BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2007, 12:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
Chęć posiadania BMW zaczął się u mnie zaraz po zdaniu egzaminu, kiedy to mój "kolega" przewiózł mnie BMW 3 coupe swojego brata....notabene okazało się, że kawał ........ z niego. siedział w niej silnik 1,6, w środku cała czarna tapicerka jak noc, kolor granatowy.....zakochałem się w niej.....ale nie było szans żeby rodzice mi kupili autko, bo na wszystkie sam musiałem zarobić.....tak więc najpierw przejażdzki peugotem 206 matki (2003), alhambrą ojca(2004), później trzeba było sprzedać alhambre i 206, więc pożyczałem od staruszków Accorda (1993) i nadszedł czas na własne auta - Fiat Panda (1991), Renault Clio (1991) i wreszcie upragniona coupejka :) Powiem wam że dużo kilometrów robiłem autkami pożyczonymi od staruszków i mimo, że były dużo nowsze to nigdy bym nie zamienił ich za moje obecne autko....BMW jest najlepsze!!!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2007, 17:20 
Pierwsze kroki

Ukasz napisał(a):
miasto Smoka napisał(a):
525 na automacie, w budzie E 30.

miasto Smoka napisał(a):
325 w budce E 39
..hm... :zdziwko:

Wiem co chciałeś przez to powiedzieć.... :)
Jak opisałem, wczesniej sie nie interesowałem ta marką, a dopiero teraz powoli rozbudowuję swoją wiedzę na ten temat. Jak coś zpieprzyłem w porzednim poście co do typu auta :niepewny: to mnie poprawcie! :zalamany: To było ... E34....sorry.. :kwasny:
Pozdrawiam

Ale i tak mnie poprawcie , jak coś....

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2007, 20:00 
Uzależniony od forum :)

nie chodziło ot o czy to e39 czy e34 bo tego wiedzieć nie mogę :hyhy:
535 jak widać to piątka ...e30 to trójka
325 to trójka ...e39 to piątka....

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2007, 01:10 
Częsty bywalec

z 3-4 lata tamu znajomy mial e34 525 tds przejachalem sie nia i powiedzialem ze kupie sobie takie sama
jesienia 2004 roku po udanej transakcji wybralem sie do poznania i okolice po 525 24v ale nie znalazlem ladnej
lecz stala zadbana 2,5 12v wiec sie na nia zdecydowalem

Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2007, 13:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
Jeśli o mnie chodzi to fanem BMW byłem od najmłodszych lat,matchboxy z pewexu tylko i wyłącznie szukałem BMW mam namet pare do tej pory :hyhy: ,plakaty z BMW,katalog Samochody Świata od 91r w góre tylko strony z BMW, kiedy miałem 4 lata pamiętam jak dziś pod blok podjechał mój wujek nie wiedziałem czym przyjedzie ale dla mnie to był szok,podleciał wtedy granatową E30 sedan z silnikiem 2,5L to był kosmos w 1989r,późnej wiadomo ojciec zmieniał auta a ja od początku jako niby na niczym nie znający się dzieciak,prosiłem tatuś kup BMW :hyhy: ojciec wiadomo synu te auta są drogie i duża benzyny palą bo to BMW,nic ja prosiłem a on wciąz kupował jakieś Fordy,Ople itp w końcu już jako dorastający człowiek wiek 16 lat namówiłem ojca na Grafitowe BMW 520i z 1995r w wersji shadowline na alumach Borbet A 17 cali z nizłym parapetem kolor pamiętam jak dziś :Granit Silber Metalic" no i zaczęło się BMkowanie na poważnie,szybko zrobiłem prawko i to był mój pierwszy pojazd do jazdy 150konne BMW w zaje...fajnym wyglądzie wszystkie listwy w kolorze i te super fele gdzie kapeć z tyłu był 255/45/17 leżą do tej pory ale w stanie marnym oczywiście opony,bo tylko to pozostało po E34,niestety została sprzedana ciężko to znosiłem :( a teraz mam E36 318i 1993r i jest moja i tylko moja! Ale nie powiem bo chciałem kupić coś nowszego wyglądem,ale jednak wciąż tęsknie za E34 :(
Następnymi samochodami, tak do końca życia bedą tylko i wyłącznie BMW :rotfl:
Ale się rozpisałem :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2007, 11:41 
Pierwsze kroki

Ja marzyłem o BMW od czasów podstawówki, potem miałem dwa kaszlaki a następnie poloneza, aż wreszcie kupiłem normalne autko, był to GolfIII. Jeździłem nim i byłem bardzo zadowolony jednakże natrafiła się okazja. Mój znajomy posiadł e34 tds w super stanie od pierwszego właściciela z Niemiec, natrafiła mu się praca w Irlandii i musiał wyjechać. Dla żony chciał jakieś mniejsze autko i poprosił mnie o wystawienie jego buni na allegro. Wpadłem na pomysł zamiany i oddałem mu swojego Golfa III , dopłaciłem trochę kasy i stałem się posiadaczem e34 kombi z 1993 roku. Jeżdżę tym samochodem codziennie jakieś 150km i zachwycam się tak jakbym kupił ją wczoraj. BMW to radość z jazdy, a TDS jest ponadto dosyć oszczędny. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2007, 00:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
To teraz ja :P :P Moim pierwszym samochodem jest Dzisiejsze bmw 318is Całkiem przypadkowo kupili mi rodzice na 18 urodzinki :P ;) Nie jestem fanem marki Tzn.. nie byłem :rotfl: . Kazdy mi odradzał bmw ze wzgledu na koszty Napraw itp..Ble BLe BLe nie sluchalem ich i dobrze na tym wyszlem (Mam minimalne koszty czyli sama exsploatacja) :hurra: Ale ja ze jestem ambitny chlopak chcialem bardzo Tyl naped i sie zakochałem :zawstydzony: Teraz tylko tył naped lub Quattro !! :hyhy: Te samochody maja cos w sobie!! Teraz tylko bmw :P Mysle ewentualnie nad omega 2.5 DTI (Serduszko ma BMW) czyli jest powiazanie :P A tak to BMW W przyszlosci przesiadł bym sie bez zastanowienia na BUGATTI VEYRON :oczami: :mur: :rotfl: ferrari, lamborgchini , ewentualnie porshe A tak powaznie to mysle nad 525d , 530d lub omega 2.5 DTI ALe bardziej na BMW !!

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2007, 05:52 
Uzależniony od forum :)

Lukaszzz, omega b nawet z silnikiem pseudo bmw nie ma nic wspólnego z BMW!! zapamiętaj.
pozatym omega do beemki? to jak veyron do poloneza :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2007, 11:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Jak to?????
esiue30 napisał(a):
omega b nawet z silnikiem pseudo bmw nie ma nic wspólnego z BMW
Przeciesz to jest ten sam silnik BMW w nim cały osprzet tylko rozni sie programem w bmw jest 163 a w omedze 150 Wiem bo kuzyn ma taka :P Na bagnecie jest nawet znaczek "BMW" i chodzi mi o ten nowy Na comon Railu nie TDS 2001 w zwysz BMW tak samo :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 21:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Moja historia jest trochę inna niż wszystkie. ;]
Zaczęło się to kilkanaście lat temu gdy wujek posiadał Fiata 125p. Jeździłem nim tylko jako pasażer, ale wygląd samochodu i przestrzeń w środku powalała na kolana. Potem wujek kupił poloneza Caro, którym już miałem okazję kierować (jeszcze bez prawka po wiejskich drogach). Zakochałem się w wygodzie i w drążku zmiany biegów w nietypowym miejscu (kto jechał za kółkiem, ten wie o czym piszę). Gdy w 98 roku rodzice zastanawiali się nad zmianą pechowego dość Fiata 126p na coś nowszego, zacząłem oglądać auta na ulicy i (po drodze do szkoły) także w komisach. Znalazłem czarne E34 525i w skórze za 18 000 (pamiętam jak wczoraj) i zakochałem się. Jako, że głównym kierowcą była mama (która jest drobną osobą), skończyło się na salonowym Fiacie Uno 1.0.
(BTW: Najgorsze co można kupić/zrobić - samo auto nie jest złe dla kobiet, ale fakt zakupu nowego to wyrzucanie kasy w błoto.)
Prawko zacząłem robić w 99 roku w zimie i miałem okazję jeździć Polonezem Caro oraz Punto (1 gen) z literką "L" na dachu. Oczywiście bardziej do mnie przemawiał Carus. Kilka jednak sytuacji losowych/życiowych i prawko zrobiłem dopiero w grudniu 2005. Wtedy już byłem na studiach zaocznych i miałem pracę. Jeździłem Unem przez rok ciągle rozglądając się za własnym samochodem. Chęć posiadania czegokolwiek innego niż Uno rodziców była na tyle silna, iż oglądałem Fiat 125p, Mercedesy 123 i nawet 405Mi16 (kosmicznie niska cena była). Pod koniec roku 2006 była okazja w postaci 325i (E30 sedan) na śląsku, ale zanim udało mi się dogadać z mechanikiem, to auto zostało sprzedane. Kilka dni później znalazłem w swojej okolicy Fiata 125 z gazem. Był biały, rok 1990 i powalał na kolana stanem - kilka drobnych poprawek wystarczyłoby, aby przekonać nieświadomych, że tyle co wyjechał z fabryki. Niestety znów okazja uciekła. Grudniowego wieczoru siedziałem na kompie znów przeglądając Allegro. Nagle zobaczyłem E30 320i coupe niedaleko Jasła. Zadzwoniłem do kumpla, wybrałem kasę i 25 grudnia (wiem, środek świąt!) pojechałem pooglądać. Nie było śniegu i było dość ciepło jak na grudzień. Gdy podjechaliśmy pod dom właściciela, auto stało na kamienistym podjeździe - wyglądało bosko. Pogadaliśmy i wybrałem się na przejażdżkę. Łożysko w lewym przednim kole zagłuszało silnik i trzeba było ciągle naprowadzać auto na właściwy pas. Wróciliśmy pod dom właściciela. Kumpel pooglądał auto i powiedział, że za tą cenę nie jest złe. A ja mu tylko powiedziałem "Nie odjadę stąd bez tego samochodu". Udało nam się dogadać, aby sprzęt audio został w aucie. Wracając do domu te 30 km zauważyłem, że w tym aucie czuję się jak w domu. Mimo, że jechałem nim praktycznie pierwszy raz, to prowadził się jak bym nim jeździł od zawsze. Ścigałem się nawet z brata Golfem 3. Wróciłem do domu z ogromnym bananem na ustach i z takim też chodziłem przez następne 2 - 3 miesiące. Codziennie po kilka razy przechodząc obok okna wyglądałem przez nie by zobaczyć swoje cudo. Nawet po pół roku wsiadając do niej cieszyłem się jak dziecko.

Teraz nadal się cieszę, ale zaczyna mi brakować mocy i już zacząłem oglądać E30 325iX, E34 (530 V8/M30B35/540) oraz E36 M50B25. Oczywiście jak gaz to tylko sekwencja i marzy mi się kontrola trakcji, ale ta w tych modelach (E34) to widzę tylko z automatem lub przy M50B20 (E36). Bardziej ambitnie podoba mi się E39 (od 3.0 w górę), E38 (tylko 4.0 lub 5.0) oraz E46 (od 2.5 w górę - najchętniej 330Xi). Mistrzostwem dla mnie jest E24, ale żeby to doprowadzić do ideału to trzeba zainwestować trochę.
Poza BMW nie uznaję praktycznie innych marek. Gdybym miał zdradzić to dla Jaguara XJ/XJR, Audi R8 i nowej C-klasy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 22:36 
Zacna persona forum

... :] zaczeło sie 2 lata temu,
jechaliśmy po calibre do niemec, ....podpsywaliśmy juz tam umowe na forda mondeo kombi, ...a na szrocie u turkow znaleźlismy e36 320i w skorach.

Z mieszanymi uczuciami kupiliśmy... :zdziwko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 11:36 
Pierwsze kroki

to i ja opowiem. historia dosc swieza bo kupilem bmw w poprzedni piatek :hyhy: jak zdalem egzamin na prawo jazdy to zaczalem myslec o samochodzi. przez rok jezdzilem daewoo nubira 1,6 :hyhy: chcialem kupic calibre :wstyd: albo peugeota 406 (ogladalo sie TAXI ;) ) na szczescie szybko mi przeszlo i zakochalem sie w BMW. w maju zdalem mature i mialem dosc dlugie wakacje. postanowilem wyjechac gdzies do pracy zeby na to cudenko zarobic. w taki sposob znalazlem sie w Kanadzie i siedzialem tam 3 miesiace. zarobilem troche ponad 10.000zl dozucilem moje oszczednosci i mam. kupilem w koncu wymarzona E36 320i vanos coupe (kolorek chcailem niebieski ale kupilem czarnuszka ;) )
wrzuce jakies fotki jak sie zrobi ladniejsza pogoda i bedzie mozna pstryknac cos ladnego.

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 12:45 
Forumowicz

Moja przygoda z BMW zaczela sie jak jeszcze bylem dzieckiem i babcia brala mnie na spacery w wózku. :wstyd:
Majac kilka latek wystawialem glowe z wózka i krzyczlem: "Babciu babciu patrz BMW" :D
Potem zaczalem rysowac znaczki i takie tam a kilka lat pozniej znowu za sprawa babci bo strasznie byla wygadana udalo mi sie obejrzec z bliska sliczna e30 jakiegos pana.
Bylem w niebowziety ;)

Potem bylem na wakacjach na morzem i pod osrodek przyjechali jacys bogaci panowie w e24 i do dzisiaj mam przed soba obraz jak maska otwiera sie pionowo w góre a potem otwieraja drzwi - bezramowe i bagaznik i tak stala cala otwarta a ja sie na nia gapilem i gapilem :zdziwko:
Szukalem potem dla siebie 6tki jak podroslem i nawet jedna bylem ogladac i chcialem kupic mimo ze byl to straszny zlom pospawany chyba z 2 aut ale jak sie przejechalem i poczulem te 3.5 litra to nogi mialem jak z waty - rodzice jednak wybili mi to auto z glowy. :mur:

Moja pierwsza Buma to bylo e28 520i jasno zielonkawy metalik i byla w super stanie (potem ja sprzedalem koledze i zarznal ja na amen) :zly:
Brakowalo mi mocy wiec kupilem e28 528i (chco szukalem 525i) i to byl potwór - nieraz mialem pelne gacie, a gesia skórka byla gwarantowana zaraz po odpaleniu silnika
Nastepnie byla e30 325i sedan srebrna - mala rakieta która byla niesamowita w robieniu baczków i w wyscigach spod swiatel :P
Potem chcialem kupic e30 325i cabrio i pojechalem szukac takiej do Niemiec ale bardziej realistycznie myslalem o e34 525i - trafila sie za to e32 735i manual i wiedzialem ze musze ja kupic - to bylo super auto i zaluje ze je musialem sprzedac :(
Nastepnie jezdilem niestety Fordami - zlomami (wiem :wstyd: ale to byl naprawde przymus!) :rozpacz:
W koncu kupilem e34 525i 24v które 4 miesiace temu mialo kasacje bagaznika wiec 2 dni pózniej kupilem kolejne e34 525i tym razem z vanosem. :hyhy:

Wiem ze nastepnym i kazdym kolejnym moim autem tez bedzie BMW (mam nadzieje ze nastepne bedzie e34 M5) :serce:
Mam jednak maly problem bo nie podobaja mi sie juz auta robione po e39 e38 i e46 :kwasny:

Wiec zostaja mi juz tylko emerytki :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1