BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Smoleńskie teorie spiskowe - artykuł z "Polityki"
PostNapisane: 25 października 2012, 11:33 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Teraz jesteśmy wasalami Związku Socjalistycznych Republik Europejskich, też żaden szał. Polska jako samodzielne mocarstwo to mrzonka, aktualna ostatnio w okolicach XVI wieku, pozostaje kwestia wyboru zaborcy, jeśli to oczywiście w ogóle możliwe.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 października 2012, 11:38 
Zacna persona forum

o "faszystowskiej" Polsce i wielbicielach stalina, o agentach wpływu i pożytecznych idiotach

Ostatnio edytowano 25 października 2012, 11:56 przez A, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 października 2012, 11:41 
Częsty bywalec

Kucharz, ten raport nie jest dla mnie obiektywny przy takich naciskach, juz pomijam biografie tego Pana.

maaaad napisał(a):
Ale liczenie na to, że Hitler nie zrobiłby z Polski swojego wasala (w najlepszym przypadku) jest naiwnością.

Wcale nie! Duzo ludzi ma propagandowo wypaczony obraz osobowosci Pana Gitlera. Dla znajacych j. niemiecki na poczatek polecam wywiad z jego kamerdynerem:

http://www.youtube.com/watch?v=1356wlnGp4k

Faktem jest, ze Pan Gitler do ostatnich dni przed wybuchem wojny chcial dogadac sie z Beckiem. Jezeli juz nawet mowimy o wasalstwie, to gorzej niz teraz bysmy napewno nie mieli.

Sorry za maly OT.

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 25 października 2012, 14:18 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
jonas napisał(a):
Teraz jesteśmy wasalami Związku Socjalistycznych Republik Europejskich, też żaden szał.

Nie wasalami, tylko częścią tego tworu, a to zasadnicza różnica. Poza tym, mówimy i piszemy po polsku, nie uczymy się przymusowo po niemiecku. W szkołach uczą historii Polski (a że nikt nie chce się jej uczyć, tak jak pisał Frank, to już inna bajka).
Do ZSRE nikt nas na siłę nie pchał, nikt nam też nie wpychał na siłę pieniążków zeń pochodzących.
partii napisał(a):
Faktem jest, ze Pan Gitler do ostatnich dni przed wybuchem wojny chcial dogadac sie z Beckiem.

Żeby z Polski zrobić bufor między Niemcami a ZSRR. Super układ :ok: Z jednej strony młot, z drugiej - kowadło.
partii napisał(a):
Jezeli juz nawet mowimy o wasalstwie, to gorzej niz teraz bysmy napewno nie mieli.

J.w. ;) I szprechałbyś po niemiecku. A po niemiecku to ja tylko piosenki Rammsteina lubię.

One redline a day keeps a mechanic away.

Ostatnio edytowano 25 października 2012, 14:20 przez maaaad, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 października 2012, 14:20 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
jonas napisał(a):
Teraz jesteśmy wasalami Związku Socjalistycznych Republik Europejskich, też żaden szał.

Nie wasalami, tylko częścią tego tworu, a to zasadnicza różnica. Poza tym, mówimy i piszemy po polsku, nie uczymy się przymusowo po niemiecku. W szkołach uczą historii Polski (a że nikt nie chce się jej uczyć, tak jak pisał Frank, to już inna bajka).
Do ZSRE nikt nas na siłę nie pchał, nikt nam też nie wpychał na siłę pieniążków zeń pochodzących.

Słowo wasal źle sie kojarzy, dużo lepiej brzmi sojusznik... , ktory zobowiazany jest do wspolpracy.

PostNapisane: 25 października 2012, 14:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Temat troche na boczne tory odjechal ;) proponuje do niego powrócić

PostNapisane: 25 października 2012, 14:30 
Zacna persona forum

Hitler by tej czerwonej zarazy nigdy nie zajął (za mały potencjał ludnościowy miał), jakby zajął Moskwę to i tak już wszystkie fabryki i administracja została przeniesiona 1tys km na wschód od Moskwy - nie było szans ich pokonać - ewentualnie okupować zachodnią część ZSRR.

Jakby nas zajęli to byśmy sobie w Polsce jeździli bmw i mercami zamiast fiatami i skodami i zaporożcami ;)

PostNapisane: 25 października 2012, 16:13 
Częsty bywalec

maaaad napisał(a):
partii napisał(a):
Faktem jest, ze Pan Gitler do ostatnich dni przed wybuchem wojny chcial dogadac sie z Beckiem.

Żeby z Polski zrobić bufor między Niemcami a ZSRR. Super układ :ok: Z jednej strony młot, z drugiej - kowadło.

Rozumiem, ze strata polowy terytorium, wyrzniecie kilku milionow obywateli, inteligencji, zburzenie Warszawy, bylo lepszym rozwiazaniem. :przestraszony:

maaaad napisał(a):
J.w. ;) I szprechałbyś po niemiecku. A po niemiecku to ja tylko piosenki Rammsteina lubię.

I tak szprecham ;). Obecnie Polacy uczacy sie jezykow robia to, azeby sobie pozniej na forach poczytac?

Wracajac do tematu. Brak slow. http://www.rp.pl/artykul/626085,945863-Kolejne-ciala-ofiar-katastrofy-zamienione.html

PostNapisane: 25 października 2012, 16:16 
Forumowicz

maaaad napisał(a):

Przymusowo uczysz się angielskiego, jeśli chcesz mieć pracę lepszą niż operator ręcznego przenośnika materiałów sypkich albo konserwator powierzchni płaskich. Fakt, nikt nie zabrania uczyć polskiego ani historii Polski.

maaaad napisał(a):

Referendum w sprawie akcesu było beznadziejną i bezcelową szopką za pieniądze podatnika. Zresztą mówiłem, to kwestia wyboru zaborcy - ZSRE, US & A, ZSRR.

maaaad napisał(a):

W 1920 sprawdziło się to świetnie, inaczej nawet w Madrycie panoszyłyby się teraz kacapy.

maaaad napisał(a):

To świetny język do wydawania wrzaskliwych komend, nie przeczę. Ale dużo gorzej dla mnie brzmi francuski, jak rak krtani połączony z odpluwaniem gęstej flegmy. No i niemiecki znać dziś też niegłupio, zwiększa się swoją wartość na rynku pracy.

j27 napisał(a):
Jakby nas zajęli to byśmy sobie w Polsce jeździli bmw i mercami zamiast fiatami i skodami i zaporożcami ;)

Jeżdżę jednym i drugim, każde ma zalety i wady. Trudno mi wyobrazić sobie lepsze auto robocze klasy parch niż Fiat, szczerze mówiąc. Droższe części kupowałem nieraz do roweru.

Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 16:52 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
jonas napisał(a):
Przymusowo uczysz się angielskiego, jeśli chcesz mieć pracę lepszą niż operator ręcznego przenośnika materiałów sypkich albo konserwator powierzchni płaskich.

W świetle tego, co napisałeś, jaki przymus? ;)
jonas napisał(a):
Referendum w sprawie akcesu było beznadziejną i bezcelową szopką za pieniądze podatnika. Zresztą mówiłem, to kwestia wyboru zaborcy - ZSRE, US & A, ZSRR.

No to jest Twoje zdanie, poza tym - widzisz lepszy sposób na zyskanie poparcia społeczeństwa, niż referendum? Jakby referendum nie było, to byś płakał, że "niedemokratycznie".
jonas napisał(a):
W 1920 sprawdziło się to świetnie, inaczej nawet w Madrycie panoszyłyby się teraz kacapy.

W 1920 sytuacja polityczna była nieco inna, nie sądzisz? Niemcy mieli swoje problemy, Rosja nie była jeszcze przygotowana do szerzenia bratnim narodom idei komunizmu. A my mieliśmy Piłsudskiego, który sam miał większe jaja, niż wszyscy obecni politycy razem wzięci.
partii napisał(a):
Rozumiem, ze strata polowy terytorium, wyrzniecie kilku milionow obywateli, inteligencji, zburzenie Warszawy, bylo lepszym rozwiazaniem.

Lepszym niż ewentualny anschluss. Ale to tylko moje prywatne zdanie ;) Jak widać, odosobnione :D
partii napisał(a):
I tak szprecham . Obecnie Polacy uczacy sie jezykow robia to, azeby sobie pozniej na forach poczytac?

Ale nie muszą uczyć się polskiego w konspiracji :)

Dla Hitlera byliśmy podludźmi, ot co. Dla Stalina - tanią siłą roboczą.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 25 października 2012, 17:18 
Zacna persona forum

j27 napisał(a):

Jeżdżę jednym i drugim, każde ma zalety i wady. Trudno mi wyobrazić sobie lepsze auto robocze klasy parch niż Fiat, szczerze mówiąc. Droższe części kupowałem nieraz do roweru.[/quote]

Tu super, że sobie jeździsz. Miałem na myśli nowe auta, a nie prawie pełnoletnie ;)

PostNapisane: 25 października 2012, 17:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
partii napisał(a):

na co brak słów?

normalna sprawa w takich okolicznościach jak dla mnie i w sumie dziwię się, że taki news się z tego robi

Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 18:08 
Częsty bywalec

Kucharz napisał(a):
partii napisał(a):

na co brak słów?

normalna sprawa w takich okolicznościach jak dla mnie i w sumie dziwię się, że taki news się z tego robi

Jezeli kolejna zamiana cial to rzecz normalna, pytam co by bylo wg. Ciebie nienormalne oraz warte podania tej informacji w mediach?

PostNapisane: 25 października 2012, 18:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Tam pewnie jeszcze niejedno ciało jest zamienione.
A co do tematu Hitlera to żabojady się z nim dogadały i jakoś im kraju nie zniszczył, i mówią w swoim języku. A tchórzami są chyba największymi na świecie, no może zaraz po naszym obecnym rządzie.. Więc może i nasz kraj nie byłby tak zdemolowany jak dzięki przyjaciołom ze wschodu..

PostNapisane: 25 października 2012, 18:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
jak na razie to jedyne co wiemy to to, że na oporze niemcom zyskaliśmy demolke kraju a potem i tak 50 lat okupacji sper sprawa wolałbym być wasalem niemiaszków. a obecnie jeździlibyśmy po autostradach a nie dziurawych drogach z fotoradarami zamiast autostrad a co do niemożliwości pokonania ruskich to niemożliwe to jest parasol w dupie rozłożyć ;)

PostNapisane: 25 października 2012, 19:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
partii napisał(a):
Kucharz napisał(a):
partii napisał(a):

na co brak słów?

Jezeli kolejna zamiana cial to rzecz normalna, pytam co by bylo wg. Ciebie nienormalne oraz warte podania tej informacji w mediach?

W takich warunkach jakie tam panowały po katastrofie, a przynajmniej jak ja je sobie wyobrażam, takie pomyłki nie dziwią mnie w ogóle.

Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 19:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zdzira 850I napisał(a):
jak na razie to jedyne co wiemy to to, że na oporze niemcom zyskaliśmy demolke kraju a potem i tak 50 lat okupacji sper sprawa wolałbym być wasalem niemiaszków. a obecnie jeździlibyśmy po autostradach a nie dziurawych drogach z fotoradarami zamiast autostrad a co do niemożliwości pokonania ruskich to niemożliwe to jest parasol w dupie rozłożyć ;)

Jak umiesz przyszłość przewidywać to dlaczego jeździsz ciągle jakimś starym kondonem ? :zdziwko:

PostNapisane: 26 października 2012, 06:43 
Forumowicz

maaaad napisał(a):
W świetle tego, co napisałeś, jaki przymus? ;)

Powodzenia w szukaniu sensownej roboty bez znajomości języka obcego. Można oczywiście robić za 1500 brutto na taśmie, jeśli komuś wystarcza, więc racja, jaki przymus.

maaaad napisał(a):
No to jest Twoje zdanie, poza tym - widzisz lepszy sposób na zyskanie poparcia społeczeństwa, niż referendum? Jakby referendum nie było, to byś płakał, że "niedemokratycznie".

Ale przecież to było niedemokratycznie i tak dalej, bo było postanowione, że wstępujemy. Dlatego referendum w tej sprawie uznałem za jaja z pogrzebu.

maaaad napisał(a):
Rosja nie była jeszcze przygotowana do szerzenia bratnim narodom idei komunizmu. A my mieliśmy Piłsudskiego, który sam miał większe jaja, niż wszyscy obecni politycy razem wzięci.

Przygotowana nie była? A jednak zebrali hordę i ruszyli na zachód, do pewnego momentu nawet dobrze sobie radzili.
Jajec Piłsudskiego nie neguję, to zresztą on lub ktoś z jego otoczenia myślał o sprzymierzeniu się z hitlerowcami i uprzedzającym uderzeniu na Sowietów. Po upadku UE, który nastąpi prędzej czy później, pojawi się gdzieś w Europie ktoś taki, ewentualnie nowy Hitler.

maaaad napisał(a):
partii napisał(a):
Rozumiem, ze strata polowy terytorium, wyrzniecie kilku milionow obywateli, inteligencji, zburzenie Warszawy, bylo lepszym rozwiazaniem.

Lepszym niż ewentualny anschluss. Ale to tylko moje prywatne zdanie ;) Jak widać, odosobnione :D

Wybór jak między AIDS a rakiem, ale mimo wszystko wolałbym germańskich oprawców. Mniejsza dzicz i zegarków nie kradli.

maaaad napisał(a):
Dla Hitlera byliśmy podludźmi, ot co. Dla Stalina - tanią siłą roboczą.

Czyli też podludźmi, obywatelami jednej z kilkunastu republik radzieckich.

partii napisał(a):

Jakby podmienili na półtuszkę wołową, to by się działo.

Daniel_85 napisał(a):
Tam pewnie jeszcze niejedno ciało jest zamienione.
A co do tematu Hitlera to żabojady się z nim dogadały i jakoś im kraju nie zniszczył, i mówią w swoim języku. A tchórzami są chyba największymi na świecie, no może zaraz po naszym obecnym rządzie.. Więc może i nasz kraj nie byłby tak zdemolowany jak dzięki przyjaciołom ze wschodu..

Francuski żołnierz z rękami w górze to w ich armii "postawa zasadnicza".
Ale nie trzeba szukać tak daleko, Czesi i Słowacy poddali się bez wystrzału, dlatego mają teraz niezdemolowaną stolicę (byłem, widziałem, polecam, Piotr Fronczewski) i niewyrżnięte elity narodowe. Oczywiście też oberwali, też byli mordowani, też trafili do szufladki "untermenschen" w kancelarii papy Adolfa, ale mimo wszystko wyszli na tym dużo lepiej, niż odważni i nieustępliwi Polacy.

Obrazek

PostNapisane: 26 października 2012, 07:25 
Forumowicz

jonas napisał(a):
Powodzenia w szukaniu sensownej roboty bez znajomości języka obcego. Można oczywiście robić za 1500 brutto na taśmie, jeśli komuś wystarcza, więc racja, jaki przymus.

Myślę, że przesadzasz i to bardzo. Chociażby przejdź się do urzędów zobacz ilu ludzi tam pracuje a ilu potrafi się dogadać w obcym języku, 1500brutto raczej nie zarabiają( to tylko przykład z sytuacji której byłem ostatnio świadkiem i od razu przyszedł mi do głowy). Racja, język pomaga ale też jego nieznajomość nie przekreśla możliwości zdobycia normalnej, dobrze płatnej pracy a już na pewno nie skazuje człowieka na to co napisałeś. Chociaż dobrze płatnej to pewnie pojęcie względne prawda ?

PostNapisane: 26 października 2012, 08:06 
Forumowicz

Pewnie, że prawda. Od operatora koparko-ładowarki z uprawnieniami nikt nie wymaga języka innego niż polski podwórkowy, a mimo to wyciąga on wielokrotność tych 1500 brutto. Miałem na myśli ludzi młodych, od których wręcz oczekuje się, że minimalny angielski będzie, choćby potrzebny był w pracy chyba do chrzanu.

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1