BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 20:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warszawiakom gratulujemy bus-pasu na trasie łazienkowskiej
PostNapisane: 17 listopada 2009, 12:45 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Co w tym złego. Może nogi zaczniemy amputować, bo jakto, że jedna osoba ma AŻ DWIE, skoro w pracy gro i tak siedzi, więc ich nie potrzebuje, a na odlew to może i pieluche wsadzić sobie.

Faszyzm? Mr.Mengele? Czy to nadal nasz Kyo????????????????????

Życie w społeczeństwie to sztuka kompromisów.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 listopada 2009, 12:50 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kyokushin napisał(a):
Co w tym złego. Może nogi zaczniemy amputować, bo jakto, że jedna osoba ma AŻ DWIE, skoro w pracy gro i tak siedzi, więc ich nie potrzebuje, a na odlew to może i pieluche wsadzić sobie.

System gdzie każdy swoje szanowne 4 litery musi do roboty dowieźć własnym autem zawsze sprowadzi się do korków.

Kyokushin napisał(a):
Raczej to 'przyjezdni' dalej by paśli te swoje krowy, jakby Warszawy nie było, tudzież innych większych miast.

Co było pierwsze? Jajko czy kura? :P

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 17 listopada 2009, 12:58 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
TomekB napisał(a):
zawsze

Wąski, zawsze.... ?
Zawsze!

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:01 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):
Dokładnie.
Wczoraj 3 takie sieroty mało we mnie nie wjechały zmieniając pas. Jeden z rejestracją na L, drugi N, trzeci nie pamiętam, za każdym razem musiałem uciekać bo przecież to że trąbie nie wystarczy żeby się spojrzał W BOK, o lusterku nie wspominając.
Również każdą stłuczkę jaką miałem, była z przyjezdnym (nie warszawskie numery).
Więc albo większość przyjezdnych jeździ jak sieroty albo w Warszawie jest więcej przyjezdnych niż Warszawiaków.

A we mnie jakiś czereśniak na KGR`ach który wjechał pod prąd. Przyjezdni to plaga która niszczy to miasto...

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:12 

Kyokushin napisał(a):
Wąski, zawsze.... ?
Zawsze!

Śmiało, wal przykładem aglomeracji ze słabą KM gdzie w godzinach szczytu nie ma korków.
Chętnie się dokształcę :)

Bobby_Valentino napisał(a):
A we mnie jakiś czereśniak na KGR`ach który wjechał pod prąd.

Ile razy warszawka mi leciała na czołówkę bo nie wiedzą co to jednokierunkowa albo jakie przepisy obowiązują przy wyprzedzaniu. Warszawiacy to plaga która niszczy ten kraj...

Jak zwykle robi się burdel w temacie :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:14 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
TomekB napisał(a):
Ile razy warszawka mi leciała na czołówkę bo nie wiedzą co to jednokierunkowa albo jakie przepisy obowiązują przy wyprzedzaniu. Warszawiacy to plaga która niszczy ten kraj...

Warszawiacy to sól tej ziemi...

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:18 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Nie chodzi o to że Warszawiacy jeżdżą ekstra a inni nie, przeciwnie.

Każdy kto jedzie gdzieś indziej niż jego miejscowość, jest tam przyjezdny. Siłą rzeczy 'tubylcy' 'u siebie' czują się lepiej i często lepiej ogarniają jazdę po 'ich' mieście.
Jak ja jadę do innego miasta, też popełniam gafy. Tyle że w innych miastach Warszawiaków jest mało, bo nie mają poco tam jeździć.

Do Warszawy dużo ludzi przyjeżdża, bo mają poco, tak więc siłą rzeczy jeżdżą po mieście którego dobrze nie znają więc łatwiej o błąd.
Warszawiacy w Warszawie jeżdżą 'u siebie' i lepiej wiedzą jak tu się jeździ niż ktoś kto na codzień mieszka w Pcimiu i przyjechał miesiąc temu do Warszawy i będzie tu 3-4 miesiące po czym znowu wraca do Pcimia.

Jak widzę inne blachy niż Warszawskie to uważam na gościa, wpuszczam, etc... bo tak się traktuje przyjezdnych. Jak byłem w Toruniu też wszyscy mnie wpuszczali bo a to nie ustawiłem się na dobrym pasie a to minąłem ulicę etc.
Tyle, że jak wyżej pisałem - w Warszawie sporo jest ludzi którzy nie kumają tego miasta bo ludzie migrują tu a nie emigrują gdzieś.

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:21 
Cytuj:
bierute napisał(a):
a właśnie przyjezdni - wystraszeni, nieumiejący zachować się w sytuacji zwiekszonego natęże4nia ruchu

buahahahha co jak co, że syfią, nie płacą podatki- zgadzam się.

Ale sobie jaj nie róbcie, że każdy Warszawiak ogarnia ruch w wielkim mieście :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Piszecie, jakby każdy Warszawiak był dobrze wychowany i cierpliwy... a tak nie jest, bo go też szlak trafia, krew zalewa i też buraczy na drodze. Te teorie podobne są do nadludzi.

Kyokushin napisał(a):
Raczej to 'przyjezdni' dalej by paśli te swoje krowy, jakby Warszawy nie było, tudzież innych większych miast.

Paśli krowy? Tak, tak, wtedy Pan Bóg powiedział "i stworzę Wawę i Warszawiaków" i się zaczęło.

Kyokushin napisał(a):
TomekB napisał(a):
Stety, niestety ale system gdzie każdy swoje szanowne 4 litery musi do roboty dowieźć własnym autem zawsze sprowadzi się do korków czego by nie robić. Sprawa rozbija się tylko o to jak bardzo będzie to uciążliwe :)

Czy fakt, że ktoś ma 2. nogi, zabiera nogi innym? Nie. Czy samochód z jedną osobą zajmuje dużo więcej miejsca i robią się korki? Tak. Dobrze Tomek napisał, że sprawa rozchodzi się o to jak bardzo to nam doskwiera.

Kyokushin napisał(a):
Siłą rzeczy 'tubylcy' 'u siebie' czują się lepiej

Lepiej i zbyt pewniej, dlatego wymuszają, bo im się należy ;)

A mowa o przyjezdnych, co siedzą 3 miesiące? Ile takich jest? Głównie chodzi Wam chyba o tą większość, która tu pracuje. Ta, która pracuje ileś lat, są przyjezdnymi, ale też ogarniają chyba. Czy nie?

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:22 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Ale sobie jaj nie róbcie, że każdy Warszawiak ogarnia ruch w wielkim mieście :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Fryderyk, tego nikt nie twierdzi, przeczytaj co napisałem nad Twoim postem.

Kyokushin napisał(a):
Czy fakt, że ktoś ma 2. nogi, zabiera nogi innym? Nie.

Zabiera przestrzeń. Pod nim, tam gdzie trzyma nogi mógby przecież ktoś siedzieć!! :rotfl:

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:30 
Kyokushin napisał(a):

Fryderyk, tego nikt nie twierdzi, przeczytaj co napisałem nad Twoim postem.

Tak, czy siak, tak samo winni są jedni i drudzy, nie ma się co czarować, że dostają głupawki bez sygnalizacji.

Kyokushin napisał(a):
Zabiera przestrzeń. Pod nim, tam gdzie trzyma nogi mógby przecież ktoś siedzieć!! :rotfl:

Oj, nie! Pod moimi nogami miejsce dla kobiety zawsze się znajdzie :hurra:

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:35 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Lepiej i zbyt pewniej, dlatego wymuszają, bo im się należy ;)

Przeciwnie, każdy uważa na 'nowych' przecież mało kto chce mieć rozwalone auto, nerwy, stratę czasu i problem z dojazdem do roboty.
Mogę powiedzieć nawet że strąbiony (w celu ostrzeżenia, nie drę mordy bez przyczyny jak i nie trąbie bez potrzeby czy ze złości) przyjezdny nawet nie wie co zrobił źle i jeszcze czasem śmie 'odtrąbić' bo przecież 'ON WIE.
Oczywiście nie chcę uogulniać, większość podniesie rękę, uchyli głowę, widać że człek jechał i nie zauważył, ale są i tacy jak wyżej.

PostNapisane: 17 listopada 2009, 13:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Fryderyk napisał(a):

Piszecie, jakby każdy Warszawiak był dobrze wychowany i cierpliwy...

kto napisał, ze każdy??

PostNapisane: 17 listopada 2009, 14:13 
Kyokushin napisał(a):
Przeciwnie, każdy uważa na 'nowych' przecież mało kto chce mieć rozwalone auto,

Chciałbym, żeby każdy tak myślał, jak Ty. Serio :)

bierute napisał(a):
kto napisał, ze każdy??

bobby napisał, że "to wszystko wina przyjezdnych", wszystko, czyli 100%, więc Warszawiacy w tym złym procederze swojego udziału nie mają :oczami:

Teraz Pan Bóg musi zastosować wobec nich plagi egipskie! albo odwrotnie... przyjezdni są plagą zesłaną przez Boga na wawę :-k :)

PostNapisane: 17 listopada 2009, 14:20 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
becek napisał(a):
Boogie ,może zacznij czytać jakieś poważne pisma/gazety.

JAk zwykle, jak łysy grzywką o kant kuli.....
Artykuł z Polityki to jest Watsonie.

Nie da się czytać tego wątku !!
Co za brednie kurde tu wypisujecie, istota problemu poszła z dymem

Buspasy nic nie daly, i oto sie sprawa rozbija.
Były w wątku przeiwdywania, że to , że tamto, że sytuacja sie unormuje.
A tymczasem autobusy krócej nie jeżdżą, a a samochody dłuzej - czyli brak postępu, wyłączenie regres.

Mnie rozbija te sześć postulatów na końcu, które pokazują jak zupełnie bez pomyślunku wszytsko sie dzieje.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 17 listopada 2009, 14:29 

Dziennikarze czy z faktu czy z polityki czy z TVNu... to tylko dziennikarze. W

PostNapisane: 17 listopada 2009, 14:29 

Boogie napisał(a):
Buspasy nic nie daly, i oto sie sprawa rozbija.

Bo trzeba dekretem nakazać Warszawiakom jazdę KM. Oczywiście tylko tym prawdziwym, zameldowanym. Czytelnicy "Polityki" byliby zachwyceni, wszak to rozwiązanie po ich myśli :D

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 17 listopada 2009, 15:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
TomekB napisał(a):
o trzeba dekretem nakazać Warszawiakom jazdę KM. Oczywiście tylko tym prawdziwym, zameldowanym.

to w końcu prawdziwym, czy zameldowanym? :]

PostNapisane: 17 listopada 2009, 15:13 

bierute napisał(a):
to w końcu prawdziwym, czy zameldowanym?

A to już ustalajcie między sobą, ja przyjezdny jestem :D

PostNapisane: 17 listopada 2009, 16:35 
Naczelny killer

KotSylwester napisał(a):
Condor

Bo od kilku lat mieszkam w Wawie, pochodze z Lodzi i tam kilka ladnych lat smigalem i nie bylo takich jaj ja swiatla wylaczali, moze dlatego, ze jak jest rondo to nie ma sygnalizacji

bierute napisał(a):
poza tym najwiekszymi sierotami na ulicach wcale są nie Warszawiacy, a właśnie przyjezdni - wystraszeni, nieumiejący zachować się w sytuacji zwiekszonego natęże4nia ruchu, barykadujący środki skrzyżowań, wjeżdżający na pasy dla pieszych...

Od razu mowie, ze nie chce wszczynac wojny polnoc-poludnie ale niestety nie moge sie zgodzic. Najgorzej jezdzi "prawie warszafka" czyli WPR, WWL... przyjezdni albo jezdza wolno i niepewnie i widac z kilometra, ze nie wiedza gdzie jechac, albo maja juz staz i smigaja w miare poprawnie, bo wiedza, ze sa w obcym miescie i trzeba zachowac wieksza uwage... pozniej sa Warszawscy rutyniaze czyli złotówy.... a pozniej warszawscy mlodzi-gniewni w roznych pierdolotach...

Kyokushin napisał(a):
Więc albo większość przyjezdnych jeździ jak sieroty albo w Warszawie jest więcej przyjezdnych niż Warszawiaków.

Jest, bo jak sa swieta i "Warszafka" pojedzie do domu to nagle jest pusto na ulicach i korkow nie uswiadczysz...

Swoja droga nie sugerujcie sie, az tak rejestracja, bo np. u mnie wszystkie fury sluzbowe w firmie sa na PO... z kolei jak przez chwile smigalem po Lodzi i Wawie na GSP... to byla zabawa... wszyscy mi ustepowali, wpuszczali mnie... a ja palnik bo znam droge i wiem gdzie jestem i jeszcze trabie na lokalesow... kiedys w Lodzi jakis do mnie, sie drze przez szybe "wracaj do domu i naucz sie jezdzic baranie"... no to mu wyjasnilem, ze organizacja ruchu zmienila sie tu 4 miesiace temu i ze nie ma racji, oraz przeslalem cieplutkie Heil Hitler... jego mina bezcenna :rotfl:

PostNapisane: 17 listopada 2009, 21:06 
Condor napisał(a):
Bo od kilku lat mieszkam w Wawie, pochodze z Lodzi

Giń maszkaro!! :shoot:

ups... a ja razem z Tobą... :rozpacz:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1