BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 16 maja 2013, 13:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Tomek napisał(a):
I co jeszcze?! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a chcialbys wiedziec :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 maja 2013, 13:43 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
yogi7456 napisał(a):
za komuny o 22.00 byla godzina policyjna i nie bylo takich problemow,z reszta wogole nie bylo takich problemow,nie bylo chuliganswa,kurestwa,dziadostwa i zgnilizny,a teraz?chu*nia jakich mało,gnać chamstwo,nic wiecej :mad:

Nie za komuny, tylko w stanie wojennym.
Nie o 22, tylko o 21.
Nie policyjna, tylko milicyjna.

Prawie robi wielką różnicę :>

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 16 maja 2013, 15:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Z innego forum zapożyczone linki. grubasek z x5 mial wczesniej bujna historie
http://www.e-sochaczew.pl/sochaczew,wje ... 30902.html
http://www.sochaczew.pl/home/newsshow2/ ... &sochaczew
http://www.sochaczewianin.pl/index.php? ... d_ak=22669
no i
http://www.e-sochaczew.pl/sochaczew,pow ... 22464.html

PostNapisane: 16 maja 2013, 15:40 
Forumowicz

Ciekawe jak teraz się czują ludzie, którzy go bronili przed złym psem.

Obrazek

PostNapisane: 16 maja 2013, 15:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
https://www.facebook.com/pages/Kozak-ze ... 5592932879

prawda jest taka ze jak by nie bylo tv to skonczyl by na wytrzezwialce, jak ktos juz wczesniej wspomnial jako "brudny" - dorzucili by mu 2 paragrafy obraze i napasc na fukcjonariusza...

wiec rzec mozna "ludzki pan" :wstyd:

PostNapisane: 16 maja 2013, 15:58 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A byli tacy?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 16 maja 2013, 17:23 
Zacna persona forum

Gruby debil jest posmiewiskiem całej Polski.I dobrze mu tak.A tak przy okazji.Jak to możliwe,że rozjechał człowieka i chodzi sobie na wolności i jeszcze fika?

PostNapisane: 16 maja 2013, 17:54 
Forumowicz

Czytaj uważnie, gruby wykonuje zawód "syn".

Obrazek

PostNapisane: 16 maja 2013, 18:45 
Forumowy terrorysta

jonas napisał(a):
yogi7456 napisał(a):
za komuny o 22.00 byla godzina policyjna i nie bylo takich problemow,z reszta wogole nie bylo takich problemow,nie bylo chuliganswa,kurestwa,dziadostwa i zgnilizny,a teraz?chu*nia jakich mało,gnać chamstwo,nic wiecej :mad:

Nie o 22, tylko o 21.

Prawie robi wielką różnicę :>

Przejezyczyl sie Yogi, policja/milicja itp. Natomiast co do zgnilizny,chuligaństwa wystarczy zapytac starszego pokolenia, rodziców, dziadków, zwyczajnych ludzi, czyli takich, ktorzy nie byli nierobami z komitetu czy tez nierobami ze styropianu, czy czuli sie bezpieczniej.

PostNapisane: 16 maja 2013, 19:54 

jonas napisał(a):
yogi7456 napisał(a):

Nie o 22, tylko o 21.
a to co?w 81 szym nie bylo komuny?bo z tego co mi wiadomo to koniec byl w 89ym,juz nie czepiajcie sie szczegolow,wiadomo o co chodzi,historyki sie znalazly jeden z frugim :rotfl: ja tylko stwierdzilem fakt :]

PostNapisane: 16 maja 2013, 20:48 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
renoraines napisał(a):
Przejezyczyl sie Yogi, policja/milicja itp. Natomiast co do zgnilizny,chuligaństwa wystarczy zapytac starszego pokolenia, rodziców, dziadków, zwyczajnych ludzi, czyli takich, ktorzy nie byli nierobami z komitetu czy tez nierobami ze styropianu, czy czuli sie bezpieczniej.

Pytałem. Nie czuli się bezpieczniej.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 16 maja 2013, 21:39 
Forumowicz

Też pytałem, nie czuli się bezpieczniej. Nie dla rozrywki mój stary taszczył co noc wytargany z jego 125p akumulator i parę chodliwych szpejów na czwarte piętro.

Obrazek

PostNapisane: 17 maja 2013, 07:16 

Czytając te linki, pewnie się zastanawiacie czy raczej nie za lekko go potraktowali, mogli przecież zastrzelić przy próbie ucieczki...

PostNapisane: 17 maja 2013, 08:06 
Forumowicz

To dopiero by się rozjazgotał panel internetowych ekspertów, jak to niewinnego biedulka zastrzeliły wściekłe psy.

Obrazek

PostNapisane: 17 maja 2013, 08:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
czutajac niektore wypowiedzi az oczom nie wierze; komuno wroc :rotfl: Ci ktorzy to pisza to chyba znaja komune tylko z ksiazek :wstyd: nie wiem jak trzeba byc ograniczonym zeby chciec czegos takiego jak komuna... albo teksty ze grubasek powinien byc gorzej potraktowany... to ze jest pajac kazdy widzi ale nikt z nas a tym bardziej osoby brajace udzial w interwencji nie sa od osadzania i traktowania innych wg "wlasnego widzi mi sie", sa procedury i ich trzeba sie trzymac a nie wieczne cwaniactwo i pokazywanie ze jest sie "panem wladza" :wstyd: maja pomagac, sluzyc, bronic. tak jak wczesniej napisalem, gdyby nie tv to dopiero by pokazali co potrafia - nie zycze nikomu znalesc sie w takiej sytuacji.

PostNapisane: 17 maja 2013, 08:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Z tego co tu wszyscy piszą rozumiem, że policjant w momencie zatrzymania wiedział z kim ma do czynienia? Znał dane i kartotekę "grubaska" ? A z kimś innym w tej sytuacji, pijanym i agresywnym ale bez przeszłości kryminalnej postąpił by inaczej?

PostNapisane: 17 maja 2013, 10:41 

Wania napisał(a):
czutajac niektore wypowiedzi az oczom nie wierze; komuno wroc
chyba pijesz do mnie,nic takiego nie napisalem :]

PostNapisane: 17 maja 2013, 12:18 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam ... materiały z tv dla tv itd. :kwasny: ;)
Komendant dostaje oficjalne zapytanie czy zezwoli na nagrywanie pracy funkcjonariuszy operacyjnych w terenie... Nikomu się to nie uśmiecha , często taki funkcjonariusz , pracuje w cywilnym ubraniu , pod przykrywką , dobrze aby nie był rozpoznawany itd.
Najlepiej aby świat przestępczy wiedział o nim jak najmniej , to oczywiste.

Z drugiej strony , media , wolność słowa i powiązania oraz głupie odgórne decyzje.
Komendant nie jest pewny , zezwolić czy nie ? Funkcjonariusze operacyjni pokazywani w telewizji to nie to samo co pokazywanie prewencji ,na zlocie neonazistów.
Dzwoni wyżej ....... słyszy " Tak słuchaj oni są od Franka potrzebują coś nagrać -ZEZWALAMY"

Prawda jest taka , że nikt nie lubi jak się mu patrzy na ręce , stawia w kłopotliwej sytuacji nagrywa a potem wiadomo puści wszystko w tv. Tu nie ma aktorstwa ,przygotowania itd.
Nikomu to nie pasuje a zwłaszcza , policjantowi.

To tak odbiegając od tematu .

Co do zachowania policjantów - Grubas był negatywnie nastawiony , wulgarny ,agresywny i stanowił potencjalne zagrożenie , był pijany lub naćpany.
Nie reagował na prośby ,upomnienia ,polecenia. Stanowił realne zagrożenie dla funkcjonariusza, w momencie kiedy wyszedł z auta ,był już napastnikiem.
Reakcja funkcjonariusza prawidłowa , decyzja szybka i właściwa ! Niebezpieczna ,nie jasna sytuacja została zlikwidowana , dalsze czynności są schematyczne .

Gdyby funkcjonariusz zmiękł , zaczął się wycofywać ,GRUBAS poczuł by przewagę psychologiczną , to zaś naturalnie jeszcze bardziej wzmogło by agresję ,w konsekwencji powstała by sytuacja stanowiąca zagrożenie dla życia lub zdrowia.
Do takiej sytuacji nie wolno dopuścić funkcjonariuszowi , ma podjąć stosowna decyzję która oddali zagrożenie.
Grubas został szybko i skutecznie obezwładniany ...problem znikł.

Panowie wszyscy narzekający ....... sytuacja była oczywista ,większość na widok nacierającego grubasa ,odgrażającego się ,pyskującego mogącego faktycznie zadać cios ,wyciągnąć ,nóż , broń ...niebezpieczne narzędzie ,po prostu by się zesrała.

Mieliśmy tu piękny przykład , typowego "karka" żyjącego sobie bez poszanowania drugiego człowieka i przede wszystkim prawa. Ponadto prokurator powinien postawić zarzuty i nagrodzić adekwatną karą. Może kark czegoś by się nauczył.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 17 maja 2013, 13:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
Roger-Nysa, dobrze napisane. Dokladnie tak jest.

Btw, kiedy mnie na autostradzie w Niemczech zatrzymuje policja do kontroli, jeden gosc gada, a drugi obserwuje moje reakcje trzymajac dlon w poblizu broni. Doskonale wiem, ze takie sa procedury i co maja na celu. Dlatego mi nawet przez mysl nie przechodzi zeby wysiasc z auta. A co dopiero pyskowac i rozpychac sie. Siedze cicho dla wlasnego bezpieczenstwa, a oni kieruja sie swoim systemem wlasnie dla ich bezpieczenstwa. Traktujac ich z odpowiednim szacunkiem nigdy nie mialem problemow.
Wsrod osob, ktore znam, tych najwiecej "qrwiacych" na policje, czesto widac efekty nie calkiem udanego procesu socjalizacji...

PostNapisane: 17 maja 2013, 14:21 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Kiedyś .. dawno temu , nie byliśmy jeszcze w unii.
Pojechałem do pracy do Szwajcarii, nie miałem dokładnej mapy , nie było czegoś takiego jak nawigacja, nie znałem języka. Miałem konkretny adres i godzinę , wziąłem poprawkę czasową i wybrałem się w podróż. Wtedy dla mnie to był nie lada wyczyn , wsiąść w auto i pojechać w świat. Seat Ibiza i naklejka Pl ,w aucie jakiś gostek "ost blok" , jak zatrzymywałem się na parkingu to podnosiłem klapę do góry żeby nie było widać rejestracji.

Po drodze miałem opóźnienie ,trafiłem na mega korek ,puszczali jakimiś okrężnymi drogami , pobłądziłem . Wjechałem do miejscowości Chur około północy ,chciałem znaleźć ustronne miejsce do zaparkowania , przespać się i jechać do pracodawcy rano.
Jadąc na parkin na obrzeżach miasta zobaczyłem że jedzie za mną passat , zatrzymałem się , on również ,ruszyłem on również ...wjechałem na parking on za mną..
Zacząłem się obawiać , w passacie dwóch gości , pojechałem na stacje paliw ,oni za mną . Miejsce z kamerami ,byli tam inni ludzie . Stałem i zastanawiałem się co robić , spisałem numery , zapytałem kasjera gdzie jest komisariat . Wyjechałem z stacji paliw i widzę radiowóz ,jadę w jego kierunku ... Nagle z każdej strony radiowozy na sygnale ,policja z każdej strony zablokowała mi auto . Byłem zesrany...przed chwilką dał bym wszystko aby byli a po chwili nie wiedziałem co się dzieje.

Kazano mi wysiąść z auta ,podnieść ręce i położyć na dachu auta. Zostałem skuty , przeszukali mi auto ,wzięli dokumenty po czym rozkuli . Opowiedziałem im to co wam że zabłądziłem ,że szukałem parkingu i że auto o numerach (miałem zapisane) jeździło za mną i balem się że chcą mnie napaść.

Policjant poinformował mnie ,że cywilni ludzie , zgłosili podejrzane kręcące się obce auto po mieście , i powiedzieli że jest duże prawdopodobieństwo że może dojść do przestępstwa , włamania lub coś innego...... Ze jeździli za mną ci co zgłosili aby przekazać policji dokładnie gdzie jestem do czasu przyjazdu policji.

W efekcie nalot był na mnie jak bym obrabował bank , mierzono do mnie z broni , skuto mnie i przeszukano. Sprawa się wyjaśniła , zostałem przeproszony przez jakiegoś oficera . Niby nic a trauma została , nigdy więcej nie pojechałem do Szwajcarii.

Policja ma określone zadania , funkcjonariusze wykonują polecenia , realizują je tak jak zostali nauczeni .... uważam że swoją robotę zrobili dobrze ,pomimo tego że zesrałem się w gacie , nie mam żalu. Jedynie co to zrozumiałem że , byłem nieproszonym podejrzanym Polakiem w złym miejscu o złej godzinie.

Trochę przynudzałem ale sytuacja i interwencja dość specyficzna .
Pozdrawiam Krzysiek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1