BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 17 września 2011, 20:34 
Uzależniony od forum :)

Panowie ja mam nadzieję że jutro LEGIA dokopie Polonii jak przystało na dery stolicy :ok: :ok: bo tka kupon postawiłem ..........piłka jest okrągła bramki są dwie..........

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 września 2011, 07:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
binta napisał(a):
Dzisiaj kolejne mecze

Podbeskidzie Bielsko Biała - Ruch Chorzów. Godzina 13:30 - Mecz zapowiada się bardzo ciekawie. "Górale" nie przegrali ligowego meczu u siebie od blisko 700 dni. Niesieni zwycięstwem na Łazienkowskiej na pewno będą chcieli teraz przejść do historii po raz kolejny, tym razem pierwszym zwycięstwem w Ekstraklasie "u siebie". Dodatkowym impulsem in plus będzie na pewno fakt, że jeśli wygrają dzisiaj i za tydzień w Gdańsku z Lechią, zgarną dodatkowy bonus w wysokości 200 zł. do podziału na drużynę. Ruch Chorzów to jednak solidna ekipa, która potrafi wygrać z każdym. Ja osobiście stawiam na brak porażki Ruchu (być może remis 1:1, 2:2), który sprawi, że jedni przedłużą mecze bez porażki "u siebie" , a i Ruch na pewno będzie w jakimś stopniu zadowolony z wyjazdowego remisu. Nie mniej jednak, biorę także pod uwagę zwycięstwo Ruchu i przerwanie tym samym passy Podbeskidzia. Dla gospodarzy mogą trafić Demjan, Patejuk oraz Sikora, Cieśliński (myślę, że obaj zaczną na ławce i obaj raczej wejdą). Dla Ruchu Piech, Jankowski, Janoszka lub Abbott. 1 lub dwóch z nich na pewno rozpocznie mecz na ławce

ŁKS - Górnik Zabrze. Godzina 15:45 - To spotkanie również zapowiada się ciekawie. ŁKS pod wodzą nowego trenera wygrał pierwszy mecz w sezonie i dzisiaj na pewno będzie chciał to kontynuować. Górnik to jednak Górnik ale... myślę, że dzisiaj nie wygra. Dla ŁKS-u może trafić Mięciel, Saganowski (wreszcie ??) i Szałachowski. Myślę, że któryś z nich zaliczy też asystę. Warto zwrócić uwagę na Papikjana (ciekawy zawodnik). Dla Górnika Gołębiewski, Kwiek, Nakoulma (chyba wyjdzie w pierwszym składzie)

Korona Kielce - Lechia Gdańsk. Godzina 18:00 - Ciężki mecz do obstawiania. Korona jak na razie bez porażki. Lechia poniżej oczekiwań ale wydaje się, że wreszcie zaczęła łapać właściwy rytm. Myślę, że spotkanie może zakończyć się remisem ale dam także możliwość zwycięstwa ze strony Korony. Dla gospodarzy bramkę może strzelić Korzym (bardzo dobra forma w tym sezonie), Kiełb oraz Vukovic (karny ??), a dla gości Tadić, Lukjanovs, Surma. Moim zdaniem warto także zwrócić uwagę na Ormianina, Hajrapetjana (ciekawy zawodnik)

Wczorajsze typy udane :ok:

Podbeskidzie - Ruch 0:1

Bramka:

Jankowski

- Ruch nie przegrał, a nawet wygrał :ok:
- Jankowski strzelił :ok:

ŁKS - Górnik 1:1

Bramki:

Szałachowski - Nakoulma

- ŁKS nie przegrał :ok:
- Szałachowski strzelił
- Nakoulma strzelił :ok:

Korona - Lechia 1:0

Bramka:

Kiełb

- Korona nie przegrała, a nawet wygrała :ok:
- Kiełb strzelił :ok:

Dziś bez żadnej analizy, tylko "suche" typy. Czas mnie goni bo jadę na mecz

Cracovia Kraków - Śląsk Wrocław - Typ: X2

Mogą strzelić:

Ntibazonkiza, Niedzielan, Van Der Biezen - Voskamp Madej, Sobota

Polonia Warszawa - (L)egia Warszawa - Typ: X2

Mogą strzelić:

Teodorczyk, Jeż, Sikorski, Trałka - Ljuboja, Rybus, Radović, Żyro

PostNapisane: 19 września 2011, 15:55 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Legia słabiutko, trzecia porażka...

PostNapisane: 19 września 2011, 16:50 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Cracovia Kraków - Śląsk Wrocław - Typ: X2

Mogą strzelić:

Ntibazonkiza, Niedzielan, Van Der Biezen - Voskamp Madej, Sobota

Polonia Warszawa - (L)egia Warszawa - Typ: X2

Mogą strzelić:

Teodorczyk, Jeż, Sikorski, Trałka - Ljuboja, Rybus, Radović, Żyro

No, wreszcie ktoś coś napisał. Nie chciałem pisać posta po poście, a ostatniego edytowałem już kilka razy jak coś chciałem dodać ;)

Zacznę od 2 ostatnich moich typów

Cracovia - Śląsk 0:1

Bramka: Sobota

- Śląsk nie przegrał :ok:
- Sobota strzelił :ok:

Z ciekawostek. W kuluarach się słyszy, że z Cracovii ma odejść Szatałow, a wstępną propozycję złożyło mu już Zagłębie, które ma podziękować Urbanowi

Polonia - (L)egia 2:1

Bramki:

Jodłowiec, Cani - Radovic

- Wynik nie wszedł :dobani:
- Radovic strzelił :ok:

StreetFire7, zgadza się, Legia przegrała 2 mecze w lidze z rzędu co nie napawa optymizmem ale myślę, że po 30 kolejce i tak będzie wyżej niż Korona :) Każda drużyna w którymś momencie wpada w dołek i dla każdej drużyny przychodzą słabsze dni / mecze. Także Korona jest jeszcze przed tym ;) Dla jasności, oczywiście życzę im jak najlepiej :ok:

Dzisiejszy mecz:

Wisła Kraków - Bełchatów. Godzina 18:30

Mimo lekkiego dołka i słabszych wyników, stawiam na zwycięstwo Wisły. Bramki mogą strzelić Biton, Melikson oraz Buzała, Żewłakow, Kosowski (podróż sentymentalna ?? :) , możliwa też asysta) dla Bełchatowa. Myślę, że wpadną minimum 3 bramki

Za chwilkę zaczyna się transmisja na Canal Plus :)

PostNapisane: 19 września 2011, 19:27 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Wisła Kraków - Bełchatów 2:0 strzelcem bramek wiadomo kto, jak napisał binta, :) Strzelał ten co zwykle w lidze dla Wisły Biton x2 :D

PostNapisane: 19 września 2011, 20:15 

binta napisał(a):
StreetFire7, zgadza się, Legia przegrała 2 mecze w lidze z rzędu co nie napawa optymizmem ale myślę, że po 30 kolejce i tak będzie wyżej niż Korona

Jeśli tylko Legia okaże się lepsza, to nie będę negował jej lepszej pozycji ;)
Aczkolwiek sercem jestem z Koroną i mam nadzieję, że utrzymają dobrą dyspozycję do końca sezonu :)

PostNapisane: 20 września 2011, 09:00 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
StreetFire7, zgadza się, Legia przegrała 2 mecze w lidze z rzędu co nie napawa optymizmem ale myślę, że po 30 kolejce i tak będzie wyżej niż Korona

Jeśli tylko Legia okaże się lepsza, to nie będę negował jej lepszej pozycji ;)
Aczkolwiek sercem jestem z Koroną i mam nadzieję, że utrzymają dobrą dyspozycję do końca sezonu :)

No i to mi się podoba. Za swoją drużyną na dobre i na złe ale z kulturą i przymrużeniem oka ;)

feder, tak jest, typ wszedł :ok: Nie weszła tylko liczba bramek. Liczyłem na minimum 3, a były 2 :)

Jutro fajnie zapowiada się kolejka ligi włoskiej i hiszpańskiej ale to nie ten dział. Myślę, że do działu Europejskie Puchary można dołączyć także 5 najlepszych lig na świecie co zrobię :)

PostNapisane: 20 września 2011, 17:08 

Lechia poległa w pucharze z trzecio ligową Limanovią 0:1

PostNapisane: 20 września 2011, 18:00 
Forumowy terrorysta

Lech w Pucharze Polski wypadł lepiej, Lech Poznań- Chrobry Głogów 3:0, a bramki zdobyli obcokrajowcy http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puchar ... omosc.html

PostNapisane: 21 września 2011, 22:53 

No i kabaret :) Korona odpadła też :P
Chociaż osobiście jestem rad, że skupią się na lidze tylko.

PostNapisane: 21 września 2011, 22:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
StreetFire7 napisał(a):
Chociaż osobiście jestem rad, że skupią się na lidze tylko.
Będą się mogli zadowolić najwyżej drugim miejscem :P
Pier(W)sze wiadomo kto :cwaniak: :P

PostNapisane: 21 września 2011, 23:05 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Hubson napisał(a):

Pewnie że wiadomo - Legia :rotfl: :rotfl:

Dziś Legia wygrała, z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Patrząc na ich ostatnie mecze, najlepiej to nie wygląda, a teraz będą musieli na trzech frontach grać. Mam nadzieję że nie skończy się to dla Legii tak jak w zeszłym sezonie dla Lecha... czyli totalnie z niczym....

Patrząc jednak z drugiej strony cięgle mają szanse na dublet :D

PostNapisane: 22 września 2011, 09:22 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Hubson napisał(a):

Dziś Legia wygrała, z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Patrząc na ich ostatnie mecze, najlepiej to nie wygląda, a teraz będą musieli na trzech frontach grać. Mam nadzieję że nie skończy się to dla Legii tak jak w zeszłym sezonie dla Lecha... czyli totalnie z niczym....

Patrząc jednak z drugiej strony cięgle mają szanse na dublet :D

feder, bardzo dobrze, że wygrała. Taki zespół jak Legia musi walczyć o wszystko to co jest do zdobycia i nie może odpuszczać, a to czy nie braknie im zawodników (kontuzje), sił oraz o to czy będzie forma ma dbać sztab medyczny oraz trenerzy

Druga sprawa. Każde zwycięstwo podnosi morale drużyny oraz spokój w mediach, na treningach itp.

Co do mistrzostwa to obawiam się, że jeśli będzie tak jak jest na razie to wszystko zakończy się tak jak w zeszłym sezonie. Nikt "nie chciał" zdobyć mistrza (głupio tracone punkty przez "czub" tabeli) to mistrzostwo znowu zdobędzie Wisła, która też traci punkty ale nie tak głupio jak reszta drużyn. Wisła jak traci to przeważnie remisuje, inne drużyny jak remisują to muszą się tak odkryć, że... przegrają, a trzeba pamiętać o tym, że remis to nie tylko 1 punkt ale i odebranie 2 pkt. przeciwnikowi

PostNapisane: 22 września 2011, 09:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
feder25 napisał(a):
Żartowniś :27:

:P

PostNapisane: 22 września 2011, 17:08 

Hubson napisał(a):
Pier(W)sze wiadomo kto

feder25 napisał(a):
Pewnie że wiadomo - Legia

Jeśli już któraś z tych dwóch, to bardziej Legia. Oczywiście mówię o drugim miejscu zaraz za Koroną ;)

PostNapisane: 2 października 2011, 09:58 
Przyjaciel forum

Witam po kilku dniach przerwy i opadnięciu emocji z meczu (L)egia - Hapoel Tel Aviv :ok:

Oto moje typy na dzisiaj

Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa. Godzina 14:30 - Stawiam na brak porażki Śląska (1X). Bramki dla Myślę, że wpadną przynajmniej 3 bramki, którymi mogą się podzielić Voskamp, Mila (możliwa też asysta), Diaz i Elsner po stronie Śląska oraz Cani, Sikorski i Jeż (możliwa też asysta) po stronie Polonii

(L)egia - Wisła. Godzina 17:00 - Stawiam na brak porażki (L)egii (1X). Myślę, że także wpadną przynajmniej 3 bramki, którymi podzielą się Radovic, Ljuboja, Rybus (możliwe też asysty) i Kucharczyk po stronie (L)egii. Dla Wisły może trafić Biton. Z chęcią przyjmę wynik 2:1 :)

Pozdrawiam :)

PostNapisane: 2 października 2011, 13:16 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Ja również wracam do tematu, po długiej nieobecności :)

Najpierw może kilka słów o zakończonych już meczach tej kolejki. Fajnie, że udało się odblokować Markowi Saganowskiemu i strzelił drugą bramkę z rzędu w ligowym meczu. Teraz jeszcze pora na Mięciela :) W meczu dwóch słabeuszy tego sezonu, czyli Lechii i Bełchatowa padł bezbramkowy remis, co oznacza, że nad Lechią i trenerem Kafarskim czarne chmury. Ta drużyna uchodziła za efektownie grającą, a na tę chwilę ma najmniej strzelonych bramek w lidze. Meczu nie widziałem, ale podobno dobry debiut zaliczył młody bramkarz Lechii.

Wczoraj "rzuciłem okiem" na każdy mecz Ekstraklasy, ale żadnego w całości nie obejrzałem. Pokłony należą się trenerowi Fornalikowi, bo Ruch niezależnie od problemów finansowych, czy kadrowych potrafi zaskakiwać i w tym sezonie prezentuje się naprawdę dobrze. Oglądałem zeszłotygodniowy mecz z Wisłą i Ruch wyglądał bardzo ciekawie, a mecz spokojnie mógł się zakończyć remisem (niesamowity pech Zieńczuka, któremu piłka w ostatniej chwili podskoczyła na murawie, a miał już ułożoną na swojej lepszej nodze).

Kolejna osoba, którą trzeba wyróżnić to oczywiście Frankowski, o którym napisano już wszystko, ale to, jaki zachowuje spokój w sytuacjach podbramkowych jest naprawdę imponujący i - mimo iż Franek do tego przyzwyczaił - cały czas zdarza mi się przecierać oczy ze zdumienia. Jagiellonia po ostatnich niepowodzeniach wygrała ważny mecz, a w kryzysie ciągle jest Zagłębie Lubin i pytanie brzmi, jak długo trener Urban utrzyma posadę. Odblokował się też Sernas, do tej pory seryjnie marnujący okazje, ale to nie pomogło.

W obecnym sezonie na tę chwilę w cieniu pozostawia resztę niesamowity Rudniev (a niech mu będzie ta pisownia), obecnie zdecydowanie najlepszy piłkarz polskiej ligi. Ma już 14 bramek, co w zeszłym sezonie pozwoliło Frankowi na zdobycie tytułu króla strzelców, a za Lechem dopiero 9 spotkań. Prawa, lewa noga, głowa, szybkość, siła, ustawianie się, on to wszystko ma i zastanawiam się, czy następca Lewandowskiego w Poznaniu nie jest przypadkiem od niego lepszy (oczywiście zważywszy na hat-trick Lewego w Bundeslidze nie jest to najlepszy czas na takie opinie). Jeśli Rudniev utrzyma formę to może odejdzie z Lecha za jeszcze większą kasę niż Lewandowski (przynajmniej tak powinno się wydawać, bo jest od niego w Lechu skuteczniejszy, gole w Lidze Europy też mają swój wydźwięk w Europie, no i są w podobnym wieku). Jako kibic Legii, szczerze zazdroszczę takiego piłkarza, tak jak zazdrościłem Lewandowskiego.

No i dwa najciekawsze mecze tej kolejki odbędą się dzisiaj. Trudno powiedzieć kto wygra w meczu Śląsk-Polonia, ja obstawiałbym remis, więc znając mojego nosa do typowania polskiej ligi, remis nie padnie :P Teoretycznie faworytem powinien być Śląsk, ale Polonia to jednak trochę nieobliczalna drużyna i stać ją na zdobycie trzech punków we Wrocławiu. Zaryzykuję: X2 :)

Najważniejszy mecz o 17 przy Łazienkowskiej. Legia w dobrych nastrojach po wygranej z Hapoelem, Wisła z kolei będzie chciała zmazać plamę po porażce z Twente. Ja oczywiście liczę na duet Radović-Ljuboja, wspomagany przez Rybusa. Mam nadzieję, że Ljuboja pokaże w ważnym meczu pełnię możliwości, bo z tym bywa różnie. Jak to mówi Szaranowicz w FIFIE "żeby chciało im się chcieć". Jeśli miałbym wskazywać strzelców goli dla Legii no to pewnie ktoś z tej trójki. Liczę też na stałe fragmenty, przy których groźni mogą być Komorowski, Jędrzejczyk i Wawrzyniak. Wisła ma problemy w defensywie. Diaz na lewej obronie to dla mnie nieporozumienie i można spróbować to wykorzystać. W słabej formie jest też Jaliens, ale trudno spodziewać się, żeby Maaskant posadził go na ławce (a może w końcu zdecyduje się na taki krok?). Jeśli chodzi o siłę ofensywną Wisły to na pewno brak Małeckiego i przede wszystkim Meliksona to duża strata, ale w niesamowitej formie jest Dudu Biton (pierwotnie napisałem, że jest w niesamowitym gazie, ale to mogłoby być źle odebrane :)), a mnie osobiście podoba się też gra Ilieva.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ;) Napiszę wieczorem o swoich odczuciach po tych meczach.

PostNapisane: 2 października 2011, 13:31 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Moje typy na dzisiaj:

Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa 2:0

Legia - Wisła. Godzina 2:1

PostNapisane: 2 października 2011, 13:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60/E60
Garaż: Jest 525D:

Jest 530D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140951

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl//viewtopic.php?f=6&t=150648

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl//viewtopic.php?f=6&t=140952

Było 530D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127470

Było 320D: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103604
Wczoraj Ruch Chorzów - Widzew Łódz 3-1

PostNapisane: 2 października 2011, 15:18 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Całe szczęścia nie napisałem nic o swoim typie na mecz Legia-Wisła, bo jak widać myliłem się, co do meczu Śląsk-Polonia. Tam remisem, a już tym bardziej wygraną gości się nie skończy. Trener Lenczyk to kolejna persona, która należy bardzo wyraźnie wyróżnić. A tak swoją drogą, to czy mi się wydawało, czy drugi komentujący mecz (Jezierski?) po strzale Mili z wolnego zaczął krzyczeć "łoooooooooooooooo!!!"?

Dawcio napisał(a):
Wczoraj Ruch Chorzów - Widzew Łódz 3-1

Aha.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1