BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 10 września 2011, 19:47 
hazarr napisał(a):
Lapino napisał(a):
hahah Podbeskidzie pokazało gdzie Legi jej miejsce :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Legi ? :wstyd:
a gdzie jest miejsce Legii ???

co za różnica, legia dala ciała i tyle wstyd przegrać z beniaminkiem :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

PostNapisane: 10 września 2011, 22:23 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Niestety wpadka Legii :wstyd: Mam nadzieję że w czwartek będzie lepiej :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 września 2011, 23:15 
Forumowicz

Wisła przegrała z nimi w Pucharze Polski. Ale to i tak nie usprawiedliwia tego, że zagrali piach. Powtarza się sytuacja jak ze Śląskiem, przegrywamy i zaczynają się przewracać i umierać albo tak jak pozdrawiany przez nas bramkarz Podbeskidzia trzymał piłkę i nie chciał oddać pomimo, że był rzut rożny dla nas. Bramki obejrzałem dopiero jak wróciłem do domu bo prawdę mówiąc strzelali w takim momencie kiedy średnio co było widać. Z całym szacunkiem do Ljuboji ale te jego strzały z wolnych to tragedia. Szkoda bo te stracone punkty przypomną się na koniec sezonu.

feder25 napisał(a):
Mam nadzieję że w czwartek będzie lepiej :D

W czwartek i w niedziele bo będą derby Warszawy.

PostNapisane: 11 września 2011, 09:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Polecam ten film
http://www.filmweb.pl/film/Futbolowe+jaja-1992-104282
;)

PostNapisane: 11 września 2011, 09:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
binta napisał(a):
Dzisiejsze mecze i moje typy :ok:

Bełchatów - Widzew Łódź. Godzina 13:30 - Oj bardzo ciężko o typ w tym meczu. Bełchatów w tym sezonie gra bardzo słabo co sprawiło, że trener Janas został zwolniony. Widzew gra nadzwyczajnie dobrze i nie przegrał jeszcze meczu w lidze. Jak to pisałem już wcześniej, każda passa się jednak kiedyś kończy i myślę, że tak może być też dzisiaj. Mimo wszystko "podeprę" się także remisem i stawiam na brak zwycięstwa Widzewa. Bramkę dla gospodarzy może strzelić Żewłakow, Nowak lub Kosowski (między nimi też mogą podzielić się asysty). Dla Widzewa może trafić Dżalamidze i Okachi. Myślę, że wpadną przynajmniej 2-3 bramki

Korona - Śląsk. Godzina 15:30 - Bez wątpienia szlagier dnia dzisiejszego. Korona jest na fali. Z pewnym siebie i mocno stąpającym po ziemi trenerem oraz Korzymem, Zielińskim i Vukoviciem, którzy są w bardzo dobrej formie, zespół z Kielc może dzisiaj przysporzyć sporo kłopotów Śląskowi w którym może nie zagrać Mila. Decyzja o tym czy zagra czy nie, na pewno zapadnia na krótko przed meczem. Moim zdaniem zagra nawet na przeciwbólowych. Myślę, że Korona może się dzisiaj pokusić o kolejną małą niespodziankę. Groźni w jej szykach na pewno będą Ci o których wspomniałem wyżej. Bramkę z główki lubi też zdobyć Stano. W Śląsku na pewno groźni będą Voskamp, Diaz, Sobota i Mila

(L)egia - Podbeskidzie. Godzina 18:00 - Hmm, jeden z tych meczów, których zawsze boję się najbardziej. Faworyt oczywiście tylko jeden ale w takich spotkaniach gra się najciężej. Przede wszystkim wtedy, gdy nie strzeli się szybko bramki. Zwycięstwo Legii jest bardzo potrzebne. Pozwoli przynajmniej na 1 dzień wejść na pozycję lidera i na pewno jeszcze bardziej podniesie już dobre morale przed meczem z PSV. Stawiam na zwycięstwo Legionistów, a do siatki "górali" mogą trafiać Ljuboja, Radovic, Kucharczyk i Żyro lub Kosecki. Pierwsza trójka może zaliczyć też asystę, tak samo jak Manu (jeśli zagra bo trenował indywidualnie). Myślę, że Podbeskidzie może zdobyć jedną bramkę, a jej autorem będzie ktoś z dwójki Demjan - Cieśliński

Wczorajsze typy średnio udane...

Bełchatów - Widzew 0:0

- Stawiałem na to, że Widzew nie wygra i nie wygrał :ok:
- Nie było bramek więc nie trafiłem strzelców ;)
- Liczba bramek nie trafiona :dobani:

Szacunek dla Widzewa za kolejne mecz bez porażki i podtrzymanie passy :)

Korona - Śląsk 2:1

Bramki:

Stano, Kuzera - Voskamp

- Korona miała być groźna i miała sprawić kolejną małą niespodziankę. Sprawiła :ok:
- Stano miał strzelić z głowy i strzelił z... głowy :ok:
- Voskamp miał strzelić i strzelił :ok:

Szacunek równie dla Korony. Jak na razie bez porażki i lider tabeli :)

(L)egia - Podbeskidzie 1:2

Bramki:

Vrdoljak - Górkiewicz, Patejuk

- Obawy były słuszne :(
- Strzelców bramek nie trafiłem :dobani:

Na uwagę zasługuje bramka Górkiewicza, który do tej pory grał tylko w rezerwach Podbeskidzia (w tym sezonie 5 bramek). Trener go wziął do 18-stki, mało tego, wstawił do pierwszej "11" , a on się odpłacił bramką. Na pewno bardzo przyjemny debiut z bramką przy Łazienkowskiej. To nie jest jednak pierwsza bramka tego zawodnika, strzelona dobrej drużynie. Górkiewicz wbił też gola Wiśle w PP. Drugą (zresztą bardzo ładną) bramkę strzelił Patejuk. Kolega... mojego kolegi :P Nasłuchałem się trochę o nim, jaką to ma lewą nogę :) Tak samo jak Petasz z Pogoni Szczecin

Co do (L)egii. Oni mają właśnie takie przestoje i dziwne mecze. Martwi mnie to bo nie można u siebie przegrywać meczów. Tym bardziej z przeciwnikiem, który będzie bronił się przed spadkiem. Wawrzyniak faktycznie chyba odczuwa już zmęczenie graniem co 3 dni. Wczoraj znowu bramka z jego sektora boiska (ta pierwsza). Ljuboja oczywiście dobry zawodnik ale czasem mnie irytuje. Dlaczego ?? Dlatego, że jak nic nie wychodzi to stoi i macha rękoma zamiast grać do końca. Moim zdaniem też za dużo "holuje". Oyahon też taki "jeździec bez głowy". Widać, że człowiek ma pojęcie, dokładne dalekie podanie i dobry przegląd pola ale żeby powalczyć z tyłu i najnormalniej w świecie pobiegać, to już jest problem. Człapie po boisku. Zdziwiłem się, że w pierwszym składzie nie zagrał Borysiuk, a jeszcze bardziej jak nie wszedł za Kucharczyka. Wydaje mi się jednak, że mógł mieć jakiś mały uraz i dlatego nie zagrał. Martwi też kontuzja Kucharczyka. Mam nadzieje, że nie będzie ona poważna bo zostaniemy bez napastników. Cóż, trzeba walczyć dalej i nie gubić tak punktów

Czas na typy dzisiejszych meczów :)

Cracovia - ŁKS. Godzina 14:30 - W Krakowie zmierzą się ze sobą drużyny, które zajmują 2 ostatnie miejsca w tabeli. Faworytem na papierze jest raczej Cracovia, choćby z tego względu, że gra mecz u siebie. ŁKS jednak po zmianie trenera na pewno będzie chciał pokazać, że w piłkę grać potrafi, a sama postać Pana Probierza pewnie napawa optymizmem kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego. Moim jednak zdaniem, jest jeszcze za wcześnie by warsztat tego trenera zaczął "działać" od pierwszego jego meczu w tym klubie. Stawiam na zwycięstwo Cracovii ale podeprę się jednak remisem. Bramkę dla Cracovii może zdobyć Ntibazonkiza, Dudzic (jeśli zagra), Suvorov (z karnego ??) lub Niedzielan. Dla ŁKS-u Mięcel lub Saganowski (wreszcie ??) albo Bykowski. Jeśli mecz nie zakończy się wynikiem 0:0 to myślę, że wpadnie sporo bramek (3-4)

Ciekawostka: Nowym kapitanem ŁKS-u został Marek Saganowski :)

Jagiellona Białystok - Polonia Warszawa. Godzina 17:30 - "Czarne koszule" zagrają dzisiaj (nie tylko dzisiaj bo przez około miesiąc) bez kontuzjowanego Bruno, który jest liderem zespołu. Do tej pory tylko on i Łukasz Teodorczyk (1 bramka) strzelali gole dla Polonii. W słabej formie są napastnicy Cani, Sikorski (może dzisiaj wreszcie "wypalą"). Moim jednak zdanie, Jagiellonia dzisiaj meczu nie przegra ale tak samo jak wyżej podeprę się remisem. Bramkę dla Jagi może oczywiście zdobyć Frankowski (nawet dwie ??), Kupisz (możliwa także asysta), Grzyb (karny ??). Dla Polonii, któryś z dwóch wyżej wymienionych napastników, którzy może wreszcie się przebudzą albo Teodorczyk. Nie zdziwię się jednak jak Polonia skończy ten mecz z zerowym kontem bramkowym

Wszystko jak zwykle okaże się wieczorem :)

PostNapisane: 11 września 2011, 13:16 
Forumowicz

Hubnik nie zagra do końca roku i aż do powrotu Kucharczyka mamy tylko Ljuboje i Żyro w ataku. Zdecydowanie za mało.

PostNapisane: 11 września 2011, 18:22 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Cracovia - ŁKS. Godzina 14:30 - W Krakowie zmierzą się ze sobą drużyny, które zajmują 2 ostatnie miejsca w tabeli. Faworytem na papierze jest raczej Cracovia, choćby z tego względu, że gra mecz u siebie. ŁKS jednak po zmianie trenera na pewno będzie chciał pokazać, że w piłkę grać potrafi, a sama postać Pana Probierza pewnie napawa optymizmem kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego. Moim jednak zdaniem, jest jeszcze za wcześnie by warsztat tego trenera zaczął "działać" od pierwszego jego meczu w tym klubie. Stawiam na zwycięstwo Cracovii ale podeprę się jednak remisem. Bramkę dla Cracovii może zdobyć Ntibazonkiza, Dudzic (jeśli zagra), Suvorov (z karnego ??) lub Niedzielan. Dla ŁKS-u Mięcel lub Saganowski (wreszcie ??) albo Bykowski. Jeśli mecz nie zakończy się wynikiem 0:0 to myślę, że wpadnie sporo bramek (3-4)

Ciekawostka: Nowym kapitanem ŁKS-u został Marek Saganowski :)

Jagiellona Białystok - Polonia Warszawa. Godzina 17:30 - "Czarne koszule" zagrają dzisiaj (nie tylko dzisiaj bo przez około miesiąc) bez kontuzjowanego Bruno, który jest liderem zespołu. Do tej pory tylko on i Łukasz Teodorczyk (1 bramka) strzelali gole dla Polonii. W słabej formie są napastnicy Cani, Sikorski (może dzisiaj wreszcie "wypalą"). Moim jednak zdanie, Jagiellonia dzisiaj meczu nie przegra ale tak samo jak wyżej podeprę się remisem. Bramkę dla Jagi może oczywiście zdobyć Frankowski (nawet dwie ??), Kupisz (możliwa także asysta), Grzyb (karny ??). Dla Polonii, któryś z dwóch wyżej wymienionych napastników, którzy może wreszcie się przebudzą albo Teodorczyk. Nie zdziwię się jednak jak Polonia skończy ten mecz z zerowym kontem bramkowym

Wszystko jak zwykle okaże się wieczorem :)

Cracovia - ŁKS 0:1

Bramka:

Łukasiewicz

- Mecz zupełnie nie trafiony
- ŁKS jednak ruszył od razu i za to należą się gratulacje. Zarówno dla nowego trenera Probierza jak i dla całego zespołu
- Cracovia dołuje, tak jak w zeszłym sezonie

Jagiellonia - Polonia 3:2

Bramki:

Skerla, Grzyb, Frankowski - Teodorczyk, Jeż

- Jagiellonia wygrała :ok:
- Franek strzelił :ok:
- Grzyb strzelił :ok:
- Teodorczyk strzelił :ok:
- Polonia nie zagrała "na zero" z... przodu :dobani: ;)

Także jeden typ nietrafiony, a drugi trafiony i to całkiem fajnie :)

Jutro ostatni mecz tej kolejki. Lechia podejmie u siebie Górnika Zabrze :)

PostNapisane: 12 września 2011, 11:46 
Bez kitu mam nadzieje, że Cracovia spadnie w tym sezonie.

PostNapisane: 12 września 2011, 16:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Najważniejsze, że lider jest w CK ;) Chociaż Legia ma mecz do tyłu...

PostNapisane: 12 września 2011, 16:09 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Lechia-Górnik mam przeczucie że zwycięży zespół Górnika, 0:2 bramki Banaś, Kwiek lub Gołębiewski :)

PostNapisane: 12 września 2011, 16:32 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Lechia-Górnik mam przeczucie że zwycięży zespół Górnika, 0:2 bramki Banaś, Kwiek lub Gołębiewski :)

Ja obstawianie dzisiejszego meczu odpuszczam. Nie mam... weny ;)

Moim zdaniem Lechia ma problemy odkąd... zaczęła grać na nowym boisku. Bardziej jest tym wszystkim zestresowana niż zespół przyjezdny co sprawia, że grają jakby... na wyjeździe. Tym bardziej, że kibice średnio im pomagają i coraz częściej można słyszeć z trybun gwizdy. Hmm... może remis, po 1 :P

Ps. Jedna kwestia. Mateusz Machaj (Lechia Gdańsk). Warto mieć na uwadze tego chłopaka :)

PostNapisane: 12 września 2011, 19:23 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
feder25 napisał(a):

Ja obstawianie dzisiejszego meczu odpuszczam. Nie mam... weny ;)

Moim zdaniem Lechia ma problemy odkąd... zaczęła grać na nowym boisku. Bardziej jest tym wszystkim zestresowana niż zespół przyjezdny co sprawia, że grają jakby... na wyjeździe. Tym bardziej, że kibice średnio im pomagają i coraz częściej można słyszeć z trybun gwizdy. Hmm... może remis, po 1 :P

Ps. Jedna kwestia. Mateusz Machaj (Lechia Gdańsk). Warto mieć na uwadze tego chłopaka :)

Lechia - Górnik 2:1

Bramki:

Machaj, Wiśniewski - Gołębiewski

- Remis 1:1 był bardzo blisko ;) Moim zdaniem nie powinno być karnego po którym padła bramka na 2:1. Zawodnik był zasłonięty, głowę miał spuszczoną do dołu. Nie widział tego jak leci piłka, która go trafiła w rękę. Zresztą miał ją naturalnie ułożoną. Cóż, taka piłka. Był karny i bramka
- Mateusz Machaj :ok: ;) Pierwsza bramka w Ekstraklasie. Gratulacje :) Z tego człowieka będą ludzie

feder, trafiłeś bramkę Gołębiewskiego :ok: Jakbym podawał strzelców to też bym go wymienił :P

PostNapisane: 12 września 2011, 19:30 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
binta, z bramką się udało, gorzej z wynikiem :kwasny: Jakoś ostatnio mam złą passę i nic nie wchodzi :kwasny:

PostNapisane: 13 września 2011, 10:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
W ten czwartek Legia gra na wyjeździe z PSV. Ile obstawiacie? Ja 4:0 dla Holendrów.

PostNapisane: 13 września 2011, 10:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Rafal525 napisał(a):
Ja 4:0 dla Holendrów
Aż tyle to chyba nie będzie... ale 3-1 możliwe ;)

PostNapisane: 16 września 2011, 15:13 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
Rafal525 napisał(a):
Ja 4:0 dla Holendrów
Aż tyle to chyba nie będzie... ale 3-1 możliwe ;)

Jak widać nie było tak źle, jeśli chodzi o wynik. Nie zmienia to jednak faktu, że 3 punkty zostały w Holandii, a do Polski przywiezionych zostało 0. Mimo wszystko uważam, że (L)egia nie przyniosła wstydu w tym meczu. W następny czwartek trzeba powalczyć o komplet punktów w meczu z Hapoelem (być może wybiorę się na mecz :)

Tym czasem wracamy na ligowe boiska. Dzisiaj rozpoczyna się 7 kolejka. Meczyki typuję tak...

Widzew Łódź - Zagłębie Lubin. Godzina 18:00 - Mimo tego, że obie drużyny w tabeli dzieli spora liczba lokat to mecz zapowiada się bardzo emocjonująca. Dlaczego ?? Dlatego, że Widzew po tej koledze może nawet wskoczyć na foteli lidera, a tym samym "docisnąć" w otchłań dna tabeli Zagłębie, które po porażce zapewne zwolni trenera (Pan Urban po poprzedniej kolejce dostał ultimatum. Wygrana w Łodzi albo pożegnanie się z posadą). Jak widać "Miedziowi" także mają o co grać.

Ciekawostką jest wyrównana liczba osiągnięć w dotychczasowych spotkaniach obu drużyn. Na 40 meczów, 15 wygrał Widzew, 14 Zagłębie, a 11 zakończyło się remisem oraz oczywiście powrót Sernasa na stadion Widzewa. Odkąd Litwin odszedł z Łodzi, nie trafił jeszcze do siatki rywala w meczu o punkty. Nie trzeba dosadnie pisać o tym, że takie mecze są bardzo dobre na przełamanie się. Ja zaryzykuję i postawię dzisiaj na brak porażki Zagłębia (Hubson już sobie na mnie ostrzy zęby ;). Myślę, że przełamie się właśnie Sernas, a bramkę może także zdobyć Pawłowski lub Abwo. Dla Widzewa może trafić Okachi, Dzalamidze, Oziębała i Grzelczak (jeśli zagrają). Liczę na kilka bramek w tym meczu

Lech Poznań - Jagiellonia Białystok. Godzina 20:30 - Szlagier tej kolejki oprócz derbów Warszawy (Polonia - (L)egia). Moim zdaniem Lech ma więcej atutów by wygrać dzisiejszy mecz ale "podeprę" się remisem, a więc stawiam na brak porażki Lecha (pomimo tego, że będę za Jagiellonią). Bramkami mogą się podzielić oczywiście Rudnevs, Wilk i Stilic (możliwe też asysty) po stronie Lecha oraz Skerla, Grzyb, Plizga (możliwa też asysta) i Frankowski po stronie Jagi

Z ciekawostek. Jagiellonia nigdy nie wygrała w meczu o punkty w Poznaniu, a stosunek bramek brzmi... 21:1 na korzyść Lecha

Czekam na wieczór i emocje. Mecz Lecha obejrzę cały, Widzewa pewnie tylko końcówkę :)

PostNapisane: 16 września 2011, 15:34 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Jak widać nie było tak źle, jeśli chodzi o wynik. Nie zmienia to jednak faktu, że 3 punkty zostały w Holandii, a do Polski przywiezionych zostało 0.
Jak to mawiał ŚP K.Górski... "Chodzi o to, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika." Niestety Legii się nie udało... jednak trzymam za nich kciuki w kolejnych meczach (żeby za rok jeszcze ktoś oprócz (W)idzewa zagrał w pucharach :cwaniak: )

binta napisał(a):
Hubson już sobie na mnie ostrzy zęby ;)
Hehehe ;)

binta napisał(a):
Pan Urban po poprzedniej kolejce dostał ultimatum. Wygrana w Łodzi albo pożegnanie się z posadą
Polecam gumtree... dużo ofert pracy :P

Jedno jest pewne, (W)idzew nie przegra tego spotkania :) a możliwe, że zajmie swoje miejsce w tabeli :cwaniak:
binta napisał(a):
Widzew po tej koledze może nawet wskoczyć na foteli lidera

PostNapisane: 16 września 2011, 19:22 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
binta napisał(a):
Jak widać nie było tak źle, jeśli chodzi o wynik. Nie zmienia to jednak faktu, że 3 punkty zostały w Holandii, a do Polski przywiezionych zostało 0.
Jak to mawiał ŚP K.Górski... "Chodzi o to, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika." Niestety Legii się nie udało... jednak trzymam za nich kciuki w kolejnych meczach (żeby za rok jeszcze ktoś oprócz (W)idzewa zagrał w pucharach :cwaniak: )

Jedno jest pewne, (W)idzew nie przegra tego spotkania :)

No widzisz, los sprawił, że zarówno Ty i ja w jakimś sensie trafiliśmy wynik ;)

Co do słynnej wypowiedzi Śp. Pana Kazia Górskiego to całkowicie się zgadzam :)

Czas na meczyk Lecha z Jagiellonią :)

PostNapisane: 16 września 2011, 19:32 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
(W)idzew nie przegra tego spotkania :)
no i jakby nie było... nie przegrał :P

PostNapisane: 16 września 2011, 19:55 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
Hubson napisał(a):
(W)idzew nie przegra tego spotkania :)
no i jakby nie było... nie przegrał :P

No i gratulacje bo Zagłębie to zawsze trudny i "niewygodny" przeciwnik. 7 meczów bez porażki Widzewa też budzi szacunek :)

Widzew - Zagłębie 0:0

- Zagłębie miało nie przegrać i nie przegrało :ok:
- Myślę, że po tym remisie pracy nie straci (przynajmniej na razie) Pan Urban
- Gratulacje dla Widzewa, że rozegranie siódmego meczu z rzędu bez porażki

Lech - Jagiellonia 4:1

Bramki:

Rudnevs x 3, Tonev - Plizga

- Lech miał nie przegrać i nie przegrał :ok:
- Rudnevs strzelił nawet 3 ;) :ok:
- Plizga strzelił :ok:

Typy więc udane :)

Dzisiaj kolejne mecze

Podbeskidzie Bielsko Biała - Ruch Chorzów. Godzina 13:30 - Mecz zapowiada się bardzo ciekawie. "Górale" nie przegrali ligowego meczu u siebie od blisko 700 dni. Niesieni zwycięstwem na Łazienkowskiej na pewno będą chcieli teraz przejść do historii po raz kolejny, tym razem pierwszym zwycięstwem w Ekstraklasie "u siebie". Dodatkowym impulsem in plus będzie na pewno fakt, że jeśli wygrają dzisiaj i za tydzień w Gdańsku z Lechią, zgarną dodatkowy bonus w wysokości 200 zł. do podziału na drużynę. Ruch Chorzów to jednak solidna ekipa, która potrafi wygrać z każdym. Ja osobiście stawiam na brak porażki Ruchu (być może remis 1:1, 2:2), który sprawi, że jedni przedłużą mecze bez porażki "u siebie" , a i Ruch na pewno będzie w jakimś stopniu zadowolony z wyjazdowego remisu. Nie mniej jednak, biorę także pod uwagę zwycięstwo Ruchu i przerwanie tym samym passy Podbeskidzia. Dla gospodarzy mogą trafić Demjan, Patejuk oraz Sikora, Cieśliński (myślę, że obaj zaczną na ławce i obaj raczej wejdą). Dla Ruchu Piech, Jankowski, Janoszka lub Abbott. 1 lub dwóch z nich na pewno rozpocznie mecz na ławce

Przewidywane składy:

Podbeskidzie: Bąk - Górkiewicz, Sourek, Konieczny, Król - Patejuk, Łatka, Metelka, Sokołowski, Rogalski - Demjan

Ławka: Zajac, Cieńciała, Dancik, Cohen, Nather, Sikora, Cieśliński
Nie zagrają: Kołodziej (kontuzja)

Ruch: Perdijic - Lewczuk, Grodzicki, Stawarczyk, Szyndrowski - Grzyb, Straka, Malinowski, Janoszka - Jankowski, Piech

Ławka: Peskovic, Burliga, Smektała, Grzelak, Zieńczuk, Abbott, Olszar
Nie zagrają: Djokic, Starzyński (kontuzje), Komac

ŁKS - Górnik Zabrze. Godzina 15:45 - To spotkanie również zapowiada się ciekawie. ŁKS pod wodzą nowego trenera wygrał pierwszy mecz w sezonie i dzisiaj na pewno będzie chciał to kontynuować. Górnik to jednak Górnik ale... myślę, że dzisiaj nie wygra. Dla ŁKS-u może trafić Mięciel, Saganowski (wreszcie ??) i Szałachowski. Myślę, że któryś z nich zaliczy też asystę. Warto zwrócić uwagę na Papikjana (ciekawy zawodnik). Dla Górnika Gołębiewski, Kwiek, Nakoulma (chyba wyjdzie w pierwszym składzie)

Przewidywane składy:

ŁKS:
Velimirović, Golański, Klepczarek, Łabędzki, Kaczmarek - Papikjan, Kacelan, Łukasiewicz, Szałachowski - Saganowski, Mięciel

Ławka: Wyparło, Stefańczyk, Romańczuk, Smoliński, Klepczarek, Kłus
Nie zagrają: Gieraga, Kujawa, Szczot (kontuzje

Górnik: Skorupski - Bemben, Banaś, Danch, Marciniak - Nakoulma, Przybylski, Mączyński, Zahorski - Kwiek, Gołębiewski

Ławka: Pesković, Pazdan, Thomik, Olkowski, Gierczak, Wodecki, Milik
Nie zagrają: Bębenek, Jończyk, Nowak, Magiera (kontuzje)

Korona Kielce - Lechia Gdańsk. Godzina 18:00 - Ciężki mecz do obstawiania. Korona jak na razie bez porażki. Lechia poniżej oczekiwań ale wydaje się, że wreszcie zaczęła łapać właściwy rytm. Myślę, że spotkanie może zakończyć się remisem ale dam także możliwość zwycięstwa ze strony Korony. Dla gospodarzy bramkę może strzelić Korzym (bardzo dobra forma w tym sezonie), Kiełb oraz Vukovic (karny ??), a dla gości Tadić, Lukjanovs, Surma. Moim zdaniem warto także zwrócić uwagę na Ormianina, Hajrapetjana (ciekawy zawodnik)

Przewidywane składy:

Korona:
Z. Małkowski - Malarczyk, Stano, Hernani, Lisowski - Kiełb, Vuković, Javanović, Sobolewski, Kal (moim zdaniem może dzisiaj nie zagrać w pierwszym składzie) - Korzym

Ławka: Małecki, Cebula, Bąk, Kaczmarek, Maliszewski, Lenartowski, Zieliński
Nie zagrają: Kiercz, Lech, Kijanskas (kontuzje), Kuzera (kartki)

Lechia: S. Małkowski - Deleu, Janicki, Vucko, Andriuśkevicius - Machaj (pisałem o nim w poprzedniej kolejce. Cały czas warto patrzeć na tego chłopaka), Surma, Hajrapetjan, Lukjanovs, Wiśniewski - Tadić

Ławka: Pawłowski, Bąk, Popielarz, Pietrowski, Łuczak, Poźniak, Dawidowski
Nie zagrają: Nowak, Sazankow (kontuzje), Bajić, Kacprzycki

Składy za: Przegląd Sportowy

Z niecierpliwością czekam na mecze :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1