BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 27 września 2014, 17:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Ania napisał(a):
Street napisał(a):
Mecz na słabym poziomie piłkarskim. Korona grała lepiej, cieszył mnie fakt, że piłkarze pokazali dużo ambicji i poświęcenia. Gra wyglądała jak wyglądała, ale widać, że chcieli, wreszcie sportowa złość w Kielcach. Pora się zapisać na wyjazd do Łęcznej :)

Z tych, co się przyznają to chyba tylko Ty i ja jeździmy na wyjazdy :hyhy: Po wyjeździe na Wisłę już ogarniam rzeczywistość i zaraz zbieram się na mecz z Lechem, jestem akurat w pracy w łódzkim, więc jeszcze kawałek muszę przejechać...

Kiedyś satysfakcjonowały mnie mecze u siebie, ale odkąd pojechałem na pierwszy wyjazd na Legię, to już wiem, że właśnie wyjazd jest kwintesencją atmosfery i wrażeń związanych z kibicowaniem :) Niestety w tym sezonie, to dopiero pierwszy wyjazd, ale mam zamiar trochę nadrobić zaległości.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 września 2014, 09:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Ania napisał(a):
zaraz zbieram się na mecz z Lechem, jestem akurat w pracy w łódzkim, więc jeszcze kawałek muszę przejechać...

Ania, gdzie tym razem byłaś ?? Ja tam, gdzie najczęściej, a więc na 220 (blisko tych, których berło i korona jest na Łazienkowskiej ;) )

Swoją drogą, jakie to życie jest zmienne. Wystarczył doliczony czas gry, by (...) zamiast klawisza Enter i wyślij, pogodzić się ze straceniem 20 minut na pisanie i wcisnąć Backspace, a potem się zmarszczyć :D

Jeśli chodzi o sam mecz, niesamowita końcówka i bardzo ładna bramka Brzyskiego na 1:2. Lech pokazał się z dobrej strony, a w tym układzie padania bramek, remis trzeba uszanować. I ja to robię :ok:

* Śmieszna postawa Kownackiego przy zmianie. Chłopak nie chce zejść, pyskuje do sędziego, przepycha się z zawodnikami (KOLEGA Z DRUŻYNY MUSI GO PCHAĆ NA ZMIANĘ). Do tego prymitywne zachowanie i prowokowanie podczas samego schodzenia. 17 lat - trzeba mu to w jakiś sposób wybaczyć, ale... dziecko nie wie, że w życiu mostów się nie pali...
* Zadymienie sektorów i boiska przez kibiców "Kolejorza". Race, race, race. Ciekawa ile Lech zapłaci za tą przyjemność. Pieniądze + zakaz wyjazdowy ??
* Kolejna świetna oprawa i niesamowity doping z naszej strony.

Reasumując, kolejny fajny wypad na "Ł3". Co prawda przed meczem remisu bym w ciemno nie wziął, ale tak jak napisałem wyżej, podział punktów również trzeba uszanować. Z przebiegu gry, jest to chyba uczciwy rezultat.

Pozostałe wczorajsze mecze:

Zawisza - Ruch 1:1 | Tak jak typowałem. Remis :)
Bełchatów - Pogoń 1:0 | Jednak kolejna wygrana GKS-u.

PostNapisane: 28 września 2014, 11:02 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Przyznam, że taki rezultat Lecha mnie mile zaskoczył. Co prawda była szansa nawet na "coś więcej" po pierwszej połowie, ale mimo wszystko wynik jest zadowalający :)

PostNapisane: 28 września 2014, 11:22 
Forumowy terrorysta

Mecz na Łazienkowskiej widowiskowy, kilka niedociągniec sprawiło, że Lech nie przywiozl 3 pkt.

Leśny korale pod tęczą znalazł? :rotfl:

PostNapisane: 28 września 2014, 20:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Street napisał(a):
Kiedyś satysfakcjonowały mnie mecze u siebie, ale odkąd pojechałem na pierwszy wyjazd na Legię, to już wiem, że właśnie wyjazd jest kwintesencją atmosfery i wrażeń związanych z kibicowaniem :) Niestety w tym sezonie, to dopiero pierwszy wyjazd, ale mam zamiar trochę nadrobić zaległości.

Też zdecydowanie wolę wyjazdy, natomiast z powodu braku czasu nie mam możliwości jeździć wszędzie, tym bardziej że trochę tych wyjazdów mamy.

binta napisał(a):
Ania, gdzie tym razem byłaś ?? Ja tam, gdzie najczęściej, a więc na 220 (blisko tych, których berło i korona jest na Łazienkowskiej ;) )

Nie zmieniam swojego miejsca - patrząc od strony boiska - po prawej stronie od gniazda, 108 na 3/4 wysokości ;)
Jak będziesz na kolejnym meczu to zapraszam albo do nas na sektor albo do Źródła/Sports Baru.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 29 września 2014, 09:58 
Przyjaciel forum

Ania napisał(a):
binta napisał(a):

Nie zmieniam swojego miejsca - patrząc od strony boiska - po prawej stronie od gniazda, 108 na 3/4 wysokości ;)
Jak będziesz na kolejnym meczu to zapraszam albo do nas na sektor albo do Źródła/Sports Baru.

Dobrze wiedzieć :ok:

Wczoraj w derbach Krakowa, "rzutem na taśmę" (bramka w doliczonym czasie gry) wygrywa Cracovia. Patrząc na sytuację w tabeli, oczywiście takie rozstrzygnięcie mnie cieszy :)

PostNapisane: 29 września 2014, 10:58 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Cracovia mnie zaskoczyła, spodziewałem się łatwej wygranej Wisły :zdziwko: Co do meczu Legii to niestety nie mogłem być na Ł3, oglądałem w TV od 10 min i 1 połowa dobrze nie wyglądała, gra obronna jak w juniorach... z tak dziurawą obroną LE nie podbijemy :kwasny:

PostNapisane: 29 września 2014, 11:13 
Przyjaciel forum

feder napisał(a):
Cracovia mnie zaskoczyła, spodziewałem się łatwej wygranej Wisły :zdziwko: Co do meczu Legii to niestety nie mogłem być na Ł3, oglądałem w TV od 10 min i 1 połowa dobrze nie wyglądała, gra obronna jak w juniorach... z tak dziurawą obroną LE nie podbijemy :kwasny:

feder, spokojnie, nie da się każdego meczu zagrać na 100% ;) Trzeba się cieszyć z tego co mamy, bo jest dobrze. Najważniejsze, że z 0:2 potrafiliśmy się podnieść, nie przegraliśmy meczu, a nasza przewaga punktowa nad sobotnim rywalem została taka sama ;)

Derby Krakowa oglądałem. Ja osobiście spodziewałem się remisu, ale jeśli miałbym typować zwycięzcę, również stawiałbym na Wisłę. Ogólnie był to typowy mecz na remis. Nikt nie ryzykował. Zarówno Cracovia, jak i Wisła grała przede wszystkim "na zero z tyłu". Słaba postawa sędziego. Żółta kartka należała się dla Marciniaka, który przed polem karnym specjalnie zagrywał ręką. Gra została puszczona. Przynajmniej żółta (dla mnie czerwona) należała się również bodajże Covilo za chamskie przystęplowanie pachwiny Jankowskiego. Gdyby ten drugi się troszkę "pozwijał" , a nie machał rękami, myślę, że sędzia zareagowałby inaczej. Wreszcie na koniec, wejście na prostej nodze zawodnika Wisły (nie pamiętam kto to był, kojarzę tylko, że Polak) na wysokości piszczela zawodnika Cracovii. "Kier" murowany !! Nawet Smuda się złapał za głowę. Reasumując, sędzia się troszkę pogubił. Od początku powinien pokazać kilka żółtych kartek, wtedy bardziej kontrolowałby mecz.

PostNapisane: 2 października 2014, 08:58 
Przyjaciel forum

Kolejny dowód na to, że to Legia jest zawsze promowana / faworyzowana i "ciągnięta za uszy" przez wszystkich :D

* Legia za Kraków dostała 3 mecze zakazu wyjazdowego dla kibiców, i dodatkowe 3 mecze w zawieszeniu.
* Lech za zadymienie połowy boisko na Legii, i odpalenie 10-20 (może i więcej) rac otrzymał 1 mecz zakazu wyjazdowego.

Ps. Cupiał po derbach myślał o zwolnieniu Smudy :zdziwko: Ale najzwyczajniej w świecie mu się to nie opłaca. "Franek" ma kontrakt do czerwca 2016 roku, a w przypadku jego wcześniejszego zerwania, należy mu się odprawa.

Ps2. Widzieliście "klopsa" Zajaca z Podbeskidzia ?? Zresztą kolejnego.

PostNapisane: 2 października 2014, 09:58 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
A tak ładnie zabalował Mój koleszka ze szkolnych lat :hyhy: :hyhy:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... 8#fp=sport

Miał okazję nawet nie tak dawno zadebiutować w Polskiej reprezentacji :hyhy: :hyhy: :/

PostNapisane: 2 października 2014, 12:09 
Przyjaciel forum

Szczurek1986 napisał(a):
A tak ładnie zabalował Mój koleszka ze szkolnych lat :hyhy: :hyhy:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... 8#fp=sport

Miał okazję nawet nie tak dawno zadebiutować w Polskiej reprezentacji :hyhy: :hyhy: :/

Ponoć sytuacja wyglądało zupełnie inaczej. Przede wszystkim Marciniak miał urodziny. Zrobił więc imprezę urodzinową, dodatkowo po wygranych derbach. Był w swoim domu, nie leżał na chodniku, nie pobił nikogo, nie zdemolował jakiegoś lokalu itd.

Z pewnych źródłem wiem, że zawodnik miał 0,48 promila alkoholu we krwi. To są 2-3 piwa. Powiedzcie mi jaki "zdrowy" człowiek ma 0,48 promila we krwi w:

a) Swoje urodziny
b) Po wygranych derbach
c) O 3:20 w nocy ??!!

Ponadto, Marciniak rano został zwolniony z komendy, a później udał się na trening Cracovii. Zapewne wyspany to on nie był, ale to, że przebył normalnie trening, również świadczy o tym, że nie pobalował. Wiadomo, zaraz mogą się odezwać osoby, które napiszą, to Ekstraklasowy piłkarz, reprezentant naszego kraju, nie powinien tak postępować itd. itp. Ja jednak inaczej podchodzę do tematu. Wg. mnie wszystko jest dla ludzi. Trzeba wiedzieć kiedy, gdzie i ile można. Wydaje mi się, że Marciniak wiedział kiedy (urodziny, wygrane derby), gdzie (był w swoim domu, i nie szlajał się nigdzie), ile (0,48 promila o 3:20 w nocy przy powyższych okazjach to NIC).

Odpysknął do Policjanta, któremu to się nie spodobało. Ot co się stało, i co było najprawdopodobniej powodem zatrzymania. Chodzą też słuchy, że... przybyli policjanci (ponoć policjant i policjantka) byli kibicami Wisły :P Żartuję ;)

Ja bym nie robił szumu i za przeproszeniem "zamiótł pod dywan".

PostNapisane: 2 października 2014, 12:12 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Odwiedzi rodziców to będę wiedział z pierwszej ręki co i jak ;)

Bo to że gazety i telewizja to plotuchy pierwszej wody wiemy od dawien dawna :szok:

PostNapisane: 2 października 2014, 12:39 
Przyjaciel forum

Szczurek1986 napisał(a):
Odwiedzi rodziców to będę wiedział z pierwszej ręki co i jak ;)

Bo to że gazety i telewizja to plotuchy pierwszej wody wiemy od dawien dawna :szok:

Jeśli masz, aż tak "pierwszą rękę" , to jak najbardziej czekam na konkrety, bo powiem szczerze, że mnie ciekawią ;)

PostNapisane: 2 października 2014, 18:49 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
binta, szykujecie się do Gliwic w niedzielę? :chytry:

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 3 października 2014, 07:47 
Przyjaciel forum

marojbl napisał(a):
binta, szykujecie się do Gliwic w niedzielę? :chytry:

Tzn. w sensie czy jedziemy na wyjazd ?? Nie, nie jeżdżę na wyjazdy (chociaż bardzo bym chciał zaliczyć przynajmniej 2-3 w sezonie). Nie raz ciężko jest zebrać kilka osób żeby zorganizować wyjazd na mecz "u siebie" , a co dopiero mówić o meczach poza W-wą ;)

Ty będziesz na meczu ??

PostNapisane: 3 października 2014, 11:45 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
marojbl, czemu do Kielc taki skromny skład z Gliwic przyjechał?

PostNapisane: 3 października 2014, 12:31 

A tymczasem Nawałka podał szeroką kadrę na nadchodzące mecze ze Szkocją i Niemcami.

http://www.90minut.pl/news/240/news2404 ... kocja.html

PostNapisane: 3 października 2014, 12:44 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
A tymczasem Nawałka podał szeroką kadrę na nadchodzące mecze ze Szkocją i Niemcami.

To nie szeroka kadra, a już ta właściwa ;)

Nie rozumiem braku powołania dla Brzyskiego. Z całym szacunkiem dla Boenischa (może i gra w tym Bayerze, gdzie not za dobrych jak wiemy nie zbiera, ale w kadrze już zagrał kilkakrotnie pokazując, że się nie nadaję) i Wawrzyniaka, ale dla mnie na tą chwilę "Brzytwa" jest lepszym zawodnikiem. Dziwi mnie też "ciągnięcie za uszy" przez Nawałkę takiego piłkarza jak Mączyński. Atak chyba optymalny. Pozycja bramkarza również.

PostNapisane: 3 października 2014, 12:56 

binta napisał(a):
.Jacek. napisał(a):

To nie szeroka kadra, a już ta właściwa ;)

Oto mi chodziło, może trochę źle to ująłem :)

binta napisał(a):
Nie rozumiem braku powołania dla Brzyskiego. Z całym szacunkiem dla Boenischa (może i gra w tym Bayerze, gdzie not za dobrych jak wiemy nie zbiera, ale w kadrze już zagrał kilkakrotnie pokazując, że się nie nadaję) i Wawrzyniaka, ale dla mnie na tą chwilę "Brzytwa" jest lepszym zawodnikiem. Dziwi mnie też "ciągnięcie za uszy" przez Nawałkę takiego piłkarza jak Mączyński. Atak chyba optymalny. Pozycja bramkarza również.

Ja bym tu dodał jeszcze Milę, nie widzę dla niego miejsca w kadrze... Reszta właściwie bez niespodzianek.

PostNapisane: 3 października 2014, 14:13 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
Teraz doczytałem że nie będzie kibiców z Warszawy, a szkoda bo to kolejny mecz na którym nie będzie dopingu dla drużyny ze stolicy.
binta napisał(a):
Ty będziesz na meczu ??
oczywiście że tak :)

Street napisał(a):
marojbl, czemu do Kielc taki skromny skład z Gliwic przyjechał?
nie było zorganizowanego wyjazdu stąd wielu odpadło, ci co byli jechali własnym transportem.

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1