BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: MŚ w Brazylii 2014
PostNapisane: 2 lipca 2014, 10:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
Rafał napisał(a):
Tymczasem na meczu Belgia - USA mieliśmy pierwsze na tych mistrzostwach wtargnięcie na boisko. Szkoda, że się nie poganiał z porządkowymi :)

Z tego co pamiętam podobny przypadek był na meczu Niemcy - Ghana, gdzie jak się później okazało "kibic", który wtargnął na boisko był... Polakiem :D

Dokładnie tak. Z tą różnica, że wczorajszy kibic manifestował w sprawie biednych dzieci w Brazylii.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... ,1036.html

Co do wczorajszych meczów. Napiszę trochę szerzej, podam kilka swoich przemyśleń, bo uważam, że wczorajsze potyczki pomimo dwóch rezultatów 0:0 w regulaminowym czasie, były bardzo emocjonujące i ciekawe. Swoją drogą, dobrze wyczułem, że możemy mieć dogrywkę, a nawet dwie ;)

Argentyna - Szwajcaria 1:0 po dogrywce

- Świetny mecz w wykonaniu Shaqiriego. Bez kompleksów / przebojowo / z parciem na bramkę. Kawał zawodnika.
- Faulu na nim w samej końcówce spotkania oczywiście nie było.
- Mega porządna i konsekwentna gra Szwajcarów w obronie. Widać, że "Helweci" "odrobili lekcję" po srogim laniu z Francją.
- Argentyna po raz kolejny bez błysku prześlizguje się przez następny mecz. Trzeba pamiętać jednak o tym, że od ładnej gry ważniejszy jest wynik, a Argentyńczycy jak na razie wygrali wszystkie swoje spotkania.
- Mało widoczny Messi, który jak to on, wystarczyło, że raz błysnął, dograł do Di Marii, i mieliśmy po meczu.
- Szkoda słupka Szwajcarów w doliczonym czasie w dogrywce.
- Szykuje się ciekawy ćwierćfinał, gdzie jak najbardziej będę kibicował Belgom.
- Kto wg. mnie piłkarzem wczorajszego meczu ?? Jak najbardziej Di Maria. Jeszcze przed strzeleniem bramki myślę, że zasługiwał na to miano. Walczył / dryblował / ciągnął drużyny do przodu / był cały czas pod grą / bardzo dobrze wytrzymał spotkanie kondycyjnie.

Belgia - USA 2:1 po dogrywce

- Gratka przede wszystkim dla statystyków i ludzi, którzy baczniej przyglądają się taktyce itp.
- 65 minuta, statystyka strzałów - 20:3 dla Belgii. Po 90 minutach - 30:5, w tym 20:4 w celnych.
- W Belgii słabiej dzisiaj zagrał Mertens. Natomiast kolejne dobre spotkanie rozegrał Hazard. Na plus również postawa młodego Origiego. Miał kilka okazji, szkoda, że nic nie wpadło.
- Pozytywne wejścia na plac Mirallasa po stronie Belgii, i Yedlina po stronie USA.
- Ciekawie i kombinacyjnie wykonany rzut wolny przez Amerykanów w 113 minucie, po którym Dempsey trafia w bramkarza.
- Niewykorzystana 100% sytuacja przez Wondolowskiego w dogrywce. Żadnego spalonego tam nie było.
- 21 mecz w kadrze Courtoisa - zero porażek.
- Piłkarz meczu ?? Howard (w bramce wyczyniał cuda. Wystarczy spojrzeć na statystyki) i De Bruyne (bramka i asysta)

Reasumując, dwie bardzo ciekawe potyczki i kolejne mecze fazy pucharowej w których nie pada duża liczba bramek. Widać, że tutaj każdy gra przede wszystkim na zero z tyłu. W grupie zawsze można jeszcze coś nadrobić w drugim, trzecim meczu. Także 1 / 8 za nami. Z niecierpliwością czekam na 1 / 4 :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 lipca 2014, 10:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
Kto wg. mnie piłkarzem wczorajszego meczu ?? Jak najbardziej Di Maria. Jeszcze przed strzeleniem bramki myślę, że zasługiwał na to miano. Walczył / dryblował / ciągnął drużyny do przodu / był cały czas pod grą / bardzo dobrze wytrzymał spotkanie kondycyjnie.

Absolutnie się nie zgadzam. W Argentynie rzeczywiście był najlepszy ale ta czwórka: Rodriguez, Shaqiri, Behrami i Mehmedi wypadła zdecydowanie lepiej. Szczególnie podobał mnie się Shaqiri i Mehmedi którzy wręcz ośmieszali w pojedynkach jeden na jeden Argentyńczyków. Dla mnie to był jeden z lepszych meczy tych mistrzostw patrząc pod względem gry poszczególnych piłkarzy.

PostNapisane: 2 lipca 2014, 10:45 
Przyjaciel forum

Rafał napisał(a):
binta napisał(a):
Kto wg. mnie piłkarzem wczorajszego meczu ?? Jak najbardziej Di Maria. Jeszcze przed strzeleniem bramki myślę, że zasługiwał na to miano. Walczył / dryblował / ciągnął drużyny do przodu / był cały czas pod grą / bardzo dobrze wytrzymał spotkanie kondycyjnie.

Absolutnie się nie zgadzam. W Argentynie rzeczywiście był najlepszy ale ta czwórka: Rodriguez, Shaqiri, Behrami i Mehmedi wypadła zdecydowanie lepiej. Szczególnie podobał mnie się Shaqiri i Mehmedi którzy wręcz ośmieszali w pojedynkach jeden na jeden Argentyńczyków. Dla mnie to był jeden z lepszych meczy tych mistrzostw patrząc pod względem gry poszczególnych piłkarzy.

Wiesz co Rafał, dla mnie w tym momencie, oprócz tego, że Di Maria zagrał bardzo dobre spotkanie, przeważyła kwestia strzelonej bramki na wagę awansu. Gdyby mecz zakończył się karnymi, i dajmy na to zarówno Di Maria jak i Shaqiri wykorzystaliby swoje "jedenastki" - wskazałbym jak najbardziej na Shaqiriego. Tak jak napisałem w poście wyżej, świetne zawody w jego wykonaniu / kawał piłkarza ;)

A tak, Ty masz swoje zdanie, a ja swoje :ok:

PostNapisane: 2 lipca 2014, 17:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Meczu Belgów nie oglądałem, bo niestety zasnąłem :wstyd: wcześnie wstaję do tyry i ciężko bardzo mi dociągnąć do 22 a co dopiero jeszcze mecz plus dogrywka :wsciekly: a żałuję bo z tego co czytam w necie to kozak spotkanie

PostNapisane: 2 lipca 2014, 23:58 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Owad napisał(a):
Meczu Belgów nie oglądałem, bo niestety zasnąłem

Nie Ty jeden...

PostNapisane: 3 lipca 2014, 04:36 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
StreetFire7 napisał(a):
Owad napisał(a):
Meczu Belgów nie oglądałem, bo niestety zasnąłem

Nie Ty jeden...

Przegapiliście panowie kawał dobrego football-u :hyhy:

PostNapisane: 4 lipca 2014, 07:59 
Przyjaciel forum

No dobra, czas na ćwierćfinały :)

Francja - Niemcy - 18:00
Brazylia - Kolumbia - 22:00

Jak typujecie ?? W sumie ciężko tu pisać o jakichkolwiek niespodziankach, ale chyba mimo wszystko zwycięstwa Francji i Kolumbii takimi będą. W pierwszym meczu jak najbardziej trzymam kciuki za Francuzów, a w drugim... niech wygra lepszy :) Z racji tego, że dla całego turnieju fajnie było by, aby wygrała Brazylia, to niech będzie, że trzymam za nich ;)

PostNapisane: 4 lipca 2014, 09:13 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
No dobra, czas na ćwierćfinały :)

Francja - Niemcy - 18:00
Brazylia - Kolumbia - 22:00

Jak typujecie ?? W sumie ciężko tu pisać o jakichkolwiek niespodziankach, ale chyba mimo wszystko zwycięstwa Francji i Kolumbii takimi będą. W pierwszym meczu jak najbardziej trzymam kciuki za Francuzów, a w drugim... niech wygra lepszy :) Z racji tego, że dla całego turnieju fajnie było by, aby wygrała Brazylia, to niech będzie, że trzymam za nich ;)

Teoretycznie Niemcy i Brazylijczycy powinni się zameldować w półfinale jednak nie będzie to takie łatwe. Zresztą ten turniej niejednokrotnie zweryfikował nam, że nie ma tutaj jednoznacznych faworytów. Wszystkie drużyny pokazały we wcześniejszych meczach, że potrafią grać ładną piłkę. Teraz już nie będzie oszczędzania się, czy kalkulowania, a to zwiastuje nam dodatkowe emocje :)

PostNapisane: 4 lipca 2014, 11:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja mimo że zawsze na mundialach do Brazylii podchodzę z dużą dozą sympatii, tak tej drużynie kibicować się zwyczajnie nie da. Mam nadzieję że Kolumbia ich zje (Urugwaj by zjadł :hyhy: :P )
Co do Francja-Niemcy, to do niedawna bardzo podobała mi się gra niemieckiego czołgu, ale teraz widać rękę Guardioli w grze trzonu tej ekipy i częste bezsensowne spowalnianie gry. No i nie ukrywam że swoją dotychczasową grą na tym turnieju Francja mnie kupiła. Oby obyło się bez kontrowersji i niech wygra lepszy :)

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 4 lipca 2014, 13:37 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Wygranej w meczu nie obstawiam... po dogrywce lub karnych stawiam na Niemców oraz Brazylijczyków chodź fajnie by było gdyby to ich przeciwnicy awansowali ;)

PostNapisane: 4 lipca 2014, 13:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Gumiś napisał(a):
[...]Oby obyło się bez kontrowersji i niech wygra lepszy :)

Dokładnie tak, chociaż obawiam się, że w razie czego sędziowe przepchną brazylie :kwasny:

PostNapisane: 4 lipca 2014, 20:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Obstawiałem na Niemców i wygrali :hyhy:
I mam dużą nadzieję że Brazylia dziś odpadnie...ide zaraz zaparzyć garnuch kawy i jakimś sposobem musze obejrzeć ten mecz.

PostNapisane: 4 lipca 2014, 20:49 

Niemcy wygrywają, ale sam mecz mocno przeciętny. Szybko strzelona bramka przez Hummelsa "ustawiła" niejako to spotkanie, co spowodowało, że Niemcy właściwie cały czas kontrolowali przebieg gry. Francuzi też niczego wielkiego dzisiaj nie pokazali, ogólnie zagrali jeden ze słabszych meczów na Mundialu.

PostNapisane: 5 lipca 2014, 09:21 
Przyjaciel forum

W pierwszym wczorajszym meczu Niemcy po dość średnim meczu pokonują Francuzów 1:0. Szkoda tych drugich, ale trzeba przyznać, że to Niemcom należał się awans.

Brazylia - Kolumbia 2:1

- Bardzo fajny, ciekawy i szybki pojedynek.
- Świetna bramka Luiza z rzutu wolnego.
- Brazylijczycy w końcu zagrali dobre spotkanie.
- Najlepszy zawodnik w szeregach Kolumbii ?? Na pewno James Rodriguez. Szykuje nam się jakiś transfer (Real ??) ;)
- Karny dla Kolumbii rzecz jasna słuszny.
- Piłkarz meczu ?? Moim zdaniem David Luiz. Walczył, świetne "czytał grę" , no i ta bramka - cudo.

Reasumując, czeka nas mega ciekawy półfinał: Niemcy - Brazylia :)

- No i najważniejsza sprawa. Wczorajszy meczy był ostatnim na Mistrzostwach dla Neymara, który po wejściu Zunigi kolanem w jego plecy, ma ponoć pęknięty jeden z kręgów.

Dzisiaj kolejne dwa ćwierćfinały:

Argentyna - Belgia 18:00 - Trzymam kciuki za Belgów, ale wydaje mi się, że możemy być świadkami dogrywki po remisie 1:1.

Holandia - Kostaryka 22:00 - Kibicuję tym pierwszym, i myślę, że powinni sobie poradzić w regulaminowym czasie gry.

A Wy jak typujecie ?? :)

PostNapisane: 5 lipca 2014, 09:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
Piłkarz meczu ?? Moim zdaniem David Luiz. Walczył, świetne "czytał grę" , no i ta bramka - cudo.

Tym razem zgadzam się z Tobą całkowicie. W tym meczu był nie do przejścia.
binta napisał(a):
W pierwszym wczorajszym meczu Niemcy po dość średnim meczu pokonują Francuzów 1:0. Szkoda tych drugich, ale trzeba przyznać, że to Niemcom należał się awans.

Niemcy grają do bólu poprawnie. Przypuszczam, że sami się nie spodziewali, że tak szybko strzelą bramkę. Niemcom kibicuję od początku i mam nadzieję, że to oni wygrają całe mistrzostwa.
binta napisał(a):
Argentyna - Belgia 18:00 - Trzymam kciuki za Belgów, ale wydaje mi się, że możemy być świadkami dogrywki po remisie 1:1.

Holandia - Kostaryka 22:00 - Kibicuję tym pierwszym, i myślę, że powinni sobie poradzić w regulaminowym czasie gry.

W pierwszym meczu jestem za Belgią, mam nadzieję, że to koniec szczęścia Argentyńczyków. W drugim jestem za Kostaryką, po meczu z Meksykiem nie chcę, żeby Robben dalej grał bo na to nie zasługuje po tym jak kładł się z byle powodu.

PostNapisane: 5 lipca 2014, 10:04 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Takie podsumowanie wczorajszego meczu z mojej strony:

Obrazek
image hosting free no registration

PostNapisane: 5 lipca 2014, 10:13 

Rafał napisał(a):
binta napisał(a):

W pierwszym meczu jestem za Belgią, mam nadzieję, że to koniec szczęścia Argentyńczyków. W drugim jestem za Kostaryką, po meczu z Meksykiem nie chcę, żeby Robben dalej grał bo na to nie zasługuje po tym jak kładł się z byle powodu.

Dzisiaj właściwie tak samo. Fajnie by było jakby Kostaryka, a przede wszystkim Belgia awansowały do półfinałów :)

PostNapisane: 5 lipca 2014, 10:50 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Mimo wszystko będę patrzył na mecz Brazylii przez pryzmat fatalnego sędziego. Mnóstwo fauli, szarpana gra, nie dawał sobie rady. Gol Luiza ciasteczko, ale wolnego nie było, Hulka wywrócił... wiatr? Za ten faul na Nemymarze powinna być czerwona kartka.

PostNapisane: 5 lipca 2014, 14:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Sędzia po raz kolejny tragedia. neymar nie zagra, na szczęście, nie trawie leszcza jak całej barcelony. David Luiz piękny mecz, naprawdę czyścił wszystko. Z niemcami nie mają najmniejszych szans. Nie wiem co gorsze, wygrana wroga czy brazylii.
W meczu Belgia - Argentyna oczywiście jestem za Europą, w drugim pojedynku podobnie. Życzę Holendrom zwycięstwa w całym turnieju.

PostNapisane: 6 lipca 2014, 12:25 
Forumowy terrorysta

4x cwierćfinał na + $, choć we wczorajszym meczu Holendrzy m.in. przez rzuty wolne mogliby mi kupon rozbić heheh.

Niektorzy podejmując wątek fatalnego sędziowania pokazują ponownie swoje oblicze stronniczych hipokrytów :rotfl: .

Półfinały:

8 lipca Brazylia-Niemcy

9 lipca Holandia-Argentyna

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1