BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 05:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [GSM] pre-paid - pytanie dla zorientowanych w ofertach
PostNapisane: 23 lutego 2011, 00:53 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Ok, dzięki, czyli faktycznie play po raz kolejny wychodzi zwycięsko z porównania. Teraz tylko musze upolować jakiś ciekawy ciąg liczb (i chyba to przedłożę ponad wybór operatora).
bafi napisał(a):
mroova81, to nie lepiej kupic duplikat karty...tego abonamentu ktory masz normalnie...i wrzucic do samochodu?? Po co miec 2 rozne numery jak mozna miec jeden numer w 2 telefonach ;)

No paaaanie, to by było idealne rozwiązanie, tylko że technicznie nie możliwe. Tak jak ktoś napisał wcześniej, operator wydając duplikat, dezaktywuje oryginał. Era tamdem, co prawda jest, ale dwa identyczne klony sim nie mogą być zalogowane w sieci w tym samym momencie, czyli jak bym wsiadał do auta, to przed zapaleniem silnika musiałbym wyłączać osobisty tel, a po zgaszeniu włączać, więc w praktyce kompletnie nieergonomiczne rozwiązanie, zwłaszcza, że tel mam na win 6.5 :(:
No zobaczymy, są jeszcze przekierowania, może to zda egzamin

Dzięki za odp, pozdrawiam!

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lutego 2011, 09:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Albo kup moduł bluetooth pod fabryczne sterowanie :D
Tutaj podawałem info:
viewtopic.php?f=4&t=91953

Co do numeru to zależy jak chcesz używać, jeśli chcesz żeby dzwoniono do Ciebie to lepiej bierz numer w sieci, która jest najpopularniejsza wśród osób, które do Ciebie dzwonią. PLAY niekoniecznie jest dobry, gdyż większość operatorów nie uwzględnia darmowych minut do tej sieci (ja mam tak np. w Orange - PLAY jest naliczany inaczej - gorzej ;/).
Starter możesz kupić na allegro - najlepiej znaleźć fajny numer w małych pieniądzach. Np.
http://allegro.pl/unikatowy-zloty-numer ... 21892.html
:)
Ja ostatnio kupiłem sobie 882222007 :), mam też 888 997 888.
Pamiętaj że teraz karty możesz przenosić do dowolnej sieci - także jak kupisz fajny starter PLAY możesz bez problemu zarejestrować numer i przenieść go np. do ERA.

PostNapisane: 23 lutego 2011, 09:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
mroova81 napisał(a):
No paaaanie, to by było idealne rozwiązanie, tylko że technicznie nie możliwe. Tak jak ktoś napisał wcześniej, operator wydając duplikat, dezaktywuje oryginał. Era tamdem, co prawda jest, ale dwa identyczne klony sim nie mogą być zalogowane w sieci w tym samym momencie, czyli jak bym wsiadał do auta, to przed zapaleniem silnika musiałbym wyłączać osobisty tel, a po zgaszeniu włączać, więc w praktyce kompletnie nieergonomiczne rozwiązanie, zwłaszcza, że tel mam na win 6.5 :(:
No zobaczymy, są jeszcze przekierowania, może to zda egzamin

Dzięki za odp, pozdrawiam!

Acha...to nie wiedzialem...sugerowalem sie tym, ze kiedys wspolpracowalem z jedna firma w ktorej za kazdym razem jak dzwonilem na komorke odbieral ktos inny...koles mi wytlumaczyl wtedy ze maja jeden numer ale w dwoch telefonach i ze wlasnie raz on odbiera, raz jego wspolnik w zaleznosci, ktory pierwszy zdarzy odebrac hehe...wiec myslalem ze przejdzie taki walek...moze cos pokrecilem po prostu ;)

Pzdr
bafi

PostNapisane: 23 lutego 2011, 09:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E61 535D LCI
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=164424
mroova81,

http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.p ... 830#284830

Cytuj:
Widziałem to na aucie i system klonu karty jest idealny do takich rozwiązań. Zbliżam się do auta na bliżej jak 10m i operator automatycznie przełącza numer na kartę w komórce samochodu. Opcja takiego klona to 5 zł miesięcznie i jednorazowo 100zł uruchomienie usługi i wydanie drugiej karty. Wysiadam z auta, idę do domu a operator z powrotem przełącza karty na tę w mojej kieszeni

Post co prawda stary, ale warto się dowiedzieć więcej :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1