BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 21:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Prawdziwe oblicze kierowcy BMW!!!!
PostNapisane: 5 lipca 2011, 22:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
schabo78 napisał(a):
W ostatnich miesiącach wyjazd z mojego osiedla na główną droge okolice Lublina jest mocno utrudniony z powodu przebudowy,tak naprawdę trzeba czekać na jakis cud żeby któreś z aut jadących w sznurku grzecznościowo mnie wpusciło.
Prawda,przewalone tam macie. Od paru dni jeżdżę do Lubl. i jest masakra wyjechać/wjechać z bocznej drogi. Ktoś wspomniał o szybkiej reakcji beemakrzy gdy ktoś ich wpuszcza coś w tym jest. Zawsze staram się "pomóc" innej beemce (ale nie tylko!). Niestety kierowcy paro letnich BMW - wogle nowszych aut - nie koniecznie doceniają ten gest i nawet nie podziękują (czego nie wymagam), ale miło by było. :looka: :hyhy:
Mani fajnie to napisał,
mani210 napisał(a):
Pokorne ciele dwie matki ssie a w zyciu jest wszystko pozyczone i jak dasz tak bedzie Ci oddane. Dlatego wiem, ze jezeli ja kogos kilka razy wpuszcze to on mnie tez.
Zgadzam się z tym. :super:
mile_end napisał(a):
ja tam nie jeżdżę już bmw i też mnie wpuszczają, jest moda na kulturę
Dzięki tej modzie jednak jest "przyjemniej" na drodze. ;) Szkoda jedynie, że nie wszędzie.
KaroleK napisał(a):
ramki BMW na Fordzie, wtf :zdziwko:
:rotfl: :rotfl: Dobre, dobre!

A tak wogle, to nie lubię pierdół które stoją od skrzyżowania długość samochodu i się bezradnie rozglądają. Często bez kierunku i z miną, to gdzie ja mam jechać, niech mnie ktoś wpuści.

Ostatnio edytowano 5 lipca 2011, 22:34 przez Lucass_81, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 lipca 2011, 22:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Dokładnie, w sumie ja ogólnie często wpuszczam przed siebie innych kierowców(BMW ma pierwsze miejsce :cwaniak: ), chyba, że mi zajdą za skórę :hyhy:

Ostatnio jechał jakiś ML i w sumie już pare km razem lecieliśmy , później były światła i lewy jest dla skręcających prawy dla jadących na wprost - no i tam zawsze ciężko zmienić pas to zwolniłem i dałem mu wjechać :P Nagle się otwierają szyby i chłopaki ręce w górę :rotfl: w ramach podziękowania :rotfl: ogólnie miłe są takie sytuacje. Najbardziej nie lubię właścicieli pojazdów marki fiat oraz skoda. Specjalnie blokują wyjazdy z podporządkowanych, nigdy nie wpuszczają i zawsze wykonują dziwne gesty za kierownicą, coś w stylu jak by dostali padaczki... :zdziwko:

A no i zauważyłem, że im lepsze auto, tym gorzej kierowcy jest gdzieś wjechać/wcisnąć...

PostNapisane: 6 lipca 2011, 07:38 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
Ja przeważnie wpuszczam wszytko i wszystkich, jak się nie spieszę. Z wpuszczaniem mnie to już inna bajka, ale inne bawarki częściej wpuszczają :)

PostNapisane: 6 lipca 2011, 07:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
Lucass_81 napisał(a):
Mani fajnie to napisał,
mani210 napisał(a):
Pokorne ciele dwie matki ssie a w zyciu jest wszystko pozyczone i jak dasz tak bedzie Ci oddane. Dlatego wiem, ze jezeli ja kogos kilka razy wpuszcze to on mnie tez.
Zgadzam się z tym.

Taka od mądrość zyciowa zaobserwowana na najblizszym otoczeniu. Nawet własnej rodzinie ;) Mam dwoch braci jeden moze zadzwonic nawet jak bede w trakcie imprezy pogrzebu czegokolwiek jedno słowo i jestem zawsze jak mnie potrzebuje ale to dlatego, ze jak ja miałem gorzej to nawet nie prosiłem a on do mnie łape wyciagał nawet jezeli niechciałem. Drugi natomiast nieskory był do takiej pomocy a jezeli juz to chciałby 2x tyle w zamian tez mu zawsze pomoge jak cos potrzbuje ale juz nie tak ochoczo. To jest tylko przyklad z zycia codziennego.
Chodzi o to, ze na drodze działa to tak samo.
Ogolnie w porzadku sa kierowcy ciezarowek czesto tez wpuszczaja i nie marudza.
Panowie jedna zasada zawsze jak ktoś nas wpuści czy tez mu sie troche wprosimy na ten pas podziekować czy to łapka czy awaryjkami na prawde działa kojaco na nerwy.
Sam jak kogoś wpusze a pozniej nawet głowa nie skinie to pod nosem marudze. Niektóre kobiety tak maja, ze nie dziekują w ogóle ( to ich mentalność są nauczone, ze facet je przpuszcza ) ale korona z glowy by jej nie spadła gdyby podziekowała.

KaroleK napisał(a):
A śmiać mi się chce jak stoi za mną BMW i widzę, że gapi się na klapę i widzi forumowe ramki Zawsze mają fajną minę: ramki BMW na Fordzie, wtf

Taki wilko w owczej skorze :hyhy:

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 6 lipca 2011, 07:52 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TUB20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98948
No to widzę że u Was tez się potwierdza teza "bawarka bawarkę" wpuści-fajnie tak trzymajmy.. :hyhy:
Pozdrawiam

PostNapisane: 6 lipca 2011, 09:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
mani210 napisał(a):
Sam jak kogoś wpusze a pozniej nawet głowa nie skinie to pod nosem marudze. Niektóre kobiety tak maja, ze nie dziekują w ogóle ( to ich mentalność są nauczone, ze facet je przpuszcza ) ale korona z glowy by jej nie spadła gdyby podziekowała.

nie tylko laski nie dziękują, typy które wyglądają jak muły bagienne - tzw, sznyt profesorka też nigdy nie mrugną, bo przecież im sie w góry należy :zly:

PostNapisane: 6 lipca 2011, 10:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
To fakt kierowcy BMW wpuszczają się częściej, sam byłem wpuszczany wielokrotnie przez inne śmigło i pomagałem włączyć się do ruchu. Niestety kierowcy nowszych modeli np X5 są odrębną grupą jak dla mnie bo nigdy nie zdarzyło się, żeby kierowca podziękował za miejsce czy wpuścił.

PostNapisane: 6 lipca 2011, 10:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Daniel_85 napisał(a):
To fakt kierowcy BMW wpuszczają się częściej, sam byłem wpuszczany wielokrotnie przez inne śmigło i pomagałem włączyć się do ruchu. Niestety kierowcy nowszych modeli np X5 są odrębną grupą jak dla mnie bo nigdy nie zdarzyło się, żeby kierowca podziękował za miejsce czy wpuścił.

Bo w większości to nie są pasjonaci marki, tylko durne zarobione głąby, które tylko dlatego jeżdżą BMW bo chcą być lepsze od sąsiada. Sam znam takiego jegomościa, słoma z butów wystaje ale X5 sie buja.

Nie dotyczy to oczywiście wszystkich.

PostNapisane: 6 lipca 2011, 11:06 
mani210 napisał(a):
Taki wilko w owczej skorze

Ja nie noszę owczej skóry :rotfl: :rotfl: :rotfl:

A wracając do tematu. Wcześniej sporo jeździłem po polsce i gdzie nie pojechałem kierowcy BMW przeważnie mnie wpuszczali, z innymi autami już różnie bywało ale około 80% bawarek przepuszczało mnie. Ja nigdzie się nie spiesząc przepuszczam praktycznie wszystkich a Beemki w szczególności. :D

PostNapisane: 6 lipca 2011, 11:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Naprawdę miło się to czyta :hug:

PostNapisane: 6 lipca 2011, 11:54 

wilko napisał(a):
mani210 napisał(a):
Taki wilko w owczej skorze

Ja nie noszę owczej skóry

Kurcze miało być wilk :hyhy:

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 6 lipca 2011, 12:27 

Ja za to sobie wyrobiłem zdanie o pasjonatach Passata. W piątek jechałem nad morze. Mijały mnie dwie kolumny w wielkimi napisami na szybie Zlot PASSAT.PL Lidzbark. Więc jak widać to byli fani marki a nie przypadkowi kierowcy. Jak jechali? Jak psy spuszczone z łańcucha za burą suką. Pomijam prędkości 150-160, bo jak jest pusto i ładnie to można jechać. Ale wyprzedzanie w kolumnie 3-5 aut (dwie grupy były), spychanie aut z przeciwka (na moich oczach koleś ostro na pobocze odbił) spychanie aut, które się wyprzedza, cudem mieszczenie się przed wysepką albo i wyprzedzanie po drugiej stronie. Bardzo niebezpieczna jazda - sporo na CB ostrzegali od kilku minut że jedzie banda debili. Przykro to mówić o fanach jakiejkolwiek marki, jeszcze chwalili się swoim forum i taki popis na drodze dawali...

PostNapisane: 6 lipca 2011, 12:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57D30
Też mam podobne obserwacje. Z reguły gdy widzę Beemkę która próbuje się włączyć do ruchu to ZAWSZE ją wpuszczam. Zresztą podobnie jest z autami innych marek. Często przy tym puszczam komentarz do żony "pewnie kolo jest w szoku, że drech go wpuścił" :rotfl: Miałem ostatnio też sympatyczną sytuację. Wracam z pracy, dojeżdżamy do małej wsi między Jelczem a Oławą, sznur samochodów ciągnie w obie strony, jakieś 50 km/h. Z podporządkowanej próbuje wyjechać E36. Zwalniam mrugam światłami ale oczywiście kierowcy aut jadących w drugą stronę nawet nie reagują. Doszło to tego, że po prostu się zatrzymałem. Minęło kilka sekund z drugiej strony nadjechało E34, jakiś starszy facet za kółkiem, zwolnił, zatrzymał się. E36 włączyło się do ruchu, w trójkę machneliśmy sobie ręką, wymiana uśmiechów i pojechaliśmy dalej. Jakiś pajac z ADHD stojący za E34 zaczął trąbić - IQ niektórych nie ogarnia, że nie są sami na drodze. Ktoś wspomniał o tym, że śmigło działa na innych jak płachta na byka - niestety w tym też coś jest. Tam gdzie mieszkam na drodze osiedlowej jest ograniczenie do 40 km/h. Wracam ostatnio, lecę na garaż właśnie z tą prędkością, nagle za mną pojawia się Toyota Avensis - koleś dość mocno musiał wyhamować. Jedzie 50 cm za mną, we wstecznym lusterku widzę na jego twarzy grymas niezadowolenia. Dojeżdżam do mojego garażu, kierunek w prawo, wyhamowuję przed krawężnikiem (koła 19") i powolutku przez ten krawężnik przejeżdżam. Kolo chyba się całkiem wściekł bo zaczyna trąbić i machać łapami :wstyd: Mało tego - tak bardzo się spieszył a ma garaż jedną alejkę dalej :cisza: Chowam auto, odchodzę do typa przy garażu i pytam czy potrzebuje jakiejś pomocy skoro trąbi. Eeee....tak przypadkowo :rotfl: :rotfl: Inny przykład - wracam A4 z Legnicy do Oławy. Na pokładzie żona, Junior, owczarek niemiecki i kot. Przez całą drogę utrzymywałem maksymalną, dopuszczalną prędkość. Jedyne pojazdy które mnie nie wyprzedzały to ciężarówki. Zupełnie poważnie - nawet kierowca Yarisa musiał się targnąć na wyprzedzanie. Reasumując - fajnie, że kierowcy BMW szanują siebie nawzajem, fajnie gdy dają dobre przykłady użytownikom innych aut. Tak trzymać i naśladować :ok:

BYŁE:
E46 M57D30 Orient Express by Forest
viewtopic.php?f=6&t=70227&start=0
Obrazek

PostNapisane: 6 lipca 2011, 12:59 

Forest.maxbimmer napisał(a):
"pewnie kolo jest w szoku, że drech go wpuścił"

Z tego zawsze sie smieje sam pod nosem czasem mowie a poznaj chamskie serce :hyhy:
Czasem jestem ciekaw co oni sobie pozniej myślą i czy zwracają na to uwage w ogole.

. Kolo chyba się całkiem wściekł bo zaczyna trąbić i machać łapami Mało tego - tak bardzo się spieszył a ma garaż jedną alejkę dalej Chowam auto, odchodzę do typa przy garażu i pytam czy potrzebuje jakiejś pomocy skoro trąbi. Eeee....tak przypadkowo I

Podobna sytucje mailem jadac odemnie do tds`ik kawalek za moim domem wymieniali nawierzchnie wiec ja powoli bo te zafajdane uskoki gosciu niewytrzymał dwoch łysych ogrodników w berlingo z grabiami na pace i pasazer z piwem z biedronki w rece strabil mnie i na pasach wyprzedził, mowie sobie spoko koleś pozyjemy zobaczymy.
Za 600 metrow w lesie jak go wyprzedziłem to raczej nie wiedzial czy to ja ciezko było mu poczekać ta minute nie mogl tego zrozumiec ze takim autem po tych dziurach sie nie da.
2kilometry dalej go sobie przytrzymalem za soba az do samego garazu jadąc przepisowa predkościa a miedzy blokami troche aut jechalo wiec musial pogryz kierownice aby sie uspokoic. Ot taka moja kara za chamsto trzeba jakoś to leczyć jak by mnie nie strabil i palcem czegoś nie pokazywał to spoko ale chamstwa nie zniose.

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 6 lipca 2011, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
mani210 napisał(a):
Niektóre kobiety tak maja, ze nie dziekują w ogóle ( to ich mentalność są nauczone, ze facet je przpuszcza ) ale korona z glowy by jej nie spadła gdyby podziekowała.

no coś ty!!! :zdziwko:
się mi przypomniało takie coś:

Początki mojego kierowniczenia, cc700
Korek, musiałam zmienić pas, ale nie umiałam się zebrać, jakiś koleś zobaczył taką sirotę, to się zlitował i wpuścił mnie przed siebie
Ja cała hepi, jak tylko wjechałam, chciałam pokazać, że ja się znam i wiem, że kierowcy to sobie dziękują
Wyszczerzona zamrugałam
mój pasażer: "Co ty robisz?"
ja [dumna z siebie]: "No jak co? Podziękowałam!"
pasażer: "Długimi????"
:]

PostNapisane: 6 lipca 2011, 13:19 

anya napisał(a):
mani210 napisał(a):
Niektóre kobiety tak maja, ze nie dziekują w ogóle ( to ich mentalność są nauczone, ze facet je przpuszcza ) ale korona z glowy by jej nie spadła gdyby podziekowała.

no coś ty!!! :zdziwko:
się mi przypomniało takie coś:

Początki mojego kierowniczenia, cc700
Korek, musiałam zmienić pas, ale nie umiałam się zebrać, jakiś koleś zobaczył taką sirotę, to się zlitował i wpuścił mnie przed siebie
Ja cała hepi, jak tylko wjechałam, chciałam pokazać, że ja się znam i wiem, że kierowcy to sobie dziękują
Wyszczerzona zamrugałam
mój pasażer: "Co ty robisz?"
ja [dumna z siebie]: "No jak co? Podziękowałam!"
pasażer: "Długimi????"
:]

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gdyby nie to, ze opowiadasz to z autopsi to bym powiedział dobry kawał :hyhy:

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 6 lipca 2011, 13:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
mani210, jedna z ulubionych anegdotek, które mój P radośnie rozpowiada wszem i wobec (on był tym pasażerem) :]

PostNapisane: 6 lipca 2011, 13:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: A8L W12/ E34 518i
Garaż: Bylo:
X5 E70 4.8i
E61 535d
E63 630i
E60 530D
E39 525i
E39 530D
X3 2.5i SE
MB CLS 5.5
Dobrze, że ta kultura napływa do nas z zachodu :) W Uk, nigdy nie mam większego problemu z dostaniem się do ruchu, max ile stoję, to zazwyczaj parę sekund.

U mnie w mieście jeszcze tego nie zauważyłem, może dlatego że nie jest ono duże i ruch jest mały, ale często zdarza mi się kogoś wpuścic, taki nawyk z Wysp... ludzie najczęściej pukają się w czoło nie wiedząc o co mi chodzi :P

PostNapisane: 6 lipca 2011, 18:11 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Jakiś pajac z ADHD stojący za E34 zaczął trąbić - IQ niektórych nie ogarnia, że nie są sami na drodze.

Ja w większości przypadków wysiadam z samochodu i idę do tego cymbała. 80% odrazu zamyka się od środka... Taaaaaaki groźny jestem :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 6 lipca 2011, 18:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57D30
To dobrze, że jeździsz Mondeo :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Przynajmniej nie powielasz stereotypu zbója w BMW :hyhy: Generalnie staram się byc uprzejmy dla innych na drodze ale czasami mnie po prostu *** strzela. Poniedziałek w tym tygodniu, 5.00 jadę z 10-miesięcznym synem do żłobka. Dojeżdżam do skrzyżowania z podporządkowaną z prawej strony. Nagle wyjeżdża jakaś pała w Fiacie Brava czy coś tam. Gdybym nie zjechał na lewy pas to oczywiście wbiłby mi się w bok. :cenzura: :cenzura: :cenzura: Wracam dzisiaj z pracy. Przede mną 4 auta a jeszcze przed nimi wlecze się furgonetka załadowana jakimś towarem. Dojeżdżamy do dłuuugiej prostej, z naprzeciwka nic. Czekam aż auta zaczną wyprzedzac ale mija kilka sekund, nikt się nie kwapi to redukcja i lecę. Dojeżdżam do ostatniego auta przed furgonetką i nagle Renówka Kangoo beztrosko, bez kierunku (gdy miałem do niej jakieś 3 metry) wbija na lewy. :cenzura: :cenzura: :cenzura: Jakiś siwy emeryt. Oczywiście poszła mi adrenalina w górę, mały wkurw, wjeżdżam do Oławy, dojeżdżam do skrzyżowania o którym pisałem wyżej i znowu - wyjeżdża sobie pani blondyneczka Astrą z wielkimi muchami na nosie. Musiałem wyhamowac do zera. W takich sytuacjach naprawde mam ochotę wysiąśc i powiedziec (wykrzyczec) kilka ciepłych słów :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: .

BYŁE:
E46 M57D30 Orient Express by Forest
viewtopic.php?f=6&t=70227&start=0
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1