jiGsaw napisał(a):
ale mi się zwyczajnie nie chce tłumaczyć czegokolwiek osobie, która twierdzi, że Tyson, czy Lewis miał nokautujący cios, bo dużo wyciskał na klatę.
czytania ze zrozumieniem uczą już w trzeciej klasie szkoły podstawowej... jak widać ten etap Cie zwyczajnie ominął. Bo ja nic o wyciskaniu na klatę nie pisałem.... Tylko cały czas Ci tłukę jak krowie na rowie o naturalnej sile fizycznej a nie tej trenowanej...ale Ty w kółko wyskakujesz z tym swoim durnym trójbojem siłowym

który de facto jest bardzo młodą dyscypliną sportową , rozpowrzechniona tam gdzie przedstawicieli czarnej rasy jest stosunkowo dużo mniej od przedstawicieli rasy białej. Chyba nie trzeba być jakoś super łebskim żeby domyślic się dlaczego więc czarnych w tym sporcie nie ma.... Skoków narciarskich tez nie uprawiają jakoś namiętnie. Tak samo jak norewgowie nie grywają w siatkę plażową
jiGsaw napisał(a):
Smokin - boks też pochodzi z UK i co...? Łyso Ci?
a powinno?
ech duduś jak ty mało wiesz a głos chciałbys zabierać

, owszem boks narodził się w Anglii ale w 1719 r, a w 1801 został przeniesiony do Ameryki - kolonie brytyjskie. Uczyli w szkole na Historii?

i to właśnie tam boks narodził się na nowo, tam rozwinął skrzydła, tam jest największy do chwili obecnej nie w UK.
Pozatym w ogóle nie zrozumiałes po co przytoczyłem datę i miejsce powstania trójboju siłowego...ale absolutnie nie zamierzam ci pojaśniać takich bajecznie prostych rzeczy. Nie rozumiesz trudno, Twój problem. Kolejny przykład, że dyskusja z Tobą na ten temat to starata czasu.
jiGsaw napisał(a):
To przykład, który obrazuje logikę Twojej argumentacji.
to przykład który obrazuje twoją indolencję argumentacyjną oraz zwykły brak wiedzy.
jiGsaw napisał(a):
Mógłbym Ci tutaj znaleźć badania innych naukowców
szukaj
ps. cokolwiek już byś nie napisał, zwyczajnie nie chce mi się już odpisywać na te dyrdymały. Nie trafiają do Ciebie pewne fundamentalne treści to nie dotrze komplenie nic. A ja nie lubię marnować czasu.
poza tym bardzo nie lubię jak ktoś przekręca moje wypowiedzi i prubuje mi przypisać coś czego nie napisałem.
jiGsaw napisał(a):
ale mi się zwyczajnie nie chce tłumaczyć czegokolwiek osobie, która twierdzi, że Tyson, czy Lewis miał nokautujący cios, bo dużo wyciskał na klatę.
Smokin napisał(a):
Co do boksu to nie jest do końca tak jak piszesz... Tam odgrywa bardzo dużą rolę naturalna siła fizyczna! Bokserzy zajęcia typowo siłowe mają ograniczone...więcej siłowni to gorsza koordynacja ruchowa, większe spięcie. Chlebem powszednim są treningi typowo wytrzymałościowe z elementami siłowymi (młot+opona, sznur).
widzisz tam coś o wyciskaiu na klatę? bo ja nie.
Smokin napisał(a):
Wiesz jak taki trening wygląda, i jak trudno przy takich treningach wytrzymałościowo kondycyjnych utrzymywać masę mięśniową i siłę? I tutaj właśnie ogromną rolę odgrywają naturalne predyspozycje czym głównie w przypadku czarnych jest wyższy poziom teścia (sprawniejsze procesy anaboliczne w organizmie, a jak wiemy za dużo wytrzymałościówki i aerobów wprawiają mięśnie w stan kataboliczny, dlatego m.in np biegacze długodystansowi są bardzo szczupli).
a może tu cos napisałem o wyciskaniu? ano też nie!!!
więc sorry będe teraz jak Linda
"nie chce mi się z Tobą gadać"
Bez odbioru znafco!