BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 maja 2025, 02:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 4 lutego 2014, 08:41 
jiGsaw napisał(a):
White Power. Because the real power is white. Only.

lol :rotfl:
jiGsaw napisał(a):
Pierdolenie o szopenie, Arnold był biały. Najsilniejsi ludzie są biali.

A Ronie Coleman? A Lee Haney?

Poza tym chłopaki piszą o naturalnych predyspozycjach organizmu... a Ty podałeś za przykład gościa który ćwiczył od 16 r życia.

PostNapisane: 4 lutego 2014, 10:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Naturalne predyspozycje są takie, że rasa biała jest najsilniejsza fizycznie.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 lutego 2014, 11:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
jiGsaw napisał(a):

jakieś dane? w sumie dość ciekawy temat, ogólnie czarnoskórzy są silni ale tutaj też dużo robi spojrzenie przez pryzmat gościa X czy Y, taki pierwszy z brzegu murzyn (aż strach w tych czasach tak pisać) to jakiś koks nie jest ale wytrzymali chyba są.
jiGsaw napisał(a):
White Power. Because the real power is white. Only.

troche OT, ja tam za jakims rasizmem nie jestem ale jak się patrzy na to wszystko co się wyprawia to święta prawda.

"czasami żałuję że nie urodziłem się czarny" :rotfl:

PostNapisane: 4 lutego 2014, 12:48 
jiGsaw napisał(a):

niepoparte żadnymi argumentami be-ze-dury !

Tak w skrócie argumenty przemawiające o lepszych predyspozycjach czarnej rasy:
Cytuj:
Zatem dominację czarnoskórych zawodników da się wytłumaczyć pewnymi, wykształconymi w toku procesu adaptacyjnego wyjątkowymi właściwościami. Zawodnicy ci mają:

mniej podskórnego tłuszczu w całym organizmie, a szczególnie na rękach i nogach. Mają zatem więcej aktywnej masy mięśniowej. Zaobserwowano u nich także szersze ramiona oraz barki i większe uda. Mają ogólnie bardziej rozwinietą muskulaturę.
wyżej położony środek cięzkosci, wąskie biodra i chude łydki,
wiekszą rozpietość ramion, rękę relatywnie dłuższą niż przedramię, a stopę relatywnie dłuższą niż kość piszczelowa, która jest dłuższa niż udo,
szybszy odruch rzepkowy,
wiekszą gęstość ciała z uwagi na większą masę kości i to mimo słabszego odżywiania,
znacząco wyższy poziom testosteronu we krwi, co wzmaga procesy anaboliczne i daje możliwości skutecznego wykonywania wysiłków o dużej inyensywności,
wyższy procentowy udzial włókien mięśniowych szybkokurczliwych i więcej enzymów beztlenowych, co sprzyja wysiłkom eksplozywnym.

i kolejne:
Cytuj:
Rasy różnią się poziomem hormonów (min. androgenu, estradiolu) – w tym szczególnie stężeniem testosteronu – które bezpośrednio rzutują na zachowanie, a tym samym funkcjonowanie jednostki w kontekście danego społeczeństwa. Testosteron spełnia wiele istotnych funkcji w ludzkim organizmie, od kształtowanie płci i cech z nią związanych, poprzez wpływ na masę mięśniową, poziom libido i pożądania seksualnego, wielkość męskich genitaliów (obie ostatnie cechy wykazują pozytywną korelację z jego poziomem), po kształtowanie sfery emocjonalnej- zdecydowanie, odwaga, śmiałość, altruizm, chęć dominacji, ale także skłonność do ryzyka, agresji, czy wybuchów niekontrolowanego szału (im więcej testosteronu, tym wskazane emocje silniejsze), a nawet ryzyko nowotworu prostaty.[1]

Badania przeprowadzone przez amerykańskich naukowców, min. R. Rossa i L. Bernsteina wykazały, że Czarni posiadają średnio o 15%-19% więcej testosteronu, i 13%-21% więcej „wolnego testosteronu” niż przedstawiciele rasy Białej.[2]

PostNapisane: 4 lutego 2014, 19:19 
Przyjaciel forum

Bzdury? To zapraszam na jakiekolwiek poważne zawody np. w trójboju siłowym albo strongman.

A powyższe cechy są wynikiem tego, że czarni później z drzew zeszli, a ich kultura jest bliżej spokrewniona z dzikimi zwierzętami niż z ludźmi cywilizacji.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 4 lutego 2014, 20:02 
jiGsaw napisał(a):
To zapraszam na jakiekolwiek poważne zawody np. w trójboju siłowym albo strongman.

zrozum wreszcie, że dyskutujemy o naturalnych predyspozycjach a nie konkretnych dyscyplinach sportowych, ćwiczonych przez danych osobników od lat. Również na Twój przykład mogę podać swój jakim jest boks a głównie HW gdzie czarni od dziesiątek lat sromotnie leją białych, wyjątkiem są bracia.
jiGsaw napisał(a):
a ich kultura jest bliżej spokrewniona z dzikimi zwierzętami niż z ludźmi cywilizacji.

wybacz ale w tym momencie podziękuje ci już za rozmowę. Nie mam zwyczaju prowadzenia jałowych dyskusji...a w momencie kiedy staje się ona prymitywna po prostu odpuszczam.
Bez odbioru

PostNapisane: 4 lutego 2014, 20:18 
Przyjaciel forum

To co napisałem też naukowo jest dowiedzione...

Ogólnie ja mówię o czystej SILE fizycznej, a to w boksie akurat się nie przydaje w tak dużym stopniu by podawać ten sport jako przykład na potwierdzenie Twojej tezy. Wręcz bym się zgodził z Tobą w kontekście, że boks bokazuje, że czarni są bardziej gibcy, szybsi itp., może wytrzymalsi.

Czysta siła fizyczna to domena rasy białej.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 4 lutego 2014, 21:36 
jiGsaw napisał(a):
Czysta siła fizyczna to domena rasy białej.

tyle, że nie ma na to argumentów np takich jak u czarnych którzy tak jak juz wyżej pisałem mają o 15-19% większy poziom testosteronu od białych. Co przekłada nam się przecież na lepszą, większą , szybszą syntezę białek (działanie anaboliczne) a wzmożona synteza białek przekłada nam się na większy wzrost tkanki mięśniowej oraz sprawność mięśni (siła fizyczna). Dlatego też 6 na 10 czarnych nie robiąc nic mają sylwetkę jakby jednak spędzali sój czas na siłowni u białych to niestety rzadkość powiedzmy 2-3/10 u azjatów juz calkiem rzadkość dlatego, że ich poziom testosteronu jest adekwatnie mniejszy (również naukowo dowiedzione).

PostNapisane: 4 lutego 2014, 23:59 
Przyjaciel forum

O tym teściu musiałbym poczytać jak i o wiarygodności Twoich źródeł. Fakty są takie, że w sportach widać kto do czego ma predyspozycje. Czarni tam gdzie szybkość, zwinność, gibkość itp. (boks itp., biegi sprinterskie, niektóre dyscypliny gimnastyczne itd.), biali tam gdzie ekstremalna wytrzymałość (triathlon, pływanie, kolarstwo) i czysta fizyczna siła (strongman, trójbój siłowy itp.).

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 5 lutego 2014, 02:23 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Jigsaw ma rację- biali są silniejsi fizycznie i tyle. We wszystkich dyscyplinach siłowych królują biali. Czarni lepiej biegają , skaczą ( nie licząc skoków narciarskich, no ale skad biedny mudżin ma śnieg wziąć :rotfl: )
Popatrzcie chocby na armwrestling - totalna dominacja białych... O innych dyscyplinach wspominał Jig wczesniej - podnoszenie cieżarów, trójbój siłowy, strongman..

PostNapisane: 5 lutego 2014, 03:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Reprezentacja Ghany w Vancouver ;)

Obrazek

Kenia ma chyba jakiegos narciarza alpejskiego, chlopak pierwszy raz na oczy snieg widzial jak mial 20 lat ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 5 lutego 2014, 09:02 
jiGsaw napisał(a):
Fakty są takie, że w sportach widać kto do czego ma predyspozycje.

fakty są takie, że nie przedstawiłeś rzeczowych argumentów żeby uzasadnić swoją tezę. Bo to co widać...to wiesz... Tak żeby było śmieszniej ku temu co widać to dotychczas najsilniejszym człowiekiem na świecie został ogłoszony filipińczyk.... Anthony Clark. http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Cl ... rlifter%29
Widać inaczej rozumiemy pojęcie "naturalne predyspozycje" ale OK.

Co do boksu to nie jest do końca tak jak piszesz... Tam odgrywa bardzo dużą rolę naturalna siła fizyczna! Bokserzy zajęcia typowo siłowe mają ograniczone...więcej siłowni to gorsza koordynacja ruchowa, większe spięcie. Chlebem powszednim są treningi typowo wytrzymałościowe z elementami siłowymi (młot+opona, sznur). Wiesz jak taki trening wygląda, i jak trudno przy takich treningach wytrzymałościowo kondycyjnych utrzymywać masę mięśniową i siłę? I tutaj właśnie ogromną rolę odgrywają naturalne predyspozycje czym głównie w przypadku czarnych jest wyższy poziom teścia (sprawniejsze procesy anaboliczne w organizmie, a jak wiemy za dużo wytrzymałościówki i aerobów wprawiają mięśnie w stan kataboliczny, dlatego m.in np biegacze długodystansowi są bardzo szczupli).

Frank napisał(a):
Popatrzcie chocby na armwrestling - totalna dominacja białych...

tylko tutaj wpływ na to ma coś innego. A dokładnie "krótsza dźwignia" (ta sama moc przekazywana na krótszą rękę- krótszą dźwignię to większa siła). Biali zasięg ramion mają o wiele krótszy od czarnych.

Ostatnio edytowano 5 lutego 2014, 10:14 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 lutego 2014, 10:14 
Przyjaciel forum

Tyle, że jak już wspomniałem masa mięśniowa w sportach walki stanowi drugorzędną rolę. Podobnie jak czysta siła fizyczna. Już zwłaszcza w uderzankach, bo w grapplingu już nie widać tej przewagi czarnych. Nie musisz mi tłumaczyć jak wyglądają treningi, bo ich setki odbyłem i nie tylko w boksie. Podałeś przykład jednej osoby, która nie jest ani czarna ani biała, choć bliżej mu raczej będzie do białej, a nadal chyba nie obejrzałeś żadnych zawodów siłowych z najwyższej półki. Mam wrażenie, że jesteś jakimś typem bolca z chłopaki nie płaczą "koko dżambo i do przodu", ale tak to nie działa.

Jak dla Ciebie ogólnoświatowa tendencja w tak wielu różnych i chyba wszystkich dyscyplinach siłowych nie jest rzeczowym argumentem to co nim będzie?
. :rotfl:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 5 lutego 2014, 11:39 
jiGsaw napisał(a):
Tyle, że jak już wspomniałem masa mięśniowa w sportach walki stanowi drugorzędną rolę. Podobnie jak czysta siła fizyczna

lol :rotfl: powiedz to wszystkim przeciwnikom Iron Mikea, Lewisa tudzież Foremana którzy dostawali ciężkie KO już na samym początku walki. Lub tym którzy zostali stłamszeni fizycznie, wymordowani , wypompowani z sił a na samym końcu padali na dechy. Siła odgrywa tak samo ważną rolę jak szybkość, timing czy skoordynowanie ruchowe.
jiGsaw napisał(a):
Mam wrażenie, że jesteś jakimś typem bolca z chłopaki nie płaczą "koko dżambo i do przodu"

też mam pewne wyobrażenie o Tobie , ale z czystej grzeczności zachowam je dla siebie :rotfl:
jiGsaw napisał(a):
Jak dla Ciebie ogólnoświatowa tendencja w tak wielu różnych i chyba wszystkich dyscyplinach siłowych nie jest rzeczowym argumentem to co nim będzie?

tendencja.... jest taka tendencja też , że Finowe, Norwegowie i Szwedzi królują w skokach narciarskich. Czy to wg Ciebie oznacza , że są bardziej skoczni? Że jest to uwarunkowane biologicznie? :rotfl: :rotfl: :rotfl: Jest taka tendencja , że chińczycy dobrze grają w ping ponga a japończycy pomimo takiej samej budowy anatomicznej już nie. :rotfl: :rotfl: :rotfl: Wybacz ale ja podałem Ci biologiczne oraz anatomiczne różnice pomiędzy ciałem białego a ciałem czarnego. Różnice które merytorycznie popierają moje zdanie. Ty wyskakujesz mi z tendencjami i argumentami w stylu "nie bo nie" , "tak bo tak" faktycznie coco jumbo i do przodu.
Nie chce mi się ciągnąć już tej jałowej dywagacji. Masz swoje zdanie ja mam swoje. Tyle, że moje jest poparte naukowo.

pozdro!

PostNapisane: 5 lutego 2014, 14:49 
dodam tylko jeszcze dość istotną rzecz a mianowicie: trójbój siłowy jest dyscypliną powstałą w 50-60 latach. Jego kolebką jest UK.
W 2008 r stosunek zamieszkałych ras w anglii określa się jako:
Cytuj:
Szacuje się, że w 2008 roku 82,4% mieszkańców Wielkiej Brytanii było pochodzenia europejskiego (Anglikami, Szkotami, Walijczykami, Irlandczykami i napływową ludnością europejską z kontynentu), 6,2% pochodziło z Azji Południowej (głównie z Indii, Pakistanu i Bangladeszu), 3,5% było rasy czarnej (głównie z Afryki i Karaibów), 1,1% z Azji Wschodniej, a 1,6% to pozostali.

więc niech Cie nie dziwi, że jest mało murzynów w trójboju siłowym... Równie dobrze możesz powiedzieć , że murzyni zostali zdominowani w grze w krykieta :hyhy: lol albo w skokach narciarskich :hyhy:

PostNapisane: 5 lutego 2014, 18:30 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Dalej nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie z poprzedniej strony.

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 5 lutego 2014, 19:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
jeżeli chodzi Ci o opaleniznę to tak, z tego powodu kulturyści używają bronzerów. tylko w przypadku kulturystów trzeba brać poprawkę na to, że bronzer jest jednak dużo mocniejszy niż opalenizna no i na zawodach kulturyści są odwodnieni ale koniec końców opalenizna działa na plus

PostNapisane: 5 lutego 2014, 21:08 
Przyjaciel forum

Smokin - boks też pochodzi z UK i co...? Łyso Ci? To przykład, który obrazuje logikę Twojej argumentacji. Mógłbym Ci tutaj znaleźć badania innych naukowców, które potwierdzają moje teorie, ale mi się zwyczajnie nie chce tłumaczyć czegokolwiek osobie, która twierdzi, że Tyson, czy Lewis miał nokautujący cios, bo dużo wyciskał na klatę. :rotfl:

I nie mówimy o kulturowych stosunkach do sportów, tylko o GENETYCZNYCH uwarunkowaniach.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Ostatnio edytowano 5 lutego 2014, 23:19 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 lutego 2014, 22:36 
jiGsaw napisał(a):
ale mi się zwyczajnie nie chce tłumaczyć czegokolwiek osobie, która twierdzi, że Tyson, czy Lewis miał nokautujący cios, bo dużo wyciskał na klatę.

czytania ze zrozumieniem uczą już w trzeciej klasie szkoły podstawowej... jak widać ten etap Cie zwyczajnie ominął. Bo ja nic o wyciskaniu na klatę nie pisałem.... Tylko cały czas Ci tłukę jak krowie na rowie o naturalnej sile fizycznej a nie tej trenowanej...ale Ty w kółko wyskakujesz z tym swoim durnym trójbojem siłowym :rotfl: :rotfl: :rotfl: który de facto jest bardzo młodą dyscypliną sportową , rozpowrzechniona tam gdzie przedstawicieli czarnej rasy jest stosunkowo dużo mniej od przedstawicieli rasy białej. Chyba nie trzeba być jakoś super łebskim żeby domyślic się dlaczego więc czarnych w tym sporcie nie ma.... Skoków narciarskich tez nie uprawiają jakoś namiętnie. Tak samo jak norewgowie nie grywają w siatkę plażową :rotfl:
jiGsaw napisał(a):
Smokin - boks też pochodzi z UK i co...? Łyso Ci?

a powinno? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ech duduś jak ty mało wiesz a głos chciałbys zabierać :rotfl: , owszem boks narodził się w Anglii ale w 1719 r, a w 1801 został przeniesiony do Ameryki - kolonie brytyjskie. Uczyli w szkole na Historii? :rotfl: :rotfl: :rotfl: i to właśnie tam boks narodził się na nowo, tam rozwinął skrzydła, tam jest największy do chwili obecnej nie w UK.
Pozatym w ogóle nie zrozumiałes po co przytoczyłem datę i miejsce powstania trójboju siłowego...ale absolutnie nie zamierzam ci pojaśniać takich bajecznie prostych rzeczy. Nie rozumiesz trudno, Twój problem. Kolejny przykład, że dyskusja z Tobą na ten temat to starata czasu.

jiGsaw napisał(a):
To przykład, który obrazuje logikę Twojej argumentacji.

to przykład który obrazuje twoją indolencję argumentacyjną oraz zwykły brak wiedzy.

jiGsaw napisał(a):
Mógłbym Ci tutaj znaleźć badania innych naukowców

szukaj

ps. cokolwiek już byś nie napisał, zwyczajnie nie chce mi się już odpisywać na te dyrdymały. Nie trafiają do Ciebie pewne fundamentalne treści to nie dotrze komplenie nic. A ja nie lubię marnować czasu.
poza tym bardzo nie lubię jak ktoś przekręca moje wypowiedzi i prubuje mi przypisać coś czego nie napisałem.
jiGsaw napisał(a):
ale mi się zwyczajnie nie chce tłumaczyć czegokolwiek osobie, która twierdzi, że Tyson, czy Lewis miał nokautujący cios, bo dużo wyciskał na klatę.

Smokin napisał(a):
Co do boksu to nie jest do końca tak jak piszesz... Tam odgrywa bardzo dużą rolę naturalna siła fizyczna! Bokserzy zajęcia typowo siłowe mają ograniczone...więcej siłowni to gorsza koordynacja ruchowa, większe spięcie. Chlebem powszednim są treningi typowo wytrzymałościowe z elementami siłowymi (młot+opona, sznur).

widzisz tam coś o wyciskaiu na klatę? bo ja nie.
Smokin napisał(a):
Wiesz jak taki trening wygląda, i jak trudno przy takich treningach wytrzymałościowo kondycyjnych utrzymywać masę mięśniową i siłę? I tutaj właśnie ogromną rolę odgrywają naturalne predyspozycje czym głównie w przypadku czarnych jest wyższy poziom teścia (sprawniejsze procesy anaboliczne w organizmie, a jak wiemy za dużo wytrzymałościówki i aerobów wprawiają mięśnie w stan kataboliczny, dlatego m.in np biegacze długodystansowi są bardzo szczupli).

a może tu cos napisałem o wyciskaniu? ano też nie!!!

więc sorry będe teraz jak Linda
"nie chce mi się z Tobą gadać"

Bez odbioru znafco!

Ostatnio edytowano 5 lutego 2014, 23:13 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 lutego 2014, 23:10 
Przyjaciel forum

To sam sobie poszukaj dlaczego np. rasa czarna ma większe penisy itp., bo to Ciebie interesuje. Ja już kiedyś sobie poszukałem to co chciałem.

A ja Tobie cały czas mówię jak krowa na granicy, że SIŁA FIZYCZNA w boksie to akurat najmniejsza część sukcesu, ale nie dociera... Siła ciosu to wypadkowa masy ciała i techniki, a nie siły fizycznej... Siła fizyczna dla mnie to ile jesteś w stanie podnieść/wycisnąć etc. w danej konkurencji kilogramów i tutaj biali wszędzie dominują.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1