BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 27 kwietnia 2014, 19:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 maja 2014, 17:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
To ja podobnie tylko jeszcze dodaje zataczanie kręgów biodrami (czy jak to się zwie) i to samo ze stopami bo czasem coś lubi mi trzasnąć w biodrze czy kostce. Od połowy marca do dzisiaj 75kilometrów, przeważnie po 5km i na pełnym ogniu :D Kondycja nieskromnie przyznam, że na niezłym poziomie :hyhy:

PostNapisane: 4 maja 2014, 20:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
Adam na pelnym ogniu to ile :) ?? ja przyznam ze wole dluzsze dystanse a w terenie najlepszy wynik jaki osiagnalem dotej pory to 20:28 na 5 km, a bylo to w lutym na zwodach :)

PostNapisane: 6 maja 2014, 10:37 
Zacna persona forum

Pełen ogień jak na moje możliwości oczywiście ;) No dobra, na 95% możliwości bo też nie ma się co katować. Ostatnio około 25minut w raczej ciężkich warunkach. Twój czas jak dla mnie świetny i Ty nas amatorów pytasz jak się rozciągać? :rotfl: Jak dużo trzeba biegać aby mieć takie wyniki? W ile zrobiłeś półmaraton?

PostNapisane: 6 maja 2014, 12:19 
Zacna persona forum

jestem amatorem :) po prostu pytalem jakie cwiczenia rozciagajace stosujecie bo ja od niedawna sie rozciagalem i to byl moj blad ... sluchaj ja biegam od ok roku, najpierw biegalem po 3 km dosc dlugi okres, z czystych nudow, potem zaczałęm biegac 3 razy w tygodniu i tez odcinki a od ok pazdziernika zaczalem biegac czasowo, zazwyczaj ok godziny 3 razy w tygodniu ale jak to bywa w zyciu dopadla kontuzja i dupa teraz przerwa, ale zdrowie najwazniejsze a polmaraton ... 1:48:16 jak dla mnie na pierwszy taki start to wystarczajace a najwazniejsze, ze organizm mialem tak przygotowany ze kazdy kilomter bieglem mniej wiecej w tym samym tempie ok 5 min/km, dluzsze trenowanie pozwolilo mi okreslic tempo poczatkowe takie, zeby moj organizm bez zmeczenia wytrzymal taki dystans, mysle ze moglem pobiec e 3-5 min szybciej ale sie balem :) a jesli chcesz trenowac i startowac w zawodach to polecam stronke www.maratonypolskie.pl tam masz treningi rozpisane nawet na bieg na 5 km i ktos mi powiedzial, ze trenujac nie nalezy uzywac max wysilku bo nie osiagnie sie tego co wykonujac trening przemyslany :) radze poczytac i czekac na wyniki :)

PostNapisane: 6 maja 2014, 15:30 
Zacna persona forum

To sporo biegasz, raczej nie na moje nogi. W ostatnich dwóch tygodniach zrobiłem 40km i już czuję, że jeszcze trochę i przemęczę piszczele a gdzie jeszcze do twoich przebiegów :) Jakiś półmaraton myślę, że trzasnę sobie kiedyś z ciekawości. Na razie osiągnąłem cel nr jeden, bo po mimo amatorstwa warto go mieć aby się motywować, czyli 5km poniżej 25minut.
Obrazek
Dzisiejsza trasa, muszę sobie znaleźć nowy cel :D

PostNapisane: 6 maja 2014, 19:41 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
Kolegowie :P czy jest ktoś na forum kto potrafi układać diety? chciałbym zacząć się inaczej odżywiać jak do tej pory... zależy mi na budowaniu masy mięśniowej, czyli ile białka, węglowodanów na kg. Chciałbym ograniczać tłuszcze praktycznie do minimum+raz w tyg cheat meal. Jeśli ktoś ma sprawdzone przepisy lub korzysta ze sprawdzonych stron to również byłbym wdzięczny, bo nawet nie wiem od czego zacząć :/

PostNapisane: 6 maja 2014, 20:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Wojt4S90, kopsnę Ci na pw dietkę którą ładowałem od listopada do marca z dobrymi efektami. W kwietniu przerwałem, bo przestałem ćwiczyć przez maturę (notabene dziś matma na lajcie :P) i jakoś zapał do diety minął ale wiem, że 14 maja, po południu, po ostatniej maturze zamiast chlać idę smażyć kurczaka i katować się na siłce, bo się stęskniłem za tym ;) Układałem sam w konsultacji z bardziej doświadczonymi kolegami. Oczywiście musiałbyś lekko zmodyfikować proporcje, bo z tego co kojarzę to u Ciebie waga to jakieś 80kg, a tam proporcje dla grubaska 102kg są ;)
W piątek idę pierwszy raz na siłownię od miesiąca, bo w poniedziałek i środę ustny polski i angielski więc weekend luźno się zapowiada :)

PostNapisane: 18 maja 2014, 18:25 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Panowie, mógłby ktoś polecić jakieś fajne buty do biegania? Od niedawna zacząłem sobie truchtać w takich "zwykłych", ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie i dlatego rozglądam się za jakimś obuwiem. Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny :)

PostNapisane: 18 maja 2014, 20:11 
Zacna persona forum

Grunt to musisz dopasować do podłoża po jakim biegasz (utwardzone czy miękki teren) a marka czy model to bez większej różnicy, po przejściu ze zwykłych trampów i tak odczujesz kolosalną różnicę, mi bardzo dobrze śmigało się w butach asics, kosztowały raptem 230zł a jak biegłem pierwsze metry to aż nie dowierzałem jak leciutko się stąpa :hyhy:

Czy taki rowerek http://allegro.pl/rower-romet-rambler-3 ... 14614.html wytrzyma bardziej ekstremalną jazdę jak np tu? https://www.youtube.com/watch?v=UdA_C2XB44A
Ewentualnie od jakich kwot zaczynają się takie co to wytrzymają :D

PostNapisane: 18 maja 2014, 23:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
jiGsaw napisał(a):
Ładnie, poka foto.

Jest i fota :)
Obrazek
Aktualna waga to 85kg i 183cm.

Szału nie ma- brakuje mieśnia, no i wycinki też żadnej nie było bo na ten rok nie było z czego ciąć.
Mam nadzieje że jak będę utrzymywał obecną intensywność treningu + zbilansowana dieta to za rok forma będzie dość przyjemna :)
Pozdroooo dla sportowców!!

PostNapisane: 19 maja 2014, 15:14 

Adam_94 napisał(a):
Grunt to musisz dopasować do podłoża po jakim biegasz (utwardzone czy miękki teren) a marka czy model to bez większej różnicy, po przejściu ze zwykłych trampów i tak odczujesz kolosalną różnicę, mi bardzo dobrze śmigało się w butach asics, kosztowały raptem 230zł a jak biegłem pierwsze metry to aż nie dowierzałem jak leciutko się stąpa :hyhy:

W większości biegam po chodnikach/asfaltach, a więc po twardych nawierzchniach. Także rozejrzę się jeszcze i myślę, że coś wybiorę :)

PostNapisane: 19 maja 2014, 15:16 
Zacna persona forum

Jacek, jesli chcesz dobre i tanie buty to jedz do Decathlonu, ogolnie caly stroj kupisz tam do biegania i to na prawde za smieszne pieniadze, ja za buty dalem 150 pln i polmaraton przelecialem fajne miekkie super dopasowane, kazdy ma inna stope ale na pewno znajdziesz cos dla siebie, spodenki 20 pln koszulki niewiele wiecej, jedz do Decathlonu :) firma Kalenji :)

PostNapisane: 19 maja 2014, 15:45 

O widzisz, w takim razie dzięki za wskazówki :ok:

PostNapisane: 19 maja 2014, 18:02 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
W TVN wyliczyli że koszt kompletnego wyposażenia do uprawiania joggingu to jakoś 3tyś.zł :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2014, 20:26 
Zacna persona forum

a dzis czytalem na necie ze nie oplaca sie brac smartphonow na abonament :P ja w decathlonie kupilem: buty, spodnie, bluzke, kurtke, rekawiczki, spodenki za niecale 400 pln koszulki do biegania juz mialem ;p wiec 3 tysiace to chyba jak ubierasz 6 osobowa rodzine :D

PostNapisane: 19 maja 2014, 21:09 
Zacna persona forum

Mnie ostatnio naleciało na mtb i dowiedziałem się żeby zjechać od czasu do czasu z większej górki to bez 10k to nie ma co podchodzić :rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2014, 22:54 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
DoReK napisał(a):
a dzis czytalem na necie ze nie oplaca sie brac smartphonow na abonament :P ja w decathlonie kupilem: buty, spodnie, bluzke, kurtke, rekawiczki, spodenki za niecale 400 pln koszulki do biegania juz mialem ;p wiec 3 tysiace to chyba jak ubierasz 6 osobowa rodzine :D

no jasne.
Do biegania najdroższe są przyzwoite buty, reszta to tylko spodenki + t-shirt za parę zł.

PostNapisane: 20 maja 2014, 06:58 
Zacna persona forum

ja skusilem sie na buty na rzepy :D https://istoresportperformance.pl/kalen ... 13490.html w decathlonie 150 pln za nie dałem, biega sie w nich super :D na gorze maja tylko material, wiec jak kiedys zaozylem je na rower i bylo ok 12 stopni na dworzu to mi stopa zmarzla do biegania fajnie chlodza :D a i woda z nich szybko ucieka jak sie zlapie podczas biegu. Koszulke tez warto kupic termoaktywna czy jak to sie tam zwie, jest troche lepszy komfort i nie poci sie czlowiek jak ta ś.... :D

PostNapisane: 27 czerwca 2014, 10:19 
Zacna persona forum

widze temat ucichł :) 22 czerwca przebiegłęm kolejny półmaraton w Skierniewicach był to mój drugi półmaraton w życiu, był to bieg podczas której ciągle rozmawiałem ze znajomym, pobiegliśmy czysto treningowo chociaż ja nie byłem pewien czy dam rade przebiec, kryzys dopadł mnie na 16 km :)biegłem po 2 miesięcznej przerwie od biegania, po wyremontowaniu łąkotki a raczej jej usunieciu :) 23 czerwca mialem rekonstrukcje więzadła krzyżowego i tak jak lekarz mówł nogi nie poznaje ;p nie mam sily nawet unieść jej do góry tak na przyszłość pochwalę sie zdjęciem jaka jest róznica w napieciu mieśni obu nóg 3 dni po operacji ;p mogłem zrobić selfie w lustrze ale w samych majtkach troche nieprzystoi ;p

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1