Witam wszyskich tu zgromadzonych.
Forum przeglądam już od jakiegoś czasu jako gość, kilka dni temu założyłem konto i aby nie zostać anonimowym postanowiłem się przywitać.
Na imię mi Łukasz i jestem z Dąbrowy Górniczej chociaż ostatnio już częściej z Sosnowca. Pasja to oczywiście motoryzacja oraz rowery (ostatnio mało czasu na to drugie).
Co mnie sprowadza na forum... a no to, że po raz kolejny przymierzam sie do zakupu BMW (poprzednie pomysły nie wypaliły), celuję w model E46 po liftingu, najlpiej w Coupe (ale nie Compact), ewentualnie sedan ze wskazaniem na motor benzynowy bez żadnych wynalazków w postaci podtlenków LPG, w ostateczności diesel. Także mam nadzieję, że dzięki temu forum postaram się zgłębić co i jak... w sumie to już co nieco sie dowiedziałem, ale szukam i czytam dalej.
Dlaczego BMW... głównie przez napęd na własciwą oś

oraz świetne wnętrze, które od zawsze mi się podoba jak i zewnętrzny charakter niby limuzyna ale o takim sportowym charakterze.
Oglądałem już kilka E46 z okolicy ale niestety większość to takie sobie egzemplarze więc odpuszczałem. Na razie wpadła mi jedna 318Ci po lifcie warta uwagi, tyle że jak ją oglądałem nie było jak potestować bo warunki pogodowe na to nie pozwalały... może w tym tygodniu się jeszcze tam wybiorę.
Samochód ma mi służyć do codziennego uzytku, czyli ma byc dobrze utrzymany zarówno mechanicznie jak i wizualnie, ale to że fura ma być do użytku nie oznacza że bedzie zaniedbywana bo o każdy mój samochód staram się dbać jak tylko mogę najbardziej. Czasami na samo niedzielne mycie wozu może mi zejśc cały dzień

Z mechanicznej strony tez jestem w stanie sobie co nieco ogarnąć, także nowa fura nie powinna mieć się źle u mnie. Silnik natomiast to drugorzędna sprawa, oczywiście wskazana "szóstka" ale jak się trafi ładna "czwórka" to nie pogardzę. Te 140HP w 318Ci powinno mi wystarczyć by się swobodnie poruszać w ruchu miejskim i na trasie. Do zabawy, żeby się wyszaleć to mam coś innego z wystarczającą ilością HP i Nm;)
Witam i pozdrawiam.