BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 2 stycznia 2015, 10:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Street napisał(a):
marojbl napisał(a):
ciekawi mnie jak to się ukończy

Na razie nie ma co pisać, każdy scenariusz jest możliwy. Jak będą jakiekolwiek konkrety, to na pewno wrzucę info.

Moim zdaniem dojdzie do porozumienia, i wszystko pójdzie w miarę dobrą stronę. Korona jest wizytówką Kielc, nie sądzę, by miasto nie poprawiło stanowiska wobec niej.

Ps. Kibice Lecha się nie popisali...

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spolecze ... ery-video#

Poza tym, ruszamy pomału z okienkiem transferowym. Głośno przede wszystkim w Legii, Lechu i Lechii. W Legii raczej przewijają się te same tematy, o których każdy wie. Jeśli chodzi o Lecha, Salzburg ponoć zgłosił się po Kownackiego, a Tottenham jest mocno zainteresowany Linettym. Coraz bliżej powrotu do Poznania jest natomiast Wojtkowiak, o czym pisałem już kiedyś, że jest taka opcja. Do Lechii praktycznie przesądzone jest już przyjście Sebka Mili. Została tylko do dogadania kwestia kwoty transferowej. Ponoć jest też temat Wawrzyniaka.

Ps. Co słychać w "Waszych" klubach ?? :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 12:11 
Forumowy terrorysta

O ludobójstwie ukraińskich nacjonalistów trzeba pamietać, a nie klaskać swołoczy zza Buga i także oferowac im kase z naszych podatków. Nie angażować się w nie nasze sprawy, tym bardziej, że i tak Polska jest odsunięta ''na boczny tor'', bo negocjują Rosja, Ukraina, Niemcy i Francja.

Tak samo jak trzeba pamiętać o Powstaniach Śląskich, Powstaniu Wielkopolskim, Powstaniu Warszawskim, Żołnierzach Wyklętych.

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 14:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):

Tu akurat nie mogę się zgodzić. UPA i Bandera, to chyba większy syf niż Hitler ze Stalinem, takie rzeczy trzeba piętnować. Fakt, że powinno to robić państwo, ale na nie nie ma co liczyć.

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 15:16 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
binta napisał(a):

Tu akurat nie mogę się zgodzić. UPA i Bandera, to chyba większy syf niż Hitler ze Stalinem, takie rzeczy trzeba piętnować. Fakt, że powinno to robić państwo, ale na nie nie ma co liczyć.

Kwestia stylu wypowiedzi i tego kto to robi. Tak jak piszesz, kibice tym nie powinni się zajmować, i nie chodzi mi już tutaj o Lecha, ale o wszystkie nasze drużyny.

Nie mniej jednak, zeszliśmy z tematu, więc chyba nie ma sensu go ciągnąć.

Wracając do piłki. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Marcin Sasal trenerem Dolcana Ząbki.

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 15:48 

binta napisał(a):
Marcin Sasal trenerem Dolcana Ząbki.

Dariusz Dźwigała, pomyliło Ci się, Sasal właśnie odszedł z Dolcanu.

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 15:54 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
binta napisał(a):
Marcin Sasal trenerem Dolcana Ząbki.

Jej, zakręciłem się ;) Zgadza się, Dźwigała, który ostatnio pracował w Polonii W-a i Arce Gdynia.

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 11:42 
Przyjaciel forum

Coraz ciekawej w kwestii "Giełdy transferowej" w naszej Ekstraklasie. Na uwagę zasługuje na pewno Lechia, która wydaje mi się, że się poszła po rozum do głowy i postawi wreszcie na jakość, a nie ilość. Z drużyny odeszło / odejdzie przynajmniej kilku zawodników, którzy nic nie wnieśli do zespołu. Zakontraktowani zostali już przede wszystkim Wawrzyniak i Wojtkowiak, a więc boki obrony zabezpieczone.

Z Zawiszą kontrakt podpisał Świerczok. Ciekaw jestem tego czy chłopak wróci do swojej poprzedniej dyspozycji. Występy w IV lidze niemieckiej to mimo wszystko nie to samo.

Wzmacnia się również Lech. Ciekawie jest też w Śląsku.

Martwi sytuacja w Koronie i jej rozbiór (bo już chyba można tak to nazwać). Janota już odszedł do Pogoni. Małkowski i bodajże Sobolewski zostali przesunięci do rezerw. Tutaj zapewne Street coś więcej będzie mógł napisać.

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 11:52 

binta napisał(a):
Martwi sytuacja w Koronie i jej rozbiór (bo już chyba można tak to nazwać). Janota już odszedł do Pogoni.

Tak, Janota odszedł do Pogoni za porozumieniem stron. Dostał wolną rękę w zamian za darowanie klubowi zaległości finansowych wobec niego. Generalnie w Kielcach nikt szczególnie nie płacze. W tym sezonie 17 meczów, 0 asyst, 0 bramek. Mam nadzieję, że w Pogoni gra mu podejdzie i wreszcie pokaże na co go stać, a wiem, że stać go na prawdę na bardzo dużo.

Z Sobolewskim i Małkowskim sytuacja jest nieco inna. Poprzedni prezes podpisał z nimi kontrakty, których prawidłowość prawna budzi wielkie wątpliwości. Chłopaki nie tyle zostali przesunięci do rezerw. Klub na dzień dzisiejszy uważa ich za wolnych zawodników, ale pozwolił im trenować z II drużyną. Sprawa trafiła do PZPN.
Małkowski chciał renegocjować ten kontrakt, stary unieważnić i podpisać nowy, ale podobno klub zaproponował mu śmieszne pieniądze.

W Poniedziałek o 14ej w Kielcach odbędzie się nadzwyczajna sesja rady miasta dotycząca dotacji od miasta dla klubu Korona Kielce. Jestem dobrej myśli.

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 13:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Street napisał(a):

To w Ząbkach trochę piwek będzie wypite ;)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 13:45 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
Street napisał(a):

To w Ząbkach trochę piwek będzie wypite ;)

Hehe, potwierdzam :P Grałem kiedyś z Dźwigałą na hali w Przysusze, przy okazji memoriału Kazimierza Górskiego. Turniej był dwudniowy, i w pierwszy dzień nie przyjechali wszyscy z ich drużyny (okręg mazowiecki). Dobrali od nas z klubu 2 osoby. Udało mi się być jednym ze szczęśliwców ;) Oprócz niego był jeszcze m. in. Gołaszewski, Podbrożny. Przed meczem w szatni chłopaki łapali po łyku gorzałki i na boisko. Po meczu tak samo :)

Street - zdaj relację z tego co się dowiesz. Pozdr. :)

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 17:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
binta, Dźwigała był trenerem (szło mu całkiem nieźle) OKSu Start OTWOCK, także co nieco wiem o zwyczajach :hyhy:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 17:44 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
binta, Dźwigała był trenerem (szło mu całkiem nieźle) OKSu Start OTWOCK, także co nieco wiem o zwyczajach :hyhy:

Wiem, wiem. To pokolenie raczej za kołnierz nie wylewało i nie wylewa ;) Mój kolega grał bodajże 2 lata temu na turnieju oldbojów w Dębicy, który organizował Leszek Pisz. Ojej, co tam się działo. Kiedyś siedzieliśmy przy piwku i opowiadał. Krótko pisząc, Leszek wiódł prym ;)

Ps. No to Dźwigała będzie miał okazję spotkać się w lidze z Tomkiem Hajto (u którego był asystentem w Jagiellonii), bo ten jak wiemy przejął GKS Tychy :)

PostNapisane: 10 stycznia 2015, 18:02 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
to zobaczymy co Dolcan pokaże :) jakoś nie mogę nigdy wybrać się na ich mecz, choć z pracy na ich stadion mam ze 100 metrów ;) a co tamtego pokolenia to faktycznie za kołnierz nie wylewali, pamiętam jak trenerem Znicza był Piotr Świerczewski i na jednym z meczy byli jego koledzy. Siedziałem obok nich więc dobrze słyszałem rozmowę jak rozmawiali o imprezce z nocy przed meczem i cieszyli się na opijanie meczu... kacem waliło od nich na kilometr :P Wśród kolegów byli Piotr Reiss, Tomasz Iwan i jakiś typ którego nie znalem..

PostNapisane: 11 stycznia 2015, 09:11 
Przyjaciel forum

feder napisał(a):
to zobaczymy co Dolcan pokaże :) jakoś nie mogę nigdy wybrać się na ich mecz, choć z pracy na ich stadion mam ze 100 metrów ;) a co tamtego pokolenia to faktycznie za kołnierz nie wylewali, pamiętam jak trenerem Znicza był Piotr Świerczewski i na jednym z meczy byli jego koledzy. Siedziałem obok nich więc dobrze słyszałem rozmowę jak rozmawiali o imprezce z nocy przed meczem i cieszyli się na opijanie meczu... kacem waliło od nich na kilometr :P Wśród kolegów byli Piotr Reiss, Tomasz Iwan i jakiś typ którego nie znalem..

No widzisz ;)

Na Twoim miejscu podejrzewam, że byłbym praktycznie na każdym meczu Dolcanu. Ale pewnie czas za bardzo nie pozwala. Dlatego masz usprawiedliwienie ;)

PostNapisane: 12 stycznia 2015, 18:04 

Przed dosłownie kilkoma sekundami zakończyła się nadzwyczajna sesja Rady Miasta Kielce dotycząca autopoprawki do budżetu miasta dotyczącej finansowania klubu Korona Kielce. Głosem 19 na 25 radnych zdecydowano, że Korona Kielce otrzyma od miasta 7,8 mln zł. dofinansowania. Prezydent miasta Wojciech Lubawski zgodził się na postulaty radnych, które zawierały m.in. zgodę na komisję rewizyjną w klubie, zmianę rady nadzorczej klubu. Do końca Stycznia poznamy plan naprawczy dla Korony Kielce.

Cisnę po karnet ;)

PostNapisane: 13 stycznia 2015, 09:07 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
Przed dosłownie kilkoma sekundami zakończyła się nadzwyczajna sesja Rady Miasta Kielce dotycząca autopoprawki do budżetu miasta dotyczącej finansowania klubu Korona Kielce. Głosem 19 na 25 radnych zdecydowano, że Korona Kielce otrzyma od miasta 7,8 mln zł. dofinansowania. Prezydent miasta Wojciech Lubawski zgodził się na postulaty radnych, które zawierały m.in. zgodę na komisję rewizyjną w klubie, zmianę rady nadzorczej klubu. Do końca Stycznia poznamy plan naprawczy dla Korony Kielce.

Cisnę po karnet ;)

A nie mówiłem !! :ok:

Teraz tylko kwestia kadrowa. Czy Korona będzie bardziej starała się "dograć" ten sezon, czy przyjdą jakieś ciekawe twarze. Z tego co na razie widziałem, testowani są / mają być zawodnicy z niższych (przede wszystkim z okolicy) lig. Słyszałem też, że na treningach ma się pojawić zawodnik z mojego regionu. Matulka z Pilicy Białobrzegi.

Dzisiaj być może wyjaśni się kwestia transferu Bielika. Na Łazienkowskiej mają pojawić się przedstawiciele Arsenalu. Tymczasem Legia zrobiła mały myk (moim zdaniem), i przyjęła zaproszenie dla Krystiana do Hamburga. W mediach szum, że piłkarz jest blisko HSV, co sprawi, że Arsenal dzisiaj dołoży te kilkaset tyś. funtów i przybije transfer :)

PostNapisane: 14 stycznia 2015, 09:54 
Przyjaciel forum

Zgodnie z tym co wcześniej pisałem (zainteresowanie Legii Malarzem), Arek powinien dziś podpisać kontrakt. Na wypożyczenie do Bełchatowa może pójść Jałocha, ale to jeszcze nie jest przesądzone. Trzyletni kontrakt podpisze Guilherme.

Duda natomiast odrzuca zainteresowanie... Interu, i trzyma się tego, że do końca sezonu nie odejdzie z Legii. No chyba, że oferta zarówno dla klubu, jak i dla zawodnika będzie naprawdę kosmiczna. Bardzo duże zainteresowanie sprawia również Orlando Sa, którym interesują się kluby włoskie (Sampdoria, Palermo, Cesena), a także AEK i Lille. Ponadto Legia jest wstępnie zainteresowana 26-letnim brazylijskim obrońcą z Fortuny Dusseldorf.

Ciekawie jest też w Podbeskidziu, gdzie Ojrzyński chce chyba zrobić drugą Koroną. Po wcześniej zatrudnionych zawodnikach i członkach sztabu, teraz wykazuje zainteresowanie Golańskim i Malarczykiem.

Obiecującego bramkarza za Słowacji sprowadza Piast. W takim układzie do odstawki pójdzie pewnie Szumski.

Ps. Macie jakieś ciekawostki ?? :)

PostNapisane: 14 stycznia 2015, 17:58 

binta napisał(a):
Ciekawie jest też w Podbeskidziu, gdzie Ojrzyński chce chyba zrobić drugą Koroną. Po wcześniej zatrudnionych zawodnikach i członkach sztabu, teraz wykazuje zainteresowanie Golańskim i Malarczykiem.

Golański ma kontrakt do czerwca i powiedział, że na pewno wypełni go do końca. Potem nikt nie wie co będzie, zobaczymy jaka będzie pozycja w tabeli i jak będzie się rozwijała sytuacja finansowa w klubie. Paweł twierdzi, że chętnie zostanie, ale wiadomo, hajs się musi zgadzać.

Malarczyk czeka na wycofanie przez prezesa wniosku o upadłość z sądu. Zajmie to jeszcze kilka dni, ponoć trwają jakieś negocjacje z wierzycielami itd. Po tym fakcie zawodnik ma podpisać 3,5 letni kontrakt z Koroną.

PostNapisane: 15 stycznia 2015, 09:12 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):
binta napisał(a):

Golański ma kontrakt do czerwca i powiedział, że na pewno wypełni go do końca. Potem nikt nie wie co będzie, zobaczymy jaka będzie pozycja w tabeli i jak będzie się rozwijała sytuacja finansowa w klubie. Paweł twierdzi, że chętnie zostanie, ale wiadomo, hajs się musi zgadzać.

Malarczyk czeka na wycofanie przez prezesa wniosku o upadłość z sądu. Zajmie to jeszcze kilka dni, ponoć trwają jakieś negocjacje z wierzycielami itd. Po tym fakcie zawodnik ma podpisać 3,5 letni kontrakt z Koroną.

No to bardzo dobra informacja !! :ok:

Bardzo prawdopodobne, że dzisiaj zostanie "przybity" transfer Bielika. Krystian nadal waha się pomiędzy Arsenalem i HSV, ale wydaje mi się, że wybór jest oczywiście. Tym bardziej, że oba kluby we wtorek dogadały się co do kwestii odstępnego (3 mln. Euro).

Poza tym przedłużony zostaje kontrakt z Bergiem (do czerwca 2018 roku)

Ps. Ciekawy transfer przeprowadziła Cracovia. Napastnik z fajną przeszłością (sporo strzelonych bramek przede wszystkim w Kaiserslautern i na Słowacji), i nie w wieku emerytalnym ;)

Erik Jendrisek - http://www.transfermarkt.co.uk/erik-jen ... eler/41369

PostNapisane: 15 stycznia 2015, 12:24 

Dzisiaj Korona Kielce rozwiązała kontrakt z Danielem Gołębiewskim wypożyczanym ostatnio do Bytovii. Na dniach prawdopodobnie z Kielcami rozstanie się Kyryło Petrov nad czym osobiście ubolewam, ale rzekomo jest to wybór samego piłkarza, który woli grać w Kazachstanie.

BTW:
Ostatnio zrobiłem małe zakupy
Obrazek

"Zasypanego" już przeczytałem, polecam każdemu, nie tylko kibicom.
Za książkę Sir Alexa dopiero się zabieram.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1