BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 27 stycznia 2012, 14:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Silnik M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=105058
nic wlasnie to nie jedynie trzeba walczyc zeby placa rosla bo to naprawde jest smiech!!!
ciekawi mnie tylko kiedy euro wlaute wprowadza i jak na zachodzi policjant,strazak zarabia przykladowo 2tys euro a u nas 500 euro to wtedy sie zacznie !!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 14:33 
http://biznes.onet.pl/ceny-paliw-protes ... al-galeria

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/protes ... 23508.html

No nareszcie.

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 15:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Silnik M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=105058
tak ale to wiele nie da nie obniza o 1zl tylko jak cos 10gr wiec to nic nie daje :/
jedynie plus taki ze ludzie sie jednocza

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 15:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
krzysiek555 napisał(a):
strazak zarabia przykladowo 2tys euro a u nas 500 euro to wtedy sie zacznie !!
a teraz jest inaczej?

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 15:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
becek napisał(a):
a teraz jest inaczej?

Teraz to trzeba przeliczać więc połowa policjantów z definicji tego nie wie ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 15:43 
krzysiek555 napisał(a):
tak ale to wiele nie da nie obniza o 1zl tylko jak cos 10gr wiec to nic nie daje :/

A później podwyższą o 20gr :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 16:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Tomek napisał(a):
Teraz to trzeba przeliczać więc połowa policjantów z definicji tego nie wie
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 18:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
W dniu dzisiejszym na Lukoilu LPG spadło do 2,75zł.

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 19:00 

słabie ojro i dolar względem złotówki i od razu widać efekty :D

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 23:32 
Specjalista

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M50B20++
Garaż: Murowany w szeregu :P
Gdyby część ludzi powstrzymała się na tydzień od tankowania na wybranych stacjach jak Or... Lot... tokraj by odczuł mniejsze wpływy do budżetu... cena paliwa to kropla w morzu problemów tego kraju :) Polacy fajnie że się jednoczą za pomocą FB ale jeszcze trochę i FB zlikwidują... chora władza ja na nich nie głosowałem... Ja się ich wstydzę...

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 02:24 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Tomek napisał(a):

Połowa policjantów to spadkobiercy spuścizny ZOMO, także trudno się dziwić.

Kraj ubeków i pieprzonych kabli - może by tak przeciąganą od 20 lat lustracje przeprowadzić? Ojej, zapomniałem, zbyt wiele prosiaków przy korycie by musiało pójść prosto w konserwy.

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 11:31 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Tomek napisał(a):
becek napisał(a):
a teraz jest inaczej?

Tomek, Bądź tak miły i rozwiń myśl.

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 11:53 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pozwolisz że odpowiem dowcipem.

Pewnego razu,jeden facet opowiedzial drugiemu taki smieszny dowcip, ze on pekl ze smiechu.No i toczy się rozprawa o nieumyslne morderstwo: Sedzia prosi oskarzonego, aby opowiedzial ten dowcip.Facet się wzbrania, mowi, ze nie chce dalszych nieszczesc.Na to sedzia wyznaczyl delegacje: adwokat, prokurator i milicjant.Zamkneli ich w dzwiekoszczelnej sali i facet opowiedzial.Adwokat i prokurator pekli, a milicjant wyszedl i powiedzial, ze w tym kawale nic smiesznego nie bylo.Faceta uniewinnili....
Po roku w prasie ukazala się notatka:
"Na rogu Alei Jerozolimskich i Marchlewskiego z niewiadomych przyczyn pekl milicjant..."

- Policjant w nagrode otrzymal wazon na kwiaty. Przynosi go do domu i stawia na stole do gory nogami i mowi do zony:
- Patrz, jaki bubel mi dali.
- Masz racje, oddaj im - mowi zona.
Nastepnego dnia policjant idzie do komendanta, stawia wazon otworem do blatu i mowi:
- Co to za nagroda? To bubel!
Komendant wzial wazon do reki, obejrzal i mowi:
- Macie racje! Nie dosc, ze nie zrobili otworu do wlozenia kwiatow, to jeszcze dno wycieli...

Dwoch policjantow wybralo się na polowanie. Wracaja wczesnie bo nic nie upulowali. Jeden z nich mowi:
- Wiesz, albo te kaczki za wysoko lataja, albo my za nisko psa podrzucamy.

Dwoch gliniarzy oglada mecz pilki noznej. Jeden wychodzi do drugiego pokoju i slyszy krzyk kolegi "GOOOL!!", a po chwili "DRUGI GOOOL!". Wraca wiec do pokoju i pyta:
- Kto strzelil?
- Pierwszego van Basten a drugiego Replay.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 12:14 

Tomek, stereotypy a jakie znasz o sobie - kierowcy bmw ;)

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 12:26 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
:rotfl:

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 13:16 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Tomek, wybacz ale jakby nie ten dział..... dowcipy są ok ,ale nie nadają się do dyskusji.
Spłyciłeś problem do zera :wstyd: żałosne .

Tomek napisał(a):
becek napisał(a):
a teraz jest inaczej?

Tomek, Bądź tak miły i rozwiń myśl.
Najprościej jest pisać bzdury! Szydzić ,śmiać się ,narzekać ,jęczeć itd.

Pokolenie komuchów ,tłuków i nieuków to twoi i moi rodzice.... ci średnio mają około 50-65 lat.
Zapewniam Cie że w szeregach służb mundurowych nie ma już tych ludzi, odeszli na emerytury.... nie koniecznie zasłużone ale tak jest.
Aktualny stan służb to 90% młodzi ludzie, nie da się ukryć że często znaleźli się w służbie dzięki znajomością wujka ,cioci ,taty itd.
Na dzień dzisiejszy, oprócz dojścia trzeba mieć szkołę i wiedzę ,przejść szereg badań ,być zdrowym fizycznie i przede wszystkim psychicznie ,zaliczyć testy psychologiczne co za tym idzie mieć odpowiednie IQ ,ALE PRZEDE WSZYSTKIM CHCIEĆ TO ROBIĆ.

Czasy się zmieniły a służba to nie ciepła jak za komuny posada, to codzienna ciężka praca ,walka z niedoskonałością systemu , niewiedzą i agresją społeczeństwa. TO RÓWNIEŻ WALKA Z PRZEDSTAWIONYM PRZEZ CIEBIE GŁUPIM STEREOTYPEM .Zycie przed tobą więc Ci wybaczam ;) .

Przypomnieć trzeba że zmieniły się zasady .Młody człowiek idący do służby ma świadomość że na emeryturę będzie mógł odejść nie jak kiedyś po 15 latach tylko po 25 latach i pod warunkiem że będzie miał ukończone 55lat życia. Więc gdy młody człowiek skończy się "uczyć" będzie miał około 25lat jedli pójdzie do służby to po 25 latach jej odbywania będzie miał 50 lat . Więc aby móc odejść na emeryturę będzie musiał służyć jeszcze 5 lat więc siłą rzeczy 30 lub więcej. Na emeryturę pójdzie w wieku minimum 55 lat.
Już widzę szwadron 55 letnich funkcjonariuszy biegających za stadem kiboli.
Praca w służbie to ciągłe szkolenia , to ciągła nauka i weryfikacja przepisów, to nudne odprawy, to codzienne agresywne spojrzenie młodych gniewnych ludzi , to przydomek -pies itp. to średnio 2500zł wypłaty. Narzekają na służbę ci co nie wiele wiedzą ,nie chcą wiedzieć lub wywodzą się z patologii i zawsze byli po tej przeciwnej stronie muru. Przywileje .............. durnie gadają o przywilejach ! Jakich ? 13 pensja , mundurówka ... :przestraszony: psie pieniądze i do tego okrojone.

Kiedyś służby były narzędziem władzy ,funkcjonariuszy „ podlewało” się z każdej strony miało być im lepiej iż przeciętnemu cywilowi.
Aktualnie nie ma mowy o takim zjawisku ,służby są za społeczeństwem ,są tak samo źle traktowane , żyją i funkcjonują na podobnych zasadach.... Mowa o cięciach w budżecie ... tniemy budżetówkę czyli miedzy innymi służbę. Oczywiście od kilku lat nie było mowy o podwyżce pomimo tego że inflacja z roku na rok robiła swoje ,nie było mowy o poprawie standardu życia ceny galopują a zarobki stoją.
Zła polityka ....uciszanie służb ,próby skłócenia ,protesty ,oflagowania.
Funkcjonariusze maja bardzo ograniczony wachlarz protestowania , w pewnym sensie są udupieni. Po przystępując do służby przysięgają na godło służyć -instytucja hierarchiczna więc wszyscy którym źle się dzieje są pionkami wykonującymi rozkazy. Zakaz przynależności do partii ,niekaralność a jakikolwiek wyrok to obligatoryjne wyrzucenie z służby. Jedyne co mogą zrobić to pójść na chorobowe, co wiąże się w karierze, awansach dodatkach negatywnymi skutkami..... Więc przeciętny funkcjonariusz jest od samego początku w ciemnej d.upie . Związki zawodowe są bez silne, na dzień dzisiejszy nie są traktowane poważnie i nie jak partner w rozmowie z władzą ,ponadto w wielu kręgach przez brak skuteczności mówi się że układają się z władzą za plecami funkcjonariuszy.
Funkcjonariusz musi i stanie z „ pałą” bo taki ma rozkaz, bo musi!!! i pewnie strzeli do szarżującego wrogo nastawionego ” kobola” ,bandziora ,złodzieja itd., ale na 100% nie zrobi krzywdy protestującemu cywilowi ( chyba że w obronie własnej ) bo na dzień dzisiejszy sam wyszedł by protestować.

Aktualnie nastroje wśród służb są identyczne jak nastroje w śród społeczeństwa.....
Z tą różnicą że od funkcjonariusza się oczekuje ,wymaka ,wydaje mu się polecenia i czeka na realizację zdań ,raportowanie tego co zrobił lub nie i nie zapomnijcie o zaniechaniu czynności służbowych bo to też jest bat .

Zapraszam do służby. Krzysiek

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 13:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Roger-Nysa, niby jest tak jak piszesz,ale niema co sie dziwic ze spoleczenstwo jest wrogo nastawione do Policji.Mam znajomego 40letniego emeryta-dostaje emy ponad 2000zl dorabia sobie w chronie na grupie interwencyjnej-ci ludzie psuja rynek zgadzaja sie na niskie stawki-mlody chlopak z licencja i z pozwoleniem na bron musi harac 300h by przezyc-dlaczego?dlatego ze byli policjanci przychodza do takich firm i robia za 9zl brutto i maja to w dupie-pracuja z nudow i na fajki.Tak samo wielu z nich zostaje kierowcami i znow maja same przywileje-co drugi taksowkarz to byly mundurowy w E-klasie W211..Niby przepisy maja sie zmienic i okres sie zwiekszy do 25lat-moje zdanie jest takie-baaardzo dobrze.Chore jest to,zeby mlody czlowiek w wieku 40lat szedl na emeryture i zabieral mlodym ludziom miejsca pracy

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 14:03 

Roger-Nysa, dużo w tym racji co napisałeś. Frajdę się ma jak się trafi do drogówki. A jeszcze większą do nieoznakowanego radiowozu z kamerą. Wtedy wiadomo, zapi.. sie samochodem, podpuszcza, notorycznie łamie przepisy, stwarza zagrożenie, żeby ukarać za to samo drugą osobę. Nie mówię o jechaniu 160 na dwu pasmówce. Mówię o tym co robią - świadomie podczas programów TV. Pasy, ciągłe, wysepki - nie raz stwarzają większe zagrożenie od ściganych. Albo programu jak zatrzymują ludzi i po nich jadą - bo popełnili wykroczenie. Wiem że to margines ale niestety TO się najczęściej pokazuje - pokaz siły ma swój cel ale... dzięki temu jest opinia. Wiadomo że młodzież ma zdanie o policji wyrobione, podobnie jak i o ACTA. G.. wiedzą ale słyszeli że to złe. ;)

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 14:08 

BAWARA, zobacz jakie emerytury mają wojskowi. To te policyjne 2tys zł to nic.. ;)

PostNapisane: 28 stycznia 2012, 15:11 
Forumowy terrorysta

To co pisałem wcześniej
renoraines napisał(a):
Mozna tez zaobserwowac obnizkę ON w pakiecie z podwyzką Pb, czyli te pare groszy przerzucą na Pb.

http://biznes.onet.pl/pkn-orlen-podnosi ... news-detal

Cytuj:
PKN Orlen podnosi od soboty hurtowe ceny benzyny bezołowiowej Eurosuper 95 o 11 zł, a benzyny Super Plus 98 o 9 zł i obniża hurtowe ceny oleju napędowego o 9 zł na tysiąc litrów - poinformował płocki koncern.
O korekcie cen detalicznych zdecydują ostatecznie właściciele stacji paliw – w przypadku benzyny Eurosuper 95 może to być wzrost o 1 gr na litrze.
Od soboty hurtowe ceny paliw w PKN Orlen wynoszą: benzyna bezołowiowa Eurosuper 95 - 4 tys. 379 zł za tysiąc litrów; benzyna bezołowiowa Super Plus 98 - 4 tys. 447 zł za tysiąc litrów; olej napędowy Ekodiesel - 4 tys. 417 zł za tysiąc litrów; olej napędowy Arktyczny 2 - 4 tys. 597 zł za tysiąc litrów.
W tym roku jest to dziewiąta podwyżka cen benzyny i dziewiąta obniżka cen oleju napędowego w płockim koncernie. W tym czasie benzyna taniała tam jedenaście razy, natomiast olej napędowy drożał dziewięć razy.
Jak podał PKN Orlen, hurtowa cena paliwa odnawialnego BIO 100 spada o 9 zł i wynosi 4 tys. 367 zł za tysiąc litrów.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1