BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 20 maja 2013, 08:47 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
maaaad napisał(a):
A pawełek nie napisał nigdzie, że pochwala tamtą akcję policjantów i nie żal mu chłopaków - zacznijcie czytać, zanim zaczniecie pisać, panowie. Zupełnie nie zrozumieliście, o co mu chodziło.

Taka logika dominuje w tym wątku. Jedni bronią grubego, drudzy pochwalają strzelanie przez policje do przypadkowych ludzi.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 maja 2013, 09:33 

Tomek, Ja nie bronię grubego ani nie pochwalam strzelania do przypadkowych ludzi a jednak uważam że można stwierdzić że zachowanie Policji było adekwatne do zachowania grubego. Bo co ta policja zrobiła? Kopnał go w kostki? Psiknął gazem? Kazał mu leżeć na ziemi? W dodatku nie chciał go karać ani za brak posłuszeństwa podczas kontroli ani za napaść na policjanta. Można pokusić się o stwierdzenie że był dla niego łaskawy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 maja 2013, 09:49 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M54B30
KTO NIE WIDZIAŁ NIECH ZOBACZY( online za darmo) :szok: :szok: :szok:
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/17275/dr ... 2013_.html
Cała prawda o tym co mniej więcej dzieje się w POLICJI

Moja 330CI CABRIO
viewtopic.php?f=6&t=158252

PostNapisane: 20 maja 2013, 10:51 

A to nie jest film fabularny?

PostNapisane: 20 maja 2013, 11:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
KotSylwester napisał(a):
A to nie jest film fabularny?

Dokument, podobnie jak pamietniki z wakacji :rotfl:

PostNapisane: 20 maja 2013, 11:29 
Forumowy terrorysta

Pomyłki policji się zdarzają, za które my wszyscy płacimy. Często się słyszy o akcjach antyterorystów mylących mieszkania.

PostNapisane: 20 maja 2013, 14:56 
Częsty bywalec

Cytuj:
a to polska rzeczywistosc

To nie była polska rzeczywistość tylko tragiczna w skutkach pomyłka. Jeśli nie rozumiesz różnicy zamieszkaj w Rosji, tam zobaczysz co to znaczy rzeczywistość. Nie będziesz miał pretensji potem że ktoś cie źle odbiera. Zawsze możesz się z Polski przeprowadzić gdzie indziej jeśli ci policja nie pasuje, z tym swoim drugim koleżką i resztą niezadowolonych. Może gdzie indziej będzie wam lepiej. Może w Kenii albo Zimbabwe. Spróbujcie - może nie będzie trzeba narzekać tak jak tu? A nuż się wam spodoba ?

PostNapisane: 20 maja 2013, 17:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
pawelek, wysoki stopien czy zwykly kraweznik? czy moze tata w milicji pracowal? :niepewny:

tak, to jest polska rzeczywistosc i to jest najbardziej smutne, bo jakim prawem strzela sie do ludzi tak zeby zabic.

PostNapisane: 20 maja 2013, 17:46 

Wania, nie przesadzaj... To nie są sytuacje codzienne. Nikt nie mówi że Policja jest święta, już pisałem że świętości to nawet od Kościoła wymagać nie można to co dopiero od Policji?

PostNapisane: 20 maja 2013, 17:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
pawelek napisał(a):
To nie była polska rzeczywistość tylko tragiczna w skutkach pomyłka. Jeśli nie rozumiesz różnicy zamieszkaj w Rosji, tam zobaczysz co to znaczy rzeczywistość. Nie będziesz miał pretensji potem że ktoś cie źle odbiera. Zawsze możesz się z Polski przeprowadzić gdzie indziej jeśli ci policja nie pasuje, z tym swoim drugim koleżką i resztą niezadowolonych. Może gdzie indziej będzie wam lepiej. Może w Kenii albo Zimbabwe. Spróbujcie - może nie będzie trzeba narzekać tak jak tu? A nuż się wam spodoba ?

Policja omyłkowo strzelała do ludzi zamiast w opony? Skoro tak to może nie powinni pracować jeśli nie umieją strzelać i przez pomyłkę zabili człowieka.

Wyjechać z Polski jak się coś nie podoba? Świetne rozwiązanie! Rozumiem, że ludzie którym nie podobają się na przykład rządy PO też powinny wyjechać z kraju zamiast próbować coś zmienić lub wyrażać swoją opinie :ok:

PostNapisane: 20 maja 2013, 17:59 
Częsty bywalec

Kocie ale naduzywanie "wladzy", "kolesiostwo", "raczka raczke myje" itp itd to juz tak. co prowadzi do takich tragedii jak ta ktora przytoczylem.

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:00 
Częsty bywalec

Dobrze Ci radzę nie jedź mi po rodzinie. Może się okazać że nie jesteś taki cwany w rzeczywistości jak tu na forum.

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:13 

pawelek, nie bądź taki Don Kichot. Sprawa jest jasna i klarowna. Jeden ksiądz jest pedofilem - cały kościół to zboczeńcy i pedofile, jeden policjant strzelał do kogoś - wszyscy policjanci to mordercy, jeden student to pijaczyna - całe uczelnie wyższe to wylęgarnie alkoholików, jeden kierowca BMW to idiota - wszyscy kierowcy BMW to buraki. Tego nie zmienisz, bo jak zmienić kogoś, kto myśli stereotypami?

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:19 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tu nie chodzi o stereotypy tylko m.in. podejscie samych zainteresowanych do czarnych owiec w swoich szeregach.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:27 

Tomek, powiem Ci z autopsji, że już coraz bardziej tępi się zachowanie "niemiłe" policjantów w stosunku do obywatela w sposób prawny jak i szkoleniowy. Z tym, że jest jeszcze jedna kwestia, zanim stare trepy nie odejdą ze stołków i nie przerzedzi się towarzystwo na świeżą krew, to takie cyrki będą się działy. Za równo od strony służb, polityków i osób które powinny dla nas pracować jak i od strony samych obywateli, który w policjancie nie będą widziały TEGO PSA, który chce nas tylko uwalić mandatem albo dołkiem, tylko policjanta, który jest od tego, żeby pomóc normalnym ludziom, a za ucho wytargać bandytę.

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:55 
Częsty bywalec

pawelek napisał(a):
Dobrze Ci radzę nie jedź mi po rodzinie. Może się okazać że nie jesteś taki cwany w rzeczywistości jak tu na forum.

nie musze... mam moze to jeszcze traktowac jako grozbe? :wstyd:

PostNapisane: 20 maja 2013, 21:26 
Częsty bywalec

A co po policję chcesz lecieć ?

PostNapisane: 21 maja 2013, 07:43 
Częsty bywalec

jeszcze nie przyjechales a juz potrzebujesz wsparcia kolegow z innego komisariatu? :wstyd:

valdorane, czesto gesto, dzieki mediom ktore naglasniaja sprawy, pomylki, itp itd jest szansa ze ktos zostaje chociaz troche pociagniety do odpowiedzialnosci a nie jak za komuny zalatwia sie sprawe.

PostNapisane: 21 maja 2013, 09:17 

valdorane napisał(a):
Sprawa jest jasna i klarowna. Jeden ksiądz jest pedofilem - cały kościół to zboczeńcy i pedofile, jeden policjant strzelał do kogoś - wszyscy policjanci to mordercy, jeden student to pijaczyna - całe uczelnie wyższe to wylęgarnie alkoholików, jeden kierowca BMW to idiota - wszyscy kierowcy BMW to buraki. Tego nie zmienisz, bo jak zmienić kogoś, kto myśli stereotypami?

Taka prawda.

Problem w tym że instytucje zamiatają brudy pod dywan. Począwszy od Kościoła prze policję, urzędników, lekarzy i wiele wiele innych.

PostNapisane: 21 maja 2013, 09:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
Wania napisał(a):
jeszcze nie przyjechales a juz potrzebujesz wsparcia kolegow z innego komisariatu? :wstyd:

uważaj Wania bo przyjedzie stępień z 13 posterunku :super:

A co powiecie na to, że byłem świadkiem sytuacji w której kobieta zatrzymała radiowóz i "poinformowała" grzecznie psów, iż na końcu miejscowości (kilometr dalej) ostro pijani starsi panowie jeżdżą autem i pewnie zaraz w tą stronę będą jechać. Poprosiła o interwencję, bo akurat to był okres wakacyjny i sporo dzieciaków się kręciło. A wiadomo jak to dzieciaki, mogą wybiec na ulicę niepostrzeżenie i tragedia gotowa.
Oczywiście dosyć często powtarzała się i powtarza sytuacja gdzie właśnie pojadą panowie sobie pod sklep, wypiją sporawo i wracają autem do domku.
Zawszony pies ( bo inaczej nie można tego nazwać) stwierdził, że właśnie dostał zgłoszenie, iż ktoś strzela do psów(prawdziwych) z wiatrówki. Niestety oni nie mogą interweniować w kwestii pijanego kierowcy ale zadzwonił do oddalonego o 30km posterunku i za jakiś czas przyjadą inni policjanci. Może to jest regulaminowe zachowanie i takie mają wytyczne, ale dla mnie to właśnie tacy policjanci są psami nie godnymi noszenia munduru.
Policja z innego posterunku przyjechała po godz. ale pijaki już siedzieli grzecznie w domku.
Każdy z miejscowych wie, że ów pijaczek to dobry kolega policjanta, który nie chciał sprawdzić tego co kobieta mu przekazała.

Czy tak ma być?
Szkoda, że nie nagrałem tel. rozmowy-powiadomienia, bo bym psa usadził. Bym go podyebał wszędzie gdzie tylko by można było.
Ale jeszcze przyjdzie kryska na matyska :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1