Cytuj:
Jeśli by MadziaWU chciała abym pomógł jej w konfiguracji, instalacji czy czymkolwiek to poświeciłbym tyle czasu aby jej w tym pomóc i by była zadowolona
Jeśli byłbym w stanie za nią to zrobić oczywiście bym sie tego podjął, wytłumaczył jesli by chciała
Gentlemen
Słodki jak "ptyś" do kawki
......oczywiście bez urazy, życzliwość i uprzejmość to dobre cechy
Cytuj:
nie jestem pewien ale czy ten Outlook to taki bezpieczny?
bezpieczny
Wiadomości przechowywane na poczcie serwerowej, są weryfikowane jedynie pod kątem spamu, a nie pod kątem wirusów w wiadomościach.
Otwieranie więc niepewnej wiadomości poprzez
www.poczta bezpośrednio, może bardziej zagrozić komputerowi, niżeli poprzez aplikację outlook. W większości posiadamy już programy antywirusowe, które na bieżąco analizują każdą wiadomość, przed jej otwarciem. Poprzez takie podjęcia działania antywira, który wymaga tylko odpowiedniego skonfigurowania, możemy uchronić się przed kłopotami. Oczywiście nigdy nie będzie to 100% ochrona, ale napewno w wielu przypadkach skuteczna.
Ostatnio otrzymałem dwie wiadomości od działu "Microsoft Customer Support" (bynajmniej taka była nazwa nadawcy) lecz nazwa konta pocztowego trochę była nie taktowna. Zawarta w niej informacja dotyczyła poważnej luki w aplikacji do odbioru poczty Windows Mail w Viście z podanym linkiem do uzyskania pomocy. Gdybym otwarł ją bezpośrednio z serwera być może antyvir nie zareagowałby, lub zareagowałby z opóźnieniem z racji tego, że zawsze wirus wyprzedza jego pościg i być może ugnieździłby się w moim komputerze. Aplikacja zaś do odbioru poczty pozwala antyvirowi na weryfikację wiadomości i określenie jej odpowiednim statusem. Zawsze też można spokojnie zapoznać się z info danej wiadomości. I to mnie uchroniło. Info wiadomości było trochę nie gustowne na dział obsługi klienta i nie poprzez taką formę naprawiane są błędy i luki w produkcie. Oznaczenie zaś wiadomości statutem czerwonej czcionki daje już pierwsze podejrzenia.
Co do przechowywania wiadomości w komputerze to niestety w Outlooku jest to trochę niefajne. Wiadomości mieszczą się w podfolderze do którego dostęp jest nie łatwy i na dodatek spakowane w pliku. Rozpakowanie już jest pierwszym wymogiem posiadania programu rozpakowującego, a czytelność samych wiadomości jest także nieklarowna. W Windows Mail jest to już lepiej rozwiązane i można sobie także samemu określić folder na przechowywanie wiadomości, tym bardziej, że nie są one pakowane.
Ogólnie posługiwanie się aplikacjami wspomagającymi odbiór poczty z serwera jest "WYGODNE"

Cytuj:
OT? Czy mię oczy mylom?
Oczy nie mylom OT tak sobie
Temat przemoderowałem i wydzieliłem osobny wątek z racji dalszego "możliwego" ciągu tematyki o Kobietach i Mężczyznach po przeczytaniu książki.