BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 20 czerwca 2015, 14:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
slyszalem ze z tym GPSem w telefonach to bywa roznie i ze to od fona zalezy a nie od apki. mnie tez cos w kolanie lupie ;p a z tym zegarkiem to bym przeczekal, bo jesli biegasz do funu to nie ma najmniejszego sensu kupowac sprzetu, ktory uzwany jest przez profesjonalistow ;p

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 czerwca 2015, 00:17 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Profesjonalistom to trener mierzy czas. GPS to jest wlasnie idealne narzedzie dla amatorow.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 21 czerwca 2015, 17:40 
Zacna persona forum

trzeba tez pamietac o tym, ze nawet i GPS przeklamuje, niewiele ale przeklamuje. Dla mnie wydawanie 1000 pln na zegarek to przesada, jesli biegasz dla siebie, to rownie dobrze, mozesz biegac z telefon, koszty uzytkowania zerowe a i tak dopiero na zawodach sprawdzasz swoje obecne mozliwosci :)

PostNapisane: 23 czerwca 2015, 06:32 
Zacna persona forum

a tak zupelnie z innej beczki to macie jakas muzyke, ktora was motywuje do cwiczen ?? https://www.youtube.com/watch?v=kKXTFJV-S1o pierwsze 10 minut mnie niesamowicie potrafi zmotywowac do cwiczen a poczatek to juz wogole ... ;p czuje ze moge wiec ... niz moge hehe :)

PostNapisane: 23 czerwca 2015, 17:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
DoReK napisał(a):
mozesz biegac z telefon, koszty uzytkowania zerowe

Raz ze niewygodne, dwa ze biegac z uposledzona zabawka za 2-3k a nie miec 400zl na zegarek to jest dopiero interesujacy tok myslenia :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 czerwca 2015, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Dzis po 4 miesiącach siłowni po raz pierwszy w życiu spróbowałem suplementów.

Na początek po poradach poszedł Lipoburn od FA i jakies WPC. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zastanawiam się nad zmianą treningu na trening grup mięśniowych, bo teraz codziennie (pn-pt) jadę tym samym treningiem ogólnym: 3 x triceps, 3 x biceps, 3x barki, 2x klatka i rowerek.

Obawiam się jedynie, że sporo cwiczeń mi opada ze względu na kontuzję, np. ławeczka płaska odpada bo przeprost biodra mi się robi :(

Obrazek

PostNapisane: 26 czerwca 2015, 23:27 
Kucharz napisał(a):
Zastanawiam się nad zmianą treningu na trening grup mięśniowych, bo teraz codziennie (pn-pt) jadę tym samym treningiem ogólnym:

Jak najbardziej, zalecają niektórzy zmianę programu po 6 tygodniach. Jeśli mocno ograniczony dobór ćwiczeń, to możesz zmniejszyć obciążenie i dłuższe serie lub na odwrót, krótsze i więcej ciężaru.

Kucharz napisał(a):
3 x triceps, 3 x biceps, 3x barki, 2x klatka i rowerek.

Nie widzę pleców :luka:

PostNapisane: 26 czerwca 2015, 23:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
czasami robię, ale później napieprza mnie i kręgosłup i biodro o dziwo

niestety z tą moją kontuzją nie mam lekko, nawet jak kaptury robię na większym obciążeniu to je czuję

Obrazek

PostNapisane: 27 czerwca 2015, 04:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Próbowałeś podciąganie na drążku ze wspomaganiem?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 27 czerwca 2015, 04:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
Kucharz napisał(a):
niestety z tą moją kontuzją nie mam lekko, nawet jak kaptury robię na większym obciążeniu to je czuję

Jeżeli czujesz ból podczas robienia tych ćwiczeń to lepszą opcją byłoby zaniechać robienie partii które wyjątkowo narażają na pogłębienie kontuzji. Przy redukowaniu też ważne jest aby trening miał dużą intensywność, tzn. 12-15ruchów ale za to mniej samych serii i ćwiczeń (w zależności od partii którą trenujemy) ale za to krótsze przerwy między seriami. Ja w maju dobiłem do 90kg i ok 13% bf teraz waga 84kg bf nie mierzyłem ale myślę że ok 9%. Dodam tylko że nie kręcę żadnych aerobów. Bardzo zwiększyłem intensywność treningów i obciąłem ok 100g węglowodanów (w tym momencie 2,5 worka ryżu/ dzień plus 80g owsa na śniadanie, oczywiście banan rodzynki też są grane ale w mniejszych ilościach)

Specyfiki na spalanie (z tych dozwolonych) trzeba traktować z przymrużeniem oka, myślę że bardziej oddziaływują na naszą mentalną część- motywacje, niż mają jako takie właściwości lipolityczne. Białko to obowiązek czy to przy robieniu masy czy redukcji, ale polecałbym izolaty.
Podstawa to jednak zbilansowana dieta i unikanie cukrów (powodujących nagłe i silne wydzielanie insuliny co mobilizuje organizm do magazynowania), wbrew pozorom na redukcji warto nie schodzić a nawet zwiększyć liczbę przyjmowanych tłuszczy (oczywiście tych dobrych: orzechy,olej lniany itp)

Całe życie na sportowo, Piona!

PostNapisane: 27 czerwca 2015, 10:59 
Dejmon napisał(a):
Specyfiki na spalanie (z tych dozwolonych) trzeba traktować z przymrużeniem oka, myślę że bardziej oddziaływują na naszą mentalną część- motywacje, niż mają jako takie właściwości lipolityczne.

Te oparte na kofeinie, taurynie itd. działają. Podkręcają metabolizm, organizmowi jest cieplej, więcej się pocisz, więcej spalasz. Tylko, to trzeba zapieprzać, a nie wpieprzać te tabletki i oglądać TV.

jiGsaw napisał(a):
Próbowałeś podciąganie na drążku ze wspomaganiem?

to mi się wydaje, że też obciążać będzie jednak miednicę? Może ściąganie drążka z góry, albo coś innego na górę pleców, bo dół to chyba prawie całość wyłączona? Kurde, nie wiem, muszę najpierw zrobić specjalizacje w tej dziedzinie, później będę się wypowiadał :P

PostNapisane: 27 czerwca 2015, 11:45 
Przyjaciel forum

Czarny napisał(a):
Te oparte na kofeinie, taurynie itd. działają. Podkręcają metabolizm, organizmowi jest cieplej, więcej się pocisz, więcej spalasz.

żadna kofeina Ci nie pomoże jak liczba kcal i makroskładników w diecie nie będzie się zgadzała.

PostNapisane: 28 czerwca 2015, 00:29 
Dejmon napisał(a):
żadna kofeina Ci nie pomoże jak liczba kcal i makroskładników w diecie nie będzie się zgadzała.

ale jak będzie się zgadzała i się będzie sportowiec ruszać, to pomoże, bo po to jest. To jest coś, co wspomaga odchudzanie, a nie odchudza samo w sobie, tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Podobnie, jak tego, że wspomniana kofeina wspomaga lipolizę i glikocośtam, w odpowiedniej dawce zwiększa grzanie się ciała, czy tauryna, która transportuje kreatynę w organizmie, chrom to samo, podkręca metabolizm i nie jest obojętny dla tych procesów.

Co jest istotne, to żeby nie brać dziadostw, które są super mocne, bo więcej tylko skutków ubocznych jest, nie każdy organizm będzie tolerował najpotężniejsze dawki, które zalecają producenci.

PostNapisane: 5 lipca 2015, 19:06 
Zacna persona forum

musze sie pochwalic ... moje pierwsze zawody triathlonowe za mna niestety w wodzie dalem ciala, przytkalo mnie i wyszedlem wody jako jeden z ostanich w czasie 25 min ... rower 20 km w czasie 44 minuty, pomagalem na trasie pewnej Pani wymienic detke i po tym wszystkim bieg 5,7 km w czasie 27 min ... miejsce w ostatniej setce, ale dowiedzialem sie ze poprawic musze plywanie ... a przy okazji sprawdzilem swoj poziom tluszczu i wyszlo 10,8 ;p

PostNapisane: 5 lipca 2015, 20:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
DoReK napisał(a):
a tak zupelnie z innej beczki to macie jakas muzyke, ktora was motywuje do cwiczen ?? https://www.youtube.com/watch?v=kKXTFJV-S1o pierwsze 10 minut mnie niesamowicie potrafi zmotywowac do cwiczen a poczatek to juz wogole ... ;p czuje ze moge wiec ... niz moge hehe :)

DoRek co do muzyki motywacyjnej to polecam tą składankę ;) inny klimat, niż ten co wkleiłeś ale na mnie działa odpowiednio ;)
https://www.youtube.com/watch?v=lxKaVliazHY

PostNapisane: 10 lipca 2015, 20:20 
Poszukaj zanim zapytasz

Wieczorami sobie biegam 5- 10km. Czasem, gdy znajomy ma czas, wychodzimy na squasha. Poza tym czasem robię brzuszki, pompki itp

PostNapisane: 13 lipca 2015, 22:13 
Przyjaciel forum

Czarny napisał(a):
To jest coś, co wspomaga odchudzanie, a nie odchudza samo w sobie, tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Podobnie, jak tego, że wspomniana kofeina wspomaga lipolizę i glikocośtam

Prawdą jest że kofeina blokuje receptory inhibitujące cyklazę adenylową i cAMP, jest również czynnikiem chroniącym cykliczny adenozyno mono fosforan przed rozpadem do nieaktywnej postaci.
Ale czynników wpływających na lipolizę i na same receptoty adipocytów jest znacznie więcej np. krzem, flawonoidy owoców i wiele wiele innych.

Nie podważam roli tauryny w transporcie kreatyny, czy funkcji samej kreatyny w gospodarce energetycznej komórek.

Te procesy zachodzą i w stanie homeostazy podlegają samoregulacji. Tak na prawdę osoba która nie jest profesjonalnym sportowcem nie potrzebuje dodatkowej suplementacji - kluczem do sukcesu jest żywienie połączone z odpowiednio dobranym wysiłkiem fizycznym.
Ale z własnego doświadczenia wiem że biorąc "suplement" , bez względu na to w jakim stopni działa on na komórki mięśniowe czy tłuszczowe, na pewno działa na pobudzenie mentalne co jest podstawą utrzymania motywacji.

Zasady odchudzania czy tycia są bardzo proste (jeżeli organizm jest zdrowy) Nadwyżka energetyczna powoduje magazynowanie, niedobór spalanie.
Tylko i AŻ tyle.

Bo to właśnie stosunek makroskładników odpowiedzialny jest za to w jakim kierunku zachodzą zmiany, i z jakim nasileniem.
Kaloria kalorii nie jest równa ;)

Także każdemu kto chce zadbać o swoją sylwetkę proponuję zacząć ważyć to co je, oraz nauczyć się czytać etykiety produktów i rozumieć je.
Uważam że zagadnienie jakim jest dietetyka lub ogólniej żywienie, powinna być obowiązkowa w szkole, wtedy ludzie byli by duuuużo bardziej świadomi.

P.S Polecam poczytać parę artykułów na temat Placebo - Mega ciekawy temat

Pozdro!

PostNapisane: 13 lipca 2015, 22:38 
Dejmon, chyba nie do końca się rozumiemy. Trochę tam uprościłeś z tą redukcją, no ale nieistotne :P

To oczywiste, że nic nie zastąpi dobrej diety i w magiczny sposób coś tam zrobi. Cudów nie ma. Faktem jest, że w trakcie wysiłku, po takim badziewiu człowiek się bardziej poci. Dieta fajnie, ale idealną dietę trzymać, to może ktoś, kto nie pracuje, nie uczy się, nie ma rodziny, tylko napieprza. Normalny człowiek jeździ na urlopy, robi nadgodziny, cuda na kiju, żeby czasem oszukać, bierze suple, takie, czy siakie, a przecież też, w zasadzie wszystko, czy to białko, czy bcaa, jest we właściwym pożywieniu.

Ja sam obecnie nie biorę niczego regularnie, rok temu tak. Teraz mam lepsze wyniki. Trzeba starać się jak najlepiej poznać swój organizm. Raz na jakiś czas takie coś biorę, jak trzeba oszukać. Dla mnie to motywacja żadna, ale skoro już o niej- największą motywacją jest jak piszesz, pisanie sobie samemu tabeli w excelu, z żarciem, treningami i tak dalej :ok: jak w jakimś dniu jest lipa i cyferki się nie zgadzają, jest motywacja do podkręcenia tempa :ok: jeszcze większą, jest stawianie sobie celów, ambitnych, nie łatwych, wyzwania... a potem łamanie tych barier :ok:

Dejmon napisał(a):
Uważam że zagadnienie jakim jest dietetyka lub ogólniej żywienie, powinna być obowiązkowa w szkole, wtedy ludzie byli by duuuużo bardziej świadomi.

1000000000% się zgadzam. Nie rozumiem, po co mi wiedza nt. ameby, czy nawet fotosyntezy, przecież ja jej nie mogę wymusić, ale mogę inne rzeczy robić :wstyd:

PostNapisane: 14 lipca 2015, 08:34 
Czarny napisał(a):
Dieta fajnie, ale idealną dietę trzymać, to może ktoś, kto nie pracuje, nie uczy się, nie ma rodziny, tylko napieprza.

I tak i nie... ja trzymam dietę na 100%, pracuje, mam rodzinę i cisnę ;)

PostNapisane: 14 lipca 2015, 08:52 
rybik, Ty to w ogole wyjatkowy jestes :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1