BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Złodziejski kraj , kolejny pomysł rządu przeciwko kierowcom
PostNapisane: 23 lipca 2012, 16:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: 330cd
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 0#p1412400
Mnie najbardziej zastanawia fakt, po co niektórzy tu kupują samochody z 2.5, czy 2.8 pod maską. Przecież jak się jedzie przepisowo to nawet nie ma kogo wyprzedzać, no może rowerzystę... Oczywiście czasami są sytuacje podbramkowe, ale z ilu takich można by było wyjść w 100 konnym aucie, zapewne w większości...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lipca 2012, 21:07 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
senor napisał(a):
Mnie najbardziej zastanawia fakt, po co niektórzy tu kupują samochody z 2.5, czy 2.8 pod maską. Przecież jak się jedzie przepisowo to nawet nie ma kogo wyprzedzać, no może rowerzystę... Oczywiście czasami są sytuacje podbramkowe, ale z ilu takich można by było wyjść w 100 konnym aucie, zapewne w większości...

Przesiądź się na Seicento i spróbuj wyprzedać kolumnę ciężarówek, jadących przepisowe 80 km/h - ty możesz 90 km/h, ponadto w czasie wyprzedzania prędkość może być wyższa, jest na to jakiś paragraf. Zresztą po co kolumnę i 80 km/h, spróbuj małym słabym pierdzidełkiem atakować smrodzący jak wulkan autobus, ślimaczący się 60 km/h. Zaplanować wcześniej podróż? No, jest to jakiś pomysł, ale to oznacza, że na przejechanie w Bolandzie 100 km potrzeba ponad dwóch godzin, co stawia nas zapewne gdzieś między Kazachstanem i Bangladeszem. W Niemczech czy Francji wskakujesz na autostradę i 100 km pokonujesz w jakąś godzinę bez ryzykowania życia i zdrowia. To taka "subtelna" różnica, którą niektórzy ludzie chcieliby niwelować mandatami liczonymi w tysiącach złotych. Nie tędy nomen omen droga.

Zresztą co zrobicie komuś, kto dostał pięciocyfrowy megamandat, ale oficjalnie nie wykazuje dochodów ani niczego nie posiada (samochód na żonę/syna/kuzyna/babcię) i śmieje się sądom i komornikom w twarz? No? Konfiskata samochodu? Przecież to nie jego samochód. Odebranie prawa jazdy? Już ma zabrane, nie da się zabrać drugi raz. Więzienie? Dwa lata w zawieszeniu na trzy, czyli nic, zresztą facet przedstawi takie zwolnienia lekarskie, że proszę siadać. Co dalej?

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 23 lipca 2012, 21:33 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
senor napisał(a):
po co niektórzy tu kupują samochody z 2.5, czy 2.8 pod maską.

To czemu sam nie wziąłeś jakiegoś męskiego silnika? Mi póki co M3/M5 nie jest potrzebne, 2.8@193 może i muł dla dziewczynek ale do toczenia 90 mi wystarczy.

PostNapisane: 23 lipca 2012, 21:36 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
i kolejny temat pt. jak kto jeździ...

PostNapisane: 23 lipca 2012, 22:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: 330cd
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 0#p1412400
jonas, czego nie rozumiesz w moim poście, napisałem o 100 konnym aucie, a nie Seicento...
Kyokushin, pisałem to już wcześniej, nie jeżdżę nie wiadomo jak szybko i jak na razie mój samochód jest dla mnie wystarczający.

PostNapisane: 23 lipca 2012, 22:51 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jonas napisał(a):
Co dalej?

Obroża na nogę i przez 2-3 lata z domu nie wychodzisz.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 lipca 2012, 06:40 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
senor napisał(a):
jonas, czego nie rozumiesz w moim poście, napisałem o 100 konnym aucie, a nie Seicento...

Dlaczego masz ponad dwustukonne 3.0 a nie 316i? Przecież 100 KM wystarczy.

Tomek napisał(a):
Obroża na nogę i przez 2-3 lata z domu nie wychodzisz.

W tym kraju nie ma na to pieniędzy, choć przyznaję - chyba najlepszy pomysł z podawanych tutaj.

Panie i panowie, to nie jest tak, że usiłuję propagować jazdę po pijaku i zapieprzanie 150 km/h po mieście, bo i tak są tacy, którzy to robią więc wiwat anarchia. Jeżeli jednak prawo ma być przestrzegane, to nie może być ono durne do imentu, a fotoradar, aby był skuteczny dla poprawy bezpieczeństwa, nie powinien być maszynką do trzepania kasy przez gminę, bo tak one teraz funkcjonują. Na szeroko pojętym Zachodzie mało kto świruje za kierownicą nie dlatego, że mandaty są wysokie (bo zarobki też są wysokie), tylko dlatego że nie musi.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 24 lipca 2012, 09:08 

Bo pomyłką jest to że straż wiejska zajmuje się kontrolą ruchu drogowego. Jedyne do czego powinni mieć uprawnienia w tej kwestii to pilnowanie prawidłowego parkowania. Dawno już nie widziałem policyjnego fotoradaru czy suszarki ustawionej w złym miejscu.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 lipca 2012, 09:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tomek napisał(a):
Bo pomyłką jest to że straż wiejska zajmuje się kontrolą ruchu drogowego. Jedyne do czego powinni mieć uprawnienia w tej kwestii to pilnowanie prawidłowego parkowania. Dawno już nie widziałem policyjnego fotoradaru czy suszarki ustawionej w złym miejscu.

W ogóle nie powinien ten twór istnieć. Osobna administracja, osobna władza, kolejne państwo w państwie.
Policja powinna się tym wszystkim zajmować, co najwyżej mogła by powstać komórka 'krawężnik' która by się pierdołami zajmowała.
I by nie było problemu z brakiem uprawień etc.

PostNapisane: 24 lipca 2012, 10:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Kyokushin napisał(a):
Tomek napisał(a):
Bo pomyłką jest to że straż wiejska zajmuje się kontrolą ruchu drogowego. Jedyne do czego powinni mieć uprawnienia w tej kwestii to pilnowanie prawidłowego parkowania. Dawno już nie widziałem policyjnego fotoradaru czy suszarki ustawionej w złym miejscu.

W ogóle nie powinien ten twór istnieć. Osobna administracja, osobna władza, kolejne państwo w państwie.
Policja powinna się tym wszystkim zajmować, co najwyżej mogła by powstać komórka 'krawężnik' która by się pierdołami zajmowała.
I by nie było problemu z brakiem uprawień etc.

Popieram w 100 %. Istnienie Straży Miejskiej to jest dopiero okradanie państwa i marnowanie pieniędzy..

PostNapisane: 24 lipca 2012, 22:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
maaaad napisał(a):
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony - OK, bo - co tu ukrywać - sami jesteśmy (kierowcy) sobie winni, co prawda ogół będzie "cierpieć" przez garstkę idiotów. Ale z drugiej - wk****a mnie ten "bigbrotheryzm" - państwo chce o obywatelach wiedzieć jak najwięcej, coraz mocniej ogranicza naszą prywatność. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale jakiś czas temu rozmawiałem z osobą, która z racji wykonywanego zawodu śledzi na bieżąco prace związane z wprowadzeniem w Polsce katastru (również jej dalekie są teorie spiskowe). Słowa tej osoby, które mi utkwiły w pamięci: "to wszystko zmierza ku temu, żeby państwo znało nawet Twój rozmiar buta". Niestety, to się potwierdza.

Bardzo dobrze powiedziane.

Jako ciekawostkę podam, że Minister Finansów przewidział 1mld wpływu z fotoradarów. Niestety ludzie jakoś w tym roku nie chcą łamać przepisów zbytnio :)

PostNapisane: 26 lipca 2012, 01:16 

mmichalowski napisał(a):
Niestety ludzie jakoś w tym roku nie chcą łamać przepisów zbytnio

chyba, że Straż Wiejska będzie takie hopki odwalać:

PostNapisane: 26 lipca 2012, 11:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Dobrze typek powiedzial, ze trzeba fotoraday ustawiac pietrowo, 3 jeden nad drugim, pach i 3 madnaciki za jednym razem. poziom bezpieczenstwa napewno wzrosnie.

PostNapisane: 26 lipca 2012, 11:27 

Santino napisał(a):
Dobrze typek powiedzial, ze trzeba fotoraday ustawiac pietrowo, 3 jeden nad drugim, pach i 3 madnaciki za jednym razem. poziom bezpieczenstwa napewno wzrosnie.

i najlepiej bez lampy błyskowej, co by w powrotną drogę komplecik załapać...

Tytuł: 300 nowych fotoradarów
PostNapisane: 9 sierpnia 2012, 13:24 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Główny Inspektorat Transportu Drogowego rusza na wojnę z piratami. Jaka będzie ich najsilniejsza broń? Fotoradary. Sprawdź, gdzie stanie 300 nowych urządzeń!

Lista dostepna tutaj http://files.gadu-gadu.pl/4e6e4045a40a0 ... 2e5c5c.pdf

http://moto.gadu-gadu.pl/57719769128680 ... fotoradary

PostNapisane: 29 sierpnia 2012, 10:00 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
to będzie jeszcze lepiej , nie chce tego nawet komentować bo to przechodzi ludzkie pojęcie
http://moto.gadu-gadu.pl/57816079384648 ... dium=hover

PostNapisane: 29 sierpnia 2012, 12:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
notabene

Nie wiecie czasami czy/kiedy wejdzie w żcie przepis o mozliwości rejestracji w innym miejscu niż miejsce zameldowania? Bo niby mialo coś takiego być..... :zdegustowany:

PostNapisane: 29 sierpnia 2012, 12:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
NANOCSmilosz napisał(a):
to będzie jeszcze lepiej , nie chce tego nawet komentować bo to przechodzi ludzkie pojęcie
http://moto.gadu-gadu.pl/57816079384648 ... dium=hover

Ale kogo oni chcą łapać? Ostatnio zdarzył mi się dłuższy przelot po za zabudowanym przy 90km/h w porywach 100... nie wyprzedził mnie nawet jeden samochód :przestraszony:
Ja nawet ostatnio zacząłem spokojnie jeździć, no ale kurde, jadąc kilkanaście kilometrów w zabudowanym to szlak może trafić i nie ma opcji wlec się 50 czy tam 60... Ale skoro już mają cykać fotki nie zatrzymując to nie pozostaje nic innego jak motyw z taxi (ten francuski film) i zmieniającą się tablicą rejestracyjną :rotfl:

PostNapisane: 29 sierpnia 2012, 14:10 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
jonas napisał(a):
ponadto w czasie wyprzedzania prędkość może być wyższa, jest na to jakiś paragraf

A w życiu :-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 29 sierpnia 2012, 14:42 

damianRC napisał(a):
Nie wiecie czasami czy/kiedy wejdzie w żcie przepis o mozliwości rejestracji w innym miejscu niż miejsce zameldowania? Bo niby mialo coś takiego być.....

Nie bardzo rozumiem, samochód rejestruje się w miejscu zamieszkania a nie zameldowania.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1