BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stop ciotom drogowym.
PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 07:16 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tylko po rowie pojechali? Ja mam nowy płot z OC takich drifterów :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 08:41 

Apropos "nie ciot" co ruszają ze świateł bez opóźnienia... to mój kolega z pracy w ciągu trzech miesięcy miał dwa dzwony w tył. Pierwszy tylko zderzak, drugi z klapą. Oba w identyko sposób. Jedzie przez skrzyżowanie, hamuje bo nie przejedzie a "nie ciota" nie zachowuje odległości i... BUM :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 15:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
KotSylwester napisał(a):
Apropos "nie ciot" co ruszają ze świateł bez opóźnienia... to mój kolega z pracy w ciągu trzech miesięcy miał dwa dzwony w tył. Pierwszy tylko zderzak, drugi z klapą. Oba w identyko sposób. Jedzie przez skrzyżowanie, hamuje bo nie przejedzie a "nie ciota" nie zachowuje odległości i... BUM :)

Dlatego ja nigdy nie staję na żółtym :luka:.

Ja się przyznam szczerze, że dwa razy bym się wkomponował w tył samochodu, które stanęło w ostatniej chwili na żółtym, a ja myślałem, że "przeleci" - wbiłem gaz w podłogę żeby za nim przeskoczyć. Z tym, że te dwa razy były tak ostre, że babki jadące samochodami raczej przez długi czas były by unieruchomione :wstyd: - błędy młodości :kwasny:. Było na szczęście tyle miejsca, że się zatrzymałem obok - w jednym przypadku była by pewnie współwina.

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 19:57 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Ja tez kiedys jechalem za gosciem jak zapalilo sie zolte swiatlo,ale patrze on minal sygnalizator to ja za nim i wtedy gosciu wymyslil sobie ze jednak zahamuje za swiatlami.Akurat jak dodawalem gazu zeby tez zdazyc na zoltym on wciasnal hamulec :) Zakonczylo sie wymiana zderzaka.

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 23:53 

Dlatego w przepisach chyba jasno jest napisane ze nalezy zachowac odpowiednia odleglosc a nie jak w tym reportazu, siedziec na zderzaku zeby bylo szybciej. Ja tam nie rozumiem tego wyscigu szczurow. Ulica jest dla kazdego a nie tylko dla tych co sie spiesza.

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 09:38 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
KotSylwester napisał(a):
Dlatego w przepisach chyba jasno jest napisane ze nalezy zachowac odpowiednia odleglosc a nie jak w tym reportazu, siedziec na zderzaku zeby bylo szybciej. Ja tam nie rozumiem tego wyscigu szczurow. Ulica jest dla kazdego a nie tylko dla tych co sie spiesza.

Ok ale to niech Ci co sie nie spiesza zostawia lewy pas w spokoju i trzymaja sie prawego. Niektorzy tyle na zmywaku w angli przesiedzieli, ze sie im juz strony myla.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 11:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
mnie bardzo wkur..... ściganie się tirów na austradzie oczywiście na zakazie, jeden grzeje 89km/h a drugi 91km/h i jest wyścig na kilku kilometrach. albo pod domem zapala się zielone ruszam a tirem wpierd... sie na czerwonym i jeszcze pretensje ma... ale go przećwiczyłem :)

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 11:22 
Forumowy terrorysta

cinek_328 napisał(a):
mnie bardzo wkur..... ściganie się tirów na austradzie oczywiście na zakazie, jeden grzeje 89km/h a drugi 91km/h i jest wyścig na kilku kilometrach.

... i tirowcy sie dziwią, że osobówki dają po hamulcach .

ventola napisał(a):
A tutaj kierowca osobówki po wyczekaniu kilku minut kiedy tiry się "wyprzedzały", zajechał drogę i dał po heblach (niestety brak dalej szczegółów):

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 11:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
takich wyścigów to już trochę przerobiłem, zdażyło mi się dać po hamulcach :)

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 12:26 

Kod silnika: BCY+
renoraines napisał(a):
cinek_328 napisał(a):
mnie bardzo wkur..... ściganie się tirów na austradzie oczywiście na zakazie, jeden grzeje 89km/h a drugi 91km/h i jest wyścig na kilku kilometrach.

... i tirowcy sie dziwią, że osobówki dają po hamulcach .

ventola napisał(a):
A tutaj kierowca osobówki po wyczekaniu kilku minut kiedy tiry się "wyprzedzały", zajechał drogę i dał po heblach (niestety brak dalej szczegółów):

hehe Moja krew zawsze tak robie :)

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 13:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Ja tak nie robię w tej sytuacji, robię tak gdy ktoś pierdoli się na obwodnicy lewym pasem jak prawy jest wolny - dochodzę go lewym a on jedzie 120. chwilka na zderzaku a jak nie zjeżdża to prawym i po hamulcach. Kiedyś tak kobiete zwolniłem do 50km/h na autostradzie i jechaliśmy tak chwile ale nie ma bata nie zjechała na prawy.

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 14:27 

mani210, ja o jeździe w mieście a Ty o trasie...

Co do Tirów, to wg. mnie to dla bezpieczeństwo. nie wyobrażam sobie jechania 4godziny za jednym autem, monotonia, zmęczenie - wypadek. Musi być trochę odmiany na drodze. Chociaż nie ukrywam że w PL się to zdarza częściej. Dlaczego? Bo nie ma dobrych dróg. Jakby były 3 pasy nikomu by to nie przeszkadzało.

fr33dom, i co masz radochę wtedy? Tla mnie to prymitywizm.

PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 15:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
KotSylwester napisał(a):

fr33dom, i co masz radochę wtedy? Tla mnie to prymitywizm.

Nie mówie ze to jest dobre i nie mam radochy, nie robie tak zawsze tylko jak ktoś ewidentnie nie wie że lewym pasem się nie jeździ. Może w ten sposób się nauczy.
Dodam że nigdy nie robie tego jak jade BMW, tylko w robocie dostawczakiem. Nie chce żeby to było wiązane z pseudo wsią kierowców w BMW.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 08:34 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
fr33dom napisał(a):
Dodam że nigdy nie robie tego jak jade BMW, tylko w robocie dostawczakiem. Nie chce żeby to było wiązane z pseudo wsią kierowców w BMW.

A tak to jesteś tylko debilem w dostawczaku. Pocieszające.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 09:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
fr33dom napisał(a):
Może w ten sposób się nauczy.
fr33dom napisał(a):
Kiedyś tak kobiete zwolniłem do 50km/h na autostradzie i jechaliśmy tak chwile ale nie ma bata nie zjechała na prawy.

ona przynajmniej jest konsekwentna a zgadnij kto wyszedł na buraka?
właściwie dosadniej
Tomek napisał(a):
jesteś tylko debilem w dostawczaku

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 09:47 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
KotSylwester napisał(a):
mani210, ja o jeździe w mieście a Ty o trasie...

W Poznaniu w miescie masz duzo odcinkow o 2 pasach ruchu i tutaj trafiaja sie najczesciej tacy milosnicy na trasach bywa minimalnie lepiej.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 11:30 

Ale zaraz... Jade autostradą lewy pas grzeje 160 km/h widze na horyzoncie przedemną Volvo XC90 do której się zbliżam siadam mu na zderzaku albo pulsowo dojeżdżam i odupszczam do niego a on mimo, że ma wolny prawy nie zjeżdża tylko jedzie te swoje 135 km/h w tym momencie wyprzedzam go po prawym, zjeżdżam na lewy zdejmuje noge z gazu i toczymy się dotąd aż zjedzie na prawy... i lecimy tak jak tiry 95 km/h chwile moze cie ciota nauczy....

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 12:06 

bendzamin, TO jednak Ci się nie spieszy, tylko po POLSKU go traktujesz, ja z daleka mignę długimi, bo może nie patrzeć w lusterko. Jak nie zjeżdża mijam prawym.

Po co jedziesz 160 skoro zaraz zwalaniasz do 95 i tak sobie jedziesz? Jak Ci się nie spieszy jedź 130 ale płynnie. I mniej spalisz wachy i będzie bezpieczniej.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
panowie wezcie pod uwage ze jak jeden tirowiec ma kaganiec do 89 a drugi 91 i oczywiscie bedzie go wyprzedal chwile, ale jak taki gosc jedzie autostrada 8-10godzin to dla niego te 2km/h roznicy jest odczuwalne na trasie powiedzmy 2000km i nie rzadko dla niego bardzo wazne bo spozni sie na rozladunek lub zaladunek i musi stac do nastepnego dnia 8-12 godzin i nie rzadko to sa tez kwestie kar umownych nakladanych przez zleceniodawce 100-300euro do wysokosci frachtu.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, 12:19 

KotSylwester napisał(a):
bendzamin, TO jednak Ci się nie spieszy, tylko po POLSKU go traktujesz, ja z daleka mignę długimi, bo może nie patrzeć w lusterko. Jak nie zjeżdża mijam prawym.

Po co jedziesz 160 skoro zaraz zwalaniasz do 95 i tak sobie jedziesz? Jak Ci się nie spieszy jedź 130 ale płynnie. I mniej spalisz wachy i będzie bezpieczniej.

a popatrz teraz na to z tej perspektywy, że prawy pas cały czas zajęty przez tiry, seicento i duże fiaty, jedzie taki melepeta z prędkością o 10km/h większą niż ci prawym i zaraz za nim się robi sznurek, a idąc dalej korek na bramkach...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1