnie tam ale pewnie kiedyś będzie trzeba z tego skorzystać. nk mam i tylko oglądam zdjęcia bobasów znajomych z dawnych lat w postaci pierwsza kupa, pierwsza szklanka mleka, pierwszy krok, bek, pierwsze ała, pierwsze ale urwał :)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
becek napisał(a):
bafi napisał(a):
jestem hardcorem
jestes 100% hardkorem

Odbieram jako komplement :)

Nie mam fejsa i nk a mimo to mam wielu znajomych...nie potrzebuje po prostu...nie oceniam...jak ktos lubi prosze bardzo...ja nie mam bo nie interesuja mnie zyczenia urodzinowe bo ktos dostanie powiadomienie, miliard znajomych ktorym na ulicy nawet nie powiem czesc, sweet focie i komentarze typu "fajnie" "supcio" "good" hahaahah...moze gdybym mieszkal za granica :looka: ...ale spoko jak ktos lubi to czemu nie :P

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Fejs jest dobry, dlaczego nie ? Jest tyle poziomów ustawienia prywatności że w znajomych można mieć nawet szefa jechać go na wall`u - tak nie używam polskiej wersji - a on o tym nie wie :D

No i te jazdy lasek... Dlaczego masz taki status na fejsie ? Jak do jutra nie ustawisz sobie in relationship to się do mnie nie odzywaj ! :rotfl:

Szczyt fejsbukowego bejowania dodawanie fotek przez telefon :wstyd: Koleżanka w biurze ma nową fryzurę, musicie zobaczyć ! Jem kebaba, obczajcie :wstyd:

NK już się dawno pogrążyła.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
kaden napisał(a):
będąc na domowych imieninach pewnej osoby jakiś czas temu wchodząc do mieszkania rzuciłem okiem po gościach i stwierdziłem że nie będzie z kim i o czym pogadać. siedzę sobie przy stole, coś tam konsumuję i nagle zaczeła się rozmowa o wyższości fb nad nk.

A mowilem...odpusc sobie te gimnazjalistki haahahhaahaaha

Zartens zeby nie bylo ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
bafi, no właśnie beka bo to były osoby starszę niż ja. może nie dużo ale zawsze.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:14 
Forumowicz

Moje BMW: 318is coupe
Kod silnika: M44b19
Ja jestem za facebookiem .Dlaczego ?A dlatego ze mam trochę znajomych i przyjaciół nad morzem ,gdzie mieszkałem przez 19 lat .Bardzo rzadko się widujemy .Nie korzystam z durnych aplikacji gier itp. itd ,poprostu służy mi do komunikacji z nimi no i zawsze można zobaczyc co się zmieniło ,jak się chołota starzeje :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28
o przypomnieliscie mi , ze nie bylem dzis na facebooku.jest jeszcze fackbook i tez jest spolecznosciowy :P

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:31 
Forumowicz

http://www.facebook.com/group.php?gid=149392118430860
http://www.facebook.com/pages/BMW-Sport/156494801046430 :hyhy:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
Lata mi to kolo d...
Face-beach ma ten plus, ze monza sie porozumiec z ludzmi wrazie potrzeby ale zdjeci czy danych personalnych jakis istotnych tez nie podaje.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Radku dlaczego facebook chorobą XXI wieku? Czemu nie wszystkie portale społecznościowe?
Ponadto nie do końca rozumiem, skąd takie skrajne opowiadanie się "za/przeciw". Bardziej myślę że można to potraktować na zasadzie tak słynnego na facebooku "lubię/nie lubię" ;)

Jeżeli chodzi o sam portal to owszem korzystam z jego funkcji. Nie przemawia do mnie większość aplikacji, czasem mnie bawi to co, komuś wyjdzie, ale raczej denerwuje, że jest tyle powiadomień, kto za 10 lat zostanie milionerem, a komu narodziły się nowe rybki i kto dołożył kolejną cegłę do budowy domu. W gruncie rzeczy portal jest dla mnie namiastką życia towarzyskiego, na które nie mam czasu (co jest niebezpieczne, prowadzi do zubożenia życia społecznego i inne takie - nie musicie mnie uświadamiać, doskonale o tym wiem). Wiem w wielkim skrócie co dzieje się u znajomych i tych bliższych i tych dalszych, normalnie nie starczyłoby mi czasu żeby obdzwaniać tyle ludzi i pytać, co u nich słychać.

Facebook jako narzędzie marketingowe jest imho rewelacyjne. Wykorzystanie w działaniach zależy oczywiście od targetu, ale generalnie sam pomysł fan-page'ów i reklam nie pojawiających się na zasadzie okienek pop-up bardzo popieram.

Moim zdaniem bardzo duże szanse na ten sukces w Polsce, który odnosi obecnie Facebook, miało niegdyś rodzime grono. Ale szansa zaprzepaszczona ;)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:05 
Jak dla mnie fejsbuk to kretyński wynalazek XXI wieku.

Ludzie nie umieją z tego korzystać, to chyba oczywiste.

Dobre to jest dla ludzi, którzy poza monitorem świata nie widzą.

Przeraża mnie to, dla mnie to jest coś, co izoluje od kontaktu z "realnym" człowiekiem.

Jak dla mnie, to jest dziecinne. Nie widzę powodu, dlaczego miałbym się dzielić ze światem poglądami, osiągnięciami lub ich brakiem itd.

Po prostu żenada i trudno mi sobie wyobrazić poważnego człowieka na czymś takim z fotkami i uzupełnionymi informacjami.

Ania napisał(a):
Radku dlaczego facebook chorobą XXI wieku? Czemu nie wszystkie portale społecznościowe?

Masz rację, można to uogólnić :)

rzygam, jak coś widzę, że coś jest na nk, gronie, twiterze, fb, myspace, hi5 i jeszcze nie wiem jakie tam są

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52
Ania napisał(a):
Ponadto nie do końca rozumiem, skąd takie skrajne opowiadanie się "za/przeciw". Bardziej myślę że można to potraktować na zasadzie tak słynnego na facebooku "lubię/nie lubię" ;)

Jeżeli chodzi o sam portal to owszem korzystam z jego funkcji. Nie przemawia do mnie większość aplikacji, czasem mnie bawi to co, komuś wyjdzie, ale raczej denerwuje, że jest tyle powiadomień, kto za 10 lat zostanie milionerem, a komu narodziły się nowe rybki i kto dołożył kolejną cegłę do budowy domu. W gruncie rzeczy portal jest dla mnie namiastką życia towarzyskiego, na które nie mam czasu (co jest niebezpieczne, prowadzi do zubożenia życia społecznego i inne takie - nie musicie mnie uświadamiać, doskonale o tym wiem). Wiem w wielkim skrócie co dzieje się u znajomych i tych bliższych i tych dalszych, normalnie nie starczyłoby mi czasu żeby obdzwaniać tyle ludzi i pytać, co u nich słychać.

Facebook jako narzędzie marketingowe jest imho rewelacyjne. Wykorzystanie w działaniach zależy oczywiście od targetu, ale generalnie sam pomysł fan-page'ów i reklam nie pojawiających się na zasadzie okienek pop-up bardzo popieram.

Moim zdaniem bardzo duże szanse na ten sukces w Polsce, który odnosi obecnie Facebook, miało niegdyś rodzime grono. Ale szansa zaprzepaszczona ;)

A Jak Cie znaleść na fb piękna ?

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:10 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Nie widzę powodu, dlaczego miałbym się dzielić ze światem poglądami,

Mistrz! :D

Fryderyk, to co, kładziemy forum, nie? ;P

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:15 
Przyjaciel forum

marcin1341 napisał(a):
A Jak Cie znaleść na fb piękna ?

Możesz założyć mojego fan page'a ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:16 
Kyokushin napisał(a):
Fryderyk, to co, kładziemy forum, nie? ;P

ale przeznaczenie forum do tego nie służy. forum nie jest także w kontakcie z całym światem, a jedynie ściśle ograniczone przez miłość lub jej brak do bmw. w profilu na forum nie zawieram o sobie informacji, jakie są w polach portali społecznościowych.
Nie wstawiam tu fot, ani ze sobą, ani ze swoją rodziną, nie piszę adresu, potencjalny pracodawca nie będzie mnie tu szukał.

ale czy kładziemy na forum? być może, w końcu beemki i tak nie mam i na razie nie widzę tego, że kiedykolwiek będę miał :D

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:23 
KotSylwester napisał(a):
Siema,

Jakie jest Wasze zdanie o Facebook-u?

Jesteście za czy przeciw?
Z czego korzystacie, co Wam się podoba a co nie?

Ile razy dziennie słyszycie słowo Facebook? Wszystko facebook i facebook, na każdej stronie logo F itp..

Jeżeli chodzi o moje zdanie to jest negatywne, i nigdy bym się tam nie zarejestrował.

Facebook jest dosłownie wszędzie nawet na poczcie WP wisi baner nie mówiąc o innych stronach :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:27 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
ale przeznaczenie forum do tego nie służy. forum nie jest także w kontakcie z całym światem, a jedynie ściśle ograniczone przez miłość lub jej brak do bmw. w profilu na forum nie zawieram o sobie informacji, jakie są w polach portali społecznościowych.
Nie wstawiam tu fot, ani ze sobą, ani ze swoją rodziną, nie piszę adresu, potencjalny pracodawca nie będzie mnie tu szukał.

Nie zgadzam się tu z tobą w kwestii tego ograniczenia. Teoretycznie - forum skupia się wokół jakiegoś zainteresowania, ale tu też są luźne tematy, gdzie dzielisz się poglądami ze światem, niekoniecznie na temat aut. Ba! Możesz nawet wstawić swoje foto do tematu czy się znamy z reala czy innego supermarketu albo umieścić ogłoszenie, że szukasz pracy.

Schmeichel-lord napisał(a):
Jeżeli chodzi o moje zdanie to jest negatywne, i nigdy bym się tam nie zarejestrował.

Wspaniale, że nam o tym powiedziałeś. Może jeszcze jakaś argumentacja?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1