BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 10 września 2014, 20:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
Co taka cisza? Sezon na plażowanie minął i już nie chce się ćwiczyć? :rotfl: Ja cały czas coś tam sobie biegam i dzisiaj na treningu 5km w 23min20s (do rekordu PL już tylko 10 minut :rotfl: ), zawodach powinno być trochę lepiej. W sumie jak dla mnie jest to naprawdę dobry wynik i trochę dziwi bo od jakichś dwóch miesięcy biegam po ledwo 10-15km tygodniowo :wstyd: Teraz zwiększam kilometraż oraz dorzucam interwały i za jakiś miesiąc 22minXXs!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 września 2014, 20:57 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Miłosz napisał(a):
Na razie to bardziej fitness niż ćwiczenia, a i tak ledwo co się ruszam takie zakwasy mam :D

Na szczęście rozpocząłem 3 tydzień treningów po wakacjach/urlopach i zakwasy już za mną :hyhy:

PostNapisane: 24 września 2014, 12:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
http://www.youtube.com/watch?v=em7nOJrWf3s minelo troche czasu ale wstawiam dopiero teraz ;p jakby ktos chcial za rok startowac to zapraszam prawdopodobnie ja tez wystartuje :)

PostNapisane: 22 października 2014, 14:25 
Zacna persona forum

jutro minie 4 miesiac po operacji wiezadla, noga powoli wraca do łask, chociaz wciaz jest wiele slabsza niz zdrowa :) miesien powoli sie odbudowuje, jazdy na rowerze nie odczuwam 50 km wycieczki i wiecej nie robia problemu gorzej z bieganiem ... po 10 minutach biegu odczuwam bol, w poprzednim tygodniu przeciazylem noge .... cwicze samymi sztangami, mowa o przysiadach a do biegania zanim wroce to ... az szkoda mowic :) a jak tam u was nygusy :D

PostNapisane: 23 października 2014, 20:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
A co z siłową częścią BMW-SPORTA?? Co to za beemkarz bez dresów i trenigu klaty+ biceps w poniedziałek??

Ja na w tym sezonie mam ambitne plany, od sierpnia wjechałem z porządnym treningiem i co trudniejsze z dietą :]
I już powolutku widać efekty, jeżeli udałoby mi się utrzymać w takiej kondycji jak teraz, to na wiosnę będzie forma na 4 być może z plusem ;)

PostNapisane: 5 listopada 2014, 23:43 
Chciałbym podgonić trochę aeroby.. pomyślałem zakupić do domu rowerek albo bieżnie.
Możecie podsunąć linki sprawdzonych produktów?
Mam na siłowni rowerek, ale nie zawsze potrafię znaleźć czas, żeby oprócz ćwiczeń siłowych pojeździć na rowerku, a.. w domu zawsze byłby pod ręką.

PostNapisane: 6 listopada 2014, 07:40 

rybik napisał(a):
ale nie zawsze potrafię znaleźć czas, żeby oprócz ćwiczeń siłowych pojeździć na rowerku

Ja sądzę, że jak znalazłby się czas żeby w domu pohasać to już lepiej pojechać na siłownie a kasę z bieżni przeznaczyć na paliwko na dojazdy do siłki. Poza tym, nie wiem jakie są twoje cele, ale ja nie chciałbym męczyć/spalać mięśni treningiem cardio/aerobowym bezpośrednio przed/lub po ciężkim treningu siłowym.
Ja stosuje zasade - jeden dzień - siłka, kolejny- cardio/aeroby.

PostNapisane: 6 listopada 2014, 08:12 

kszyhu napisał(a):
rybik napisał(a):
ale nie zawsze potrafię znaleźć czas, żeby oprócz ćwiczeń siłowych pojeździć na rowerku

Ja sądzę, że jak znalazłby się czas żeby w domu pohasać to już lepiej pojechać na siłownie a kasę z bieżni przeznaczyć na paliwko na dojazdy do siłki.

a jeszcze prościej i taniej kupić buty i sobie pobiegać po okolicy :)

PostNapisane: 6 listopada 2014, 09:01 
kszyhu, siłownie mam swoją, więc teoretycznie mogę sobie chodzić, kiedy mam ochotę, ale czasami mam takie dni, że nie chce/nie mam ochoty/jestem zmęczony, żeby iść pojeździć na rowerku w siłowni, a w domu mógłbym nawet pojeździć z dzieckiem na rękach ;)

Sylwek_ch, wiem wiem, muszę zmienić tryb życia, tak żeby wcześniej chodzić spać i z rana biegać...

PostNapisane: 6 listopada 2014, 10:32 

W takim razie Sylwka rada najlepsza. Szkoda kasy na karnet na siłke, której praktycznie byś nie wykorzystywał.
rybik napisał(a):
żeby iść pojeździć na rowerku w siłowni,

Szkoda czasu na rowerek, kiedy ma się dzieciaka ;) Z bieganiem szybsze efekty a i nie izoluje tak drastycznie partii "od pasa w góre".

PostNapisane: 8 listopada 2014, 23:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Sylwek_ch napisał(a):
kszyhu napisał(a):
rybik napisał(a):

Ja sądzę, że jak znalazłby się czas żeby w domu pohasać to już lepiej pojechać na siłownie a kasę z bieżni przeznaczyć na paliwko na dojazdy do siłki.

a jeszcze prościej i taniej kupić buty i sobie pobiegać po okolicy :)

Zauwazyłem po sobie, że po dobrym treningu nóg bieganie troche za bardzo obciąża mi biodrą i kostki. Biodra rano mnie bolą i sa takie jak 'otłuczone', a kostki może nie jakiś 'kontuzjogenny' ból, ale czuje wyraźne pieczenie po powrocie do domu, więc po prostu po kazdym treningu 7,0km/h 10% wzniesienie i 30 minut spaceru na bieżni :)

PostNapisane: 9 listopada 2014, 11:15 
Zacna persona forum

rybik w domu cwiczylem 2 lata z przerwami, jak mi sie nie chcialo to odpuszczalem teraz chodze 3 miesiac na silownie karnet roczny kupilem zebym mial motywacje, i nie ma porownania, teraz idzie zima wiec jak ktos nie biegal na dworzu wczesniej to niech z tym poczeka do wiosny :) a na bieganie na biezni ma taki plus, ze jest jakas tam amortyzacja a zazwyczaj na dworzu biega sie po twardym ...

PostNapisane: 9 listopada 2014, 13:02 
DoReK napisał(a):
zebym mial motywacje, i nie ma porownania

Motywacji to mi nie brakuje ;) na siłce jestem od 3 do 6 dni w tygodniu - w zależności od wolnego czasu.

PostNapisane: 9 listopada 2014, 16:21 
Zacna persona forum

w domu cwiczylem 3 razy w tygodniu ale czasami potrafilem odpuscic a pozniej zalowalem ;p a na silowni nawet jak nie masz weny to zrobisz zestaw cwiczen, ktos cos zawsze podpowie itp. Biegania i tym podobnych nie wliczalem do dni treningowych tylko jako relaks :D

PostNapisane: 10 listopada 2014, 02:27 
Forumowicz

rybik napisał(a):
DoReK napisał(a):

Motywacji to mi nie brakuje ;) na siłce jestem od 3 do 6 dni w tygodniu - w zależności od wolnego czasu.

Chyba właśnie strasznie brakuje skoro masz taki rozrzut... Może najpierw zacznij od planu działania...
Zaoszczędzisz sporo cennego czasu, a i efekty będą wyrażniejsze.
Nie trenuj w stylu napalonego licealisty, "może teraz pojeżdżę sobie rowerem, a w przyszłym tygodniu zrobię sobie 6 treningów na siłowni " :hyhy:

PostNapisane: 10 listopada 2014, 07:46 

DoReK napisał(a):
na bieganie na biezni ma taki plus, ze jest jakas tam amortyzacja a zazwyczaj na dworzu biega sie po twardym ...

Dużo zależy od obuwia/pleneru/i jak się biega. Ja swego czasu przez półroku biegałem na dworze (styczeń-czerwiec). Miałem swój konkretny odcinek w parku, bez zegarka w ręku, swoim tempem, zawsze wychodziła godzinka. Fajna sprawa. Wychodze z założenia, że naturalne warunki są najlepsze. Całkiem inaczej mija czas. Wiadomo... do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić.

Mariano napisał(a):
Chyba właśnie strasznie brakuje skoro masz taki rozrzut... Może najpierw zacznij od planu działania...

Trening zaplanujesz, a życie wszystko weryfikuje ;) W rezultacie dostosowujesz wszystko pod prace.
Ja z powodu pracy również mam taki rozrzut. Czasami trenuje 5 dni pod rząd, czasami 3, a czasami 4 z dziennym odpoczynkiem pomiędzy.

Mariano napisał(a):
Nie trenuj w stylu napalonego licealisty, "może teraz pojeżdżę sobie rowerem, a w przyszłym tygodniu zrobię sobie 6 treningów na siłowni " :hyhy:

Napalony licealista to by trenował najlepiej tylko klate i bajcepsa. Ja jade z treningiem wg swojego planu, czyt. po kolei.
Wychodze z założenia, że jest ważne aby nie pominąć żadnej partii, nawet jeśli jeden cykl miałby trwać 2tyg.

PostNapisane: 10 listopada 2014, 08:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
kszyhu napisał(a):
Trening zaplanujesz, a życie wszystko weryfikuje W rezultacie dostosowujesz wszystko pod prace.
Ja z powodu pracy również mam taki rozrzut. Czasami trenuje 5 dni pod rząd, czasami 3, a czasami 4 z dziennym odpoczynkiem pomiędzy.

o tuż to. chyba tylko "zawodowi" kulturyści trenują kiedy i jak chcą. wystarczy że masz 2 zmianowy tryb pracy a już każdy tydzień wygląda inaczej.

PostNapisane: 10 listopada 2014, 11:06 
Mariano napisał(a):
rybik napisał(a):
DoReK napisał(a):

Plan działania mam już dawno ustalony i dążę do jego realizacji!
Jeżeli mogę sobie pozwolić w ciągu 7 dni w tygodniu na 6 dni treningu to ćwiczę 6 dni, jeżeli jednak mogę pozwolić sobie na trzy dni to trenuję trzy - proste?

Nie jestem napalonym licealistą, a na siłowni nie jestem od wczoraj...

PostNapisane: 12 listopada 2014, 11:18 
Forumowicz

rybik napisał(a):
na siłce jestem od 3 do 6 dni w tygodniu
Jeżeli mogę sobie pozwolić w ciągu 7 dni w tygodniu na 6 dni treningu to ćwiczę 6 dni, jeżeli jednak mogę pozwolić sobie na trzy dni to trenuję trzy - proste?

W porządku, nie wnikam. Swoją drogą w takim razie musisz być w niezłej formie.
Nawet nie wszyscy kulturyści będąc na mocnych cyklach pozwalają sobie na 6 treningów na siłowni tygodniowo ;)

PostNapisane: 17 listopada 2014, 20:17 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Dla motywacji :)

Bmw F10 też się pojawia :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1