BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 17:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Nie ukrywam że cieżko jest zobaczyć szybko zbliżajacy sie motocykl w lusterku już predzej się go usłyszy niż zobaczy chyba że bedzie już tuż za autem a przecież przeciętny znudzony kierowca jadacy w szyku z innymi autami 100-120 km/h nie kontroluje co 30sec lusterek bocznych i wstecznego a przez 30s moze go wyprzedzić kilka motocykli których przed chwila wogóle nie było widać a on w tym czasie właczy kierunek lub jak bedzie znudzony to bez weźmie sie za wyprzedzanie bo jak patrzył 30 s temu to przecież nikt nie jechał ... dlatego ja nigdy nie wyprzedzam gdy sa jakies podporządkowane drogi a już tym bardziej jak jest możliwość przez kierowce skrecenia w lewo to hamuje bo już widziałem nie jeden wypadek z "lewo skretem" bez kierunkowskazu. Tak samo nie wyprzedzam kolumny np 5 aut gdy jestem daleko od nich bo rozpedze sie do 270 a nagle jeden z nich zacznie wyprzedzać i po mnie dlatego dojezdzam do nich patrze czy nic nie jedzie z nad przeciwka czy nie ma piasku na drodze dziór itd i patrze na kierowców ja ich ruchy czy jada spokojnie czy szykuja sie do jakiegos manewru oczywiscie przy duzych predkosciach i skupieniu trwa to sekunde moze 2. Jest kilka zasad dzieki którym teoretycznie można ostro poszaleć nie stwarzajac niebezpieczeństwa dla siebie i innych bo wszystkiego nie mozna przewidzieć. Ci z wiekszym doswiadczeniem motocyklisci znaja te zasady ci którzy odrazu kupuja na pierwsze maszyny ponad 100 koni czesto nie wiedza z czym to sie je i myśla że odrazu beda wymiatać wyprzedzaja prawa strona na skrzyzowaniach w zakretach i to oni stwarzaja najgorsze wypadki bo lekki slizg i stłuczka moze sie zdarzyć każdemy. W poprzednim sezonie zgineło 5 motocyklistów z moich okolic każdy miał ponad 100KM pod tyłkiem brak wtobraźni i bardzo małe doświadczenie kilka tygodni lub miesiecy jazdy ... Jeżeli ktoś zna możliwości panuje nad sowja maszynya w 100% i posiada przy tym niezbedne umiejętnosci jazdy to uwierzcie mi może naprawde poszaleć tak jak mówicie o tych wariatach miedzy autami blisko 250 w mieście na kole itd itp ale jest znikomy procet ze spowoduje wypadek.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 17:53 
Forumowicz

Facetowi zabrali prawko i zdaje ponownie egzamin.
Egzaminator się pyta;
- Jest skrzyżowanie po prawej karetka na sygnale ,z lewej nadjeżdża tramwaj , pan stoi na drodze z pierwszeństwem. Kto jedzie pierwszy?
-Gość odpowiada -motocylkista.
- Człowieku : stoisz pan, karetka i tramwaj! Skąd się panu wziął motocyklista?!
-A kto wie skąd oni się biorą...

Ostatnio edytowano 22 grudnia 2007, 20:33 przez Fanbmw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 18:24 
Częsty bywalec

Trzeba miec szacunek do maszyny i myslec za innych....

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 19:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Ghost_Rider,

a kierowca auta nic innego nie powinnien robic tylko wypatrywac w lusterkach czy jakis crazy motocyklista nie pocina czasem 250 km/h za nim :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :kwasny:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 19:43 
Częsty bywalec

EniGmatiC wcale tak nie uważam [-X proszę tylko żeby każdy sekunde przed podjęciem jakiegokolwiek manewru sprawdził wszystkie lusterka bo możę jakiś niedoświadczony motocyklista bedzie jechać za szybko a wy mimo pierszeństwa na drodze zauważeniem go w lustertku i przepuszczeniem uratujecie mu życie chyba warto poświecić troche uwagi dla takiej sprawy i nawet potem ochranić go z góry na dół .... A jeżeli chodzi o uwagę to w tym już głowa motocyklisty niech się zastanawia jak poszaleć na swoim wymarzonym rumaku nie robiac krzywdy sobie i innym :07:

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 20:45 
Pierwsze kroki

te ghost rider? co to za debilny nick? wiesz wogóle kto to ghost rider? czy może sugierowałeś się komiksem, filmem, czy też może skandynawską wersją debila?

chciałeś przelać wielkie mądrości ale ci to wcale nie wyszło,

18lat i piszesz o doświadczeniu, gościu jak ty widzisz piasek na drodze to ci pogratulować muszę, dzwoń do księgi guinesa!

nie chce mi sie cię cytować bo co zdanie to bzdura, 250 na kole w mieście hmm...

198km/h jechałeś na dwójce bardzo że tak powiem konkretna liczba...

byłeś na torze, sprawdzałeś swoje 'umiejętności'? sądzę że jesteś kolejnym pozerem, dzieciakiem co rodzice kupili maszynkę, nasłuchałeś się różnych bajek,

dobre w tym jedno że próbujesz zwrócic istotę patrzenia w lusterka boczne, ale całościowo to nie wypowiadaj się jakkolwiek kto jest 'prwadziwym' motocyklistą a kto nie, bo to straszliwie żałosne.

i zmień nick, jak chcesz żeby motocyklista traktował cię jak motocyklistę...

zdrowia

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 20:47 
Cytuj:
proszę tylko żeby każdy sekunde przed podjęciem jakiegokolwiek manewru sprawdził wszystkie lusterka bo możę jakiś niedoświadczony motocyklista bedzie jechać za szybko a wy mimo pierszeństwa na drodze zauważeniem go w lustertku i przepuszczeniem uratujecie mu życie

równie dobrze ktokolwiek inny zacznie wyprzedzać.

Ghost_Rider napisał(a):
itd itp ale jest znikomy procet ze spowoduje wypadek.

:ok:

Z resztą, nie wiem po co tutaj cokolwiek napisałeś, by się pochwalić sprzętem? Brakiem skrupułów przed okręceniem manetki na full?

Ogólnie podpisuję się pod tym, co :zdegustowany: Darek napisał.

Skoro uważasz, że na drogach publicznych można szaleć... :ok:
:super:
A z tym wiekiem to nieźle dałeś. 14latek na 100konnym plastiku

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 21:29 
Częsty bywalec

Hmmm czuję nutkę niedowierzania odnośnie moich postów :-k nie bede się zastanawiał czym to jest spowodowane. Do kolegi Darka .Tak mój pierwszy poważniejszy motocykl którym była Hona CBR 600 F2 1992r kupiłem w maju 2005 roku kończyłem wtedy gimnazjum i miałem 15 rocznikowo 16 lat. Dla jednych coś nie do pomyślenia i szaleństwo, że rodzice na to pozwolili dla drugich po chwili rozmowy fakt do przyjecia. Jak już wspomniałem jeżdze na motocyklach od małego nie wsiadłem odrazu na 1000. Jeździłem bez prawa jazdy żaden powód do dumy ale goły fakt. Co do ubioru to tak jak BMW jest przypisywany łysy dres tak T-Shirt i krótkie spodenki nierozważnym i jeżdzącym dla szpanu motocyklistom którzy zazwyczaj świruja a umiejetności brak. Chyba że wolna spokojna przejażdżka ale to i tak nie zmienia faktu że przy małym slizgu jest się całym poździeranym. Co do dźwieku to motocykle nie należa do najcichszych a tym bardziej na wysokich obrotach wiec nie rozumiem zdziwienia ?? Natomiast nie wiem jak ty ale ja jadąc szybko jestem w stanie zobaczyć w krótkim czasie czy na ulicy leży jakis piasek nie 100 kamyczków czy jakis pył tylko piasek i czy kierowca szykuje sie do jakiegoś manewru i jest to dla mnie normalka :mur:

Teraz do uzytkownika wiadro tak swój nick bez wiekszych powodów zaporzyczyłem od jak to nazwałeś "skandynawskiej wersji debila" podziwiam faceta i tyle. Tak piszę o dosiwiadczeniu mimo, że w porownaniu do niektórych motocyklistów jest ono znikome to jakieś jest i podejrzewam, że wieksze w tej dziedzinie niż Twoje. Nic nie pisałem o jeździe 250km/h na kole przez miasto ... a Suzuki GSX-R 1000 K3 na drugim biegu osiaga 198km/h nie jeździłeś nie masz wiarygodnego źródła to się nie wypowiadaj i nie krytykuj innych. Tak byłme na torze nie raz jako ogladajacy lub jako uczestniczacy. Uczeszczam jeżeli czas i fundusze pozwalają na poniedziałkowe treningi dla amatorów bo ten sport to moja pasja lubię się pościgac w zakretach z kolegami przytrzeć kolanem i podnózkami na dobrym asfalcie przy bezpiecznych warunkach nie mówie, żę wygrywam czy jestem jednym z lepszych jest to po prostu moje hobby. Co do zakupu motocykla fakt dołożyli mi rodzice wkońcu się uczę ale ok 60% kwoty uzbierałem sam oszczędzajac i dorywczo na wakacje pracując. I wypraszam sobie określenia że jestem pozerem bo mnie człowieku nie znasz wiec daruj sobie . Dla tych którzy maja jakieś wątpliwości zapraszam na gg 5549553 bo szkoda zaśmiecac forum. :offtopic:

Dla niedowiarków ..

P.S - Tylko proszę bez komentarzy typu " chwali sie " itd popieram tlyko moje słowa bo widzę, że w ustach 18 latka są niemaże nierealne ..

Tor Poznań

http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/pel ... f842a.html

Nasz namiot na torze

http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/pel ... ffbb4.html

Honda CBR

http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/pel ... c270e.html

Coś nie moge wrzucić fotek wiec daje linki ...

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 21:43 
Ghost_Rider napisał(a):
:offtopic:

OT to sam właśnie tutaj zacząłeś :rotfl:

Jeśli chcesz opowiedzieć o sobie i swoich wyczynach jest dział motocykle oraz temat "a tutaj witamy się i piszemy kilka słów o sobie".

Ghost_Rider napisał(a):
Co do zakupu motocykla fakt dołożyli mi rodzice wkońcu się uczę ale ok 60% kwoty uzbierałem sam oszczędzajac i dorywczo na wakacje pracując

...ale kogo to obchodzi...? rasowy :offtopic:

PS. Fajny gixer :) k3... mmm...

temat powolutku schodzi na psy, więc albo koniec z OT, albo zamykamy :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 22:47 
Pierwsze kroki

do ghost rider
"Teraz do uzytkownika wiadro tak swój nick bez wiekszych powodów zaporzyczyłem od jak to nazwałeś "skandynawskiej wersji debila" podziwiam faceta i tyle."

a gościu zapożyczył z komiksu, czyli tak naprawde jesteś podróbką kolejnej^n podróbki
nie wiem czy wiesz ale wlasnie byl kiedys ten facet na torze i troszke go obierzdżali,
pamietaj również że tam mają z deka inne drogi i inną kulturę jazdy,

"Tak piszę o dosiwiadczeniu mimo, że w porownaniu do niektórych motocyklistów jest ono znikome to jakieś jest i podejrzewam, że wieksze w tej dziedzinie niż Twoje. "

zapewne masz dłuższego, bynajmniej mozesz sobie tak napisać,
do automobilklubu wielkopolski należę, na treningi jezdzie jak mi czas pozwoli,
ale tor to nie doświadczenie z ruchu ulicznego i ma to się jak piżmak do śledzia

"Nic nie pisałem o jeździe 250km/h na kole przez miasto ... "

to akurat mój błąd

"a Suzuki GSX-R 1000 K3 na drugim biegu osiaga 198km/h" nie jeździłeś nie masz wiarygodnego źródła to się nie wypowiadaj i nie krytykuj innych.

nie krytykuje -ubarwiony ten twój opis po prostu, może masz quickshifera że ci przełącza przy max obrotach i v198km/h
a jeździć hmm.. miałem okazje K1 i K3 oraz K5 a to już zupełnie inna bajka jak wiesz K6 jeszcze została..

" Tak byłme na torze nie raz jako ogladajacy lub jako uczestniczacy. Uczeszczam jeżeli czas i fundusze pozwalają na poniedziałkowe treningi dla amatorów bo ten sport to moja pasja lubię się pościgac w zakretach z kolegami przytrzeć kolanem i podnózkami na dobrym asfalcie przy bezpiecznych warunkach nie mówie, żę wygrywam czy jestem jednym z lepszych jest to po prostu moje hobby."

wiem jak jest na torze, doskonale, wiem jak jest na zwodach również, co się dzieje w boksach, znam paru ludzi, co z tego czuje klimat ale co to k.. ma do tego co wczesniej pisales
zrozum jestes dzieciakiem ktory sie podnieca, a jakos pozytywnie nie wplywa to na wizerunek motocyklisty... jestes jeszcze mlody gówniarz i tyle później zrozumiesz i zaczniesz patrzeć na wszystko z deka innej perspektywy. i te podniety przynajmniej ukrywaj bo tu nie podwórko ze ci ktoś z tego powodu laseczkę zrobi....

"Co do zakupu motocykla fakt dołożyli mi rodzice wkońcu się uczę ale ok 60% kwoty uzbierałem sam oszczędzajac i dorywczo na wakacje pracując. I wypraszam sobie określenia że jestem pozerem bo mnie człowieku nie znasz wiec daruj sobie"

jak wyzej, dorośniesz zrozumiesz
60% czyli stac cie bylo by na jakas cebre stara i niczym bys sie niewyróżniał od wiekszosci dresów, i młodziaków katujących rupiecie.

szanuje ludzi z pasją, ale jak przeczytałem te bzdury to aż się zarejestrowałem na tym forum żeby cię polać lekko zimną wodą... bo myślisz jak dzieciuch.

to wszystko szerokości i rozsądku

i jedno najważniejsze wiesz co gubi motocyklistów prawdziwych bądź tych nieprawdziwych?
ZBYT DUżA PEWNIOść SIEBIE! wiec jesteś blisko. zima więc przemyśl.

zdrówka wszystkim i tym z bmw też

czym jezdze? -stajnia ta sama i o 300 ccm wiekszy, wiesz juz...

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 22:50 
Uzależniony od forum :)

..::CZARNY::.. napisał(a):
...ale kogo to obchodzi...?

To chyba odpowiedź na pytania/posta De...

Zauważyłem ostatnio że jak ktoś ma jakąś większą wiedzę niż inni, inne pdjeście do sprawy albo w wieku 18lat ma wypas motor, albo wypas bmw i małolat to od razu się ludzie czepiają....
Ludzie wyluzujcie.

[ Dodano: 22 Grudzień 2007, 22:55 ]
wiadro napisał(a):
"Teraz do uzytkownika wiadro tak swój nick bez wiekszych powodów zaporzyczyłem od jak to nazwałeś "skandynawskiej wersji debila" podziwiam faceta i tyle."

a gościu zapożyczył z komiksu, czyli tak naprawde jesteś podróbką kolejnej^n podróbki

Wydaję mi się że dziwne że z nickiem wiadro, czepiasz się kogoś że ma głupi nick... :zdziwko: Nie czepiam się że masz głupi nick - NIE, po prostu każdy ma jakiś nick i skądś go wziął...

wiadro napisał(a):
60% czyli stac cie bylo by na jakas cebre stara i niczym bys sie niewyróżniał od wiekszosci dresów, i młodziaków katujących rupiecie.

A to przepraszam grzech czy wstyd że mu rodzice dołożyli? A nawet jakby mu kupili i dawali na wachę to będzie gorszym motocyklistą bo sam na to nie zarobił? :zdziwko:
Czy jak ktoś ma słaby motor to już nie jest "fajnym motocyklistą" tylko biedakiem spoza elity? :zdziwko:

Ostatnio edytowano 22 grudnia 2007, 22:58 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 22:55 
Pierwsze kroki

k7 nie k6

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:01 

Darek (De) napisał(a):
Większą wiedzę?

Akurat w kwestii Ghost Rider, miałem na myśli fragment: w wieku 18lat ma wypas motor

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:02 
Pierwsze kroki

KotSylwester napisał(a):
Wydaję mi się że dziwne że z nickiem wiadro, czepiasz się kogoś że ma głupi nick...

kot sylwester to tez z jakiejs bajki? też jakby podróbka, prawie jak..

KotSylwester napisał(a):
Zauważyłem ostatnio że jak ktoś ma jakąś większą wiedzę niż inni, inne pdjeście do sprawy albo w wieku 18lat ma wypas motor, albo wypas bmw i małolat to od razu się ludzie czepiają....
Ludzie wyluzujcie.

dla mnie moze miec k7,dukata999 czy mamuta mnie naprawdę nie obchodzi że ma K3,
tylko co pisze i jak to pisze. fajnie niech sie cieszy, ale myślę że nakreśliłem problem, (enty) ghost rider powinien zrozumiec i to najważniejsze dla mnie , wystarczy żeby on tylko zrozumiał. później podziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:08 
Częsty bywalec

Dzięki "Kocie" za troche obrony ... Faktycznie może od złej strony podszedłem do tych postów :kwasny: Rozumiem zarzuty wobec mojej osoby i po częsci sie z nimi zgadzam. Przyjmę to jako konstryktywną krytykę i pewnego rodzaju pouczenie. Jednak nie rozumiem tego postwa z glebami . Czy koniecznie trzeba się rozwalić motor i sie połamać żeby zdobyć doswiadcznie ?? Bo mi wystarczyło kilka niebezpiecznych sytuacji w których było blisko gleby żebym zapamiętał do końa życia że kilku rzeczy nie można robić.

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:09 

wiadro napisał(a):
też jakby podróbka

A Ty jesteś prawdziwe wiadro ? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:12 
Pierwsze kroki

KotSylwester napisał(a):
A Ty jesteś prawdziwe wiadro ?

juz ci tlumacze, nie mam nic do nicka, każdy ma jaki chce
ale każdy wzorował się jakąś logika przy wyborze takowego..

wiem kim byl ghost rider i ta podróbka również, więc wiem czym się dzieciak wzorował, a nie jest to dobre dlatego zwróciłem na to uwagę... to wszystko kocie

[ Dodano: 22 Grudzień 2007, 23:20 ]
Ghost_Rider napisał(a):
Jednak nie rozumiem tego postwa z glebami . Czy koniecznie trzeba się rozwalić motor i sie połamać żeby zdobyć doswiadcznie ?? Bo mi wystarczyło kilka niebezpiecznych sytuacji w których było blisko gleby żebym zapamiętał do końa życia że kilku rzeczy nie można robić.

doświadczenie to również sposób myślenia, a ten się zmienia po glebie, dlatego wiele przed tobą,

hehe '' Bo mi wystarczyło kilka niebezpiecznych sytuacji w których było blisko gleby żebym zapamiętał do końa życia że kilku rzeczy nie można robić"

poczekaj bardzo szybko się przekonasz że tu nie chodzi tylko czy ty robisz dobrze, inni czasem coś źle zrobią wtedy właśnie zaczyna sie 'fun'

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
wiadro napisał(a):
więc wiem czym się dzieciak wzorował

Takie male Ot wg prawa Polskiego osoba ktora ma powyzej 18 lat jest osobą pełnoletnią, ale rozumiem ze w porownaniu z Tobąto dzieciak?

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:28 
Częsty bywalec

W sumie to racja ale mimo wszystko wolałbym żeby do żadnego wypadku z moją osobą motocyklem czy autem nie doszło ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 23:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
troche dziwne rozumowanie. tzn jak zalicze dzwona autem to dopiero będe pełnowartościowym kierowcą. czy jak dam się potrącić jako rowerzysta to dopiero będe prawodziwym rowerzystą. czy jak dostanę w ryja na dyskotece od 4 razy większego i 7 razy silniejszego goscia to dopiero będe prawdziwym zabijaką. chyba nie tędy droga. raczej chodzi o to by zrozumieć że nie jest się nieśmiertelnym, potrafić oceniać sytuację w każdej sytuacji i odpowiednio na nią reagować. Koledzy idą święta, po co wprowadzać nerwową atmosferę. wiadomo że gleba uczy pokory ale nie ma co przesadzać. przesada w każdą strone może być ciężko strawna.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1