BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 25 sierpnia 2012, 23:30 
Zacna persona forum

jonas napisał(a):
Konkurencja miała to wcześniej.
I konkurencja (Samsung) placi miliardowe odszkodowanie dla Apple za kopiowanie ich produktow :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 07:16 
Uzależniony od forum :)

Jak można wrzucić tomtom-a to duży plus bo nie ma obecnie najnowszej wersji ani na windows ani na symbian ani na android z tego co wiem. I komp widzi normalnie iphonea jak dysk zewnętrzny po podpięciu usb?

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 09:29 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Skoro głupiej mp3 nie można tak prosto ustawić jako dzwonka, nie umiem sobie wyobrazić egzorcyzmów związanych z dodawaniem nawigacji TomToma.

W Nokii N8 na przestarzałym i nierozwojowym Symbianie jest darmowa nawigacja całej Europy, która działa przyzwoicie (nieraz wytyczy debilną trasę, ale z tym spotkałem się na wszystkich nawigacjach), wystarczy pyrgnąć mapy żądanego kraju, telefon przez WiFi (najszybciej tak jest) ściągnie i zainstaluje co trzeba. Aktualizacje również darmowe, to Apple przyzwyczaja swoich klientów do bulenia za absolutnie wszystko.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 10:29 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Klopotliwe ustawianie mp3 jako dzwonkow to i tak nic w porownaniu z Androidem na ktorym nie dziala nawet podstawowa funkcja telefonu - rozmowy glosowe :rotfl:

Instalacja TomToma, podobnie jak kazdego innego oprogramowania, to jedno klikniecie.

Aktualizacje softu Apple sa zazwyczaj darmowe (pomijajac wieksze aplikacje i nowe wersje MacOS X).

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 11:11 

A od kiedy na androidzie nie działa funkcja telefonu :zdziwko: ?

Widzę jak w każdym temacie jak brakuje argumentów zaczynają się herezje.

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 11:32 

KotSylwester napisał(a):
A od kiedy na androidzie nie działa funkcja telefonu :zdziwko: ?

Widzę jak w każdym temacie jak brakuje argumentów zaczynają się herezje.

3 lata temu nie dzialala, skoro mowisz ze teraz jest inaczej to ciesze sie ze juz to opanowali :ok:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 11:33 

Kod silnika: BCY+
Nakładka ICS to niebo, a ziemia w porównaniu do 2,3,6 która i tak było juz spoko.

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 13:45 

To masz wiedze o telefonii komorkowej, przecież od dawna są telefony na androidzie... :zdziwko:

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 13:59 

KotSylwester napisał(a):
To masz wiedze o telefonii komorkowej, przecież od dawna są telefony na androidzie... :zdziwko:

iOS to tez nie jest nowosc a pelno tu na jego temat wyssanych z palca herezji...

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 18:25 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: m42b18
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132866
Ja powiem tak, iPhone mam jedynie 3gs, jednak w porównaniu do niektórych androidowych i symbianowych telefonów to jest urządzenie o klasę wyższe. Mimo, że od jego premiery minęły już 3 lata to telefon nadal ma pełne wsparcie, nowy iOs 6 również na niego będzie, jakość wykonania jest b. dobra, aparat mimo swojego "wieku" i nie dużej ilości mpx robi b. zadowalające zdjęcia, każda aplikacja działa bez najmniejszego problemu, telefon ani razu mi się nie zawiesił, bateria trzyma od 8h(ciągłe używanie 3G/wi-fi/GPS) do 6dni(kilka rozmów, kilka wiadomości, bez internetu).
Wykonanie 4 i 4S wg. mnie rozkłada konkurencje na kolana. Wszystko jest idealnie spasowane, ekran powala rozdzielczością, aparat ma świetną optykę i filmy w 4S to jest prawdziwa rewelacja. Optymalizacja iOs na iPhone'ach to wzór do naśladowania. Nie ma mowy o problemach znanych chociażby z androida, gdzie aplikacja nie działa na danym urządzeniu, ze względu na zbyt niskie parametry.
Jednym słowem: POLECAM! :)

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 18:58 
Mentos, mialem iPhone 3G 8gb, pozniej 3G 16gb, obydwie nówki z ówczesnej sieci Era, a później przesiadłem się na Xperie X10 i musze powiedziec, ze Xperia jest wg mnie lepszym telefonem pod kazdym wzgledem. Mialem sie tez okazje pobawic troche Xperia Arc S i rowniez wrazenia jak najbardziej pozytywne.

Zbliza mi sie wymiana telefonu i zastanawiam sie miedzy Sony Xperia S a iPhone'em 4S. Co byscie polecili :P

PS Samsung Galaxy S III odpada :P

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 19:03 
Forumowy terrorysta

styks napisał(a):
jonas napisał(a):
I konkurencja (Samsung) placi miliardowe odszkodowanie dla Apple za kopiowanie ich produktow :rotfl:

Wyrok nie jest prawomocny, bo zapadl pare dni temu, a Samsung zapowiada odwołanie .Amerykanski sad przyznal racje amerykanskiej firmie Apple co mnie nie dziwi, skoro Samsung jest koreanski. Doszlo do absurdu co pokazuje durnote hamerykanow m.in. chodzi o wyglad telefonu czuli prostokąt z zaokrąglonymi rogami, a takiego kształtu jest wiekszosc telefonow :D.

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 19:04 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: m42b18
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132866
BondE87, Ja miałem wcześniej NOKIE e52, NOKIE c7, HTC Desire Z- także porównanie mam...w każdym mnie coś denerwowało. Teraz wiem, że iPhony to dla mnie złoty środek :hyhy:

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 19:12 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
renoraines napisał(a):
styks napisał(a):
jonas napisał(a):

Wyrok nie jest prawomocny, bo zapadl pare dni temu, a Samsung zapowiada odwołanie .Amerykanski sad przyznal racje amerykanskiej firmie Apple co mnie nie dziwi, skoro Samsung jest koreanski. Doszlo do absurdu co pokazuje durnote hamerykanow m.in. chodzi o wyglad telefonu czuli prostokąt z zaokrąglonymi rogami, a takiego kształtu jest wiekszosc telefonow :D.

Zmartwią się w Apple, jak Samsung zacznie odbijać sobie na cenach podzespołów, z których Foxconn montuje iPhone'y. Chociaż właściwie nie zmartwią, przerzucą problem na klientów, każąc im płacić więcej i więcej, i biznes będzie się kręcił nadal.

Mnie iPhone odrzucił brakiem masy funkcji, o których wyżej, nienagannej jakości wykonania nigdy nie kwestionowałem.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 19:21 
Forumowy terrorysta

jonas napisał(a):
renoraines napisał(a):
styks napisał(a):
jonas napisał(a):

Zmartwią się w Apple, jak Samsung zacznie odbijać sobie na cenach podzespołów, z których Foxconn montuje iPhone'y. Chociaż właściwie nie zmartwią, przerzucą problem na klientów, każąc im płacić więcej i więcej, i biznes będzie się kręcił nadal.

Mnie iPhone odrzucił brakiem masy funkcji, o których wyżej, nienagannej jakości wykonania nigdy nie kwestionowałem.

Otoz to, gdyby ktos mial watpliwosci
Cytuj:
Jak podaje brytyjski Guardian, procesor A5 napędzający iPhone 4S i iPad 2, jest produkowany w fabryce Samsunga w Austin w Teksasie. Koreański koncern zaczął dostarczać dla Apple procesory z tej fabryki w tym roku. Fabryka w Teksasie to największa zagraniczna inwestycja koreańskiego koncernu, opiewająca na 9 miliardów USD. Procesor A5, który zadebiutował w marcu w iPad 2 jest dwa razy szybszy od poprzednika A4, który nawiasem mówiąc również produkowany był przez Samsunga. Ponadto produkty Apple w całość składane są fabrykach firmy Foxconn, w Chinach i na Tajwanie.Skąd te bajońskie ceny Apple, skoro Samsung sprzedaje lepsze smartfony i tablety znacznie taniej od koncernu z Cupertino? Apple nie ma przewagi technologicznej, bo produkuje u Samsunga i w chińskim Foxconn, a ceny swoich produktów ma znacznie wyższe.
Prawda jest smutna - użytkownicy produktów Apple płacą za lans i logo nadgryzionego jabłuszka. Warto jednak się zastanowić - czy warto przepłacać za samo logo?
http://www.idg.pl/news/378775/szorstka. ... msung.html

PostNapisane: 26 sierpnia 2012, 23:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
http://android.com.pl/news/rozne/4827-a ... roida.html

30% badanych chce mieć większe ekrany w swoich smartfonach,

26% badanych chce lepszą integrację z usługami Google (np. Gmail, Google Docs, Google Voice),

26% badanych chce posiadać najnowszy flagowy telefon,

25% badanych chce nawigację w swoim smartfonie,

25% badanych chce korzystać z najnowszych technologii.

taka prawda dla iphone niestety, najlepsze Androidy kosza jabłuszka pod względem wielkosci ekranu, multimedialnosci, np odtwarzania filmow prosto przez DLNA, ze nie wspomnę o integracji z usługami google typu Gmail, kalendarz czy dysk Gmail, to czym sie chwali Iphone w swoim 4S ze np jak zmieniasz na kompie w terminarzu termin spotkania, to pojawia sie to od razu na iphone, ipad czy jeszcze gdzieś idziej.- nie jest jaka nowością w androidzie tylko standardem
jeszcze daleko mu do funkcji kalendarza google ktory potrafi zaprosić gości, którzy mogą potwierdzić lub nie swoja obecność, możesz udostępniać swój kalendarz innym osobom w firmie czy rodzinie oraz na stronie www.

PostNapisane: 27 sierpnia 2012, 22:42 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Wiecie jaki jest koszt zdjęcia simlocka z Nokia Asha 302 ? W serwisie ile mogą chcieć przy normalnym zdjemowaniu , oraz przez kod ? Ceny orientacyjne. Po za tym jakieś opinie o tym ? Widzę że dosyć pancenry telefon i się nada a mam okazję kupić ;) tyle że simlock na orange a ja mam play

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 10:49 
Forumowicz

Mariano napisał(a):
I ja proszę o poradę i krótkie podsumowanie z tych kilku stron tego tematu.
Potrzebny używany tel na który planuje wydać ~500zł, jeśli warto to można zwiększyć budżet.
Podstawowe wymagania:
- wygodna klawiatura qwerty, rozsuwany ( side slider)
- bateria w granicach przyzwoitosci
- szybkie dzialanie calego systemu

Mam sentyment do Noki, więc pomyślałem o E7. Może się ktoś wypowiedzieć na temat tego modelu?

Jakieś nowe pomysły? :)

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 11:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Mariano, ja mam E7 od XII '11
jest do mój pierwszy tel. z ekranem dotykowym. Z racji swojej pracy wysyłam dużo SMS i sporo dzwonię. Telefon sprawdza się znakomicie. Nie wiesza się, jest szybki. Uważam, że to był bardzo dobry wybór :)

Obrazek

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 13:13 
Częsty bywalec

///Mentos, Dokładnie taak :super:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1