BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 04:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 1 listopada 2014, 09:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Wczorajsze mecze i wyniki:

Górnik Łęczna - Lechia Gdańsk 1:1 - Kolejna strata punktów faworyzowanej Lechii, która jednak zagrała w osłabionym składzie. Czy można jednak tak pisać o drużynie, która w przerwie pomiędzy rozgrywkami zatrudniła 25 - 30 piłkarzy ??

Korona - Wisła 3:2 - Bardzo dobry mecz. Cieszy zwycięstwo Korony, która zasługuje na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej. Cieszy również z tego powodu, że pokonuje mającą wysoką pozycję w tabeli Wisłę :ok:

Street, jak tam atmosfera na meczu, i... po ?? ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 listopada 2014, 13:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):

Nie do opisania :) Chyba nigdy nie było takiego huku i takiej euforii w Kielcach :)
Przeciwnik, jego ranga, dramaturgia meczu i wynik końcowy ułożyły niesamowite przedstawienie. Jeszcze nie odzyskałem głosu :)
Jovanović był wczoraj po prostu galaktyczny, zmiany były trafione, zwłaszcza ta Pilipczuka, który jest bardzo silny fizycznie i usadził Sarkiego, który był bardzo niebezpieczny. Po meczu Paweł Golański zadedykował zwycięstwo rodzicom "Małpy", zasztyletowanego przez wiślaków kilka lat temu chłopaka.

Podsumowując, wreszcie porządny mecz i bardzo cenne punkty :)

PostNapisane: 1 listopada 2014, 13:38 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
binta napisał(a):

Nie do opisania :) Chyba nigdy nie było takiego huku i takiej euforii w Kielcach :)
Przeciwnik, jego ranga, dramaturgia meczu i wynik końcowy ułożyły niesamowite przedstawienie. Jeszcze nie odzyskałem głosu :)
Jovanović był wczoraj po prostu galaktyczny, zmiany były trafione, zwłaszcza ta Pilipczuka, który jest bardzo silny fizycznie i usadził Sarkiego, który był bardzo niebezpieczny. Po meczu Paweł Golański zadedykował zwycięstwo rodzicom "Małpy", zasztyletowanego przez wiślaków kilka lat temu chłopaka.

Podsumowując, wreszcie porządny mecz i bardzo cenne punkty :)

No i to się liczy. Gratulację za zwycięstwo :ok:

Stanowczy i konkretny ruch Golańskiego. Nie ma co.

PostNapisane: 2 listopada 2014, 17:50 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Śląsk - Lech 1:1

Oglądałem tylko drugą połowę (ze względu na derby Manchesteru). Przede wszystkim szkoda niewykorzystanych sytuacji Hamalainena i Pawłowskiego, po których piłka powinna trafić do siatki. Na pewno grałoby się wtedy dużo łatwiej i spokojniej. Tak się jednak nie stało, a w konsekwencji to gospodarze wyrównali stan meczu. No cóż, zawsze mogło być lepiej jednak trzeba brać to co jest i przygotowywać się do kolejnego spotkania :)

PostNapisane: 2 listopada 2014, 21:15 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Śląsk - Lech 1:1

Oglądałem tylko drugą połowę (ze względu na derby Manchesteru). Przede wszystkim szkoda niewykorzystanych sytuacji Hamalainena i Pawłowskiego, po których piłka powinna trafić do siatki. Na pewno grałoby się wtedy dużo łatwiej i spokojniej. Tak się jednak nie stało, a w konsekwencji to gospodarze wyrównali stan meczu. No cóż, zawsze mogło być lepiej jednak trzeba brać to co jest i przygotowywać się do kolejnego spotkania :)

Konsekwentnie Kolejorz atakuje od początku i obejmuje prowadzenie. Dzisiaj również, 2 minuta i Lech strzela gola. Kolejnego nie udało sie zdobyć przez m.in. wspomniane niewykorzystane szanse Hamalainena,Pawłowskiego, także Kownackiego. Ponownie wiele do życzenia pozostawia obrona. Czy to ci, którzy nie upilnowali Fabio, korzystnie dla Lecha on dwukrotnie nie trafia. Czy to Arajuuri mając lewą stronę wolną wybija na prawo wprost pod nogi Machaja i ten doprowadza do remisu.

PostNapisane: 3 listopada 2014, 11:06 
Przyjaciel forum

Legia w dość mocno przemeblowanym przez Berga składzie, wygrywa 2:1 z Ruchem. Cieszy zwycięstwo i liderowanie w tabeli. Śląsk natomiast podtrzymuje swoją passę, i nie przegrywa kolejnego meczu u siebie.

PostNapisane: 5 listopada 2014, 20:33 
Forumowy terrorysta

Łukasz Trałka uzgodnił warunki kolejnej umowy z Lechem Poznań. Obecna miała wygasnąć w czerwcu 2015 roku. Kapitan Kolejorza zostanie przy Bułgarskiej przez kolejne 3 sezony z możliwością przedłużenia kontraktu o jeszcze jeden rok.
-----------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:

Komisja Licencyjna zbadała sytuację finansową w klubach z ekstraklasy. Poniżej postanowienia komisji i kary nałożone na poszczególne kluby:

Na posiedzeniu w dniu 4 listopada 2014 roku Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN zajęła się analizą przedstawionych wyjaśnień przez Kluby objęte 6 października br. postępowaniami wyjaśniającymi w kontekście naruszenia przez kluby wymogu F-08 Podręcznika Licencyjnego (obowiązek aktualizacji prognoz finansowych). Po przeprowadzonych analizach nadesłanych wyjaśnień Klubów, Komisja ds. Licencji Klubowych zakończyła wszczęte postępowania oraz wydała następujące decyzje.

1. W stosunku do Klubów: Zawisza Bydgoszcz, Lech Poznań, GKS Bełchatów oraz Korona Kielce – Komisja postanowiła ukarać kluby sankcją regulaminową w postaci ostrzeżenia za niezłożenie zgodnie z kryterium F.08 Podręcznika Licencyjnego dla Klubów Ekstraklasy na sezon 2014/2015 zaktualizowanych prognoz finansowych, pomimo upływu terminu i dodatkowego wezwania ze strony Komisji.

2. W stosunku do Klubu Piast Gliwice – Komisja postanowiła ukarać Klub sankcją regulaminową w postaci kary pieniężnej 20.000 zł za niezłożenie zgodnie z kryterium F.08 Podręcznika Licencyjnego dla Klubów Ekstraklasy na sezon 2014/2015 zaktualizowanej prognozy finansowej. Na wysokość kary wpłynął fakt, iż złożona po drugim wezwaniu przez Komisje aktualizacja prognozy nie spełniała minimalnych warunków przewidzianych przez Podręcznik Licencyjny, a również fakt, że Piast Gliwice zarówno w procesie licencyjnym na sezon 2013/2014 jak i w procesie licencyjnym 2014/2015 był karany za nieterminowe lub niekompletne składanie dokumentacji finansowej.

3. W stosunku do Lechii Gdańsk – Komisja postanowiła objąć Klub nadzorem finansowym w związku ze znaczącymi odchyleniami od prognozy finansowej przedłożonej w procesie licencyjnym. Jednocześnie w przypadku Lechii Gdańsk Komisja postanowiła odroczyć zakończenia postępowania wyjaśniającego do następnego posiedzenia.

4. W stosunku do Klubu Śląsk Wrocław – Komisja postanowiła poinformować Najwyższą Komisję Odwoławczą o naruszeniu wymogu F-08 przez klub w kontekście zawieszenia przez NKO kary za naruszenie tego samego przepisu w sezonie 2013/2014. Jednocześnie Komisja postanowiła wstrzymać zakończenia postępowania wyjaśniającego do momentu ewentualnego zajęcia stanowiska przez NKO.

5. W stosunku do Klubów Górnik Zabrze SSA oraz Wisła Kraków SA – Komisja postanowiła nałożyć na Kluby sankcję w postaci pozbawienia trzech punktów w rozgrywkach w sezonie 2015/2016 w związku ze złamaniem postanowień Uchwał Licencyjnych przyznających Klubom licencję na rozgrywki Ekstraklasy na sezon 2014/2015 w zakresie obowiązku terminowego uregulowania zobowiązań wynikających z zawartych przed procesem licencyjnym ugód, odraczających terminy spłaty niektórych zobowiązań objętych ochroną licencyjną. Jednocześnie Komisja w stosunku do tych dwóch klubów postanowiła zawiesić karę pozbawienia dwóch punktów z powyższych trzech, pod warunkiem dalszego terminowego realizowania ugód zawartych przed dniem wydania licencji oraz spłaty niezapłaconych, wymagalnych rat wynikających z tych ugód do dnia 31 grudnia 2014.

6. W stosunku do Klubu Ruch Chorzów – Komisja postanowiła nałożyć na Klub sankcję w postaci pozbawienia dwóch punktów w rozgrywkach w sezonie 2015/2016 w związku ze złamaniem postanowień Uchwały Licencyjnej przyznającej Klubowi licencję na rozgrywki Ekstraklasy na sezon 2014/2015 w zakresie obowiązku terminowego uregulowania zobowiązań wynikających z zawartych przed procesem licencyjnym ugód, odraczających terminy spłaty niektórych zobowiązań objętych ochroną licencyjną. Jednocześnie Komisja w stosunku do Ruchu Chorzów postanowiła zawiesić karę pozbawienia jednego punktu z powyższych dwóch, pod warunkiem dalszego terminowego realizowania ugód zawartych przed dniem wydania licencji oraz spłaty niezapłaconych, wymagalnych rat wynikających z tych ugód do dnia 31 grudnia 2014 roku.

Wszystkim Klubom od powyższych decyzji przysługuje odwołanie na piśmie do Komisji Odwoławczej ds. Licencji Klubowych PZPN w terminie 5 dni.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ek ... 12452.html

PostNapisane: 6 listopada 2014, 08:36 
Przyjaciel forum

"Garść statystyk" i rekordów. Dobra, porządna i żmudna robota portalu 90minut.pl

http://www.90minut.pl/news/242/news2422 ... owego.html

PostNapisane: 6 listopada 2014, 14:20 
Forumowy terrorysta

Partnerem 90minut.pl są legioniści.com :rotfl: . Uwaga z gwiazdką * - mecze walkowerowe nie są brane pod uwagę, a ma to znaczenie dla Legii aż w 8 kategoriach. Bravo :ok: . W rzetelnym artykule nie wspomnieli również o tym, ze Legia na trwałe zapisała się w historii europejskich pucharów: w LE przegrala 5/6 meczy i strzeliła tylko 2 bramki, a na awans do LM czekała blisko 20 lat i mimo, ze wygrała w dwumeczu, odpała. :rotfl: Najgłupszy i najbardziej kosztowny błąd europejskiego klubu w całej historii LM.

W medialnych, dziennikarskich och i ach na temat Legii :rotfl: prym wiodą komentatorzy z canal +. Ostatnio tez w RMF Legia porownana została do europejskich gigantów czyli Barcelony, Realu, Bayernu, Borussi. Na ziemie dziennikarza musiał sprowadzić trener legii czyli Berg:

Cytuj:
"Fajnie, że wymienia się nas w gronie takich zespołów, ale niestety my gramy w innych rozgrywkach. (...)

I nawet, gdyby stołecznym powinęła się dziś noga, trudno wyobrazić sobie scenariusz, że nie awansują do 1/16 Ligi Europejskiej. Tyle, że to będzie dopiero początek - bo na tym etapie można już trafić na znacznie silniejszego rywala i finał rozgrywek na Stadionie Narodowym, o którym co niektórzy mówią coraz głośniej, moim zdaniem nadal jest utopią.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/kacpe ... Id,1548200

PostNapisane: 6 listopada 2014, 17:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
binta napisał(a):
"Garść statystyk" i rekordów. Dobra, porządna i żmudna robota portalu 90minut.pl

Ciekawe :ok:
Największym zaskoczeniem dla mnie było to:

Domowe zwycięstwa z rzędu

22 - Eintracht Frankfurt (RFN, 16.09.1975-26.10.1988)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 7 listopada 2014, 09:18 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
binta napisał(a):

Ciekawe :ok:
Największym zaskoczeniem dla mnie było to:

Domowe zwycięstwa z rzędu

22 - Eintracht Frankfurt (RFN, 16.09.1975-26.10.1988)

No jest trochę fajnych i godnych uwagi rekordów :ok:

Wracając do Ekstraklasy, dzisiaj rozpoczynamy 15 kolejkę. O godzinie 18 Piast zmierzy się z Górnikiem Łęczna, a o 20:30 Lech podejmie Podbeskidzie. To drugie spotkanie obejrzę :)

PostNapisane: 8 listopada 2014, 00:11 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Lech - Podbeskidzie 1:1

Świetne otwarcie ze strony „Kolejorza” i ponownie stracona bramka w ostatnich minutach meczu… Coś za często powtarza się taki scenariusz. Szkoda, bo znów zabrakło koncentracji w końcówce meczu i zamiast kompletu punktów jest tylko jeden, a tym samym kolejny w tym sezonie remis.

PostNapisane: 8 listopada 2014, 09:11 
Przyjaciel forum

Piast - Górnik Łęczna 0:0 - Widziałem tylko końcówkę meczu, więc za wiele nie mogę napisać. Kolejny remis drużyny z Łęcznej. Poza tym, cieszą minuty Janczyka :ok:

Lech - Podbeskidzie 1:1 - Po raz kolejny się powtórzę i napiszę, że Wołąkiewicz to nie jest piłkarz, a już na pewno nie na miarę drużyny Lecha. Gość wchodzi na boisko, za przeproszeniem nagania bramkę, a jego noga chyba jeszcze gdzieś leci pod chmurami. Bardzo dobre zawody w wykonaniu obu bramkarzy, a także skrzydłowych "Kolejorza". Fajnie napędzane akcje zarówno przed Lovrencicsa, a także Pawłowskiego. Ten drugi w okolicach 40 minuty niesamowicie ośmiesza Sokołowskiego i bodajże Koniecznego.

Głupio zarobiona żółta kartka wyklucza z kolejnych zawodów Sadajewa (coś czuję, że Skorża zareaguje...). Oprócz niego czwartym "żółtkiem" obdarowany zostaje również Douglas.

Lech kolejny raz traci bramkę w ostatnich minutach meczu, co staje się już normalnością, a do Bożego Narodzenia i Św. Mikołaja jeszcze trochę czasu :42:

Kończąc... "Śpiączka wykorzystał drzemkę Lecha"

Dziś kolejne mecze:

15:30 - Lechia Gdańsk - Korona Kielce | 1x
18:00 - GKS Bełchatów - Cracovia | x
20:30 - Wisła Kraków - Śląsk Wrocław | x2

PostNapisane: 8 listopada 2014, 12:24 
Forumowy terrorysta

Śpiączka doprowadziła do wyrównania, dosłownie i w przenośni. Kolejny mecz Lecha tym razem z Podbeskidziem do którego pasuje wcześniejszy opis.

Konsekwentnie Kolejorz atakuje od początku i obejmuje prowadzenie. Ma przewagę na boisku, jednak nie przekłada się to na strzelonego rywalom kolejnego gola. Tuż pod koniec następuje dekoncentracja obrony, przeciwnik to wykorzystuje i w ostatnich minutach zdobywa wyrównującą bramkę.

Niekorzystny rezultat dla rozkładu w tabeli, Lech ponownie traci 2 pkt. Przy obstawianiu można już odpowiednio zareagowac i $ wpada.

PostNapisane: 8 listopada 2014, 17:32 

Lechia Gdańsk 1:2 Korona Kielce

Kolejne ważne wyjazdowe zwycięstwo. Kolejnego gola strzela Olivier Kapo, a pięknego szczupaka dokłada świetny dzisiaj Jovanović. Niestety chwilę przed końcowym gwizdkiem Lechia strzela gola, ale nie ma to konsekwencji w punktacji meczowej. W ostatnich 4 meczach Kielczanie zdobyli 10 punktów i mają ich 17, tyle samo co dzisiejszy rywal. Oby ta passa trwała bo po reprezentacji u siebie gramy z Zawiszą i będzie to świetna okazja, żeby zdystansować się od Bydgoszczan.

PostNapisane: 10 listopada 2014, 10:31 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
Lechia Gdańsk 1:2 Korona Kielce

Kolejne ważne wyjazdowe zwycięstwo. Kolejnego gola strzela Olivier Kapo, a pięknego szczupaka dokłada świetny dzisiaj Jovanović. Niestety chwilę przed końcowym gwizdkiem Lechia strzela gola, ale nie ma to konsekwencji w punktacji meczowej. W ostatnich 4 meczach Kielczanie zdobyli 10 punktów i mają ich 17, tyle samo co dzisiejszy rywal. Oby ta passa trwała bo po reprezentacji u siebie gramy z Zawiszą i będzie to świetna okazja, żeby zdystansować się od Bydgoszczan.

Gratulacje za kolejne 3 punkty :ok: Przyznam szczerze, że nie wierzyłem w zwycięstwo Korony w tym meczu. Co do Jovanovica, miałem Ci pisać ostatnio, że fajny artykuł był z nim w piątkowym "Przeglądzie Sportowym". Dowiedziałem się z niego m. in. o tym, że "Jova" był mistrz kraju w... karate w swojej kategorii wiekowej, czy chociażby o fakcie, że zanim przyszedł do Kielc, w meczu sparingowym przeciwko Koronie był jednym z bijących się pomiędzy sobą piłkarzy na boisku ;)

Pogoń - Legia 2:1 - Szkoda straconych punktów, ale tym razem eksperymenty Berga nie wypaliły. Przy pierwszej bramce dla Pogoni, mam wrażenie, że więcej mógł zrobić Duszan. Piłka po strzale z głowy wpada w krótki róg, więc wina leży po stronie bramkarza. Przy drugiej fatalny błąd Astiza. W drugiej połowie Legia cały czas cisnęła i przeważała, ale udało się zdobyć tylko jedną bramkę.

Remis Bełchatowa trafiłem. Tak samo Wisły ze Śląskiem, gdzie typowałem x2. W innych meczach Ruch rozbija "Jagę" 5:2, a Zawisza przegrywa u siebie z Górnikiem 1:2.

PostNapisane: 10 listopada 2014, 12:11 
Forumowy terrorysta

Pogon-Legia 2:1 bravo dla Pogoni :ok:

Zachowanie Jodłowca czyli piłkarza legii patologiczne, uderzyl rywala :wstyd: , czerwona i wylot z boiska. Przegrywac trzeba umiec :rotfl: .

Wspominałem wyżej o stronniczych komentatorach canalu +. Geniusze skomentowali, że Jodłowiec uderzył lekko :dobani: , ale czego można sie spodziewac po takich ludziach, kibicujących takiej drużynie.

PostNapisane: 11 listopada 2014, 11:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
Pogoń - Legia 2:1 - Szkoda straconych punktów, ale tym razem eksperymenty Berga nie wypaliły. Przy pierwszej bramce dla Pogoni, mam wrażenie, że więcej mógł zrobić Duszan. Piłka po strzale z głowy wpada w krótki róg, więc wina leży po stronie bramkarza. Przy drugiej fatalny błąd Astiza. W drugiej połowie Legia cały czas cisnęła i przeważała, ale udało się zdobyć tylko jedną bramkę.

Napisałam posta, ale niestety zniknął przy próbie wysłania. Mecz oglądałam od połowy pierwszej połowy, bo tak weszliśmy na stadion. To, co widziałam w pierwszej połowie było fatalne, w drugiej dopiero się zaczęła walka. Żeby wygrać cały mecz 30 minut intensywnej gry to za mało. Niemniej jednak taką walczącą Legię przyjemnie się ogląda. Od strony kibicowskiej Pogoń zachowała się słabo, my na zakazie, więc usłyszałam od gniazdowego, że jestem na randce i nie śpiewam :rotfl:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 11 listopada 2014, 19:23 
Przyjaciel forum

Ania napisał(a):
binta napisał(a):

Od strony kibicowskiej Pogoń zachowała się słabo, my na zakazie, więc usłyszałam od gniazdowego, że jestem na randce i nie śpiewam :rotfl:

Dobre ;)

A o co dokładnie chodzi odnośnie Pogoni ??

PostNapisane: 19 listopada 2014, 12:44 

I jak oceniacie wyniki kadry? Z Gruzją spisali się na prawdę nieźle chociaż Gruzini byli niezwykle waleczni. Wczoraj oglądałem mecz ze Szwajcarią i na prawdę fajnie to wyglądało. Trochę czerwień dla Żyry się odbiła na koniec, ale ogólnie mecz dał dużo pozytywnych emocji. W szoku jestem co Milik ostatnio wyprawia. Mam nadzieję, że uda mu się rozwinąć swoją karierę tak samo jak Lewemu. Co do Lewego, to gra niesamowicie, ale do tych bramek coś ma pecha chłopak. Szkoda jedynie, że szansy nie dostał Linetty, mógł by się dobrze wypromować jeśli występ by mu się udał.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1