BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 6 grudnia 2014, 09:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
renoraines napisał(a):
Street napisał(a):

Rozumiem doskonale, zeznał byś, że uderzył.

Nie rozumiesz, bo gdy ktoś uderza to mu się oddaje, atak - obrona.

Mi byś nie oddał - NA PEWNO.

Po drugie. Tak zachowują i dogadują się normalni ludzie, a CI.. pipy biegną na Policję... Dalej wiadomo na jakie zdanie jest tu miejsce.

Zawisza - Śląsk 0:1 - Sebek Mila po fajnym podaniu Paixao zdobywa pod koniec meczu bramkę na wagę 3 punktów.

Górnik - Legia 0:4 - DEKLASACJA. Górnik nawet przez chwilę nie zagroził odebraniem jakichkolwiek punktów. Świetna bramka Żyro. Kolejna (już 9) Orlando Sa, który ponownie wchodzi tylko z ławki rezerwowych i trafia do siatki. Cieszy również bramka Miro Radovica i asysta Helio Pinto.

Reasumując, oba typy wchodzą. Na kuponie również. Miałem jeszcze Arminię z 3 ligi niemieckiej - weszła. Niestety nie weszła mi Boavista. Dałem 1x ze Sportingiem. Wychodziła bita dwójka, ale chciałem zaryzykować. Fajny kurs, 3.65 na 1x :) No cóż, walczymy dalej.

Ostatnio edytowano 6 grudnia 2014, 09:40 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 09:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Po południu ciąg dalszy i kolejne mecze. Coś takiego bym dzisiaj widział:

GKS - Górnik Łęczna 1X
Pogoń - Korona X2
Cracovia - Jagiellonia X2

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 09:38 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
binta napisał(a):
Górnik - Legia 0:4 - DEKLASACJA. Górnik nawet przez chwilę nie zagroził odebraniem jakichkolwiek punktów. Świetna bramka Żyro. Kolejna (już 9) Orlando Sa, który ponownie wchodzi tylko z ławki rezerwowych i trafia do siatki. Cieszy również bramka Miro Radovica i asysta Helio Pinto.

aż miło się ogląda tak grającą Legię :super: moim zdaniem jeden z lepszych meczy w tym sezonie, oby równie dobrze zagrali z Trabzonsporem :)

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 10:20 
Przyjaciel forum

feder napisał(a):
binta napisał(a):

aż miło się ogląda tak grającą Legię :super: moim zdaniem jeden z lepszych meczy w tym sezonie, oby równie dobrze zagrali z Trabzonsporem :)

Dokładnie :ok:

Z Trabzonem widoczny może okazać się brak Rzeźniczaka, za którego na środku obrony zagra zapewne Lewczuk. Swoją drogą, jakby tak pomyśleć, nie zagra cała podstawowa linia obrony (Brzyski - Rzeźniczak - Dossa - Bereś). Dobrze, że mamy wartościowych zmienników :ok:

Ps. Street. Kwestia Goulona. Sprawa ponoć praktycznie przesądzona. No chyba, że wypadnie coś niespodziewanego. A słyszałeś coś o ew. odejściu Janoty do Śląska, który mógłby zastąpić Milę, gdyby ten odszedł do Lechii ??

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 11:20 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
renoraines napisał(a):
Street napisał(a):

Rozumiem doskonale, zeznał byś, że uderzył.

Nie rozumiesz, bo gdy ktoś uderza to mu się oddaje, atak - obrona.

Mi byś nie oddał - NA PEWNO.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: napisałem o tym wczoraj po 16, pisał on wczoraj po 17, dziś ponownie nieudolnie, ma długi czas przetwarzania informacji swiadczący o ... :rotfl:

+
renoraines napisał(a):
im bardziej kogoś ignoruje tym on się bardziej irytuje.

+

renoraines napisał(a):
Bawi mnie to, ze on ponownie szuka zaczepki, mimo tego, ze to on napisał wcześniej, że nie będzie ze mna dyskutował, nie będzie pisał

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 11:28 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
A słyszałeś coś o ew. odejściu Janoty do Śląska, który mógłby zastąpić Milę, gdyby ten odszedł do Lechii ??

Coś tam słyszałem, ale nie wiem czy to nie medialny szum mający wywrzeć lekki nacisk na zarząd Korony w sprawie nowego kontraktu. Z jednej strony chciał bym, żeby chłopak poszedł do lepszego klubu i wreszcie odpalił, a z drugiej (mimo tego, że w Kielcach rzadko pokazuje swój potencjał) bardzo by mi go brakowało w składzie, zwłaszcza, że nie ma w Koronie innego typowo ofensywnego pomocnika. Jest tylko młody Cebula, ew. Kapo, który jednak bardziej sprawdza się za napastnikiem. Sam zawodnik nie ukrywa, że pograł by w lepszym klubie, ale z drugiej strony wie, że przy Tarasiewiczu prędzej czy później odpali na dobre. Generalnie konkretów brak...

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 11:53 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
binta napisał(a):
A słyszałeś coś o ew. odejściu Janoty do Śląska, który mógłby zastąpić Milę, gdyby ten odszedł do Lechii ??

Coś tam słyszałem, ale nie wiem czy to nie medialny szum mający wywrzeć lekki nacisk na zarząd Korony w sprawie nowego kontraktu. Z jednej strony chciał bym, żeby chłopak poszedł do lepszego klubu i wreszcie odpalił, a z drugiej (mimo tego, że w Kielcach rzadko pokazuje swój potencjał) bardzo by mi go brakowało w składzie, zwłaszcza, że nie ma w Koronie innego typowo ofensywnego pomocnika. Jest tylko młody Cebula, ew. Kapo, który jednak bardziej sprawdza się za napastnikiem. Sam zawodnik nie ukrywa, że pograł by w lepszym klubie, ale z drugiej strony wie, że przy Tarasiewiczu prędzej czy później odpali na dobre. Generalnie konkretów brak...

Janota w Kielcach nie ma łatwo. Wiadomo, że Korona to raczej siłowa, a nie techniczna piłka, a Michał jest bardziej zawodnikiem technicznym. Myślę, że dużo łatwiej pełnię swoich możliwości mógłby pokazać chociażby w Lechii czy Wiśle. Będąc kibicem Korony, nie chciałbym jednak, aby taki piłkarz opuszczał klub. Więc tutaj Cię najnormalniej w świecie rozumiem ;)

Wracając do dzisiejszych meczów. Szczerze powiedziawszy, ciężko coś wytypować, ale widziałbym to mniej więcej tak:

GKS - Górnik Łęczna | 1x
Pogoń - Korona | X1
Cracovia - Jagiellonia | X

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 13:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
binta napisał(a):
Z Trabzonem widoczny może okazać się brak Rzeźniczaka, za którego na środku obrony zagra zapewne Lewczuk

Wg. mnie Lewczuk jest jednym z trzech piłkarzy, oprócz Pinto i Gulierme którzy niestety wg. mnie nie mają papierów na grę w tej Legii która ma ambicje nie tylko grać w Europejskich Pucharach, ale także wygrywać. Są to solidni piłkarze, ale nie na miarę Legii.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 14:14 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
binta napisał(a):
Z Trabzonem widoczny może okazać się brak Rzeźniczaka, za którego na środku obrony zagra zapewne Lewczuk

Wg. mnie Lewczuk jest jednym z trzech piłkarzy, oprócz Pinto i Gulierme którzy niestety wg. mnie nie mają papierów na grę w tej Legii która ma ambicje nie tylko grać w Europejskich Pucharach, ale także wygrywać. Są to solidni piłkarze, ale nie na miarę Legii.

Zgodzę się. Guilherme dodatkowo traci grając na lewej obronie. Pamiętam jego początki i 2 mecze przed kontuzją. Bardzo fajnie prezentował się jako pomocnik. Lewczuk nawet na ligę jest średni, a Pinto w lidze jako zmiennik może grać. Na pewno w zimę przyjdzie 2-3 piłkarzy. Odejdzie Piech, może Lewczuk. Z Pinto raczej nie zostanie przedłużony kontrakt. Chociaż ostatnio gra coraz lepiej. Standard... kończy się umowa :P Do tego dojdą pewnie młodzi, którzy za wiele nie grają. Pójdą na wypożyczenia.

Najważniejsze żeby utrzymać skład, i nie sprzedawać nikogo za byle jaką kwotę, do byle jakiego klubu.

PostNapisane: 6 grudnia 2014, 17:25 

Pogoń Szczecin 2:0 Korona Kielce

Słaby mecz zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Pogoń była skuteczniejsza i 3 punkty zostają w Szczecinie.

PostNapisane: 7 grudnia 2014, 10:23 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):

GKS - Górnik Łęczna | 1x
Pogoń - Korona | X1
Cracovia - Jagiellonia | X

;)

Ale ponoć ten remis Craxy nie będzie uznany, bo sędzia nie widział 4 spalonych, i Dawid Nowak na trybunach... jadł popcorn !!

Lechia - Piast | 1
Wisła -Lech | X

PostNapisane: 11 grudnia 2014, 13:26 
Przyjaciel forum

Przede wszystkim gratulacje dla Lecha za zwycięstwo nad Wisłą. W drugim meczu Lechia pokonuje Piasta 3:1. W weekend czeka nas ostatnia kolejka w tym roku.

Z ciekawostek. Ponoć jest coś na rzeczy w kwestii powrotu do Lecha Wojtkowiaka z TSV 1860. Coraz goręcej wygląda natomiast sprawa odejścia Ondreja Dudy z Legii. Przy jego nazwisku pojawiają się coraz konkretniejsze kluby, ligi i... kwoty - naprawdę duże. W przypadku jego odejścia (choć istnieje też opcja, że po podpisaniu kontraktu z innym klubem, na rok zostałby jeszcze w Legii - super sprawa), nasi będą się starali wypożyczyć z Fiorentiny Wolskiego.

Fajną sprawą jest też zaproponowanie pracy w roli skauta na rynku francuskim Ljuboi.

Ps. A co słychać w innych klubach ?? :)

PostNapisane: 11 grudnia 2014, 14:09 

Oliver Kapo nie dokończył ostatniego treningu i praktycznie przesądzone jest, że z Cracovią nie zagra. Generalnie jeśli miał by być w takiej formie jak w ostatnich dwóch meczach, to może i lepiej, że go nie będzie. Co do urazu póki co nic nie wiadomo.

Pojawiają się wieści jakoby Tomasz Lisowski, który de facto przebywa na testach w Gdańsku był już "po słowie" z Tarasiewiczem i jest blisko powrotu do Kielc. Osobiście cieszył bym się jeśli "Lisu" wrócił by do Kielc i odzyskał szczyt formy.
W tej sytuacji chyba pożegnalibyśmy Leandro, który prezentuje się całkiem nieźle, ale niedługo wchodzi przepis ograniczający ilość graczy spoza UE więc chyba o to chodzi.

PostNapisane: 11 grudnia 2014, 15:41 

Wszystko wskazuje na to, że z końcem grudnia, z Lechem pożegna się Hubert Wołąkiewicz. Piłkarz, mimo zaproponowanej przez klub nowej umowy, nie zdecydował się przedłużyć dalszego kontraktu i prawdopodobnie od stycznia zostanie wolnym zawodnikiem.

PostNapisane: 11 grudnia 2014, 16:43 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
Oliver Kapo nie dokończył ostatniego treningu i praktycznie przesądzone jest, że z Cracovią nie zagra. Generalnie jeśli miał by być w takiej formie jak w ostatnich dwóch meczach, to może i lepiej, że go nie będzie. Co do urazu póki co nic nie wiadomo.

Pojawiają się wieści jakoby Tomasz Lisowski, który de facto przebywa na testach w Gdańsku był już "po słowie" z Tarasiewiczem i jest blisko powrotu do Kielc. Osobiście cieszył bym się jeśli "Lisu" wrócił by do Kielc i odzyskał szczyt formy.
W tej sytuacji chyba pożegnalibyśmy Leandro, który prezentuje się całkiem nieźle, ale niedługo wchodzi przepis ograniczający ilość graczy spoza UE więc chyba o to chodzi.

Czyli forma Kapo nie jest równa, z tego co piszesz. Odnośnie Lisowskiego, coś mi się obiło o uszy :)

.Jacek napisał(a):
Wszystko wskazuje na to, że z końcem grudnia, z Lechem pożegna się Hubert Wołąkiewicz. Piłkarz, mimo zaproponowanej przez klub nowej umowy, nie zdecydował się przedłużyć dalszego kontraktu i prawdopodobnie od stycznia zostanie wolnym zawodnikiem.

Bez urazy, ale dla mnie Wołąkiewicz to nie jest zawodnik na miarę Lecha (o czym niejednokrotnie już wspominałem). Orientujesz się na jakich warunkach grał, jaką dostał propozycję teraz, a jaką przedstawił swoją ??

Na tą chwilę chyba najbliżej mu do Lechii. Zainteresowany jest nim również Zawisza, ale dla samego zawodnika to pewnie w jakimś sensie ostateczny kierunek. Tym bardziej, że jest też jakieś zagraniczne zainteresowanie.

PostNapisane: 11 grudnia 2014, 17:17 

binta napisał(a):
.Jacek napisał(a):

Bez urazy, ale dla mnie Wołąkiewicz to nie jest zawodnik na miarę Lecha (o czym niejednokrotnie już wspominałem). Orientujesz się na jakich warunkach grał, jaką dostał propozycję teraz, a jaką przedstawił swoją ??

Na tą chwilę chyba najbliżej mu do Lechii. Zainteresowany jest nim również Zawisza, ale dla samego zawodnika to pewnie w jakimś sensie ostateczny kierunek. Tym bardziej, że jest też jakieś zagraniczne zainteresowanie.

Brał na prawdę duże pieniądze, mówiło się, że kwota oscyluje w granicach 70tys.zł miesięcznie. Jednak teraz przy okazji kończącej się umowy zażądał podwyżki (nie podaje się dokładnych kwot), na co klub już sobie pozwolić nie mógł.

PostNapisane: 12 grudnia 2014, 09:55 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
.Jacek napisał(a):

Brał na prawdę duże pieniądze, mówiło się, że kwota oscyluje w granicach 70tys.zł miesięcznie. Jednak teraz przy okazji kończącej się umowy zażądał podwyżki (nie podaje się dokładnych kwot), na co klub już sobie pozwolić nie mógł.

To bardzo duże pieniądze jak na takiego zawodnika. Pewnie niejeden lepszy piłkarz Lecha ma dużo mniejszą pensję. Ciekawe tylko czy oferowali mu mniej, czy tyle samo, a zawodnik żądał więcej. W tym przypadku, prawdopodobny może okazać się powrót z Niemiec Wojtkowiaka, o czym pisałem wcześniej.

Natomiast sytuacja transferu Dudy wchodzi na naprawdę poważne tory. Mocno zainteresowane jest Napoli (ew. następca Hamsika, który po raz kolejny jest łączony z Manchesterem United, i innymi klubami angielskimi), Wolfsburg, Everton i jeszcze jakiś klub z ligi, która co sezon staje się mocniejsza (może Salzburg ??). Kwota odstępnego może sięgnąć nawet 8 mln. Euro :niepewny: Praktycznie przesądzony jest również wyjazd Bielika do Arsenalu. Krystian ma w Londynie przebywać najprawdopodobniej tydzień, a później (w Styczniu) okaże się co dalej. Z niektórych źródeł wiem, że Legię satysfakcjonowałaby kwota 2 mln. Euro, Arsenal na razie proponuje trochę mniej, ale jest zdeterminowany, by pozyskać go już teraz.

PostNapisane: 12 grudnia 2014, 13:47 
Forumowy terrorysta

Kibice GKS odwiedzili przedszkolaków w katowickim przedszkolu i rozdawali m.in. takie naklejki.

Obrazek

PostNapisane: 12 grudnia 2014, 14:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
http://www.legia.sport.pl/legia/1,13932 ... oxSportTxt

Lechowi należy pogratulować zmysłu do biznesu. :oczami:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 12 grudnia 2014, 14:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Ciekawe ilu takich rok rocznie trafia do Arsenalu :P

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1