BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona

co sÂądzisz o poprawce do ustawy ???
jestem za 61%  61%  [ 69 ]
jestem przeciwny 39%  39%  [ 44 ]
Liczba głosów : 113
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2007, 00:05 
Forumowicz

Jak zwykle nasz sejm poszedł na łatwiznę,a wystarczyło by respektować obecny przepis.Ale polak jak mu nie każą to nawet w nocy pojedzie bez świateł.Jestem na NIE. :przestraszony:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2007, 01:10 
Zacna persona forum

na głupotę nie ma rady i też widzę ostatnio pajaców co jeżdża bez swiateł w warunkach w których zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy powinien im te światła kazać włączyć.
No ale cóz niektórym szkoda xenonów innym paliwa , a faktem jest że swiatła biorą mniej paliwa niz klima , około 100ml / na 100km.
Ja jak będę miał chwile czasu to zaraz przerabiam na automatyczne załączanie po uruchomieniu silnika, bo niemam zamiaru dawać zarobić gliniażom przez sklerozę mimo, że nawyk mam już wyrobiony i popieram jazdę na światłach.

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2007, 11:42 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Kucharz napisał(a):
rozsądek a nie przepis powinien zadziałać

Otóż to

Nic nie wnoszoszące szturchańce rozpoczęte przez Bagora zostaly przeniesione do śmietnika.

Proszę o kulturę i posty na temat.

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2007, 19:00 
Mam pytanko. Jadę niedługo do Danii na zlecenie. Jakie tam przepisy obowiązują co do świateł? Może ktoś coś wie?

Tytuł: Ci którzy nie są za tym żeby jeździć bez świateł
PostNapisane: 13 marca 2007, 19:56 
Pierwsze kroki

Ci którzy nie są za tym żeby jeździć bez świateł to albo nie mają prawka albo jeszcze nie musieli uciekać do rowu przez idiote który jechał beż świateł. A tak poza tym to zgadzam się że Polskie drogi są w kiepskim stanie ale one się nie zmienią z dnia na dzień a 70 % dróg w Polsce to drogi przy których są drzewa i nawet w środku lata o godzinie 12:00 nie zauważysz samochodu koloru (zielonego albo jeszcze lepiej czarnego) i będziesz celował między drzewa żeby ujść z życiem. Wtedy zmienisz zdanie!!!

POPIERAM WSZYSTKICH KTÓRZY JEŻDŻĄ ZE ŚWIATŁAMI CAŁY ROK!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2007, 00:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
A mnie to wkurza dostalem 100zl i 2pkt za brak swiatel pogoda byla nieziemska sloneczko szok normalnie i pier.... sie przyczepił wkurza mnie takie coś bo jak jezdze szybko albo pada itp to wlaczam swiatla wiec dla mnie to glupota powinny byc w autach czujniki i tyle . Dla sklerotykow i debili ktorzy jezdza bez swiatel nawet gdy leje itp ten przepis jest w sam raz ale dla ludzi myslacych niebardzo

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2007, 01:19 
Masters, przecież ten przepis jeszcze nie obowiązuje :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2007, 08:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
...no chyba, że Masters skorzystał z opcji wyłączonych świateł do końca lutego :zdziwko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 22:33 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Obliczyłem że jazda całoroczna na światłach przy przebiegu 15 tyś rocznie kosztuje dodatkowe 33 PLN rocznie.
Przy każdych 100 kilometrach dopłacamy za ową przyjemność 22gr.

Trzeba wziąć pod uwagę że jazda 'połowę roku' na światłach to około 16 PLN.
Z tej połowy roku i tak 'połowę' kilometrów robimy na światłach bo mimo tego że jest lato i nie trzeba to jedziemy nocą i 'trzeba'.

Wychodzi więc na to, że z tych 16 PLN które byśmy zaoszczędzili i tak 8 PLN to jest 'jazda nocna'.

Tak więc do całorocznej jazdy na światłach dopłacamy około 8 PLN :)
To mniej niż różnica w cenie przy jednym tankowaniu po 'wachnięciu' się cen ropy na jakiejśtam giełdzie.

Więc argumenty że 'jest dużo drożej' jakoś nie są trafne :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 22:47 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Obliczyłem że jazda całoroczna na światłach przy przebiegu 15 tyś rocznie kosztuje dodatkowe 33 PLN rocznie.
Przy każdych 100 kilometrach dopłacamy za ową przyjemność 22gr.

Trzeba wziąć pod uwagę że jazda 'połowę roku' na światłach to około 16 PLN.
Z tej połowy roku i tak 'połowę' kilometrów robimy na światłach bo mimo tego że jest lato i nie trzeba to jedziemy nocą i 'trzeba'.

Wychodzi więc na to, że z tych 16 PLN które byśmy zaoszczędzili i tak 8 PLN to jest 'jazda nocna'.

Tak więc do całorocznej jazdy na światłach dopłacamy około 8 PLN :)
To mniej niż różnica w cenie przy jednym tankowaniu po 'wachnięciu' się cen ropy na jakiejśtam giełdzie.

Więc argumenty że 'jest dużo drożej' jakoś nie są trafne :)

Dobra dobra ! A weź sobie policz to razy ilość samochódów w PL i wyjda MILIONY zł za które można wy wybudować kolejne tysiące km autostrad !

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 22:57 
Pierwsze kroki

z tymi tysiacami km autostrady to nie przesadzaj
Ale racja cos mozna z tą kasą zrobic pozytecznego.
ale nie w polsce

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 16:16 
Uzależniony od forum :)

Odkad jezdzimy 24h na swiatlach liczba wypadkow nie spadla.A mialo byc tak bezpiecznie i co?Kolejny durny przepis bezmuzgow z Wiejskiej?

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 18:24 
spider napisał(a):
Kolejny durny przepis bezmuzgow z Wiejskiej?

jeszcze zanim wszedł ten zapis, ja zawsze jeździłem na światłach. nie uważam, bym z tego powodu był durny i nie posiadał mózgu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 18:28 
Zacna persona forum

..::CZARNY::.. napisał(a):
spider napisał(a):
Kolejny durny przepis bezmuzgow z Wiejskiej?

jeszcze zanim wszedł ten zapis, ja zawsze jeździłem na światłach. nie uważam, bym z tego powodu był durny i nie posiadał mózgu.

No widzisz ! A wystarczyła jedna wizyta na forum i już wiesz że jest inaczej... przynajmniej według niektórych.. hehe żarcik ;) Też śmigałem na światłach zanim wszedł ten przepis.

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 19:38 

nie uważam, bym z tego powodu był durny i nie posiadał mózgu.

MAJSU_WuWuA napisał(a):
No widzisz ! A wystarczyła jedna wizyta na forum i już wiesz że jest inaczej... przynajmniej według niektórych..

Nie chodzi mi o to,ze ci co jezdza na swiatlach sa durni.Tylko o ten caly szum i przechwalki poslow,ze to pozwoli zmniejszyc liczbe wypadkow o iles procent,a tu ZONK :rotfl: :rotfl:.Skoro wszyscy mysla,ze to takie dobre dla bezpieczenstwa to powinno to byc dobrowolne i wtedy bylo by na drodze widac tych kierowcow co tak mysla.Bo zanim to nie bylo obowiazkowe to mozna by ich policzyc na palcach jednej reki :wstyd: A moze sie myle co?

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 19:46 

spider napisał(a):
Skoro wszyscy mysla,ze to takie dobre dla bezpieczenstwa to powinno to byc dobrowolne i wtedy bylo by na drodze widac tych kierowcow co tak mysla

Ale ja wolałbym widzieć tych co NIE myślą bo ci co myślą nie stwarzają zagrożeń na drodze...

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 19:46 
Forumowicz

Moje BMW: E60 3.0d
Kod silnika: M57N
spider napisał(a):
nie uważam, bym z tego powodu był durny i nie posiadał mózgu.

MAJSU_WuWuA napisał(a):
No widzisz ! A wystarczyła jedna wizyta na forum i już wiesz że jest inaczej... przynajmniej według niektórych..

Nie chodzi mi o to,ze ci co jezdza na swiatlach sa durni.Tylko o ten caly szum i przechwalki poslow,ze to pozwoli zmniejszyc liczbe wypadkow o iles procent,a tu ZONK :rotfl: :rotfl:.Skoro wszyscy mysla,ze to takie dobre dla bezpieczenstwa to powinno to byc dobrowolne i wtedy bylo by na drodze widac tych kierowcow co tak mysla.Bo zanim to nie bylo obowiazkowe to mozna by ich policzyc na palcach jednej reki :wstyd: A moze sie myle co?

moi znajomi którzy przed rokiem byli przeciwnikami tego przepisu w tej chwili są pewni , że przepis może zmniejsza albo i niezmniejsza ilości wypadków ale bardzo ułatwia jazde choćby wyprzedzanie zawsze lepiej są widoczne auta ze światłami (szczególnie auta nowej daty gdzie światła są z przezroczstego szkła) Zawsze byłem za tym przepisem

BMW..E60..3.0...218 KM....500Nm ==>jest

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 20:12 
Zacna persona forum

spider napisał(a):

Ja niewiem czy się nie zmniejszyła liczba wypadków bo żadnych statystyk nie widziałem... Zresztą wiadomo jak się statystyki mają do rzeczywistości ! Dajmy na to może liczba wypadków nie spadła ale też nie wzrosła co w ogólnym rozrachunku może się przekładać jednak na spadek biorąc pod uwagę to że jest więcej samochodów na drogach niż w oku poprzednim np... Zresztą nie obchodzi mnie to zbytnio :) Moim zdaniem dobrze jest że jeździmy na światłach i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 20:29 

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Ja niewiem czy się nie zmniejszyła liczba wypadków bo żadnych statystyk nie widziałem...

Ja widzialem statystyki i dokladnie to wypadkow bylo wiecej po wprowadzeniu przepisu niz przed.Ale nie ma sensu tu gdybac odemnie to tyle :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 20:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e53
Kod silnika: m57
spider,

bo aut przybyło.

Ale nie mówcie, jak zobaczycie auto bez włączonych świateł to jakoś tak słabo go widać :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1