elegancki napisał(a):
Dokładnie tak. Nikt nie powiedział, że coś... powiedział Bjelica, ani nikt nie napisał, że Kownacki jest za słaby do tego, by grać w pierwszym składzie. Napisane było o tym, że Bjelica musiał wystawić Kownackiego zamiast Robaka, co ma wiązać się z pokazaniem przez zawodnika i sprzedaniem go. No, ale nasz forumowy mentor jak zwykle wszystko ułożył w takie (swoje) słowa, żeby było fajnie.
Jak można napisać, że ew. odejście Kownackiego, Jevtica i Kędziory (o wielkim walczaku Trałce już nie będę pisał, bo widzę, że jeszcze niedawno był super, a teraz już jest ...

) to "konieczne oczyszczanie szatni". To są podstawowi i bardzo ważni zawodnicy. To tak jakbym ja napisał, że odejście Vadisa, Radovica i np. Malarza to konieczne oczyszczenie szatni

No, ale wiadomo... eugeniusz wszechwiedzący musiał to ubrać w swoje słowa, bo musi być dobrze

To tak samo jak
Pawel pisze o tym, że Korona przegrała przez sędziego. Śmiać mi się chce jak to czytam, bo chłopak zaczyna z siebie robić drugiego reno. Widać, że nie oglądał meczu, tylko zerknął na sytuację z faulem na Broziu (który był, bo powtórzę, gdyby nie ręce i odepchnięcie przez Kwietnia, Broź najnormalniej w świecie miałby szansę na interwencję / przeszkodzenie w oddaniu strzału), bo w przeciwnym razie zobaczyłby, że Korona to nie przegrała, ale... minimum 0:5 / 1:5 tylko i wyłącznie dzięki Legii, która do szatni powinna schodzić z minimum 4 bramkami, a po przerwie dołożyć drugie tyle. Nieskuteczność raziła niesamowicie.
Nie wspomniał też szanowny Pan o tym, że to
dzięki sędziemu" Korona kończyła mecz w 11, a nie w 10, bo Rymaniak powinien dostać czerwoną kartkę za faul na Kopczyńskim. Nie pisząc już o tym, że nawet jeśli dostał żółta, to przez cały mecz niejednokrotnie "zapracował" na drugą. No, ale co tam
Swoją drogą, sytuacja wygląda tak (wg. "Legijnego Weszło" , które widziałem, że niejednokrotnie było już cytowane... jeśli było coś fajnego nt. Lecha)

:
– Łukasz Trałka stracił miejsce w składzie
– Szymon Pawłowski stracił miejsce w składzie
– Marcin Robak stracił miejsce w składzie
– Łukasz Trałka stracił opaskę kapitana
– Łukasz Trałka i Marcin Robak nie wzięli udziału w przedmeczowej rozgrzewce
Ogólnie rzecz biorąc, nie moje zabawki, nie mój cyrk, ale jak ktoś cały czas nagina prawdę i koloryzuje ją - żeby było fajnie, albo nie potrafi przyjąć jej i broni się coraz to śmieszniejszymi wypowiedziami, to wg. mnie warto napisać parę otrzeźwiających / rzeczowych / prawdziwych i konkretnych zdań.
Reasumując - Pewnym ludziom klapek z oczu się nie da zdjąć, ale pisać im o prawdzie i konkretami odpowiadać na brednie jak najbardziej odpowiada / można. Bo niejednokrotnie już zauważyłem, że o głupotach smarują na momencie, a jak przedstawi się im konkret i obali ich "tezę", nagle obecny temat przestaje istnieć i szukają kolejnego
Jeśli chodzi o inne ciekawostki z naszej ligi, to:
# Janek Mucha po rozwiązaniu kontraktu ze Slovanem Bratysława, ma rozpocząć negocjacje z Pogonią.
# Waldek Fornalik jest ponoć obecnie najgłówniejszym kandydatem do objęcia Niecieczy.
# Eintracht F. może wyłożyć nawet 5 mln. Euro za wspomnianego wyżej Kędziorę.
# Bramkarzem Korony - Borjanem interesuje się m. in. Pogoń / Jagiellonia i Zagłębie.