BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 19:44 
Bo nie chce Visty denewruję mnie :cenzura:
Szału dostaje jak po instalacji jakiegoś programu z niewiadomej przyczyny nie chce sie ten program uruchomić :wsciekly:
I dlatego chce XP, nie nawidze Visty :cenzura:

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 20:14 
Forumowicz

DAREX napisał(a):
Bo są problemy z tym :zdegustowany:

A konkretnie z czym są problemy?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 20:42 
Ja też mam HP, kupiłem rok temu równe. Może nie jestem w 100% zadowolony bo juz popsuł sie napęd DVD-RW i ostatnio zasilacz. Serwis niestety nie ma na miejescu zasilaczy i 2 dni komp był bezuzyteczny. Za wieksza kase kupiłem hehe...duzo gorszy :)

Co do Visty to jeśli chesz instalowac XP to przygotuj sie na mały problem w postaci wykrywalności dysku. Ja dostałem do swojego Win XP HE tylko ze była to jakaś wersja z dodatkowym oprogramowaniem HP. Też to wykasowałem bo nie dało sie pracowac z tym. Pobrałem sobie z torrenta XP wpisałem klucz z lapka i chodzi bardzo dobrze, oczywiście legalnie. Pewnie bedzie tak ze XP sformatuje ci dysk, potem wyskoczy ze nie masz dysku. Bo nie bedzie miał sterowników do SATA. Teoretycznie drobiazg bo na początku instalacji jest komunikat zeby wrazie co nacisnąc klawisz i dac dyskietke ze sterwonikami. Tylko jaki laptop teraz ma stacje dyskietek :). Jest taki program za free na necie tylko nie pamietam teraz nazwy. Można sobie przygotowac własną płytke z XP i dograc w ten sposób odpowiednie sterowniki i po problemie.

@Jeztom
Ja w HP mam 2 lata GW, musiałem tylko wysłać poczta takie zgłoszenie i dostałem certyfikat ze mam dodatkowy rok gwarancji. Szwagier mojej dziewczyny ma Toshibe i ma 3 lata GW i nic dopłacac nie musiał :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 23:27 
Forumowicz

hardsql napisał(a):
Jest taki program za free na necie tylko nie pamietam teraz nazwy. Można sobie przygotowac własną płytke z XP i dograc w ten sposób odpowiednie sterowniki i po problemie.

nLite

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 07:59 
hardsql napisał(a):
Ja w HP mam 2 lata GW, musiałem tylko wysłać poczta takie zgłoszenie i dostałem certyfikat ze mam dodatkowy rok gwarancji.

Ja tak samo, a co mi nie pasuje w Vista to przedewszystkim to że musze mu instalować najnowsze wersje programów jakie są bo jak jest jakiś problam troszke straszy to zaraz nie przyjmuje :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 08:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
DAREX, a tych starszych programach to chyba musisz we właściwościach właczyć opcje, żeby uruchamiały się w "zgodności" z systemem xp. moze pomoze.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 11:35 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ja jestem z visty bardzo zadowolony, szybko śmiga, doskonała organizacja katalogów użytkowników, fajnie wygląda.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 11:43 
Może i fajnie wygląda ale ja nie mogę nawet firewall-a zainstalować, mam antywirusa na nim, a jak chce zainstalować firewall to za stary, a ściągnąłem najnowszego jaki był ze strony :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 13:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
rofalkiki też miał problem ze zgodnością systemu z oprogramowaniem.......ustawiajcie zgodność z Windows 98/Me a nie XP i wszystko jest git ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 13:53 
Specjalista

Vista jest jeszcze tępawa i potrzeba minimum roku, aby ją dopracowali. Zawieszające się wiadomości w Windows Mail, których nie da się usunąć i czasem blokujące wysyłanie, lub Media Player, który pod koniec odtwarzanego utworu zacina dźwięk, gdyż wyszukiwanie ścieźki do kolejnego utworu sprawia mu trudności itd, itd. Problemy ze sterownikami nawet do nowych urządzeń także jest problematyczne, aczkolwiek wymaga od użytkownika szukania po necie aktualizacji pod Viste........sama przyjemność nacieszać się nowym sprzętem dopiero po kilku minutach i o ile ma się jeszcze chęci.

Nie wykorzystuję laptopa nawet w 20 % jego możliwości: procesor 2,16 Duo, 2 Gb Ram, 512 grafiki, matryca HD 17''......rzadko go przenoszę, choć trochę waży, ale nie muszę siedzieć jak przed stacjonarnym i zapuszczać korzenie. Karta WiFi, bluetooth, dodatkowa myszka bezprzewodowa, czyli minimum okablowania.....bateria wytrzymuje 3,5 h. Mam już XP w polskiej edycji i będę się bawił - Vista na półkę i za rok do niej wrócę (zobaczyć jaki pakiet serwisowy do niej wyjdzie) :D . Jest fajna, ale tępa.....narazie tępa.....zapowiada się jednak fajny system.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 14:05 
Dobra chyba przeproszę tą Vistę, niech zostanie ;)
A co do myszki to też mam myszkę Bluetooth HP ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 21:10 
Pierwsze kroki

KubaCK, chyba potrzbna mi Twoja pomoc.Mozesz kilka slow wiecej o ustawieniu tej zgodnosci.(lopatologicznie)dzieki :padam:
Co do sterownikow to juz brak mi slow :zalamany:

Moja bunia http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 22:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
faraon72, opiszę Ci jak to wygląda w xp (z vistą nie miałem jeszcze do czynienia), klikasz na to co chcesz uruchomić prawym klawiszem, uruchamiasz opcje właściwości, następnie z zakładek wybierasz -zgodność- i zaznaczasz opcje, żeby dany program uruchamiał się w trybie zgodności z win xp.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:11 
Pierwsze kroki

kaden, ja mam problem z vista.Kazda instalacja programu tu droga przez meke.Drukarka nie chodzi,stacja dyskow zewn.tez nie.Sterownikow do kabla noki nie znalazlem.Jesli ktos mi nie pomoze zaczne kombinowac jak wrocic do xp

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:15 
vista :11:

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:22 
Pierwsze kroki

Dosc wymowne :hyhy: :P
Moze informatycy tez jezdza BMW ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1