BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koronawirus - nie panikujmy
PostNapisane: 22 marca 2020, 14:07 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Mnie śmieszy Twoja retoryka, a nie krach - czytaj ze zrozumieniem.
Twoje "przewidywania" i związaną z nimi argumentację można porównać do postawienia śmiałej tezy, że jutro to na pewno będzie poniedziałek.

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 marca 2020, 14:10 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Hah chyba jednak nie Maaaad ;)

Obrazek

Jak widać , Waldek nie wiedział ,ze będzie krach .... i Ty tez nie wiedziałeś, nie ściemniaj ;)

PostNapisane: 22 marca 2020, 14:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
alduwiel, najważniejsze ze Ty wiedziałeś i odpowiednie kroki poczyniłes żeby się zabezpieczyć
Reszta pójdzie „walczyć” bo nic więcej im nie zostanie

Obrazek

PostNapisane: 22 marca 2020, 15:40 
Moderator

:rotfl: ok

PostNapisane: 22 marca 2020, 15:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Lincoln napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel idz do roboty...

Jest na to nawet sposób - każdy niech zamówi u Alla jedną pizzę z dostawą - full legal, to do świąt Bożego Narodzenia będzie rozwoził po kraju :rotfl:

Grzesiu, nie daj się ja Ci pomogę rozwozić te placuchy :rotfl:

PostNapisane: 22 marca 2020, 18:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Grzesiu przewidziałeś wirusa jesteś lepszy niż Jackowski.

PostNapisane: 22 marca 2020, 18:12 
Naczelny bimbrovnik

No ba, lepszy nawet, niż ten pan:
http://www.wrozbita-maciej.pl

PostNapisane: 22 marca 2020, 18:22 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Tymczasem padają kolejne osoby, przedszkolanka 37 lat, 100 osob na kwarantanne, kierowca PKS, 43 lata...

Nie wygląda to wszystko optymistycznie.

PostNapisane: 22 marca 2020, 19:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
I padają kolejne info, że na koronawirusa we Włoszech nie umarło 99% ludzi, z tego co jest w statystykach. ZAWSZE była inna choroba

PostNapisane: 22 marca 2020, 19:36 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
kai napisał(a):
I padają kolejne info, że na koronawirusa we Włoszech nie umarło 99% ludzi, z tego co jest w statystykach. ZAWSZE była inna choroba

Ale wiesz że większość tych statystyk to można sobie wsadzić... ogólnie wychodzi na to że wysoko rozwinięte kraje azjatyckie takie jak Japonia czy Korea Południowa podjęły najlepszą strategię - duża ilość testów i szybkie namierzanie nosicieli. W Niemczech chyba poszli w marketing - ogromna liczba testów dzięki czemu statystycznie ilość zgonów jest bardzo niska.

Na ile można ufać tym wszystkim statystykom ? Cholera wie... rządy oszukują władnych obywateli a co dopiero inne kraje.

Przyznam że tak ogromnej dezinformacji jaka aktualnie panuje nie było już dawno, jesteśmy zalewami news`ami i jest naprawdę bardzo ciężko określić co jest prawdą a co fake`iem, których ilość też jest ogromna :oczami:

Odnośnie sytuacji politycznej w kraju to chyba najlepiej opisuje ją ta wypowiedź którą znalazłem na FB:

Tomek Ssak Sikora
"Trzy dni temu umarła moja mama. Umarła dusząc się i w trakcie reanimacji przez ekipę karetki ratownictwa medycznego. Nie wiem, czy mamę zabrał koronawirus. Ratownicy nie posiadają sprzętu do pobrania próbek. Nie dlatego, że nie zabrali ze sobą, tylko dlatego że nie wyposażyło ich w nie państwo. Nie ma też żadnej procedury na zbadanie zmarłej osoby na obecność koronawirusa, bo żaden urzędnik państwowy jej nie stworzył. Nie ma też procedur pozwalających przebadać na obecność koronawirusa współzamieszkujących członków rodziny osoby zmarłej w okolicznościach pozwalających powziąć podejrzenie o zakażeniu. Według istniejących procedur osoby takie mają funkcjonować tak jak osoby z grupy niezagrożonych, czyli normalnie. Urząd stanu cywilnego, w celu wydania odpisu aktu zgonu przyjmuje kartę zgonu wystawioną przez ratowników. Karty mojej mamy nie przyjmuje, bo brakuje na niej zaznaczenia w akapicie czy śmierć nastąpiła w wyniku choroby zakaźnej. Wątpliwe jest by ten akapit został niewypełniony przez nieuwagę. Szczególnie w obecnej sytuacji. Wydaje się naturalne, że ratownicy działając w sytuacji niedoposażenia i braku procedur starają się minimalizować przyszłe, potencjalne koszty wynikające z odpowiedzialności prawnej. Być może obawiają się, że państwo będzie ich obarczać odpowiedzialnością, która spoczywa na barkach ministrów. Konieczność uzupełnienia pustego akapitu, niezbędna dla pochowania zmarłej, skutkuje wizytą w Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego i moim kontaktem z kilkoma nowymi osobami. Osoba reprezentująca zakład pogrzebowy dzieli się swoim spostrzeżeniem - "Od wybuchu epidemii wszyscy umierają na niewydolność układu krążenia, tak jak Pana mama". W celu zminimalizowania ryzyka zakażenia w trakcie uroczystości pogrzebowej szukam maseczek, które mógłbym rozdać osobom, które zdecydują się być obecne. Minimum ochrony to filtr ffp2. Takie maseczki kosztowały przed pandemią dwa złote i pięćdziesiąt groszy. Wczoraj udaje mi się kupić dwadzieścia po spekulacyjnej cenie 49 PLN za sztukę.

W tym czasie minister zdrowia Łukasz Szumowski ogłasza, że testy są potrzebne tylko ludziom z ryzykiem zakażenia wirusem. Oszustwo ministra w stosunku do obywateli kryje się w tym procedurze kwalifikującej do grupy ryzyka. Równocześnie rośnie poparcie dla ministra Szumowskiego. Ufa mu prawie połowa Polaków, a brakiem zaufania darzy tylko 16%.

W tym czasie Duda prowadzi kampanie prezydencką. Prowadzi, bo może, a może dlatego, że rząd nie wprowadza stanu nadzwyczajnego. Na relacjach z kampanii widzimy stłoczonych ludzi przybywających na spotkania z prezydentem. Służby rządowe nie zapewniają maseczek, nie nakazują zachowania odstępu. Liczebność wiecy przewyższa limit 50ciu osób nałożony przez specustawę.
Równocześnie rośnie poparcie dla prezydenta i przekracza 46%.

W tym czasie widzimy tłumy ludzi przemieszczających się swobodnie i w sposób niekontrolowany wracających do kraju w ramach akcji "powrót do kraju" z Włoch, Hiszpanii, Anglii, Niemiec, Chin...
Równocześnie rośnie poparcie dla rządzącej partii i przekracza 47,5%.

Ze względu na brak testów statystyki zakażeń będą dobrze wypadały na tle krajów, w których rząd zapewnia dostęp do testów.

Ze względu na strach przed odpowiedzialnością i wpisywanie zatrzymania krążenia w kartach zgonów oficjalna śmiertelność na wirusa będzie wyglądała korzystnie dla rządu.

Ze względu na rosnące zaufanie rząd nie będzie zmuszony do wprowadzenia konstytucyjnego stanu nadzwyczajnego i działania według określonych norm, tylko będzie mógł zarządzać państwem poprzez kolejne specustawy.

Ze względu na niewprowadzenie stanu nadzwyczajnego rząd przeprowadzi wybory prezydenckie.

Ze względu na możliwość prowadzenia kampanii w trakcie epidemii partia rządząca wygra te wybory.

Ze względu na zarządzanie przez specustawy rząd będzie mógł uznaniowo zawieszać dowolne prawa obywateli, co nie byłoby możliwe w przypadku wprowadzenia konstytucyjnego stanu nadzwyczajnego.

A w tym czasie nasi najbliżsi będą umierać na niewydolność układu krążenia.

W dniu dzisiejszym partia rządząca tym krajem wykazuje silną skłonność do nieprzestrzegania norm społecznych i prawnych, nieliczenia się ze skutkami własnego postępowania, niedokształconym poczuciem winy, obniżonym do minimum krytycyzmem wobec własnego postępowania i zorientowaniem na korzyściach własnych, a do tego krótkoterminowych.

PS.
Post nie powstał w celu podzielenia się moim bólem, który jestem zdecydowany przeżyć prywatnie. Wolałbym uniknąć czytania kondolencji i patrzenia na reakcje łezki. Celem postu jest podzielenie się moimi doświadczeniami, których przebieg odbiega radykalnie od obrazu rzeczywistości kreowanego przez polski rząd, zwrócenia państwa uwagi na metody oszukiwania opinii publicznej, oraz wykazania zagrożenia jakie niesie ze sobą zarządzanie poprzez specustawę a nie konstytucyjny stan nadzwyczajny"

Dodatkowo dzisiaj wyczytałem że podobno w przypadku ogłoszenia stanu nadzwyczajnego Państwo musi wyrównać straty gospodarcze z niego wynikające - kolejny hajs z budżetu który nie pójdzie na propagandę i socjal.

PostNapisane: 22 marca 2020, 20:11 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
To prawda, mam w rodzinie lekarzy i wprost mówią że szpitale testów nie mają a sam personel nie ma sprzętu ani wiedzy i rozporządzeń jak działać. Panuje jeden wielki chaos którego w tv nam nie pokażą.

PostNapisane: 22 marca 2020, 21:44 
Zacna persona forum

Dodatkowo jak byłby stan nadzwyczajny czy, wyjątkowy to chyba wybory trzeba by przesunąć?
A obecnie PiS ciągle utrzymuje ze się odbędą :) :) :)
Ręce opadają.

PostNapisane: 22 marca 2020, 22:05 
Moderator

System chwieje się w posadach i rozlatuje się na naszych oczach. Świat, który znaliśmy jeszcze cztery tygodnie temu przestał już istnieć. Obserwujemy wzrost zachorowań na koronawirusa, który jest dużo bardziej zaraźliwy niż grypa, ale mniej zabójczy niż SARS. Utraciliśmy poczucie stabilności i bezpieczeństwa. Od około dwóch tygodni obserwujemy rekordowe spadki na giełdach na całym świecie. Równolegle do epidemii koronawirusa, trwa zagłada światowej gospodarki, która od 2008 roku ledwo co zipie.

Jednak ostatnie doniesienia mogą oznaczać, że wcale nie jest tak źle, a to wszystko zostało zaplanowane, by.. No właśnie, po co? Ponoć stronnictwo, które przejmuje obecnie władzę w USA i na świecie, chce odsunąć od władzy skorumpowaną i zdemoralizowaną, finansową elitę. Czy jest możliwe, by zaczęły się aresztowania i procesy ludzi odpowiedzialnych za nieludzki, światowy system?

Obecnie w USA (i na świecie) mamy dwuwładzę.

Pierwszy ośrodek władzy to Cabal lub też Deep State. Deep State to inaczej „ukryta władza”, związana z miliarderami (Soros, Rockefeller, Rotshild), bankami, finansistami, korporacjami. Sponsorują oni swoich aktorów, czyli polityków liberalnych, lewicowych, zielonych i tak dalej. W Polsce ich aktorami na scenie politycznej są politycy PO, Lewicy, Nowoczesnej, PSL. Deep State popiera drapieżny kapitalizm (w wersji neoliberalnej). Zaś w sferze obyczajowej – lewiocowy liberalizm, destrukcję tradycji, państwowości, rodziny, gender studies, feminizm, multikulturalizm (destrukcja więzi narodowych i białej cywilizacji), LGBT i tak dalej. Tajne organizacje takie jak Wolnomularstwo lub Illuminati (góra Wolnomularstwa) są ich wywiadem i „ramieniem zbrojnym.” Na dużo głębszej płaszczyźnie realizują oni archetyp lucyferyczny – są przekonani, że ten świat i tak jest pomyłką, błędem stwórcy, więc nie ma znaczenia, czy go splugawią jeszcze bardziej, czy będą rządzić moralnie. Więc to robią. To oni odpowiadają za destrukcję wszelkich dziedzin życia, łącznie z przyrodą, co grozi zagładą życia biologicznego na Ziemi w ciągu najbliższych 20 do 30 lat. Mają oni przyczółki w polityce (wyżej wymienieni), w systemie prawnym, biznesie, urzędach, wśród celebrytów, artystów, w świecie nauki i tak dalej.

Drugim ośrodkiem władzy jest stronnictwo Trumpa, a wraz z nim kraje takiej jak Polska, Węgry, Włochy, Austria i inne. Chcą oni zwalczać struktury Deep State i wyrwać w końcu tego chwasta.

Wersję tę potwierdza Q Anon, czyli anonimowy aktywista walczący z systemem. Od kilku lat udostępnia on informacje, których nie ma w obiegu medialnym. Mówi o tym, że idzie wielka zmiana na świecie. Elity odpowiedzialne za ten nieludzki system mają zostać schwytane i osądzone. Koronawirus jest przykrywką do aresztowań tych ludzi, do wprowadzenia stanu wojennego i do tego, by chronić zwykłych obywateli, którzy pozostaną w domach. Wojska USA które przyjechały do Polski w ramach ćwiczeń DEFENDER Europe mają chronić swoich sojuszników przed atakiem ze strony struktur Depp State.

Niektórzy uważają, że Q Anon mówi to już od jakiegoś czasu, i że jest to pułapka dla ludzi dopiero co budzących się. Tylko że to, co mówił od 2018 roku, zaczyna sprawdzać się dopiero teraz, z opóźnieniem. Ostatnio wiele osób z elit albo zrezygnowało z pełnionych funkcji (Bill Gates i inni), albo przebywa na przymusowej kwarantannie pod pozorem koronawirusa (Tom Hanks). To, co się dzieje, ma być tylko preludium do wielkiego oczyszczenia świata z tych psychopatycznych pasożytów.

Być może prawdą jest, że nadchodzi jakaś wielka zmiana na Ziemi. Być może teorie o nastaniu czasów globalnej świadomości się sprawdzą. Ma być to zmiana systemu operacyjnego planety (nieświadomości zbiorowej wg Junga), opartego na zwierzęcości (rywalizacja, nieświadomość, przemoc, prawo silniejszego i bezwzględniejszego) na świadomość zbiorową (globalną), czyli na system ludzki.

Co ciekawe, słowa Q Anona potwierdza też David Wilcock, słynny badacz UFO. Przestrzega on przed koronawirusem, nawołuje do zachowania środków ostrożności. Koronawirus miał być „wypuszczony” przez elity Deep State pod koniec tego roku, jednak coś im poszło nie tak, więc przyspieszyli ten plan. Więc stronnictwo Trumpa postanowiło wykorzystać tę epidemię do oczyszczenia terenu z nich.

David Wilcock jest pisarzem, profesjonalnym wykładowcą, filmowcem i badaczem starożytnych cywilizacji, nauki o świadomości oraz nowych paradygmatów materii i energii. Jego przełomowe myśli i wiedza na temat świadomości dotarły do setek tysięcy ludzi dzięki jego obecności online. Pomimo tego, że bada temat UFO, zachowuje racjonalny i chłodny ogląd sytuacji. Nie jest kimś „prostopadłym”, czyli nie jest świrem bytującym w „światach prostopadłych”, czyli światach absurdalnych.

Ważne jest też, to, że portale korporacji Alphabet (Google i YouTube), jak i Twitter zaprzestał cenzury internetu. Zaczęły one indeksować i pokazywać w wynikach wyszukiwania te treści, które był cenzurowane i usunięte z indeksu. Administratorzy niezależnych mediów na całym świecie donoszą o tym, że zasięgi jak i czytelnictwo wzrosły. To niezwykle ważna zmiana, która potwierdza to, co mówił Q Anon.

https://jarek-kefir.com/2020/03/22/koro ... 3V7Q-ablVA

Trzeba przyznać ,ze faktycznie kanał Kiluminati dodaje filmiki o Rotchildach od dobrego miesiąca bez bana :zdziwko:

Powiedzcie mi tylko jedno, dlaczego epidemia w Chinach tak nagle ustała? Nie wydaje się Wam to dziwne?

PostNapisane: 22 marca 2020, 23:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Alduwiel ten temat dotyczy wirusa i niech tak zostanie masz swój temat o podboju świata i tam pisz.

Co do wirusa mamy 100tyś osób w kwarantannie bezpośredniej i 80tyś osób które przyjechały z zagranicy.
Testów robią 2tyś dziennie to tylko żeby te osoby sprawdzić potrzebują 3 miesiące. Żenada ale statystyki przed wyborami wyglądają dobrze jak ludzie będą umierać na ulicy to powiedzą że to smog i niewydolność oddechowa w sumie logiczne. Przy tej ilości testów dziennie leżymy i kwiczymy ale nic z tym nie robią.
W zeszłym tygodniu był komunikat " Za trzy dni zamkniemy granice wracaj kto chce i kto może"
Przyjechało 80tyś osób których nikt nie przebadał bez kwarantanny bez żadnej kontroli a licząc ich rodziny i znajomych i postronnych mamy 1mln potencjalnych zarażonych niech tylko 5% się sprawdzi to mamy 100tyś. Debilizm ale wybory idą nie mogli zamknąć granic z dnia na dzień bo co wyborcy powiedzą. Patałachy bez jaj nami rządzą a obecnej sytuacji nie ogarną kompletnie i będzie straszny burdel i obłuda. Mam nadzieje że się mylę i dzięki rozsądkowi Polaków będzie lepiej ale władzę mamy frajerską dalej najważniejsze są wybory ważniejsze niż życie ludzkie gdzie nawet wielkanoc będzie przez youtuba. Masakra.

PostNapisane: 22 marca 2020, 23:31 
Naczelny bimbrovnik

alduwiel napisał(a):
Powiedzcie mi tylko jedno, dlaczego epidemia w Chinach tak nagle ustała? Nie wydaje się Wam to dziwne?

Bo Chińczycy to zdyscyplinowany naród - siedzieli na dupach w domach i nie wierzyli w głupoty wypisywane w internecie :D
Dobranoc.

PostNapisane: 22 marca 2020, 23:40 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
alduwiel, może i jest bardziej zaraźliwy ale jest mniej szkodliwy.

PostNapisane: 23 marca 2020, 07:34 
Moderator

maaaad napisał(a):
alduwiel napisał(a):

Bo Chińczycy to zdyscyplinowany naród - siedzieli na dupach w domach i nie wierzyli w głupoty wypisywane w internecie :D
Dobranoc.

Jaki to ma sens? A my siedzimy w domach i co? Za 2 tyg będziesz miał to samo tutaj co jest własnie we Włoszech i nic nie da siedzenie w domach.

Mały wszystko co napsialem ma związek z wirusem. Mozecie się śmiać ,ale wygląda na to ,ze faktycznie Trump działa :przestraszony:

https://www.facebook.com/demoncs/videos ... 074862138/

A propo to moja opinia na temat sytuacji od samego początku jest dziwnie zbieżna z tym co tutaj mowi ten pastor :) Moim zdaniem epidemia powstała tylko po to , aby nas wszystkich zaszczepić czymś ...

PostNapisane: 23 marca 2020, 07:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
alduwiel, :mur: :mur: :mur:

Obrazek

PostNapisane: 23 marca 2020, 07:45 
Zacna persona forum

kto siedzi w domach? ten kto pracuje zdalnie i tyle. mam skate park 40 metrow od okna, dziennie po 20 osob tam jest, pod blokiem ciagle jakies spacery, w sklepach tłumy, w castoramach itp tak samo.
jak ludzi nie zabijesz dechami w chatach to beda chodzic 'bo wolno'

PostNapisane: 23 marca 2020, 07:45 
Moderator

Przekonamy się :) Rafał

Ja nie twierdzę ,ze to co mówi ten pastor jest prawdą, bo tego nie wiem, ale wiem jedno - spisek bankierów to nie fikcja! Choćby dziś widziałem nagłówek w gazecie ,,WHO i ONZ wzywają do likwidacji gotówki''...

Wygląda na to ,że za pół roku agent z Londynu, Żyd Kościński, ogłosi wycofanie złotego z obiegu, bo jego bicie i przechowywanie okaże się , dla zmęczonej wirusem gospodarki, zbyt kosztowne....

Co się dzieje?

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1