.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Poza tym. Z Lechem ponoć nie doszedł do porozumienia Możdżeń i najprawdopodobniej nie zobaczymy go w przyszłym sezonie w barwach "Kolejorza".
Zgadza się. Możdżeń nie przedłuży kontraktu i odchodzi. Bardzo możliwe, że przeniesie się do jednej z drużyn niemieckiej Bundesligi.
A tymczasem Urban w przyszłym sezonie poprowadzi Osasunę.
http://transfery.info/67227,oficjalnie- ... em-osasunySam
Możdżeń kilkakrotnie wypowiadał się, że chętnie zagrałby w "Bundeslidze" , więc jeśli dostanie taką ofertę, również myślę, że trafi do Niemiec. Z tego co czytałem, ma kilka poważnych propozycji, więc pewnie na dniach wszystko się okaże.
Tymczasem, wczoraj Lech pokonał w meczu sparingowym Lechię 3:0. Tak jak wspominałem kilka postów wcześniej, nie sądzę, by na szybko "przemeblowana" Lechia z miejsca zaczęła bardzo dobrze grać. Na to potrzeba czasu.
Co do
Urbana - Bardzo cieszę się, że trafił tam, gdzie był już niejednokrotnie, i tam, gdzie go szanują. Będę bacznie przyglądał się jego poczynaniom

Dziś rano mocniej przetarłem oczy po przeczytaniu informacji o transferze
Davida Abwo do... czwartoligowej Piotrówki. Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy zawodnik Zagłębia w minionym sezonie trafia do IV ligi. Dziwna sprawa...
EDIT Już wiem co jest na rzeczy.
Abwo kończyła się wiza i musiał szybko podpisać kontrakt z jakimś klubem, który załatwi mu pozwolenie na dalszy pobyt w Polsce. Także Piotrówka to najprawdopodobniej klub, który... już niedługo wypożyczy Davida do wyższej ligi
http://www.90minut.pl/news/235/news2352 ... rowka.htmlWczoraj potwierdzony został transfer
Marcina Robaka do Chin. Szczerze ?? Nie dziwię mu się. Ma 32 lata, więc zostało mu najwyżej kilka lat grania na najwyższym poziomie, a coś na inwestycje i emeryturę odłożyć trzeba. W Szczecinie zarabiał 50 tyś. zł. miesięcznie. W Chinach również będzie inkasował 50 tyś. , ale Euro
http://www.90minut.pl/news/235/news2352 ... inach.htmlPonadto, z ciekawszych transferów:
Kokoszka w beniaminku rosyjskiej ekstraklasy - Torpedo Moskwa, Lechia zrezygnowała z
Polczaka, a Zawisza pozyskała skłóconego ze Steauą
Michaia Costea'ę, który jest pomocnikiem. 3 lata temu Rumuni zapłacili za niego 1,4 mln. Euro. Costea ostatni rok spędził w odpowiedniku "Klubu Kokosa" po tym jak popadł w konflikt z właścicielem klubu.
Na koniec napiszę co w
Legii. W ostatnim meczu na zgrupowaniu w Gniewinie remis 0:0 z Arką Gdynia. W spotkaniu zagrali Ci, którzy na obecną chwilę przegrywają rywalizację o pierwszy skład, i... ogólnie nie wypadli najlepiej. Szkoda, że prze całe zgrupowanie nie można było zagrać z kimś lepszym, tym bardziej, że zaraz po wyjeździe Legii, obóz w Gniewinie rozpoczął APOEL Nikozja, a dzień później Panathinaikos. Wczoraj po przedłużeniu kontraktu, do Arki pożyczony został
Olek Jagiełło. Coraz bliższy odejścia jest
Dwaliszwili. Jeszcze wczoraj mówiło się o dość poważnej ofercie z Omonii Nikozja. Dzień przed meczem o Superpuchar, Legioniści zagrają przy "Ł3" sparing z Hapoelem Beer Schewa (ciekawa czy zagra Melikson

). Swoją drogą, dziwna informacja mnie doszła. Ponoć w tym spotkaniu ma zagrać najmocniejszy skład, a dzień później w meczu o Superpuchar ci, którzy walczą o niego. Chciałbym, aby to info okazało się nieprawdziwe. Na koniec, rewanżowy mecz II rundy el. do
LM z St. Partick zostanie rozegrany na stadionie Shamrock Rovers. Zmiana ta powstała z wyniku sporego zainteresowania spotkaniem... kibiców z Polski.