BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 2 grudnia 2014, 17:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145156
binta napisał(a):
Ps. Jeśli będziesz coś wiedział nt. zdrowia kibiców, pisz !!

Spoko, napiszę. Przede wszystkim smuci fakt że szykowały się dwa święta na trybunach, mecze które pamiętałoby się latami... Może chociaż na 1/16 odwieszą.
binta napisał(a):
Swoją drogą, dziwi mnie to, że nie uczymy się błędach, a cała reszta obecnych nie może w jakimś stopniu ogarnąć tych kilkunastu pajaców (za przeproszeniem).

Z jednej strony tak, te jednostki powinny być od razu przyprowadzone do porządku przez resztę, zważywszy na karę w zawieszeniu to że UEFA jest ewidentnie na nas cięta... Zobaczymy jak cała sprawa się zakończy, ponoć szykują się procesy cywilne i w sumie trudno się Leśnodorskiemu dziwić.
Street napisał(a):
Edit: FC Krasnodar właśnie pokazał swoją klasę przedłużając dzisiaj kontrakt z Arturem Jędrzejczykiem o 3 lata.

Co do Jędzy, to ruscy dobrze wiedzą co jest wart, ale z drugiej strony fajnie że właśnie teraz taki ruch z ich strony.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 grudnia 2014, 12:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Zielu napisał(a):
Przede wszystkim smuci fakt że szykowały się dwa święta na trybunach, mecze które pamiętałoby się latami... Może chociaż na 1/16 odwieszą.

Również na to liczę. Trzeba czekać na odwołanie, i decyzję po nim.

Ps. Z ostatniej chwili. Tomasz Hajto nowym trenerem GKS-u Tychy :)

PostNapisane: 3 grudnia 2014, 20:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
Co do zamknięcia stadionu - zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj decyzja. Ogólnie nie tylko my jesteśmy tutaj winni, ponieważ Lokeren miało nie sprzedawać biletów na nasz sektor, a sprzedawało... Nasi działacze wystąpili z prośbą o udostępnienie nagrań z meczu, bo okrzyki rasistowskie płynęły ponoć z miejsca na które weszły osoby, które kupiły bilety na własną rękę pod stadionem. Z drugiej strony, jeśli to prawda, to będą to kibice Den Haag, a więc naszej zgody.

Kibice Den Haag dostali od nas 150 biletów, a nie kupowali pod stadionem. Oczywiście mogły się zdarzyć takie przypadki, ale generalnie 150 osób z Hagi miało wejście zapewnione. To, z którego miejsca płynęły okrzyki, przypomina mi dyskusję "w 15 sekundzie słychać strzały"! Będąc na meczu naprawdę nie wiem, które miejsce było tym, gdzie weszły osoby kupujące bilet pod stadionem. I co to znaczy kupiły bilet pod stadionem na własną rękę? W kasie dzień przed meczem?

Zielu napisał(a):
Z jednej strony tak, te jednostki powinny być od razu przyprowadzone do porządku przez resztę, zważywszy na karę w zawieszeniu to że UEFA jest ewidentnie na nas cięta... Zobaczymy jak cała sprawa się zakończy, ponoć szykują się procesy cywilne i w sumie trudno się Leśnodorskiemu dziwić.

Według mnie mówienie o procesach cywilnych jest absurdem. Wyjaśnij mi proszę, w jaki sposób klub otrzyma dane osobowe poszczególnych kibiców. Nie wchodziłam na imiennym bilecie, nigdzie nie pokazywałam swojego dokumentu stwierdzającego tożsamość. I weszłam bez problemu w sam środek sektora gości, nie na żaden boczny sektor.

Co do stanu zdrowia pozostałych poszkodowanych w wypadku - chłopaki mieli wyjść na początku tygodnia ze szpitala.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 3 grudnia 2014, 22:01 
Pierwsze kroki

Ania napisał(a):
Według mnie mówienie o procesach cywilnych jest absurdem. Wyjaśnij mi proszę, w jaki sposób klub otrzyma dane osobowe poszczególnych kibiców. Nie wchodziłam na imiennym bilecie, nigdzie nie pokazywałam swojego dokumentu stwierdzającego tożsamość. I weszłam bez problemu w sam środek sektora gości, nie na żaden boczny sektor.

Leśnodorski w takim tonie się wypowiadał jeśli chodzi o procesy, ponoć wystąpili do Lokeren o udostępnienie nagrań z monitoringu, tylko właśnie tak jak piszesz raczej nic im to nie da, nagranie to jedno, a identyfikacja to drugie.

PostNapisane: 4 grudnia 2014, 14:08 
Przyjaciel forum

Ania napisał(a):
binta napisał(a):
Co do zamknięcia stadionu - zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj decyzja. Ogólnie nie tylko my jesteśmy tutaj winni, ponieważ Lokeren miało nie sprzedawać biletów na nasz sektor, a sprzedawało... Nasi działacze wystąpili z prośbą o udostępnienie nagrań z meczu, bo okrzyki rasistowskie płynęły ponoć z miejsca na które weszły osoby, które kupiły bilety na własną rękę pod stadionem. Z drugiej strony, jeśli to prawda, to będą to kibice Den Haag, a więc naszej zgody.

Kibice Den Haag dostali od nas 150 biletów, a nie kupowali pod stadionem. Oczywiście mogły się zdarzyć takie przypadki, ale generalnie 150 osób z Hagi miało wejście zapewnione. To, z którego miejsca płynęły okrzyki, przypomina mi dyskusję "w 15 sekundzie słychać strzały"! Będąc na meczu naprawdę nie wiem, które miejsce było tym, gdzie weszły osoby kupujące bilet pod stadionem. I co to znaczy kupiły bilet pod stadionem na własną rękę? W kasie dzień przed meczem?

To były moje spekulacje. Coś, co przewinęło się gdzieś przez uszy. Żaden pewnik. Ty byłaś pod stadionem, na meczu itd. , więc na pewno wiesz więcej :)

Odnośnie kupowania biletów na własną rękę. Chodziło mi o to, że nie weszli jako zorganizowana grupa, jako Legia. Słychać było o tym, że strona Lokeren sprzedawała dodatkowe bilety na nasz sektor.

Jeśli nasza strona dostanie nagrania z monitoringu, bardzo możliwe, że uda się dotrzeć do tych jednostek, a następnie poddać ich sprawom cywilnym. Uważam, że to może się udać. Nie może być tak, że przez kilku / kilkunastu gamoni cały czas cierpimy. Nastawiałem się na 1/16 LE, a tu ZONK. No chyba, że po odwołaniu skrócą nam kare z 2 meczów na 1...

PostNapisane: 4 grudnia 2014, 17:40 
Pierwsze kroki

Całą sprawę sankcji nałożonych na Legie trafnie skomentował Juras:
http://www.worldofbetsafe.com/pl/juras- ... a-czkawka/
Szczególnie jeśli chodzi o dwie tęczowo-lewackie ,,organizacje'' Nigdy więcej i FARE.

PostNapisane: 4 grudnia 2014, 18:12 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Zielu napisał(a):
Całą sprawę sankcji nałożonych na Legie trafnie skomentował Juras

I wszystko w temacie.

W Kielcach zaczęło się mówić o ściągnięciu z Zawiszy Herolda Goulona. Tarasiewicz wyraził zainteresowanie tym transferem na konferencji przed meczem z Pogonią, ale póki co to tylko spekulacje, żadnych oficjalnych kroków jeszcze nie podjęto.

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 10:27 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
Zielu napisał(a):
Całą sprawę sankcji nałożonych na Legie trafnie skomentował Juras

I wszystko w temacie.

W Kielcach zaczęło się mówić o ściągnięciu z Zawiszy Herolda Goulona. Tarasiewicz wyraził zainteresowanie tym transferem na konferencji przed meczem z Pogonią, ale póki co to tylko spekulacje, żadnych oficjalnych kroków jeszcze nie podjęto.

Goulon - pomimo bardziej atletycznych niż piłkarskich gabarytów, uważam, że jest ciekawym zawodnikiem, który jeśli tylko ominą go poważniejsze kontuzje, będzie w stanie pomóc Koronie w zdobyciu jak najwyższego miejsca :ok:

Wracając do Jurasa - Dobry tekst. Podpisuję się po nim.

Mi również bardzo przypadł do gustu felieton Krzyśka Stanowskiego, a przede wszystkim jego końcowy fragment:

"UEFA poprzez ostre kary motywuje kluby, by edukowały swoich fanów i prowadziły coraz ostrzejszą selekcję w zakresie wpuszczania na stadion. To niby słuszna koncepcja. Słuszna, ale głównie… niesprawiedliwa. Klubowi można zarzucić, że wpuścił na trybunę osobę z niebezpiecznym przedmiotem albo z wulgarnym transparentem, ale jak klub mógłby zapobiec wniesieniu na obiekt… aparatu mowy, z którego kretyn może wydobyć małpie dźwięki, zwłaszcza gdy wcześniej nie dał się poznać z tej strony? W żaden sposób nie da się przed takimi zachowaniami obronić. Można małpoludka ukarać po fakcie, wyrazić ubolewanie, ale obronić przed nim – bez szans. I z tego powodu Legii jako klubu jest mi żal, ponieważ poniosła drastyczną karę za coś, czemu nie była w stanie zapobiec. Uważam, że lepszym rozwiązaniem byłaby kara w zawieszeniu – taka, która zaczynałaby obowiązywać, jeśli klub w ciągu 30 dni nie zidentyfikuje winnych i nie nałoży na nich zakazów stadionowych. A i gdyby część zysków z Ligi Europy miała przeznaczyć na kampanię na rzecz walki z brakiem tolerancji (nie tylko z rasizmem) – przeprowadzoną np. na trybunach podczas każdego meczu w ciągu kolejnych sześciu miesięcy – jeszcze lepiej.

Kluczem są jednak owe zakazy. Nie ma sensu zamykać stadionu z powodu niegodziwego zachowania grupki bałwanów. Ba, to nawet dobrze, gdy taka grupka się ujawnia – można ją wtedy namierzyć i wypchnąć poza nawias piłkarskiej społeczności. To jedyna droga, by z każdym tygodniem trybuny były coraz zdrowsze. I jeśli klub to robi, jeśli zakazy nakłada, powinien być przez UEFA wspierany, a nie gnębiony."

Cały felieton: http://www.weszlo.com/2014/12/02/jak-co ... nowski-90/

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 13:18 
Forumowy terrorysta

Juras napisał, żeby myśleć samodzielnie.

Nie obwiniac UEFA, a siebie/legie. Z kibolami legii porządek musi zrobić legia. Jak to zrobić, przykłady angielskie.

Kropką nad i pokazującą cały kabaret z legią w roli głównej jest sprawa Starucha i Rzeźniczaka. Staruch uderzył Rzeźniczaka, a Rzeźniczak zeznaje, że nie pamieta,że Staruch go uderzył :rotfl: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html .Staruch został skazany http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... zenie.html

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 15:56 

renoraines napisał(a):
a Rzeźniczak zeznaje, że nie pamieta,że Staruch go uderzył

Czy na miejscu Rzeźniczaka zeznał byś, że Staruch Cię uderzył?

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 16:06 
Forumowy terrorysta

Dzisiaj dwa mecze

Zawisza Bydgoszcz – : – Śląsk Wrocław

Górnik Zabrze – : – Legia Warszawa

Street napisał(a):
renoraines napisał(a):
a Rzeźniczak zeznaje, że nie pamieta, że Staruch go uderzył

Czy na miejscu Rzeźniczaka zeznał byś, że Staruch Cię uderzył?

Nie rozumiesz w czym rzecz. Albo go uderzył, albo nie uderzył, a nie tłumaczenia, że nie pamięta czy go uderzył i to w twarz. :rotfl: .

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 16:25 

renoraines napisał(a):
Albo go uderzył, albo nie uderzył, a nie tłumaczenia, że nie pamięta czy go uderzył i to w twarz

Rozumiem doskonale, zeznał byś, że uderzył.

Edit: Nie mógł skłamać wprost i powiedzieć, że nie bo powszechnie było wiadomo co zaszło. A czy pamięta czy nie, to jest nie do udowodnienia. Wiadomo było jak skończy się sprawa i że nie uratuje Starucha od wyroku, ale dzięki swoim zeznaniom mógł mieć czyste sumienie, nie widzę tu nic dziwnego.

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 16:38 
Forumowy terrorysta

Street napisał(a):

Rozumiem doskonale, zeznał byś, że uderzył.

Nie rozumiesz, bo gdy ktoś uderza to mu się oddaje, atak - obrona.

Cała ta gadka nie zakryje tego co pisałem wyżej, zeby myślec samodzielnie.

Nie obwiniac UEFA, a siebie/legie. Z kibolami legii porządek musi zrobić legia.

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 16:47 

renoraines napisał(a):

To raczej jasne i myślę, że idzie im coraz lepiej, ale to nigdy nie będzie ogarnięte w 100% bo zwyczajnie się nie da. Na trybunach jest zbyt duża rotacja ludzi, często bardzo młodych, którzy dopiero nauczą się myśleć w pełni samodzielnie, albo co niektórzy nie nauczą się nigdy. To samo zjawisko ja obserwuję w Kielcach i pewnie Ty również w Poznaniu (jeśli chodzisz na mecze). Po prostu jednych się karze bardziej tak jak Legię, a innych mniej jak np Sevillę za flagi "Witajcie w Katyniu i podobizny Che Guevary na meczu ze Śląskiem.

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 17:20 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
renoraines napisał(a):

To raczej jasne i myślę, że idzie im coraz lepiej, ale to nigdy nie będzie ogarnięte w 100% bo zwyczajnie się nie da. Na trybunach jest zbyt duża rotacja ludzi, często bardzo młodych, którzy dopiero nauczą się myśleć w pełni samodzielnie, albo co niektórzy nie nauczą się nigdy. To samo zjawisko ja obserwuję w Kielcach i pewnie Ty również w Poznaniu (jeśli chodzisz na mecze). Po prostu jednych się karze bardziej tak jak Legię, a innych mniej jak np Sevillę za flagi "Witajcie w Katyniu i podobizny Che Guevary na meczu ze Śląskiem.

Nie chodzi. Dom to jego twierdza, , a "Litewski chamie, kleknij przed POLSKIM panem" to wina Żargilisu.

Zawisza - Śląsk | 2x
Górnik - Legia | 2x

Ps. Fajny artykuł na 2 strony w dzisiejszym "PS" o dietetyce w sporcie. Ponadto aż 4 strony o szlagierze Wisła - Lech. Warto kupić :)

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 17:48 
Forumowy terrorysta

Street napisał(a):
renoraines napisał(a):

Rotacja jest, ale zadymy zwłaszcza na wyjazdach robią ''starzy wyjadacze'', koralik im nic nie zrobi.
Kary tez dostają inne kluby, w tym Lech i Slask http://wpolityce.pl/sport/68570-lech-po ... -za-wlepki

Nie miał pisać a jednak pisze, czyli nadal przeczy sam sobie majac pretensje do innych, a nie do siebie ...

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 17:49 
Pierwsze kroki

renoraines napisał(a):
Z kibolami legii porządek musi zrobić legia.

Z kibolami??? Co za slang... prosto z TVN czy Gazety Wyborczej :rotfl: :rotfl: :rotfl:
renoraines napisał(a):
Staruch uderzył Rzeźniczaka, a Rzeźniczak zeznaje, że nie pamieta,że Staruch go uderzył

Co do Rzeźniczaka i Starucha, zeznał tak bo całą sprawę wyjaśnili między sobą, a że jest Legionistą z krwi i kości nie chciał na niego donosić, proste.
renoraines napisał(a):
Jak to zrobić, przykłady angielskie.
Taaa, na zachodzie to sobie poradzili z jak to mówisz z ,,kibolami'' :rotfl:
https://www.facebook.com/nazachodzie

PS: Ogólnie śmieszy mnie twój kompleks na punkcie Legii, widoczny w co drugim poście.

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 18:09 
Forumowy terrorysta

Zielu mnie smieszy, ze nieudolnie próbujesz pomoc tym, ktorzy sobie sami nie radzą :rotfl: reprezentujac jedyną słuszną opcje i obwiniajac innych w tym Lecha za porażki legii. Poza tym poczytaj sobie jak było kiedyś m.in. na angielskich stadionach , a jak jest teraz, jakie kary wprowadzono w tym finansowe i kto to zrobił. Wrzuciłeś linka i są tam m.in. zdjecia ze swastyką to poszukaj sobie w google kiboli legii z taka sama flagą i tymi pozdrowieniami. Co do reszty wypowiedzi o kibolach http://bmw-sport.pl/search.php

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 19:32 
Pierwsze kroki

renoraines Komu niby próbuje pomóc... Sam jestem kibicem Legii, regularnie jestem na jej meczach, zawsze na Żylecie więc komu niby miałbym pomagać? Póki co nie napisałem pół słowa o Lechu, a tym bardziej o jakimkolwiek obwinianiu za cokolwiek! A jeśli uważasz że polskie stadiony są tak bardzo niebezpieczne a angielskie takie super to fajnie :super: Przytaczając swastykę w kontekście Legii trochę Cię poniosło! Akurat kibice Legii są wielkimi patriotami, robią wiele dobrego zarówno na kresach, dla żyjących tam polaków, jak i w kraju dla żyjących powstańców i ich rodzin, a także kultywują pamięć o nie żyjących już Bohaterach którzy walczyli o Wolną Polskę. Tyle w temacie, więcej nie zamierzam z Tobą polemizować, bo słyszałem że i tak żadne argumenty do ciebie nie docierają.
Przytoczę jeszcze jeden link, ten też z krytykujesz? https://www.facebook.com/LegiaPamietamy?fref=ts

PostNapisane: 5 grudnia 2014, 20:55 
Forumowy terrorysta

Zielu, spedzisz wiecej czasu na forum, sam się domyślisz kogo darze sympatią haha :rotfl: . Napisałem, że masz poczytać w konkretnym celu czyli żebyś poczytał. Wspominałem wyżej o rozwiazaniach angielskich w kontekscie kar finansowych. Do tego dochodzą takze rozwiaznia systemowe, prawne. Kary nakładane bezpośrednio na kiboli, za demolki, bójki, za wtargnięcie na murawe, zakazy stadionowe, również kary bezwzględnego pozbawienia wolności. Także kary dla klubów za to, ze nie zapewnili bezpieczeństwa ( u nas też czasami takie kary są) czy tez pokrycie przez klub kosztów interwencji policji. Presja, nieuchronności kary, zapłacenia, wyegzekwowania, odsiadki odnosi dla wielu skutek. Nie dla wszystkich, ale dla wielu.
W interesie klubu jest walka z kibolami, bo ich wybryki ''biją po kieszeni'' klub.
Być może Rzeźniczak często był policzkowany przez kiboli wiec mógl nie pamietać, ale za to Jodłowiec od razu by oddał.
Zielu taki z ciebie kibic, ze nie wiedziałeś o swastykach. O google tez wspominalem celowo, zebyś sobie wpisał - legia swastyka- i pokażą się zdjęcia kiboli legii w barwach klubu, ze swastykami, pozdrowieniami faszystowskimi.
Bezmyślnosc kiboli ( takze opisana tutaj http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=58607, podam link, bo cieżko ogarnąć wyszukiwarkę ) to jedno, patriotyzm kibiców to drugie.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1