BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 797 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ceny polskich autostrad, oraz stan polskich "ulic"
PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 17:29 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
a pis to gówno

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 17:39 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Syn pyta ojca:
- Tato, co to jest POLITYKA?
Ojciec odpowiada:
- Zobacz, ja przynoszę pieniądze do domu, więc jestem KAPITALISTĄ, Twoja mama rządzi tymi pieniędzmi, więc jest RZĄDEM, dziadek uważa, żeby wszystko było na swoim miejscu, więc jest ZWIĄZKIEM ZAWODOWYM, nasza pokojówka jest KLASĄ ROBOTNICZĄ, a wszyscy mamy jeden cel, aby się Tobie lepiej wiodło! Ty jesteś LUDEM, a Twój młodszy brat, który leży jeszcze w pieluchach jest PRZYSZŁOŚCIĄ!!! Zrozumiałeś synku???
Chłopiec zastanawia się i mówi, że musi się z tym wszystkim jeszcze przespać. W nocy budzi chłopca płacz młodszego brata, który narobił w pieluchy i drze się wniebogłosy. A, że chłopiec nie wiedział co ma zrobić, poszedł do pokoju rodziców. W pokoju była tylko mama, ale spała tak mocno, że nie mógł jej dobudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawiał się z nią ojciec, a dziadek podglądał ich przez okno. Wszyscy byli tak sobą zajęci, że nie zauważyli, że chłopiec jest w pokoju. Malec postanowił więc, że pójdzie spać i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:
- Synku, możesz mi powiedzieć własnymi słowami co to jest POLITYKA??
- TAK!!! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASĘ ROBOTNICZĄ, ZWIĄZKI ZAWODOWE się temu przyglądają, podczas gdy RZĄD śpi, LUD jest całkowicie ignorowany, a PRZYSZŁOŚĆ leży w gównie!!! TO JEST POLITYKA!!!

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 17:59 

Cytuj:
Jak zwykle masz wybiórczą pamieć i zapominasz, że wcześniej ludzie z PO, bedac w UD, UW i AWS też rządzili..

Owszem, jednak Polska nie była wtedy członkiem Uni Europejskiej, co ma kolosalny wpływ na rozwój infrastruktury drogowej i przypływ gotówki.

Cytuj:
Na PKP podobna rozpierducha jak na drogach, Czaruś grabarz polskiej infrastruktury, drogowej i kolejowej.

Jak bym słyszał Błaszczaka :rotfl: Sytuacja na PKP nie zmienia się od wielu lat, głównie przez nepotyzm, wiem coś na ten temat bo brat pracuje na PKP i jak opowiada jakie tam wałki idą, to aż się wieżyć nie chce i najmniej tu zasługi Grabarczyka...

Cytuj:
Pomysł z d..py żeby na pokaz budowac autostrady, po których ze względy na koszty jeździ coraz to mniej aut .

Znowu wypowiedź w stylu rasowego PiSmaka :rotfl: :rotfl: budują źle, nie budują - no jak tak można :rotfl: :rotfl: :dobani:

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 20:06 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
Cytuj:
Jak zwykle masz wybiórczą pamieć i zapominasz, że wcześniej ludzie z PO, bedac w UD, UW i AWS też rządzili..

Owszem, jednak Polska nie była wtedy członkiem Uni Europejskiej, co ma kolosalny wpływ na rozwój infrastruktury drogowej i przypływ gotówki.

Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy hahaha. :rotfl: Rzad, budżet, wpływy do budżetu, także z naszych podatków ( podatek potrącany z wynagrodzenia, podatek od towarow i usług, akcyza w paliwie) itd. wydatki, trzeba umiec zarządzać pieniędzmi, podobnie jak każdy z nas musi gospodarować swoimi pieniędzmi w budżecie domowym. Jeśli się wiecej wydaje niż zarabia, żyje ponad stan, na kredyt, który się probuje spłacić kolejnym kredytem, ze sprzedaży ‘’rodowych sreber’’, to cudów nie ma, zabraknie pieniędzy. No ale niektórzy nadal wierzą w cuda :rotfl: :rotfl: :rotfl: . http://www.youtube.com/watch?v=ZuDSBbhQ ... re=related

Byczus napisał(a):
Cytuj:
Na PKP podobna rozpierducha jak na drogach, Czaruś grabarz polskiej infrastruktury, drogowej i kolejowej.

Jak bym słyszał Błaszczaka Sytuacja na PKP nie zmienia się od wielu lat, głównie przez nepotyzm, wiem coś na ten temat bo brat pracuje na PKP i jak opowiada jakie tam wałki idą, to aż się wieżyć nie chce i najmniej tu zasługi Grabarczyka...

Pierwszy przykład z brzegu. Poroniony pomysł Grabarza przesunięcia pieniędzy kolejowych na drogi 4.8 mld zł oraz brak reformy PKP SA, w której to, a także w spolkach zaleznych, panstwo ma udziały.
Sytuacja moglaby sie zmienić, już od 4 lat rzadzi PO. Nie zmienia sie, bo po co :rotfl: Jakoś to będzie, byle miesiac minął i ministerialna pensyjka wpłynęla na konto :rotfl:.

Byczus napisał(a):
Cytuj:
Pomysł z d..py żeby na pokaz budowac autostrady, po których ze względy na koszty jeździ coraz to mniej aut .

Znowu wypowiedź w stylu rasowego PiSmaka budują źle, nie budują - no jak tak można

W przeciwieństwie do Ciebie ja mam wyj… gdy wprowadzasz odnośniki partyjno –polityczne, bo mnie to nie ziębi,
ani nie parzy :rotfl: .Ciebie bardzo boli gdy krytykowane są POronione POmysły.
Nie łącze się z Tobą w ‘’bulu’’, że nie czytasz ze zrozumieniem, ale mam ‘’nadzieije’’, że wreszcie zrozumiesz :rotfl: . Jakość, a nie ilość. Inwestycje z głową czyli budowa dróg i obwodnic, które odciążą zakorkowane miasta. A nie POmyslów z d… i budowa autostrad na pokaz oraz wprowadzanie kolejnych obciazeń podatkowych, w tym dla transportu.Oczywiście tego nie łapiesz, że wzrastajace koszty transportu, wzrastajace koszty prowadzenia dzial. gosp, przekładają się na wzrost cen, także w sklepach :dobani: .

Zejdź na ziemie, a nie drufuj PO morzach i oceanach POpulizmu i demagogii.

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 20:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
renoraines napisał(a):
Pierwszy przykład z brzegu. Poroniony pomysł Grabarza przesunięcia pieniędzy kolejowych na drogi 4.8 mld zł oraz brak reformy PKP SA, w której to, a także w spolkach zaleznych, panstwo ma udziały.

Akurat to jeden z nielicznych dobrych pomysłów. Zamiast pchać kasę w tego trupa trzeba go jak najszybciej sprzedać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 22:00 

Cytuj:
Ciebie bardzo boli gdy krytykowane są POronione POmysły.

Bardzo boli mnie jak kotoś non-stop jątrzy, krytykuje każdy ruch rządu, nie proponując niczego. Krytykuje budowę, co jest jakimś zupełnym absurdem, w jaki sposób mamy dogonić Europę?

Cytuj:

Populistycznych haseł wygłaszanych przez Ciebie tutaj jest cala masa. Nie bez przyczyny środki z PKP zostały przekazane na inne cele, w przeciwnym razie by przepadły. Komisja Europejska zatwierdziła decyzję o przekierowaniu środków, dzięki temu nie przepadły. Ale co tam, lepiej podać, że Tusk okrada PKP i przez to sytuacja na PKP jest dramatyczna... :dobani:

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 23:39 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
Cytuj:
Ciebie bardzo boli gdy krytykowane są POronione POmysły.

Bardzo boli mnie jak kotoś non-stop jątrzy, krytykuje każdy ruch rządu, nie proponując niczego. Krytykuje budowę, co jest jakimś zupełnym absurdem, w jaki sposób mamy dogonić Europę?

Jesteś Populistą do ntej potęgi, kolejny raz muszę to napisać, czytaj ze zrozumieniem to co jest napisane,
renoraines napisał(a):
Jakość, a nie ilość.Inwestycje z głową czyli budowa dróg i obwodnic, które odciążą zakorkowane miasta. A nie POmyslów z d… i budowa autostrad na pokaz oraz wprowadzanie kolejnych obciazeń podatkowych, w tym dla transportu
. Zrozum to, bo o tym się pisze także u nas na forum, że przejazdy autostradami są zbyt drogie w porównaniu do polskich zarobków i większość kierowców osobówek i ciezarowek omija autostrady.

Byczus napisał(a):
Cytuj:

Populistycznych haseł wygłaszanych przez Ciebie tutaj jest cala masa. Nie bez przyczyny środki z PKP zostały przekazane na inne cele, w przeciwnym razie by przepadły. Komisja Europejska zatwierdziła decyzję o przekierowaniu środków, dzięki temu nie przepadły. Ale co tam, lepiej podać, że Tusk okrada PKP i przez to sytuacja na PKP jest dramatyczna...

Cytuj:
Rząd stawia krzyżyk na kolei. Kolejarzom chce odebrać około 4,8 mld zł dlatego, że zaoszczędzili na przetargach. Może następnym razem nie warto oszczędzać? Nie tak dawno, bo przy okazji odwołania wiceministra ds. kolei, premier Donald Tusk ogłosił początek „porządków na kolei”. Czy może ma to być „porządkowanie kraju z kolei”? Pewniakami do wycięcia są te modernizacje, których realizacja może się przeciągnąć na rok 2014. Problem dotyczy modernizacji linii kolejowej z Warszawy do Radomia, przebudowy fragmentu trasy z Warszawy do Poznania, remontów stacji kolejowych wzdłuż trasy z Siedlec do Terespola oraz pierwszego etapu modernizacji linii z Warszawy do Białegostoku.
Rezygnacja z tych projektów oznacza, że rząd zaoszczędzi w sumie blisko 4,8 mld zł unijnych środków. Ale to nie wszystko – już w grudniu ( 2010r) z listy projektów wyleciała modernizacja torów z Poznania do Szczecina. UE dawała na nią aż 3,5 mld zł. (…)

Polityka Unii Europejskiej jasno zmierza do zwiększenia udziału kolei w transporcie, ale nasze Ministerstwo Infrastruktury zachowuje się tak, jakby Polska do tej Unii nie należała.

Wszystkim twierdzącym, że środków tych na kolei nie można wykorzystać, stawiamy pytanie. Dlaczego tak fatalnie przygotowano inwestycje kolejowe? Kto ponosi za to odpowiedzialność? Dlaczego nie ma dobrze opracowanej listy rezerwowych modernizacji kolejowych? Przecież po to są projekty rezerwowe, aby w razie nadmiaru funduszy móc je zrealizować

http://infokolej.nowyekran.pl/post/2698 ... -kolejowej

Twojego populizmu, podkoloryzowania rzeczywistości oraz dopowiadania sobie tego czego nie ma C.D.
Mylisz się, nie ma decyzji, że UE wyraża zgodę na przesunięcie pieniędzy kolejowych na drogi. Jeśli Bruksela dopusci możliwość przesunięcia pieniędzy to pod warunkiem, że część z tej kwoty pozostanie jednak na kolei i będzie przeznaczona na odnowienie linii, czyli tak zwaną rewitalizację. Ale tu się powtarza niekompetencja urzedników (wspominałem o tym wyzej ) brak jest listy projektów dotyczących odnowienia, modernizacji sieci kolejowej. Nie mysla kilka ruchow do przodu, bo czy się stoji czy się lezy urzednicza panstwowa pensja się należy.
Cytuj:
Minister Infrastruktury Cezary Grabarczyk, który jest w Brukseli, nie chciał odpowiedzieć na pytanie, czy rząd mógłby szybko przygotować listę projektów dotyczących odnowienia sieci kolejowej. „Propozycja Komisji, aby rozważyć możliwość zaangażowania przynajmniej części tych środków na projekty rewitalizacyjne, pojawiła się dopiero po wystąpieniu z wnioskiem o przesunięcie tej kwoty. Jest to propozycja nowa, wcześniej Komisja stała na stanowisku, że środki te mogą być przeznaczane tylko na gruntowne modernizacje linii. Wniosek został złożony, czekamy na decyzję Komisji” - powiedział minister infrastruktury.
http://www.polskieradio.pl/59/273/Artyk ... w-na-drogi
Hahaha :rotfl: , to nawet dzieci w piaskownicy wiedza, że zamiast siedzieć osobno, w jednym rogu jedno dziecko z wiaderkiem, a w drugim rogu siedzi drugie dziecko z łopatka, to jak się spotkają w pól drogi, to na środku wybudują sobie zamek. Czy w firmie, składając ofertę kontrahentowi, trzeba się liczyć, że ten ktoś to odrzuci/zaproponuje swoja opcję i trzeba mieć inną propozycję/spotkać się w pól drogi. Grabarczyk :rotfl: zdziwiony, ze UE ma swoja propozycje.

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 23:58 

byczus i reno jak wy sie bardzo fajnie lubicie :serce:

PostNapisane: 3 sierpnia 2011, 21:12 

Cytuj:
podkoloryzowania rzeczywistości

Nie muszę nikomu nic udowadniać, wystarczy wyjechać dalej niż po przysłowiowe bułki żeby zobaczyć, że Polska to jeden plac budowy.

PostNapisane: 5 sierpnia 2011, 16:26 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
Cytuj:

Nie muszę nikomu nic udowadniać,

Skoro nie musisz udowadniac to dlaczego to robisz podkoloryzujac rzeczywistośc? Czy na tej stronie, gdy piszesz, że jest decyzja UE o przekazaniu środków ,a takiej decyzji nie ma ( mogłeś to sprawdzic) czy też wcześniej, gdy nie majac dowodów na potwierdzenie swoich słow napisałeś

Byczus napisał(a):

po co wprowadzasz w błąd? autostrada będzie przejezdna do czasu euro2012

+ inne przykłady z tego tematu, których już mi się nie chce cytować.

Byczus napisał(a):
wystarczy wyjechać dalej niż po przysłowiowe bułki żeby zobaczyć, że Polska to jeden plac budowy.

i zobaczyć, że budują byle budować, bez pobocza, ale za to z rowami melioracyjnymi o głębokości 2-3 m, czyli asfalt kończy się marginesem i od razu dół. Do tego dochodzą wysepki, ograniczona możliwość wyprzedzania i mnóstwo wypadków spowodowanych nie stanem technicznym pojazdów czy spożycie alkoholu przez kierowców, ale właśnie złym stanem dróg i nieprzemyślanymi rozwiązaniami drogowymi.

PostNapisane: 5 sierpnia 2011, 16:28 
Przyjaciel forum

Obrazek
:rotfl:

PostNapisane: 5 sierpnia 2011, 16:29 
Forumowy terrorysta

:rotfl: :rotfl: :rotfl:, Gumiś dobre :super:

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 01:31 

Cytuj:
Nowości:

A2 (Stryków - Konotopa; odcinek C) - podpisanie umowy na budowę
S19 (Zachodnia Obwodnica Lublina) - uchylenie DŚU

http://ssc-mapa.googlecode.com/svn-history/r433/trunk/nowa-mapa.png

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 01:36 

z Rzeszowa - Suwałk jakaś autostrada by sie przydala i z W-wa do Szczecina
]

i niech końcżą w-wa - gdansk bo trzeba przez A1 latac

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 02:14 
Przyjaciel forum

bendzamin napisał(a):

Fakt, zamiast S19 (która ma być gotowa w 2037!) przydała by się tam autostrada, choć trzeba przyznać że przynajmniej w lubelskim jakość 19stki się poprawia, tylko dlaczego zamiast zwykłej poprawy nawierzchni nie robi się fragmentów dwupasmowej ekspresówki to ja nie wiem :/

bendzamin napisał(a):

Niech kończą, choć tu tragedii nie ma. Trasę Rumia-Lublin lecąc na Toruń zrobiłem w 6h 10min (~560km), więc jak na Polskę bardzo przyzwoicie, a nie leciałem beemką tylko Hondą, więc na na A i S nie leciałem 200-220 tylko 150-170km/h

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 08:16 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Gumiś napisał(a):
Fakt, zamiast S19 (która ma być gotowa w 2037!) przydała by się tam autostrada, choć trzeba przyznać że przynajmniej w lubelskim jakość 19stki się poprawia, tylko dlaczego zamiast zwykłej poprawy nawierzchni nie robi się fragmentów dwupasmowej ekspresówki to ja nie wiem

Kasa, kasa której brak. Poza tym na 19 ruch jest zbyt znikomy żeby tam pchać się z autostradą albo nawet S-ką. Dlatego zdaje się większość w planach to jednojezdniowa S-ka czyli totalna głupota bo już lepiej to poprostu przerobić na dobrą krajówkę 2x1+1.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 08:18 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
A ja sie modle i jak krowa w niebo patrze :)

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 08:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Byczus napisał(a):
Cytuj:

Nie muszę nikomu nic udowadniać, wystarczy wyjechać dalej niż po przysłowiowe bułki żeby zobaczyć, że Polska to jeden plac budowy.

Nie zgadzam się.

I trzeba przyznać,ze gdyby nie euro 2012 to dalej byśmy mieli z 500km autostrad.Ruszyło się trochę dzięki euro.
Ale podejrzewam,że po czerwcu 2012 znów wszystko będzie robione w ślamazarnym tempie,albo w ogóle zaprzestaną budować.

http://www.tvn24.pl/12690,1714302,0,1,r ... omosc.html

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 11:58 

Gumiś napisał(a):
bendzamin napisał(a):

Fakt, zamiast S19 (która ma być gotowa w 2037!) przydała by się tam autostrada, choć trzeba przyznać że przynajmniej w lubelskim jakość 19stki się poprawia, tylko dlaczego zamiast zwykłej poprawy nawierzchni nie robi się fragmentów dwupasmowej ekspresówki to ja nie wiem :/

bendzamin napisał(a):

Niech kończą, choć tu tragedii nie ma. Trasę Rumia-Lublin lecąc na Toruń zrobiłem w 6h 10min (~560km), więc jak na Polskę bardzo przyzwoicie, a nie leciałem beemką tylko Hondą, więc na na A i S nie leciałem 200-220 tylko 150-170km/h

Podobną trase W-wa - Władysławowo leciałem nie tak dawno 135i i później boxerem, jak się wdupiliśmy 135i na tą remonotwaną trase gdańska jechaliśmy 8,5 godz. Jadąc boxerem również do władysławowa pojechalem W-wa - Płońsk - Rypin - Brodnica - Grudziądz - A1 do Gda - Rumia i docelowo Władysławowo zmieściłem się w 6 godzinach spokojnie, jak nie 5:40 jakoś tak. Fakt, że Boxer to nie wyścigówka, ale na A1 te 170-180 km/h sobie grzałem bo tam makabrycznie pusto jest.

PostNapisane: 18 sierpnia 2011, 12:17 
Przyjaciel forum

Tomek napisał(a):
Gumiś napisał(a):
Fakt, zamiast S19 (która ma być gotowa w 2037!) przydała by się tam autostrada, choć trzeba przyznać że przynajmniej w lubelskim jakość 19stki się poprawia, tylko dlaczego zamiast zwykłej poprawy nawierzchni nie robi się fragmentów dwupasmowej ekspresówki to ja nie wiem

Kasa, kasa której brak. Poza tym na 19 ruch jest zbyt znikomy żeby tam pchać się z autostradą albo nawet S-ką. Dlatego zdaje się większość w planach to jednojezdniowa S-ka czyli totalna głupota bo już lepiej to poprostu przerobić na dobrą krajówkę 2x1+1.

Ja tam nie wiem bo już o tylu wersjach czytałem że szok.
Ruch jednak jest spory, może faktycznie od Białej w kierunku Białegostoku mniejszy ale na południe jest spory. A dlaczego zamiast (planowanej) S17 nie planują jakiejś autostrady (np. Warszawa-Lwów) to już zupełnie nie rozumiem.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 797 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1